Italië - Amalfi, 8 dagen Wandelen langs de Amalfikust

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

De stille kliffenkust van de Costa Amalfitana: de verticale kust. Wandelend over spectaculaire bergpaden en trappensteegjes; langs historische dorpen en stadjes, hoog boven de azuurblauwe zee. Bezoek het fotogenieke Atrani en geniet van het beroemde uitzicht vanuit Ravello. Bewandel het 'pad van de goden' en strijk neer op het terras in Amalfi en Positano. Met een bootje brengen we een bezoek aan Capri voor een dagwandeling langs de fraaie villa's op het eiland. Verblijf in fijne hotels aan de prachtige kust en op het plateau van Bomerano.

Uniek aan deze reis

 • Amalfi en Positano
 • Het echte dolce vita gevoel in prachtige stadjes
 • 6 diners inclusief
 • Met de boot naar Capri
 • Panoramische wandelpaden hoog boven de kust
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Amalfi

Heerlijke wandelvakantie langs de veelgeroemde Costa Amalfitana, de verticale kust, ten zuiden van Napels. Meer dan 1000 meter rijzen de kalksteenrotsen hier uit zee op. Op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Een heerlijk mild klimaat zorgt voor een uitbundige mediterrane plantengroei en het echte 'dolce vita'-gevoel. Voor de opkomst van de auto, werd het gebied al doorkruist door een uitgebreid netwerk van paden die het transport tussen de verschillende stadjes garandeerden. Amalfi was in de 10e en 11e eeuw een van de belangrijkste steden van het Middellandse zeegebied, en verschillende paden dateren uit die tijd. Paden is misschien een wat denigrerende term voor wegen van vaak twee meter breed, en volledig geplaveid met natuursteen. Een van de mooiste is het ‘Sentieri degli Dei’, het Pad der Goden, vanwaar men inderdaad als een God op aardse gekrioel in de diepte overziet. Eeuwenoude trappenpaden, soms haast verdwenen, soms fraai gerestaureerd verbinden prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Positano, en Ravello met elkaar. Uitbundig bloeiende oleanders en acacia's, weelderige akkers met fruitbomen en wijngaarden flankeren de paden. Hoger op de hellingen geurt de mediterrane maquis. Na het prachtige pad van de Goden maken we een wandeling langs de oogverblindende villa’s en tuinen en Romeinse monumenten op het eiland Capri.

Dag 1

We vliegen naar Napels en rijden naar de Amalfikust. Ons reisdoel vandaag is hoofdstad Amalfi, waar we overnachten in een centraal gelegen hotel, vlak aan zee. Amalfi was de hoofdstad van de oudste zeerepubliek van het Italiaanse schiereiland, die haar bloeiperiode in de 10e en 11e eeuw kende. Er was een levendige handel met Costantinopel en de Arabische wereld en volgens de Italianen werd hier het kompas uitgevonden. De gehele ‘Costiera Amalfitana’ is UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Overnachting in

Amalfi

Dag 2

Vanuit het centrum van Amalfi maken we een prachtige wandeling door het achterland, langs terrassen vol fruitbomen, prachtige panorama's en spectaculair gelegen dorpjes. Via het fotogenieke Atrani en Pontone klimmen we naar Ravello, beroemd om zijn kathedraal en vooral om de tuinen van de villa's Rufolo en Cimbrone. De uitzichten op zee zijn adembenemend. Via opnieuw Pontone dalen we af  naar de fantastisch gelegen Torre dello Ziro. Je hebt bij deze oude wachttoren spectaculair zicht op zowel Amalfi als Atrani. De hele Costiera Amalfitana ligt aan je voeten. Vervolgens wandelen we naar de beroemde ’Valle dei Mulini’, een vallei met ruïnes van aquaducten, watermolens en oude papierfabrieken. Door de weelderig groene vallei lopen we weer omlaag naar Amalfi.
Wandeling: 15 km, 500 m stijgen en dalen, 5.5 uur wandelen

Overnachting in

Amalfi

Dag 3

De lokale bus brengt ons Scala, het oudste stadje van de streek. Vanuit Scala gaat het via een zeer panoramisch pad, een eeuwenoude handelsroute, bovenlangs de Valle delle Ferriere. Een wandeling door kloven en langs watervallen voert ons richting de hoogvlakte van de Monte Murillo, waarna we afdalen naar San Lazzaro. Ons onderkomen ligt in een ander buurtschap van Agerola: Bomerano, een paar kilometer verderop.
Wandeling: 18 km, 750 m stijgen en 500 m dalen, 6 uur

Overnachting in

Bomerano

Dag 4

Vandaag gaan we richting het hoogste punt van het schiereiland: het imposante kalksteenmassief van Monte Sant'Angelo, 1444 meter hoog en hemelsbreed op minder dan 2,5 kilometer van zee. Na een korte klim bereiken we de bergrug Monte Tre Calli, met schitterend uitzicht over de hoogvlakte van Agerola en de zee aan onze voeten, meer dan duizend meter lager. Vanaf de prachtige pas Capo Muro dalen we via een panoramisch pad rustig af naar Bomerano.
Wandeling: 9 km, 700 m stijgen en dalen, 4 uur

Overnachting in

Bomerano

Dag 5

Vanaf het hooggelegen dorp Bomerano wandelen we over misschien wel het beroemdste wandelpad in Italië: het ‘Sentiero degli Dei’, oftewel het ’wandelpad van de goden’. Door een adembenemend landschap met ongekende panorama’s lopen we richting Positano. Na een lunchstop in het dorpje Nocelle wandelen we naar Montepertuso, waar we prachtig uitzicht op de tegen de helling aangeplakte huizen van Positano hebben. Via steile trappen dalen we af naar het mondaine centrum van Positano, met haar prachtige kerk, vele boutiques en restaurants. We kunnen hier ook een duik in zee nemen. Een bus haalt ondertussen onze bagage op in Bomerano en brengt ons naar het vissersdorpje Marina del Cantone.
Wandeling: 12 km, 250m stijgen en 850 m dalen, 5,5 uur

Overnachting in

Marina del Cantone

Dag 6

Op de voorlaatste wandeldag gaan we naar misschien wel het bekendste eiland van de Middellandse zee: Capri. Uiteraard is dit een mondain eiland, maar het is ook terecht beroemd geworden. De Feniciërs en Romeinen beschouwden het al als het paradijs op aarde. Met een privéboot maken we de oversteek en varen we langs de steile kliffen van het eiland. In Marina Piccola gaan we aan land. We maken een prachtige wandeling vanuit het haventje Marina Piccola. Naast enkele ‘must-sees’ van het eiland, maken we ook kennis met de andere kant van het eiland: prachtige natuur, mooie kalksteenkliffen en indrukwekkende ruïnes.  Aan het eind van de dag keren we met ons privébootje weer naar het vasteland terug.
Als de privéboot vanwege harde wind of hoge golfslag niet vaart, gaan we met de openbare ferry vanaf Sorrento naar Capri. We nemen de lijnbus vanaf Marina del Cantone naar de veerhaven van Sorrento en 's avond weer terug van Sorrento naar het hotel.
Wandeling: 10 km, 400m stijgen en dalen, 5 uur

Overnachting in

Marina del Cantone

Dag 7

We nemen de openbare bus naar het dorp Termini, dat op 300m de zuidwestpunt van het Amalfi schiereiland overziet. Na een rondwandeling vanuit Termini dalen we via een pad dat hoog boven de kale en steile kust voert langzaam weer af naar Marina del Cantone.
Wandeling: 12 km, 350m stijgen, 500m dalen, 4 uur

Overnachting in

Marina del Cantone

Dag 8

Ons verblijf in Campania zit er helaas op. De bus brengt ons naar het vliegveld van Napels.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in accommodaties van uiteenlopend karakter. De eerste twee nachten in Amalfi verblijven we in een goed hotel. Vervolgens zijn we twee nachten te gast in een fijne bed & breakfast met zwembad in het hoger gelegen dorp Bomerano. Grote groepen worden in Amalfi en Bomerano verdeeld over twee overnachtingsadressen. De laatste drie nachten in Marina del Cantone slaap je in een eenvoudig maar gastvrij dorpshotel, in het karakteristieke vissersplaatsje, pal aan de haven en aan het strand. Het hotel is gesitueerd in de oude bijgebouwen van een voormalig klooster. Een deel van de kamers kijkt uit over zee en heeft een klein terras. Een deel van de kamers heeft geen zeezicht of terras.

Tijdens de reis met vertrek 15 september 2024 verblijven we de laatste drie nachten in een klein vakantiepark op 300m van het strand van Marina del Cantone. We verblijven hier in bungalows met kleine keuken, badkamer, airco en terras.

Tegen betaling van een toeslag kun je bij deze reis een éénpersoonskamer boeken.

Over de maaltijden

De ontbijten en alle diners op 1 na zijn bij de reissom inbegrepen. In Amalfi dineren we de eerste avond in een goed restaurant in het centrum. Op dag 2 is het diner in Amalfi niet inbegrepen en kun je  zelf een keuze maken uit een van de vele restaurants van het stadje. 
In Bomerano eten we 's avonds met de hele groep in één van de B&B's. Het ontbijt in Bomerano is in de B&B waar je overnacht. In Marina del Cantone / Marina della Lobra dineren we in een restaurant aan zee. De lunch regel je zelf. Er is elke dag gelegenheid om lunchinkopen te doen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 diners
 • privétransfer dag 5 (avond) per bus
 • privétransfers dag 6 per boot
 • overige transfers per openbaar vervoer volgens programma
 • bagagevervoer
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
 • overige maaltijden
 • verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard
 • wifi in hotel in Amalfi
 • evt. entrees

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen variëren in lengte van 10 tot 16 km. We lopen tussen de 4 en 7,5 uur per dag. Toch is een goede wandelconditie belangrijk, aangezien de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen en we redelijke hoogteverschillen overbruggen. Tijdens de wandelingen stijgen we 250 tot 800 meter per dag en dalen tot maximaal 900 meter per dag. Op de meeste wandelingen is er volop gelegenheid voor een lange pauze of voor een bezoek aan een stadje of culturele bezienswaardigheid. Na de wandeling is er soms gelegenheid voor een duik in zee. Meestal voeren de wandelingen over goed begaanbare paden. Wel zijn de paden vaak stenig. Soms moet er geklauterd worden. Langs de Amalfikust wandelen we over steile trappenpaden. Het wandelen op deze paden die steeds op en af gaan, vergt flink wat inspanning. Sommige trappenpaden verkeren in matige staat, andere zijn goed onderhouden. Sommige korte stukken van de wandelingen voeren dicht langs dieptes. Daarom is de reis voor mensen die veel last van hoogtevrees hebben niet aan te raden.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Napels of in de eerste accommodatie. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia of met KLM naar Napels v.v.

Vluchtschema Transavia april en mei 2024
HV 6411 Amsterdam - Napels vertrek om 07.15 aankomst 09.35 uur
HV 6412 Napels - Amsterdam vertrek om 10.20 aankomst 13.00 uur

 

Vluchtschema KLM  september en oktober 2024
KL1677 Amsterdam - Napels vertrek om 08:50 aankomst 11.20 uur
KL1678 Napels - Amsterdam vertrek om 12.05 aankomst 14.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 


 

Campania kent een uitgesproken mediterraan klimaat. Dit betekent dat het voor- en najaar, de perioden waarin deze reis wordt georganiseerd, gekenmerkt worden door stabiel weer, aangename temperaturen (tussen de 20º en 25 ºC) en weinig neerslag, ofschoon een fikse bui zeker voor kan komen vooral in het heel vroege voor- en najaar. Elk van deze seizoenen heeft zo zijn voordelen: in het voorjaar is de natuur op zijn mooist en de bloemenpracht uitbundig; in het najaar is het zeewater heerlijk warm. De zomer is heet en droog en daarom mijden we die periode.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Amalfikust ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.Wegwerpplastic verboden op eiland Capri
Het eiland Capri bindt de strijd aan met wegwerpplastic. Vanaf 15 mei 2019 is het verboden bestek, borden, bekers en andere producten die niet gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar plastic mee te nemen naar of te gebruiken op het eiland.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor de lunch moet je rekenen op ca. € 7,- per persoon per dag. Er kan in Amalfi en andere plaatsen gepind worden. Gemiddeld heb je aan ca. € 150,- voor persoonlijke uitgaven wel voldoende.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.

Tijdens de wandelingen draag je een dagrugzak, waarin voldoende ruimte moet zijn voor een of twee grote drinkflessen, een lunchpakket, regenkleding en een warm kledingstuk.

 • stevige wandelschoenen, die goed ingelopen zijn, hoogsluitend over de enkels en voorzien zijn van goed profiel
 • zwemkleding, en eventueel snorkel en duikbril
 • regenkleding
 • luchtige én warme wandelkleding
 • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie
 • broodtrommel, zakmes en zitmatje voor lunches in het veld
 • ruime dagrugzak
 • grote drinkfles (min. 1,5 liter)
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • eventueel verrekijker, fototoestel, fauna- en floragids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Amalfi

Wandelen langs de Amalfikust

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.