Italië - Puglia, Basilicata & Campania , 14 dagen te voet door het vergeten Italië

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en B&B

Trek 2 weken lang dwars door het onbekende zuiden van Italië. Als er al een pad is, is het in ieder geval niet platgetreden door andere toeristen. We wandelen in ‘vergeten regio’ Basilicata door de wilde schoonheid van Nationale Park Pollino en de weergaloze Piccole Dolomiti Luccane. De planten- en dierenwereld heeft hier nog vrij spel. In de naastgelegen regio Puglia komen cultuurliefhebbers volop aan hun trekken met het stoere Castel del Monte en de verbijsterend mooie, oude stad Matera. We bezoeken Bari, waar reizigers vroeger met een grote boog omheen trokken, maar tegenwoordig heerlijk ronddwalen in de nauwe straatjes. Aan de andere kant van de Italiaanse laars wachten de Griekse tempels van Paestum. We wandelen in de Cilento, één van de grootste Nationale Parken van Europa. Ook op culinair gebied komen we niets te kort: de zuidelijke keuken biedt heerlijke kazen, gegrilde groenten en gloedvolle wijnen. Twee weken na onze start aan de Adriatische kust strijken we neer aan de Tyrreense Zee in Campania, het ‘gelukkige land’.

Uniek aan deze reis

 • Buiten de gebaande baden in onbekende Nationale Parken
 • Smaakvolle, zuidelijke keuken én wijnen
 • Verdwaal in doolhofsteegjes in Bari en Matera
 • Werelderfgoed: Matera, Certosa di Padula, Paestum
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Zuid

In het kort ziet ons programma voor de komende 2 weken er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Bari, overnachting Bari
 • Dag 2: wandeling Alta Murgia NP, overnachting Altamura
 • Dag 3: wandeling Castel del Monte, overnachting Altamura
 • Dag 4: wandeling en bezoek Matera, overnachting Altamura
 • Dag 5: wandeling en bezoek Gravina, overnachting Castelmezzano
 • Dag 6: wandeling Piccole Dolomiti Lucane, overnachting Castelmezzano
 • Dag 7: wandeling Aliano, overnachting Rotonda
 • Dag 8: wandeling Pollino NP, overnachting Rotonda
 • Dag 9: wandeling Pollino NP, overnachting Rotonda
 • Dag 10: bezoek Certosa di Padula, wandeling Porto Infreschi, overnachting San Giovanni a Piro
 • Dag 11: wandeling Monte Bulgheria, overnachting San Giovanni a Piro
 • Dag 12: wandeling Acciaroli, bezoek Paestum, overnachting Agropoli
 • Dag 13: wandeling Punta Tresino, overnachting Agropoli
 • Dag 14: transfer naar Napels en vertrek

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Bari. Nog niet zo heel lang geleden trokken reizigers haastig met een grote boog om deze provinciehoofdstad heen, op weg naar elders. Na een flinke opknapbeurt is het er echter goed vertoeven.

Overnachting in

Bari

Dag 2

's Morgens kun je op je gemak rondslenteren door de smalle straatjes van de oude stad. Vervolgens rijden we naar Alta Murgia Nationaal Park waar we de wandeling van vandaag starten vanaf de Pulo di Altamura, een gigantisch zinkgat van 80 meter diep met een diameter van 500m. In de steile wanden van dit indrukwekkende geologisch fenomeen zijn rotsen uitgehouwen die al in de prehistorie werden bewoond. Na een rondje om het zinkgat en een wandeling door velden en graslanden bereiken we het archeologisch museum Lamalunga. Hier krijgen we het verhaal te horen over de 'man van Altamura', een soort Ötzi in Apulië. Deze Neanderthaler viel zo'n 185.000 jaar geleden in een grot nabij het zinkgat en zijn botten zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven in het kalksteen. Na het bezoek aan het museum verplaatsen we ons in een half uurtje naar Altamura. De meeste smalle straten in het centrum van deze stad komen samen bij de prachtige Romaanse kathedraal uit de 13de eeuw. 's Avonds, nog later dan in de meeste andere Italiaanse steden, komt Altamura echt tot leven en heerst er een broeierige sfeer als de lokale bevolking door de oude straten slentert. 
Wandeling: 7.5 km, 80 m stijgen en 100 m dalen.

Overnachting in

Altamura

Dag 3

Vandaag maken we een wandeling in de buurt van het Castel del Monte, op ongeveer een uur rijden van Altamura. Over landwegen lopen we door ommuurde velden met kleine, oude trulli (zonderlinge bouwsels met kegelvormige daken). Het stoere kasteel Castel del Monte staat op de top van een heuvel aan de rand van Nationaal Park Alta Murgia. Rondom het kasteel worden fijne wijnen geproduceerd. We bereiken het wereldberoemde kasteel na een klim door een schaduwrijk bos. Na een bezoek dat ons meer leert over de rijke geschiedenis van het kasteel dalen we af. De uitzichten over het dunbevolkte landschap zijn weids. Na de wandeling keren we terug naar Altamura.
Wandeling: 8 km, 220 m stijgen en 130 m dalen

