Nythfa House

Groot-Brittannië - Wales - Brecon Beacons, 8 dagen Groepswandelreis door het National Park

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit HF Nythfa House

Overnacht in Nythfa House, een prachtig Country House aan de rand van het gezellige oude centrum van het marktplaatsje Brecon met op de achtergrond de tot de verbeelding sprekende bergrand van de Brecon Beacons en Black Mountains gelegen in het gelijknamige National Park. Ga op in het contrastrijke open landschap van Wales met groene valleien, een plotseling oprijzend, komvormig, groen en boomloos bergmassief gemodelleerd door gletsjers, smeltwater en watervallen, met ongerepte heidevelden, verlaten en nieuwe steenkoolmijnen en karakteristieke mijnwerkersdorpen en met schitterende uitzichten. Geniet van geheel verzorgde maaltijden, binnenzwembad en wellness, laat je begeleiden door toegewijde Engelse wandelgidsen en wandel mee in een internationale groep. Je kiest uit rustige wandelingen door dalen of, wat inspannender, over bergflanken en de toppen Pen y Fan, Corn Du en Fan Fawr en breng een rustdag door in Brecon in de tuin van het hotel of in het vriendelijke stadje Brecon. De heen- en terugreis zijn geregeld en je reisgenoten zijn zowel Nederlandse als Britse wandelaars.

Uniek aan deze reis

 • Brecon Beacons National Park
 • Dagelijks keuze uit 2 of 3 gegidste wandelingen van verschillende zwaarte
 • Heen- en terugreis zijn geregeld
 • Het unieke HF concept van verblijf en wandelen
 • Nythfa House: comfortabel Country House - wellness – binnenzwembad
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Brecon Beacons

De Black Mountain in het westen, de Brecon Beacons in het midden en de Black Mountains in het oosten vormen de noordelijke, opstaande bergrand van een uitgestrekte, komvormige gesteenteplooiing (soepbord) bestaande uit devonische ‘Old Red Sandstone’. In de kom liggen op niet al te grote diepte rijke carbonische kalk- en steenkoollagen (‘coal measures’). Deze worden vooral sinds de 19e eeuw op grote schaal gewonnen. Gletsjers hebben in de IJstijden aan de noordkant van de steilrand keteldalen, morenen en kaarmeren achtergelaten.
Het scherpe contrast tussen het glooiende heuvellandschap (‘rolling landscape’) met weidse rivierdalen en de spectaculaire, recht opgaande steilrand met bergtoppen als Fan Brycheiniog, Pen y Fan en Waun Fach (‘dramatic scenery’) blootgesteld aan zon, wind, bewolking en regen, vormt een indrukwekkend prachtig landschapsdecor. De rivier de Afon Wysg (Usk) meandert door het glooiende heuvellandschap. In idyllische, hier en daar met loofbos begroeide rivierdalen met af en toe een waterval liggen schilderachtige stadjes en dorpen, boerenland omzoomd met hagen- en houtwallen, met tegen de hellingen ook uitgestrektere bossen met aangeplante naaldbomen.
Binnen het Brecon Beacons National Park (Parc Cenedlaethol Bannau Brycheiniog) bevinden zich nog extra beschermde natuurreservaten, van belang voor de instandhouding van leefgebieden van zeldzame en/of bedreigde plant- en diersoorten, en het Brecon Beacons Dark Sky Reserve om te genieten van een prachtige sterrenhemel.
Dit landschap was sinds prehistorische tijden een gewilde woonplaats voor Kelten en Romeinen. Net buiten het National Park vormen het 18e eeuwse Monmouthshire and Brecon Canal, de 19e eeuwse steenkoolmijnen en mijnwerkersdorpen en de huidige steenkoolafgravingen de meest karakteristieke landschapselementen uit het industriële tijdperk.
Vanuit Nythfa Haouse, een ideale uitvalsbasis om het Brecon Beacons National Park te leren kennen, maak je gegidste wandelingen van een zelf te kiezen lengte en zwaarte. Er zijn ‘Easier’ Walks zijn korte wandelingen met kleine hoogteverschillen over goede wandelpaden door valleien en bossen. De ‘Medium’ Walks zijn langer met grotere hoogteverschillen en gaan over meestal goede paden, over hellingen en door veen-, heide-achtig en bergachtig terrein. De ‘Harder’ Walks zijn het langst met de grootste hoogteverschillen, gaan vaker over goede, maar ook rotsige paden of struinen door soms moerassig terrein, met meerdere steile stijgingen/afdalingen en gaan vaker over hoge bergtoppen.
Op de vrije dag kun je met taxi of het openbaar vervoer naar grotere of historische plaatsen in de wijdere omgeving gaan om te winkelen, voor een bezoek aan een museum of een landhuis met park. 

