121030banner

Italië - Sicilië & Eolische Eilanden, 14 dagen Het vurige temperament van Mongibello en Vulcano

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Proef tijdens deze wandelvakantie de unieke sfeer van een weerbarstig eiland: Sicilië. Geniet van de unieke sfeer en de vulkanen op de Eolische eilanden. Bewonder de reusachtige Etnavulkaan. Cultuur van het barokstadje Ragusa, wandelen langs Griekse tempels van Agrigento en het Romeinse Theater van Taormina. En in het voorjaar een zee van bloemen!

Uniek aan deze reis

 • Geschiedenis van roemruchte volkeren
 • Unieke sfeer van de Eolen
 • Veel aandacht voor vulkanisme
 • Wandelen door zeer afwisselende landschappen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Sicilië & Eolische Eilanden

De geschiedenis van het Italiaanse eiland Sicilië is gemaakt door roemruchte volkeren als de Grieken, Romeinen, Vandalen, Byzantijnen en Noormannen. Even turbulent is de geologische geschiedenis die een grote variatie aan landschappen heeft nagelaten: vurige vulkanen naast zacht glooiende leemheuvels, zinderend kalkplateaus afgewisseld met koele beboste bergruggen. De rondreis over dit weerbarstige eiland begint op het zuidelijk gelegen Ragusa-plateau. Door een van de diepe, koele kloven die dit uitgestrekte kalkplateau doorsnijden, loop je langs de dodenstad Pantalica, waar de vroegste eilandbewoners hun doden in holen in de loodrechte wanden begroeven. Boven over het plateau wandel je naar het honinggele barokstadje Ragusa Ibla. Onderweg naar Enna dat als een adelaarsnest boven de glooiende leemheuvels uit steekt, bezoek je de fameuze Griekse tempelvallei van Agrigento. Bij Enna bezoeken we de spectaculaire vloermozaïeken van Villa Romana del Casale.

Onze uitvalsbasis op de Eolische eilanden is het eiland Lipari, een paradijs van zwarte vulkanen en stranden, gele zwavelafzettingen en een overweldigende massa bougainville en oleanders. Je bezoekt het eiland Vulcano met zijn dampende krater en Stromboli, een van de actiefste vulkanen van Europa. ’s Avonds na terugkeer op Lipari, kunnen we dineren in een van de uitstekende visrestaurants, waar het goede van de Siciliaanse keuken geserveerd wordt. Enkele fraaie wandelingen nabij Linguaglossa voeren ons tenslotte hoog over de flanken van de Etna en over de koele bergruggen van de Monte Nebrodi. Met een hoogte van 3330 m domineert de immer rokende Mongibello het landschap. Overal op de flanken van deze reus herinneren zwarte, gestolde lavatongen aan recente uitbarstingen…

Dag 1

We vliegen naar Catania en worden met de bus naar ons hotel in de stad gebracht.

Overnachting in

Catania

Dag 2

In een van de vele diepe, koele kloven van het kalksteenplateau van zuidoost Sicilië ligt de Necropolis van Pantalica. In vroeger tijden begroeven de eerste bewoners van Sicilië hun doden hier in holen, die uitgehakt werden in de loodrechte wanden. Na een stop in het dorp Sortino start onze wandeling in het gebied van de Necropoli Pantalica. We dalen en stijgen over oeroude trappenpaden en rustige weggetjes, met ongekende uitzichten. In het voorjaar zien we hier veel bloemen. Na een welverdiende gelato of andere Siciliaanse lekkernij in een barretje brengt onze chauffeur ons in zo’n anderhalf uur naar ons onderkomen in Ragusa.
Wandeling: 6 km, 200 m stijgen en dalen, 2,5 uur

Overnachting in

Ragusa - Hotel Montreal

Dag 3

Vandaag wandelen we over het Ragusa-plateau. Dit prachtige kalkmassief is doorsneden met diepe kloven. Op het plateau lopen we over oude, ommuurde weggetjes door een onwezenlijk, verlaten landschap. We wandelen van Santa Rosalia naar Ragusa Ibla.
Wandeltijd: 6 uur, 16 km, hoogteverschillen tot 550 m.
Je kunt het 's morgens ook wat rustiger aan doen en Ragusa op eigen gelegenheid bekijken. Aan het begin van de middag rijd je met de bus mee en ontmoet je de rest van de groep bij ‘Contrada Mendici’ (na de lunch). Hier haak je aan voor het mooie tweede deel van de wandeling naar Ibla (ca. 8km). Na een bezoek aan het schilderachtige Ibla lopen we naar ons hotel. In alle rust kun je de barokke bouwstijl bewonderen die zo typerend is voor deze streek. 

