Wandelen op Capo Test, Sardinië

Italië - Sardinië, 10 dagen De veelzijdigheid van een minicontinent

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Ontdek de boeiende veelzijdigheid van het ‘mini-continent’ Sardinië op deze lichte wandelreis. Dring door tot deze eigenzinnige Italiaanse wereld, van de beboste valleien in het binnenland tot de granieten schoonheid van de Gallura en de fotogenieke Maddalena eilanden. Ontdek onderweg historische forten en graven van de Nuraghen en neem een kijkje in het oude herdersleven. Je komt op unieke plaatsen met onze speciaal uitgezette wandeltochten.

Uniek aan deze reis

 • De mooiste plekken van Sardinië
 • Perfecte mix van reizen-wandelen-rust
 • Veelzijdigste eiland in de Middellandse Zee
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Sardinië

Ontdek de boeiende veelzijdigheid van het ‘mini-continent’ Sardinië op deze lichte wandelreis. Dring door tot deze eigenzinnige Italiaanse wereld, van de beboste valleien in het binnenland tot de granieten schoonheid van de Gallura en de fotogenieke Maddalena eilanden. Ontdek onderweg historische forten en graven van de Nuraghen en neem een kijkje in het oude herdersleven. Je komt op unieke plaatsen met onze speciaal uitgezette wandeltochten.

Dag 1

Vanaf het vliegveld rijden we vandaag naar de streek Gallura in het noordoosten van Sardinë. Ons hotel ligt in de buurt van Arzachena, bekend om de mooie Nuraghische opgravingen.

Overnachting in

Arzachena

Dag 2

In een uurtje rijden we naar Santa Teresa Gallura, waar we de Nuraghische opgraving Lu Brandali bezoeken. Daarna maken we een rondwandeling met fraaie uitzichten op het bizarre granietlandschap van deze streek, over drukkere paden op het schiereilandje Capo Testa met na afloop strand en zwemmen. In de loop van de middag keren we terug naar Arzachena.
Wandeling: 4,5 km, 110 m stijgen en dalen, 2 uur

Overnachting in

Arzachena

Dag 3

Vandaag nemen we vanuit Palau de ferry naar de fotogenieke Maddalena eilanden. Het drukke hoofdplaatsje waar we aankomen heeft gezellige terrasjes en winkelstraatjes. Het met een dam bereikbare eiland Caprera biedt rustige strandjes (alleen te voet bereikbaar via gemarkeerde wandelpaden) en verder het huis van de Italiaanse held Garibaldi.
Wandeling: 7 km

Overnachting in

Arzachena

Dag 4

We rijden naar het schiereiland Sinis aan de westkust van Sardinië. Onderweg maken we een wandeling in het binnenland door de granieten rotsformaties rond Monte Pino. Het is een schitterend berglandschap met veel vergezichten.
Wandeling: 7 km, 250 m stijgen en dalen, 2,5 uur

Overnachting in

Cabras

Dag 5

Na een korte transfer maken we een wandeling in de wetlands van het Sinis Schiereiland. Onderweg nemen we even een kijkje nemen bij het kerkje van het dorpje San Salvatore. De Oasi di Seu is was vroeger een jachtterrein en is nu een prachtig WNF-natuurreservaat. Het ongerepte natuurgebied is een prachtig decor voor een ontspannen, vrijwel vlakke wandeling van zo'n 7 km.

Overnachting in

Cabras

Dag 6

We starten onze wandeling van vandaag in het 5 km verderop gelegen dorpje San Giovanni di Sinis. Tijdens een rustige rondwandeling van 8 km ontdekken we het fraai schiereiland Capo San Marco. Na afloop bezoeken we de archeologische opgraving Tharross. Als je liever het stof van je afspoelt met een duik in zee, kan dat ook...

Overnachting in

Cabras

Dag 7

We duiken vandaag het binnenland van Sardinië in, de Barbagia. Hier liggen de hoogste bergen van het eiland. Via prachtig beboste valleien bereik we het bergdorp Aritzo, waar het aangenaam verpozen is. De rest van de dag ben je vrij om te genieten van deze mooie plek, een boek te lezen of gewoon lekker tot rust te komen. Struin rond in het leuke bergdorpje Aritzo, neem de tijd voor een goede cappuccino.

Overnachting in

Aritzo

Dag 8

Na een kort ritje maken we een relaxte, korte wandeling naar de typerende tafelberg bij Aritzo, de Texile. Een klimmetje brengt ons bij de vreemd gevormde bergtop Monte Texile, voor een prachtig uitzicht op Aritzo. Via dezelfde route dalen we weer af.
Wandeling 4 km, 100 m stijgen en dalen, 1,5 uur

Overnachting in

Aritzo

Dag 9

Rond het bergdorp Aritzo lopen fraaie wandelpaden. Er is veel schaduw, dus ook op warme dagen is het heerlijk wandelen. Onze route van vandaag voert rond Aritzo en diverse mooie verstopte plekjes, die je het beste maar in alle rust te voet kunt ontdekken. Een rustige, schaduwrijke rondwandeling door de tuinen, bossen en akkers van Aritzo en Belvi. Een aangename tocht met veel uitzichten.
Wandeling: 6 km, 170 m stijgen en dalen, 2 uur

Overnachting in

Aritzo

Dag 10

Afhankelijk van ons vliegschema worden we in de loop van de dag naar het vliegveld van Olbia gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven in drie goede, rustig gelegen hotels. Je hebt beschikking over een kamer met eigen badkamer.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een prima ontbijt te wachten, meestal in buffetvorm. Het standaard Italiaans ontbijt stelt niet veel voor, maar in onze verblijfplaatsen is gezorgd voor een ruime keuze zodat je een actieve dag met een goede basis kunt beginnen. Daarnaast zijn in Cabras alle diners en in Arzachena twee van de drie diners inbegrepen; we dineren dan in het hotel. Op dag 2 in Arzachena en in Aritzo kun je op eigen gelegenheid een hapje eten in een restaurant. In Arzachena kun je terecht in het restaurant van onze accommodatie of we kunnen een taxi nemen naar het dorp. In Aritzo zijn meerdere restaurants op loopafstand van ons hotel. De lunch bestaat op de meeste dagen uit een picknick in het veld. Op die dagen is er steeds een mogelijkheid lunchinkopen te doen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 5x diner
 • alle transfers volgens programma
 • entree Lu Brandali
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
 • overige maaltijden
 • overige entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

We wandelen vrijwel elke dag, maar er blijft voldoende tijd over om de rijke cultuur te ontdekken en te genieten van de Zuid-Italiaanse keuken. De wandelingen zijn niet lang en de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag. De wandelingen voeren over gravelwegen, asfaltweggetjes en onverharde paden. Laat in het voorjaar en vroeg in het voorjaar kan de warmte een verzwarende factor zijn, zeker op de wandelingen met weinig schaduw.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgenoten op het vliegveld van Olbia of in de eerste accommodatie in Arzachena. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Olbia v.v.

Vluchtschema 10 april 2024
HV6917 Amsterdam Olbia vertrek om  06.10 aankomst 08.30 uur
HV6918 Olbia Amsterdam vertrek om 10.00  aankomst 12.25 uur

Vluchtschema 23 september en 7 oktober 2024
HV6917 Amsterdam Olbia vertrek om  06.35 aankomst 08.55 uur
HV6918 Olbia Amsterdam vertrek om 09.15  aankomst 11.40 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

We organiseren deze wandelvakantie is de beste tijd hiervoor op Sardinië: het voor- en najaar en dan met name in april, mei, begin juni en vanaf half september. Dan is het klimaat het aangenaamst en is het niet druk onderweg en bij de onderkomens: rust gegarandeerd.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan onze reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelen op Sardinië

Italië - Sardinië

De veelzijdigheid van een minicontinent

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.