HF Holidays
SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië, waarvan dit hotel er één is. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben, vandaar 100% wandelen.

Deze week maak je deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. Je overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere, begeleide wandelingen van verschillende lengte. Je krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt, zo nodig, met een bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drink je een kopje thee met je mede-wandelaars. Engelser kan het niet....

Dag 1

Vlucht naar Bristol waar een busje klaar staat om ons in ongeveer 2 uur naar Brecon te brengen. Aankomst in het hotel en kennismaking met de 'leaders' en de andere groepsleden.

Iedere dag, vóór het avondeten en bij het genot van een glas wijn of ale, bespreken de wandelgidsen het programma van de dag erna, de zogenoemde ‘leader talk’. Na het diner staan koffie en thee klaar en wordt vaak een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz. Hieraan hoef je uiteraard niet mee te doen; er is altijd een rustige plek om te lezen of te kletsen.

Overnachting in

Brecon

Dag 2-7


De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij het hotel. Op andere dagen is er voor en/of na de wandeling een korte busrit, zodat een groter gebied bestreken kan worden.
Op dag 4 is er geen wandelprogramma. Je kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen klaar.

Wandelen in het Brecon Beacons National Park
De wandelroutes gaan door het dunbevolkte, open berglandschap van de Brecon Beacons en Black Mountains, gemodelleerd door gletsjers, soms over steile hellingen of hoge bergtoppen, bestaande uit boomloze en met grassen, heide, gaspeldoorn en adelaarsvarens begroeide bergen en door valleien met boerenland omzoomd met hagen en houtwallen, over hellingen met aangeplante bossen en beekdalen met idyllische watervallen. De hoogteverschillen tijdens de ‘Easier’ Walks zijn niet groot, ze gaan door valleien, bossen en soms drassige heidevelden. De ‘Medium’ Walks kennen grotere hoogteverschillen, ze gaan over steilere en rotsachtiger paden in hooggelegen terrein en over aanzienlijk steilere hellingen. De hoogteverschillen tijdens de ‘Harder’ Walks zijn pittig langs vaak steile hellingen, over venige heidevelden en stenige, onbeschermde hoogten blootgesteld aan weer en wind. Een goede wandelconditie is daarom vereist. U wandelt over aangegeven wandelpaden, graspaden, karrensporen, veepaadjes en verharde weggetjes. U bezoekt historische stadjes en pittoreske dorpjes, landhuizen en fraaie tuinen.

