Sussex

Groot-Brittannië - Sussex, 5 dagen Door ‘The Garden of England’

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie met (huur)auto vanuit Hotel Powder Mills

Vanuit het klassieke Powder Mills Hotel verken je de ‘Tuin van Engeland’, een lieflijk cultuurlandschap, met onder andere een wandeling bovenlangs de spierwitte kliffen bij de Seven Sisters en iets verder, in het binnenland, langs de burcht van Bodiam. Een korte reis dicht bij huis en goed te combineren met een bezoek aan Londen. Door gebruik van de auto heb je veel vrijheid om zelf een programma samen te stellen. Het Powder Mills Hotel wordt gezien als een van de beste ‘countryside hotels’ van Engeland.

Uniek aan deze reis

 • Klassiek hotel in grote tuin
 • Kustwandeling boven kliffen
 • Ontspannen wandelen en veel te zien en te doen
 • Pauzeren in een tearoom
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Sussex

De ’Tuin van Engeland’ is de groene benaming voor Sussex en Kent. Karakteristieke holle wegen met aan weerszijden groene heggen snijden door het pittoreske heuvellandschap. Je sfeervolle countryhotel ligt dichtbij Battle, waar zich in 1066 de slag bij Hastings afspeelde, toen Willem de Veroveraar daar landde. Je wandelt bovenlangs de spierwitte kliffen bij de Seven Sisters, langs de Long Man of Wilmington en iets verder, in het binnenland, langs de burcht van Bodiam. Kortom, een echte verkenningstocht, dicht bij huis, in een afwisselende Engelse kuststreek. Je verblijfplaats, het schitterend gelegen Powder Mills Hotel, is een verhaal apart. Alle slaapkamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van toilet en bad. De eetkamer, bibliotheek en zitkamer zijn gemeubileerd met Engels antiek. De keuken is werkelijk formidabel en het is dan ook niet vreemd dat het Powder Mills Hotel wordt gezien als een van de beste ’countryside hotels’ van Engeland.

Dag 1

Aankomst in het hotel net buiten het plaatsje Battle (bij Hastings). Als je nog tijd hebt, kun je Battle gaan verkennen, met zijn elfde-eeuwse, ter ere van Koning Harold II gebouwde, abdij. Je kunt ook een rondwandeling maken vanuit het dorpje Wartling langs het park, de tuinen en sterrenwacht van Herstmonceux en langs de Hollands aandoende en vogelrijke laagtes van de Peversey Levels. In Wartling ligt een authentieke inn waar je heerlijk kunt eten of iets kunt drinken. Wandeling: 12 km, 140 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Battle

Dag 2

Vanuit het hotel maak je een rondwandeling door het golvende heuvelland van the High Weald. Je wandelt via de abdij van Battle en door de met heggen begrensde velden en het Fore Wood Nature Reserve. Je krijgt een mooie indruk van de omgeving en loopt door het Powdermill Wood terug naar het hotel. Wandeling: 16 km, 180 m stijgen en dalen, 5 uur.

Het is ook mogelijk om Bateman's House te bezoeken, het mooie landhuis waar Rudyard Kipling, de schrijver van onder andere Mowgli (Jungle Book), heeft gewoond. Je kunt daar nog een korte wandeling van 4,5 km maken.

Overnachting in

Battle

Dag 3

Het begin- en eindpunt van de wandeling ligt op circa 30 km van Battle. Je wandelt door het fraaie Friston Forest naar de kust van de Seven Sisters, de wonderschone spierwitte kliffen. Je ziet de wonderlijke aanpassing van de flora aan de doorgaans droge, zoute en winderige omgeving. Wandeling: 13,5 km, 210 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Battle

Dag 4

Net als gisteren ligt het begin- en eindpunt van de wandeling op circa 30 km van Battle. De wandeling van vandaag leidt je vanuit het prachtige marktplaatsje Alfriston, met zijn eeuwenoude inns, onderlangs en over de kalkrijke heuvels van de South Downs en langs de Long Man of Wilmington, een eeuwen geleden in de grashelling uitgehakte figuur van 73 m hoog. Op het kerkhof van Wilmington staat ook een 1600 jaar oude taxusboom. Je kunt een bezoek brengen aan  de oudste theetuin van Engeland, in Littlington. Via de mooie vallei van Cuckmere River wandel je terug naar Alfriston. Wandeling: 13,5 km, 230 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Battle

Dag 5

Het arrangement eindigt na het ontbijt. Mocht je nog tijd hebben voor een laatste wandeling, dan rijd je naar het indrukwekkende Bodiam Castle (17 km), vlakbij Robertsbridge: een oud maar levendig stadje. Je kunt dit prachtige kasteel bezoeken en een rondwandeling maken langs de oevers van Ruther River en door de heuvels in de omgeving van de vallei. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het typisch Engelse parklandschap. Bij het kasteel is een tearoom en een inn: Castle Inn. Wandeling: 7,5 km, 90 m stijgen en dalen, 2,5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Het Powder Mills Hotel is een rustiek gelegen 18e eeuws hotel, ooit onderdeel van een buskruitfabriek. Je vindt er nog de oude vijvers en de droogkamer. Alle lounges zijn voorzien van antiek meubilair en een open haard. Je kamer is voorzien van een mooie badkamer, centrale verwarming, televisie en telefoon.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat een stevig Engels ontbijt voor je klaar. Op twee avonden is het halfpension menu inbegrepen (2 gangen). Op de andere avonden kan je elders gaan eten of à la carte dineren in Powdermills. Inkopen voor de lunch kan je onderweg doen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 2 half pension menu's
 • Digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Entrees
 • Overige maaltijden
 • Eventuele autohuur
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt wandelingen over goed begaanbare, vaak wat kleiige (daardoor weleens gladde) paden door heuvelachtig terrein. In Engeland is er een mooi systeem van Public Footpaths, waarbij je met draai- en klaphekjes door en langs akkers en weilanden wordt geleid. Soms is het even zoeken als je een weiland binnenloopt, om de plek te vinden waar het weiland verlaten moet worden. Er staan vaak minder richtingbordjes dan je zou wensen.
Naast wandelen kan je ook een aantal mooie landhuizen, tuinen en kerken in Sussex bezoeken. Een aantal wandelingen begint bij het hotel. Voor de meeste wandelingen en bezienswaardigheden rijd je eerst een stukje met je auto.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. In het routeboek zijn genoeg wandelingen en activiteiten opgenomen voor 6 dagen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Battle is ca. 400 km (via de Kanaaltunnel). Je gebruikt je auto tijdens je verblijf een aantal malen om naar het begin van de wandeling of een bezienswaardigheid te rijden.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kan je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Londen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij het vliegveld in London huur je een auto. Afhankelijk van het vliegveld is de afstand naar Battle 100-150 km.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement starten van 1 april t/m 31 oktober.
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kan deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
Let op: er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sussex ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op aanvraag mogelijk. 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_213169378.jpg

Groot-Brittannië - Sussex

Door ‘The Garden of England’

Lichte wandelvakantie met (huur)auto vanuit Hotel Powder Mills

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.