Ierland - Dingle Way, 10 dagen Traditioneel Ierland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs bed & breakfasts

Je maakt een voettocht rondom het langgerekte, bergachtige Dingle-schiereiland. Je volgt delen van de Dingle Way met onder andere stukken van de oude pelgrimsroute naar de ruim negenhonderd meter hoge Mount Brandon. ’s Avonds overnacht je in gastvrije bed and breakfasts en vind je de echte Ierse sfeer in de befaamde pubs van Tralee en Dingle.

Uniek aan deze reis

 • Klassieke Dingle Way
 • Kleurrijke havenplaatsjes
 • Spectaculaire kustroute
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Ierland - Dingle Way

Dingle is de welluidende naam van het langgerekte bergachtige schiereiland ten westen van Tralee. Hier ligt het gelijknamige havenstadje waar St. Brandaan zich inscheepte en wegvoer, op zoek naar het magische ’Tir na nog’, het land van de eeuwige jeugd. Je volgt delen van de Dingle Way met onder andere de oude pelgrimsroute naar de top van de ruim negenhonderd meter hoge Mount Brandon. Je beklimt de Three Sisters, de scherpe kammen op het noordwestelijke puntje van het schiereiland en kijkt uit over de Blasket Islands. ’s Avonds sluit je natuurlijk de dag af met een Guinness in O’Flaggerty’s, de pub van Dingle, waar traditionele folkmuziek nog steeds de boventoon voert. Ierser kan het niet.

Dag 1

Aankomst in Tralee, de administratieve hoofdstad van County Kerry en toegangspoort tot het Dingle-schiereiland.

Overnachting in

Tralee

Dag 2

Je wandelt over de Dingle Way onderlangs de Slieve Mish Mountains aan de noordzijde van het schiereiland. Via een met fuchsia-hagen begroeid paadje kom je in het dorp Camp. Wandelduur: 20,5 km, 300 m stijgen, 250 m dalen, ongeveer 6 uur lopen.

Overnachting in

Camp

Dag 3

Vandaag wandel je door het laagveenlandschap naar de zuidzijde van het schiereiland, waar je bij mooi weer kunt zwemmen bij Inch Beach. Over koeienpaadjes bereik je vervolgens het rustige dorp Annascaul. Wandelduur: 17 km, 280 m stijgen en 330 m dalen, ongeveer 4 uur.

Overnachting in

Annascaul

Dag 4

Naar Dingle, het culturele centrum van Kerry, langs de overblijfselen van het beroemde zestiende-eeuwse Minard Castle. Wandelduur: 22,5 km, 350 m stijgen en dalen, ongeveer 7 uur.

Overnachting in

Dingle

Dag 5

Korte transfer naar Ventry. Hier begint een mooie wandeling naar de zuidwestelijke punt van het Dingle-schiereiland. Onderweg zijn er adembenemende vergezichten op de Blasket- en de Skellig- eilanden. Wandelduur: 16 km, 250 m stijgen, 220 m dalen, ongeveer 4 uur lopen.

Overnachting in

Dunquin

Dag 6

Van Dunquin loop je langs de kust via Clogher en de beroemde Dun an Oir naar Ballyferriter. Uiteraard ga je ook langs bij de Three Sisters. Wandelduur: 17,5 km, 220 m stijgen en dalen, ongeveer 5,5 uur.

Overnachting in

Ballyferriter

Dag 7

Langs de schitterende kustlijn naar Ballydavid. Je loopt vandaag deels over het strand, over rustige landweggetjes en vochtige graspaden. Wandelduur: 20 km, 250 m stijgen en dalen, ongeveer 5 uur.

Overnachting in

Brandon Creek, Ballydavid

Dag 8

Van Brandon Creek aan de noordzijde van het schiereiland volg je de Dingle Way onderlangs Mount Brandon over een 650 meter hoge pas naar Cloghane, een gehucht midden in het weidse Ierse landschap, met uiteraard een sfeervolle pub. Wandelduur: 18,5 km, 650 m stijgen en 690 m dalen, ongeveer 6 uur.