Een kort overzicht van de wandelmogelijkheden:

 • Boven Crickhowell: een lichte wandeling via het kasteel van Tretower en door de velden van Cwmbeth Brook valley (10 km, 280m hoogteverschil), of een wat langere rondwandeling vanuit het stadje Crickhowell langs de oude groeves van Usk Valley (16 km, 560m hoogteverschil). De zwaardere wandeling beklimt de Waun Fach, de hoogste top van de Black Mountains en dan geleidelijk afdalend over een met gras bedekte heuvelrug naar Crickhowell (21 km, 800m hoogteverschil)
 • wandeling over het jaagpad langs het kanaal door de Usk Valley (10 km, vlak), of een klim door verlaten heuvelland naar het door gletsjers uitgesleten meer Llyn y Fan Fawr en vervolgens over de bergkam van de Western Fans en uiteindelijk afdalend naar Tafarn y Garreg (12 km, 460m hoogteverschil). Of een wandeling dwars door de stille Western Fand, over de hoge kam van Bannau Sir Gaer (18 km, 820m hoogteverschil)
 • wandeling naar de watervallen nabij Ystrdfellte en over het talud van een oude trambaan naar het dorpje Pontneddfechan (11 km, 260m hoogteverschil), of door de Afon Hepste achter de Sgwyd Yr Eira waterval en naar de vele watervallen van de Nedd Fechan vallei (15 km, 400m hoogteverschil). Of de uitdagender route naar Dina Rick, cross-country door de graslanden (17,5 km, 660m hoogteverschil)
 • korte wandeling vanaf het dorpje Aberdaron door de vallei van de Usk terug naar het stadje Brecon met haar mooie kathedraal (10 km, 160m hoogteverschil) of een wandeling in het centrale deel van de Brecon Beacons: beklimming van de top van de iconische Pen-y-Fan (15 km, 540m hoogteverschil), of een inspannende tocht over vier toppen van de centrale Beacons: Corn Du, Pen-y-Fan, Cribyni en Fan y Big (16,5 km, 880m hoogteverschil)
 • wandelingen boven het prachtige 'literaire' dorpje Hay-on-Wye: door de vallei naar het dorpje Clyro en terug (11 km, 260m hoogteverschil), of door de Black Mountains naar de top van de Twmpa en daarna een stuk langs de historische Offa's Dyke (15,5 km, 680m hoogteverschil). Of over de noordelijke kam van de Black Mountains met prachtig uitzicht vanaf de toppen Rhos Dirion, Twmpa en Hay Bluff (18,5 km, 800m hoogteverschil).

Easier Walks zijn 10-11 km lang met 50-260 m hoogteverschil
Medium Walks zijn 12-16 km lang met 400-680 m hoogteverschil
Harder Walks zijn 16-21 km lang met 650-880 m hoogteverschil

Ongeveer 2 weken voor vertrek vind je in je Mijn SNP-omgeving uitgebreidere en gedetailleerde informatie over het wandelprogramma.

Overnachting in

Brecon

Dag 8

Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en de leaders. Per bus word je naar het vliegveld van Bristol gebracht, van waar je naar Nederland terug vliegt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Nythfa House is een comfortabel Country House gelegen op een stille en rustige locatie en omringd met aantrekkelijke tuinen en gazons tegen het oude centrum van het plaatsje Brecon aan.
Nythfa House is voorzien van kamers met moderne en comfortabele voorzieningen. Hierin zijn standaardkamers ('classic') ondergebracht en duurdere ‘premium' kamers (ruimer of met buitengewoon uitzicht, eenpersoons- of familiekamers) met toilet/badruimte. Het hart van het huis is een grote gemeenschappelijke lounge met daarbij een aantrekkelijke eetzaal, een ruime bar, een aangename serre waarin een wijnstok met wijnranken groeit, een ballroom geschikt te maken als spelruimte en een binnenzwembad. Buiten bevinden zich een ‘putting green’ (minigolf), een ‘croquet lawn’ (beugelen) en een gedeeltelijk overdekt terras. Op het terrein van Nythfa House ligt wellnesscentrum ‘The Retreat’ waar u op eigen kosten allerlei behandelingen kunt ondergaan.
In Brecon zijn banken, supermarkten, winkels, drogisterijen/apotheken, een postkantoor, pubs en cafés en andere voorzieningen.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals Wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar u uw modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat....
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, TV en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Standaard eenpersoonskamers ('classic') zijn meestal wat kleiner. U kunt bij de éénpersoonskamers ook een upgrade kiezen (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een 'premium'-toeslag (beperkt beschikbaar).
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème. Een aantal hotels die bv. aan een wandelroute liggen, hebben een sfeervol Dandelion Café, waar de hele dag door aanloop is.