Overnachting in

Altamura

Dag 4

We rijden in ca. een uur naar Parco dei Monaci, net over de grens met Basilicata. Vanuit het park wandelen we naar Matera, één van de oudste steden ter wereld. De ligging van Matera aan de kloof van de Gravinarivier is ronduit indrukwekkend en de stad is beroemd om zijn 'sassi'. Deze wijk met in de rotsen uitgehouwen woningen stamt uit de prehistorie. Een lokale gids neemt ons mee door de sassiwijk en ontrafelt de geschiedenis - en de geheimen - van dit fascinerend stukje Matera. We ontdekken te voet de verschillende plaatsen in de stad. Strijk hierna neer op het terras en zuig onder het genot van een drankje de magische atmosfeer van Matera op.
Wandeling: 10km, 200 m stijgen en 300 m dalen.

Overnachting in

Altamura

Dag 5

Na het ontbijt en wellicht een bezoek aan de lokale bakker om het fameuze brood uit Altamura te kopen reizen we naar Gravina. Deze kleine stad is letterlijk op een kloof gebouwd en we duiken dan ook onder de grond om dit eens goed te bekijken. Aan de overzijde van de kloof wandelen we over de Via Appia naar de archeologische vindplaats Botromagno en het bos van Difesa Grande. In de loop van de middag worden we dieper Basilicata in gebracht. Reisdoel vandaag is het gebied rond de Piccole Dolomiti Lucane, met Dolomietenachtige bergpieken.
Wandeling: 13km, 250m stijgen en dalen

Overnachting in

Castelmezzano

Dag 6

Vandaag maken we een mooie wandeling in de Piccole Dolomiti Lucane. Vanuit Castelmezzano dalen we via trappensteegjes en rustige paden af naar een ruïne van een molen onderin het dal. Nadat we de beek zijn overgestoken begint de hier en daar steile klim naar Pietrapertosa, ook weer zo'n prachtig dorpje dat tegen de bergwand is aangeplakt. Nadat we hebben rondgekeken wandelen we verder naar een punt met prachtig uitzicht op Castelmezzano en de omgeving. Via dezelfde route wandelen we terug naar Castelmezzano.
Wandeling: 9km, 600m stijgen en dalen

Overnachting in

Castelmezzano

Dag 7

Waanden we ons gisteren nog in de Dolomieten, vandaag zijn we met een beetje verbeelding in Turks Cappadocië aanbeland. De bus brengt ons in een dik uur naar de streek rond Aliano. Erosie van de kleigrond heeft de wonderlijke 'calanchi' gevormd. We wandelen dwars door dit prachtige landschap naar Aliano. In de facistische tijd was de beroemde Italiaanse schrijver Carlo Levi verbannen naar dit dorp. Zijn huis is tegenwoordig een museum. In de loop van de middag volgt een rit richting Nationaal Park Pollino, op de grens van Basilicata en Calabrië.
Wandeling: 12km, 500m stijgen, 200m dalen

Overnachting in

Rotonda

Dag 8

De komende 2 dagen verkennen we de wilde, onbedorven natuur in Nationaal Pollino. We maken een mooie wandeling op ca. 3 kwartier rijden van Rotonda. De bergtoppen in dit afgelegen, maar woest mooie gebied reiken tot 2000m hoogte. Ze kunnen tot in mei bedekt zijn met sneeuw. 
Wandeling: 12km, 650m stijgen en dalen  

Overnachting in

Rotonda

Dag 9

We maken opnieuw een fraaie wandeling in NP Pollino. Pollino is het grootste beschermde natuurgebied van Italië. Het beslaat het zuidelijk gedeelte van de Apennijnen en ligt zowel in Calabrië als Basilicata. In de meest ontoegankelijk delen leven gieren, verschillende arendsoorten, wilde zwijnen en enkele wolven. We rijden in een uurtje naar het startpunt van de wandeling. Door het bos klimmen we naar het op een bergtop gelegen Santuario Madonna di Pollino. Na een tijdje de kam te hebben gevolgd dalen we af in het dal van Mezzana waar we worden opgepikt.
Wandeling: 8km, 450m stijgen, 550m dalen 

Overnachting in

Rotonda

Dag 10

Onderweg naar onze volgende verblijfplaats in Campania stoppen we bij het indrukwekkende Certosa di San Lorenzo in Padula. Na een bezoek aan dit klooster, het grootste van Italië, rijden we dieper het Nationaal Park Cilento in. Vanuit het vissersdorpje Marina di Camerota wandelen we langs de wilde kust naar de prachtige baai Porto Infreschi. Liefhebbers nemen een duik in zee voor we met een privéboot terugkeren naar Marina di Camerota. Onderweg met de boot zien we de bijzondere grotten waar de baai lokaal om bekend staat.
Wandeling: 6km, 250m stijgen en dalen 

Overnachting in

San Giovanni a Piro

Dag 11

Na het ontbijt worden we naar het dorpje Licusati gebracht. Over de flanken van de Monte Bulgheria wandelen we terug naar San Giovanni a Piro. De uitzichten op het Nationaal Park zijn weergaloos. 