Overnachting in

Ragusa - Hotel Montreal

Dag 4

In 4 uur rijden we naar ons volgende hotel in de oude, hooggelegen vestingstad Enna. Op weg naar Enna brengen we een bezoek aan de vallei der tempels bij Agrigento. In een schitterend decor van olijfbomen, met op de achtergrond de blauwe Middellandse Zee, liggen enkele gave Griekse tempels en vele andere archeologische resten op loopafstand van elkaar. In het nabij gelegen museum wordt alles in historisch perspectief geplaatst. Na het bezoek aan museum en tempels wordt de reis naar Enna voortgezet, dat nog anderhalf uur rijden van Agrigento ligt. We komen aan het einde van de middag aan in Enna.

Overnachting in

Enna

Dag 5

's Ochtends gaan we naar de beroemde mozaïeken van Piazza Armerina, op een uurtje rijden ten zuiden van Enna. Hier bezoeken we de Villa Romana del Casale, waar in vloermozaïeken spectaculaire kleurrijke taferelen uit de Romeinse tijd schitteren. Na het bezoek aan de Mozaïekvilla maken we een lichte middagwandeling ten noorden van Valguarnera Caropepe in het glooiende leemheuvellandschap (6 km, 200 m dalen). Deze streek in de binnenlanden van Sicilië was de aloude 'graanschuur van de Grieken en de Romeinen’. Terug in Enna is het tijd om te flaneren in de straten van deze hooggelegen stad.

Overnachting in

Enna

Dag 6

De bus brengt ons in ca. 3 uur naar Milazzo aan de noordkust. Hier blijft de bus achter en gaan we aan boord voor de overtocht naar de Eolische eilanden. Wij hebben gekozen voor het eiland Lípari. Het is het grootste van de Eolen en bestaat uit een aantal uitgedoofde vulkanen. Het gelijknamige stadje is gezellig en heeft een pittoreske wirwar van kleine, nauwe straatjes. Vanuit de haven vertrekken de hele dag door boten naar de andere eilanden. Bovendien heeft het stadje een keur aan leuke restaurantjes, van eenvoudige trattoria's tot prima restaurants.

Overnachting in

Lípari - Hotel Oriente

Dag 7

In de ochtend varen we naar het nabijgelegen eiland Vulcano voor een beklimming van de krater. Het wordt een korte maar pittige tocht. Eenmaal boven wacht ons een spectaculair schouwspel van fumarolen die enorme gaswolken uitstoten en werpen we een blik in de caldera. Lengte van de wandeling: 7 km, 400 m stijgen en dalen; 2,5 uur.
Na de beklimming kun je eventueel zwemmen in de zee waar hier en daar het warme water opborrelt. Aan het einde van de middag nemen we de boot weer terug.

Overnachting in

Lípari - Hotel Oriente

Dag 8

We varen naar de actiefste vulkaan van Europa: de Strómboli. We maken een rondwandeling naar de vuurbaan - de zogenaamde 'Sciara del Fuoco’- van deze vulkaan. Al vanaf geringe hoogte kan de regelmatig terugkerende vulkanische activiteit worden waargenomen. Na de wandeling keren we terug naar Lipari.
Wandeling: 9.5 km, 450 m stijgen en dalen, 3 uur lopen

Overnachting in

Lípari - Hotel Oriente

Dag 9

Vandaag hebben we een vrije dag op Lípari. Je kunt het archeologisch museum in het stadje bezoeken of op het eiland slenteren, op een terrasje zitten of gaan zwemmen. Je kunt ook een (brom)fiets huren en het eiland rondrijden. Liefhebbers kunnen een afwisselende wandeling over Lípari maken.

Overnachting in

Lípari - Hotel Oriente

Dag 10

We keren per boot terug naar het Siciliaanse 'vasteland'. In Milazzo wacht onze eigen chauffeur om ons in ruim een uur naar het begin van de middagwandeling te brengen. In het dal van de Gola d'Alcantara start onze wandeling. Al pootjebadend kunnen we de de spectaculaire basaltformaties in de Alcantararivier bekijken. We eindigen aan de voet van de heuvel met daarop het op 600 m hoogte gelegen Castiglione di Sicilia. Na de wandeling worden we naar ons hotel in Linguaglossa gebracht.
Wandeling: 10 km, 350 m stijgen en 100 m dalen, 3,5 uur

Overnachting in

Linguaglossa - Mareneve Resort

Dag 11

Vandaag maken we vanuit het stadje Linguaglossa een panoramische rondwandeling. Eerst wacht ons een rustige klim naar hoogte, daarna is het voornamelijk dalend en vlak met overal uitzichten richting Etna en de Ionische Zee tot aan Taormina en zelfs Calabrië. De route gaat over rustige asfaltweggetjes, lavaweggetjes en onverharde landwegen. De hoogteverschillen blijven redelijk beperkt. We wandelen door een fraai oud eikenbos en door oude hazelaarsplantages.
Wandeling: 15 km, 350m stijgen en dalen, wandelduur 5 uur.

Overnachting in

Linguaglossa - Mareneve Resort

Dag 12

Vandaag bezoeken we de noordflank van de Etna. Met de bus kunnen we tot Piano Provenzana op 1810 meter komen. Afhankelijk van het weer en de aanwezigheid van sneeuwvelden maken we een wandeling naar de vulkanische kraters op de flank en dalen dan af naar de Grotta dei Lamponi, een fraaie lavagrot. Daarna is het nog zo'n anderhalf uur wandelen over de flanken van Mongibello met - mits uitzicht - schitterende uitzichten over Sicilië. Via een sprookjesachtig bos eindigen we bij de gezellige Rifugio Ragabo.
Wandeling: 15 km, 200 m stijgen en 600 m dalen, 5 uur 

Overnachting in

Linguaglossa - Mareneve Resort

Dag 13

Ter afsluiting van de reis maken we een wandeling naar Taormina. Even boven het kleine bergdorp Gaggi lopen we vanuit citrusboomgaarden en wijngaarden in de richting van de Monte Veneretta. Vanaf een nabij de top gelegen pas hebben we prachtig uitzicht over de kust. Vervolgens dalen we af naar Taormina, dat gedeeltelijk is gebouwd op een rots die hoog boven zee oprijst. In deze mondaine badplaats is het aangenaam winkelen.
Wandeling: 11 km, 400 m stijgen en 800 m dalen

Overnachting in

Linguaglossa - Mareneve Resort

Dag 14

Met de bus rijden we in ruim 1 uur naar het vliegveld van Catania.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven grotendeels in goede hotels, vaak in het centrum van een historisch stadje gelegen. Je overnacht op kamers met douche en toilet. In Enna verblijven we in één of meerdere B&B's in het centrum, afhankelijk van de groepsgrootte.   