Over de maaltijden

Tijdens uw  verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijgt u sandwiches mee plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als u een thermosfles meeneemt kunt u die op uw kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kunt u elke dag kiezen uit 5 heerlijke menu keuzes van 3 gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • diensten lokale wandelgidsen
 • bustransfers tijdens wandeldagen
 • reisdocumentatie (grotendeels Engelstalig)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitend vervoer van Bristol airport naar hotel v.v. (optioneel)
 • eventuele entrees
 • eventuele transfers anders dan in het programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, op andere dagen worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 10 en 12 km lang, met 50 tot 280 meter hoogteverschil, de Medium Walks tussen 12 en 16 km, met wat meer stijgen en dalen (400 tot 680m), beide in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn wat langer (16,5 tot 21 km), en kennen wat meer hoogteverschil (660 tot 880m).
NB. De zwaarte van de wandelingen is uiteraard afhankelijk van het gebied waar de wandelvakantie plaatsvindt. In een glooiend gebied zijn ook de Harder Walks niet overdreven zwaar, in een bergachtig gebied kennen zelfs de Easier Walks flink hoogteverschil en kunnen de Harder Walks soms ware klauterpartijen zijn..

In elke wandelweek is er één rustdag (maandag), die je zelf kunt indelen.  Je kunt het stadje Brecon bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
NB. Het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts 2 wandelingen per dag worden aangeboden, bv. bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij de Engelse wandelvereniging HF bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en u zult dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.
Tijdens deze groepsreis zal een groot deel van de groep uit Nederlanders bestaan, aangevuld met Engelstaligen.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Als je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je de groep op het vliegveld van Bristol of in de accommodatie in Brecon.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Bristol v.v.

Vluchtschema 
KL 1079 Amsterdam-Bristol vertrek om 13.00 aankomst 13.15 uur
KL 1080 Bristol-Amsterdam vertrek om 13.45 aankomst 16.05 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Wales heeft een zacht en vochtig Atlantisch klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland en België.  De temperatuur in de Brecon Beacons ligt i.h.a. lager dan in Nederland en er valt gemiddeld wat meer neerslag. Juli en augustus kennen relatief rustig en stabiel weer met dagtemperaturen tussen 15° en 20°C in de dalen en enkele graden koeler in de bergen. Maar ook in deze maanden is er altijd kans op een bui of een regenachtige dag. In de zomer kleuren de valleien en bergen van het zuidelijk Wales groen, paars en geel. In het vroege voorjaar en late najaar kan het hoger in de bergen flink afkoelen en is warme kleding onmisbaar. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Wales ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Je kunt in Wales overal met pin of credit card betalen. In Brecon zijn banken met pinautomaten. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.

Tijdens de reis zijn er een aantal transfers naar en van de wandeling, die per minibus geschieden. De transfers van het vliegveld van Bristol naar de accommodatie en terug geschieden per midibus.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Je wandelt met een dagrukzakje (max. 25-30 liter) met daarin je lunch, drinkfles, warme kleding en regenkleding.

 • stevige wandelschoenen met vibram zool
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (30 liter)
 • veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel thermosfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband en sporttape

Ter plekke worden de wandelingen begeleid door Engelse leaders. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen leader (bij wat kleinere groepen kan het zijn dat er maar 2 leaders zijn).
Eén van de Leaders is je aanspreekpunt tijdens deze week. 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

318390_Brecon.jpg

Groot-Brittannië - Wales - Brecon Beacons

Groepswandelreis door het National Park

Wandelvakantie vanuit HF Nythfa House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.