Overnachting in

San Giovanni a Piro

Dag 12

Vandaag wandelen we vanuit de heuvels naar de kust. Eindpunt van de wandeling is Acciaroli, het vissersdorp dat Ernest Hemingway inspireerde tot zijn beroemde boek 'The old man and the sea'. 's Middags reizen we door naar het gebied ten zuiden van Battipaglia. We bezoeken de beroemde tempels van Paestum voor we doorrijden naar ons laatste overnachtingsadres, aan zee.  

Overnachting in

Agropoli

Dag 13

Vandaag wandelen we in de ongerepte omgeving van Punta Tresino. We wandelen door een verlaten ruïnedorp en brengen een bezoek aan de schitterend, aan zee gelegen wijnboerderij van Ida en Mario. Uiteraard krijgen we de kans diverse wijnen te proeven en we krijgen een lekker lunch voorgeschoteld. 's Middags wandelen we de laatste paar kilometers voor we met de bus terugkeren naar ons hotel.
Wandeling: 10 km

Overnachting in

Agropoli

Dag 14

We worden naar het vliegveld van Napels gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Bari verblijven we in een goed stadshotel aan de rand van het centrum. Altamura verkennen we vanuit een prima bed & breakfast of hotel in het sfeervolle centrum van de stad.
Een authentieke locanda, een klein hotel, is ons onderkomen in het prachtige dorpje Castelmezzano. Nationaal Park Pollino verkennen we vanuit een albergo diffuso in Rotonda. Albergo diffuso betekent letterlijk 'verspreid hotel'. Het concept stamt uit de jaren '80 van de vorige eeuw en had als doel kleine, historische Italiaanse dorpen toeristisch te ontwikkelen. De hotelkamers liggen verspreid over verschillende historische gebouwen in een kleine gemeenschap. Een soort Airbnb avant la lettre. 

In de zuidelijke Cilento overnachten we in een op een heuveltop gelegen hotel in San Giovanni a Piro.
De laatste 2 nachten brengen we aan zee door, in een goed hotel aan de haven van Agropoli.

Je beschikt overal over een kamer met eigen badkamer. Tegen een toeslag kun je een 1-persoonskamer boeken.

Maaltijden

Het ontbijt staat iedere dag klaar op ons overnachtingsadres. Verder zijn er 5 diners inbegrepen. In San Giovanni a Piro / San Severino eten we 2 avonden in het restaurant van ons hotel. De eerste avond in Castelmezzano, Rotonda en Bari dineren we in een goed restaurant. Op de avonden dat het diner niet is inbegrepen verblijven we steeds op plaatsen waar voldoende keuze uit restaurants is.
De lunch bestaat op de meeste dagen uit een picknick in het veld. Op die dagen is er steeds een mogelijkheid lunchinkopen te doen. Op dag 13 is de lunch inbegrepen, dan zijn we te gast op de schitterend gelegen wijnboerderij van Ida en Mario. 

Inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 5 diners
 • 1 lunch
 • transfers volgens programma
 • entrees volgens programma
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • overige entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

De nadruk ligt bij deze reis zowel op de natuur als op de cultuur. Om het Zuid-Italiaanse landschap zo intens mogelijk te beleven, maken we een aantal fraaie wandelingen van gemiddeld 10km per dag. De hoogteverschillen variëren; op sommige dagen klimmen we nauwelijks, in de wat bergachtiger gebieden klimmen we max. 700m per dag. Op basis hiervan hebben we de zwaarte van deze reis ingeschaald op niveau 3, ook omdat de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen. Als je de wandeling op dag 6 en 11 buiten beschouwing laat is de reis eerder van niveau 2.Op een aantal wandeldagen kun je ook in het hotel blijven en je dag zelf invullen. Ons programma is immers vrijblijvend.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap in Bari, op het vliegveld of in het hotel.

Vlucht informatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia heen naar Bari en terug vanaf Napels.

Vluchtschema
HV5819 Amsterdam Bari vertrek om 06.35 aankomst 09.05 uur
HV6412 Napels Amsterdam vertrek om 16.15 aankomst 18.55 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Het reisseizoen in dit zuidelijke deel van Italië is heerlijk lang; onze reizen zijn gepland in het zeer aangename voor- en najaar waarin de temperaturen overdag al / nog flink kunnen oplopen.

Tijdens het wandelen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een drinkfles, regenkleding, lunch en eventueel een fototoestel.
Neem het volgende mee op reis:

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Fotocamera
 • Enige EHBO-benodigdheden: bv pijnstillers, sporttape

 Voor de wandelingen

 • (Berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • Warme en luchtige kleding
 • Regen- en winddichte kleding (bijv. Gore-Tex jack en fleecevest)
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Grote drinkfles (minimaal 1,5 liter) voor koude dranken
 • Zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Evt. wandelstokken

SNP Natuurreizen houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers.

Voor het actuele reisadvies m.b.t onze reizen naar Italië kijk je hier.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Puglia, Basilicata & Campania

te voet door het vergeten Italië

Wandelvakantie langs hotels en B&B

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten