Ierland - Dingle Way, 10 dagen Traditioneel Ierland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs bed & breakfasts

U maakt een voettocht rondom het langgerekte, bergachtige Dingle schiereiland. U volgt delen van de Dingle Way met onder andere stukken van de oude pelgrimsroute naar de ruim 900m hoge Mount Brandon. ’s Avonds overnacht u in gastvrije bed and breakfast’s en vindt de echte Ierse sfeer in de befaamde pubs van Tralee en Dingle.

Uniek aan deze reis

 • Klassieke Dingle Way
 • Kleurrijke havensplaatsjes
 • Spectaculaire kustroute
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Ierland - Dingle Way

Dingle is de welluidende naam van het langgerekte bergachtige schiereiland ten westen van Tralee. Hier ligt het gelijknamige havenstadje waar St. Brandaan zich inscheepte en wegvoer, op zoek naar het magische ’Tir na nog’, het land van de eeuwige jeugd. U volgt delen van de Dingle Way met onder andere de oude pelgrimsroute naar de top van de ruim 900m hoge Mount Brandon. U beklimt de Three Sisters, de scherpe kammen op het noordwestelijke puntje van het schiereiland en kijkt uit over de Blasket Islands. En ’s avonds sluit u natuurlijk de dag af met een Guinness in O’Flaggerty’s, de pub van Dingle, waar traditionele folkmuziek nog steeds de boventoon voert. Ierser kan het niet.

Dag 1

Aankomst in Tralee, de administratieve hoofdstad van County Kerry en toegangspoort tot het Dingle schiereiland.

Overnachting in

Tralee

Dag 2

U wandelt over de Dingle way onderlangs de Slieve Mish Mountains aan de noordzijde van het schiereiland. Via een met fuchsia-hagen begroeid paadje komt u in het dorpje Camp. Wandelduur: 20,5 km, 300m stijgen, 250m dalen, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

Camp

Dag 3

Door het laagveen landschap naar de zuidzijde van het schiereiland, waar u bij mooi weer kunt zwemmen bij Inch Beach. Over koeiepaadjes bereikt u vervolgens het rustige dorp Annascaul. Wandelduur: 17 km, 300m stijgen en 350m dalen, ca. 4 uur.

Overnachting in

Annascaul

Dag 4

Naar Dingle, het culturele centrum van Kerry, langs de overblijfselen van het beroemde 16e eeuwse Minard Castle. Wandelduur: 22,5 km, 350m stijgen en dalen, ca. 7 uur.

Overnachting in

Dingle

Dag 5

Korte transfer naar Ventry. Hier begint een mooie wandelingen naar de zuidwestelijk punt van het Dingle-schiereiland. Onderweg adembenemende vergezichten op de Blasket en de Skellig eilanden. Wandelduur: 16 km, 250m stijgen, 220m dalen, ca. 4 uur lopen.

Overnachting in

Dunguin

Dag 6

Van Dunquinn loopt u langs de kust via Clogher en de beroemde Dun an Oir naar Ballyferriter. Uiteraard gaat u ook langs bij de Three Sisters. Wandelduur: 17,5 km, 200m stijgen en dalen, ca. 5,5 uur.

Overnachting in

Ballyferriter

Dag 7

Langs de schitterende kustlijn naar Ballydavid. U loopt vandaag deels over het strand, rustige landweggetjes en vochtige graspaden. Wandelduur: 20 km, 250m stijgen en dalen, ca. 5 uur.

Overnachting in

Brandon Creek, Ballydavid

Dag 8

Van Brandon Creek aan de noordzijde van het schiereiland volgt u de Dingle Way onderlangs Mount Brandon over een 650m hoge pas naar Cloghane, een gehucht midden in het weidse Ierse landschap, met uiteraard een sfeervolle pub. Wandelduur: 18,5 km, 650m stijgen en 700m dalen, ca. 6 uur.