Over de maaltijden

Het ontbijt is overal inbegrepen. Daarnaast zijn in Ragusa en Linguaglossa (in totaal 6 nachten) ook de diners inbegrepen; we dineren dan in het hotel. De overige dagen verblijven we steeds op plaatsen waar voldoende keuze uit restaurants in diverse prijsklassen is. De lunch bestaat op de meeste dagen uit een picknick in het veld. Op die dagen is er steeds een mogelijkheid lunchinkopen te doen. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 diners
 • alle overige transfers op 'vasteland Sicilië' volgens programma per privébus
 • boottransfers volgens programma
 • entrees tempelvallei en museum Agrigento, Piazza Armerina
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP reisleider
 • diensten 1 Italiaanse chauffeur (niet op de Eolische eilanden)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De nadruk ligt bij deze reis zowel op de natuur als op de cultuur. Om het Siciliaanse landschap zo intens mogelijk te beleven, maken we een aantal fraaie wandelingen. Deze zijn variëren in lengte van 6 tot 18 km, tussen de 3 en 6 uur wandelen per dag. Op basis hiervan hebben we de zwaarte van deze reis ingeschaald op niveau 2. Toch is een redelijk goede conditie belangrijk, aangezien de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen en we op sommige wandelingen toch behoorlijke hoogteverschillen overbruggen. Meestal voeren de wandelingen over redelijk goed begaanbare paden, over rustige asfaltweggetjes, gravelwegen, trappenpaden en lava. Misschien komen we op de Etna een sneeuwveldje tegen.
Natuurlijk kun je ook een dagje in het hotel blijven en je dag zelf invullen.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgenoten op het vliegveld van Catania of in de eerste accommodatie in Catania. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia of KLM naar Catania v.v.

Vluchtschema - vertrek 2024
HV 5217 Amsterdam - Catania vertrek om 19.05 aankomst 21.55 uur
HV 5218 Catania - Amsterdam vertrek om 20.45 aankomst 23.55 uur

 

Vluchtschema - vertrek 14 september 2024 met KLM
KL1671  Amsterdam - Catania vertrek om 13.20 aankomst 16.10 uur

KL3529 Catania - Milaan vertrek om 11.05 aankomst 12.55 uur
KL1616 Milaan - Amsterdam vertrek om 15.55 aankomst 17.50 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 
 

Sicilië kent een uitgesproken mediterraan klimaat. Dit betekent dat het voor- en najaar, de perioden waarin deze rondreis wordt georganiseerd, gekenmerkt worden door stabiel weer, aangename temperaturen (tussen de 20º en 25 ºC) en weinig neerslag. De zomer is heet en droog en daarom mijden we die periode. Tijdens de wandelingen op de flanken van de Etna, kan het vanwege de grote hoogte aanmerkelijk koeler zijn, tot ca. 15 ºC. Soms komt de temperatuur hier zelfs in de buurt van het vriespunt en in het voorjaar kan er nog wat sneeuw liggen. Ook ‘s avonds kan het, met name in het binnenland, behoorlijk afkoelen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sicilië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor lunchinkopen voor de picknick onderweg moet je rekenen op ca. € 10,- per persoon per dag. De kosten van een diner lopen uiteraard sterk uiteen, afhankelijk van je wensen. Voor ca € 30,- kun je in Italië prima dineren. Creditcards zijn bijna overal te gebruiken en in alle grotere plaatsen zijn geldautomaten. Gemiddeld heb je aan ca. € 350,- voor je persoonlijke uitgaven wel voldoende. Het is ook handig om wat cash bij je te hebben.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan onze reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.

Naast de gebruikelijke en persoonlijke reisuitrusting willen de volgende zaken onder je aandacht brengen:

 • warme en luchtige kleding (maar reken ook op lage temperaturen op 2000m hoogte op de Etna)
 • zwemkleding (eventueel ook oude zwemkleding voor het zwavelwater op Vulcano)
 • schoenen om door (zee)water te waden, bv lichte sportschoenen of Teva's die snel drogen (dag 7 en 10)
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • contactlens-dragers adviseren wij een reservebril mee te nemen: Op de Etna en de Liparische eilanden kan veel stof in de atmosfeer zitten.
 • voorts eventueel verrekijker, fototoestel, fauna, en floragids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)
 • evt. reistabletjes

Voor de wandelingen:

 • stevige wandelschoenen, die goed ingelopen zijn en voorzien zijn van goed profiel
 • zaklamp (voor de grot op de Etna)
 • goede regenkleding (jas en broek)
 • luchtige èn warme wandelkleding
 • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie
 • zakmes, lunchtrommel en zitmatje voor lunches in het veld
 • dagrugzak (min. 30 liter)
 • grote drinkfles (min. 1,5 liter)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_238855696_-_Taormina_-_Angelo_Ferraris.jpg

Italië - Sicilië & Eolische Eilanden

Het vurige temperament van Mongibello en Vulcano

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.