Overnachting in

Cloghane

Dag 9

Korte transfer naar Fermoyle Beach. Na de bergwandeling van gisteren volgt een prachtige strandwandeling. Je wandelt naar de uiterste punt van de Magharees Peninsula. Wandelduur: 21 km, ongeveer 5,5 uur vlak lopen.

Overnachting in

Castlegregory

Dag 10

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in gezellige, door Ierse families gerunde guesthouses en bed & breakfasts. Op de kamers zijn douche en toilet aanwezig.

Let op: In oktober kan het voorkomen dat alle accommodaties in Dunquin (dag 5) gesloten zijn. Dan verblijf je een extra nacht in Dingle en  wordt er aan het eind van dag 5 en aan begin van dag 6  een transfer tussen Dunquin en Dingle geregeld (hiervoor betaal je een toeslag van ca €50,-).

Over de maaltijden

Het verblijf is inclusief Iers ontbijt (met eggs&bacon). Voor de avondmaaltijden kun je terecht in een dorpsrestaurant of de lokale pub.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfers volgens programma
 • bagagevervoer op dag 2,3,4,5,6,7,8 en 9
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige transfers en lijnbussen
 • lunches
 • diners
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je loopt over (on)verharde weggetjes (vooral de eerste dagen relatief veel rustige asfaltweggetjes), stenige paden en soms een zompige, venige ondergrond. Doordat een aantal boeren niet langer wandelaars over hun land willen (o.a. vanwege veeziekten) is het helaas niet te vermijden dat je stukken over een asfaltweg loopt.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wij bevelen het gezellige stadje Dingle aan en het dorpje Cloghane, vanwaar je Mount Brandon, een van de hoogste bergen van Ierland, kunt beklimmen.

Extra's

Verlengingshotels

buitenkant_hotel.jpg

The Lansdowne Hotel (Dublin)

Een gunstig gelegen hotel in Dublin in 'Georgian Style', ruime kamers en- suite voorzien van eigen badkamer, telefoon en TV.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Tralee is ca. 875 km (via de veerhavens Harwich en Holyhead). Je kunt de auto parkeren bij de eerste accommodatie. Aan het einde van het arrangement keer je per taxi terug naar Tralee (25 km).

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland en Ierland kun je uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl. 

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat je SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Cork of Dublin.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld reis je per openbaar vervoer door naar de accommodatie. Houdt rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug.

Heenvlucht op Dublin (DUB):
Vanaf het vliegveld van Dublin neem je de bus (Airlink) naar Dublin-Heuston railwaystation. Reistijd ca. 45 min. Vanaf hier neem je de trein naar Tralee. Afhankelijk van het tijdstip dat je de trein neemt is het mogelijk dat je over moet stappen in Mallow (reistijd ca. 4½ uur).

Heenvlucht op Cork (ORK:
Vanaf het vliegveld van Cork gaan er regelmatig bussen naar het busstation Parnell Place. Vanaf hier reis je per bus naar Tralee (reistijd ca. 3 uur).

Terugreis:
Vanaf het eindpunt Castlegregory reis je per taxi naar Tralee (25 km) en verder per bus naar Dublin, Cork of Kerry/Farranfore. Je kunt in de loop van de middag op het vliegveld aankomen.

Klik hier voor bustijden in Ierland
Klik hier voor treintijden in Ierland.
N.B.1. Op zon- en Ierse feestdagen rijdt er minder (of geen) openbaar vervoer en zal je soms een taxi moeten nemen.
N.B.2. Indien je vooraf tickets via internet bestelt, betaal je minder dan ter plekke. 

U kunt dit arrangement starten van 1 april t/m 31 okt. In het voorjaar kan het opvallend goed wandelweer zijn in Ierland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ierland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Ierland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ierland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zuidkust_van_dingle_peninsula.jpg

Ierland - Dingle Way

Traditioneel Ierland

Wandelvakantie langs bed & breakfasts

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.