Overnachting in

Cloghane

Dag 9

Korte transfer naar Fermoyle Beach. Na de bergwandeling van gisteren volgt een prachtige strandwandeling. U wandelt naar de uiterste punt van de Magharees Peninsula. Wandelduur: 21 km, ca. 5,5 uur vlak lopen.

Overnachting in

Castlegregory

Dag 10

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in gezellige, door Ierse families gerunde guesthouses en bed & breakfasts. Op de kamers zijn douche en toilet aanwezig.

Over de maaltijden

Uw verblijf is inclusief Iers ontbijt (met eggs&bacon). Voor uw avondmaaltijden kunt u terecht in een dorpsrestaurant of de lokale pub.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfers volgens programma
 • bagagevervoer op dag 2,3,4,5,6,7,8 en 9
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige transfers en lijnbussen
 • lunches
 • diners
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U loopt over (on)verharde weggetjes (vooral de eerste dagen relatief veel rustige asfaltweggetjes), stenige paden en soms een zompige, venige ondergrond. Doordat een aantal boeren niet langer wandelaars over hun land willen (oa. vanwege veeziekten) is het helaas niet te vermijden dat u stukken over een asfaltweg loopt.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wij bevelen het gezellige stadje Dingle aan en het dorpje Cloghane, vanwaar u Mount Brandon, een van de hoogste bergen van Ierland, kunt beklimmen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Tralee is ca. 875 km (via de veerhavens Harwich en Holyhead). U kunt uw auto parkeren bij de eerste accommodatie. Aan het einde van het arrangement keert u per taxi terug naar Tralee (25 km).

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland en Ierland kunt u uitstekend terecht bij onze partner DirectFerries.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Cork of Dublin.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld reist u per openbaar vervoer door naar uw accommodatie. Houdt rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug.

Heenvlucht op Dublin (DUB):
Vanaf het vliegveld van Dublin neemt u de bus (Airlink) naar Dublin-Heuston railwaystation. Reistijd ca. 45 min. Vanaf hier neemt u de trein naar Tralee. Afhankelijk van het tijdstip dat u de trein neemt is het mogelijk dat u over moet stappen in Mallow (reistijd ca. 4½ uur).

Heenvlucht op Cork (ORK:
Vanaf het vliegveld van Cork gaan er regelmatig bussen naar het busstation Parnell Place. Vanaf hier reist u per bus naar Tralee (reistijd ca. 3 uur).

Terugreis:
Vanaf het eindpunt Castlegregory reist u per taxi naar Tralee (25 km) en verder per bus naar Dublin, Cork of Kerry/Farranfore. U kunt in de loop van de middag op het vliegveld aankomen.

Klik hier voor bustijden in Ierland
Klik hier voor treintijden in Ierland.
NB1. Op zon- en Ierse feestdagen rijdt er minder (of geen) openbaar vervoer en zult u soms een taxi moeten nemen.
NB2. Indien u vooraf tickets via internet bestelt, betaalt u minder dan ter plekke. 


Extra's

Verlengingshotels

buitenkant_hotel.jpg

The Lansdowne Hotel (Dublin)

Een sfeervol hotel in Dublin in 'Georgian Style', ruime kamers en- suite voorzien van eigen badkamer, telefoon en TV.

voorkant.jpg

Killarney Guest House (Cork)

Dit aangename Bed & Breakfast in Cork is ideaal gelegen aan de rand van het centrum, op loopafstand van restaurants, pubs en het centrum. De kamers beschikken over een eigen badkamer en u kunt er zelf koffie en thee zetten.

Aanvullende opties

Parkeerplaats bij eerste accommodatie

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 1 april t/m 31 okt. In het voorjaar kan het opvallend goed wandelweer zijn in Ierland.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ierland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn tot na uw verblijf. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie(s), over tickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Ierland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Ierland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zuidkust_van_dingle_peninsula.jpg

Ierland - Dingle Way

Traditioneel Ierland

Wandelvakantie langs bed & breakfasts

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen