Groot-Brittannië - Schotland - Eastern Highlands, 8 dagen Wandelen in High Perthshire

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en guesthouses

De landstreek Perthshire in het zuidoosten van de Schotse Hooglanden is een perfecte wandelbestemming voor iedereen die een niet al te zware tocht wil maken. Het landschap is afwisselend vriendelijk en ruig en overal vind je levendige stadjes en vriendelijke dorpjes. Hier in het ‘Hart van Schotland’ vind je langs de wandelroutes talrijke herinneringen aan de rijke Schotse historie. Bovendien kent de High Perthshire enkele beroemde whisky-destilleerderijen. De rivieren zitten vol zalm en forel, de kans dat je een edelhert op je pad treft of dat je wordt opgeschrikt door een wegvliegend Schots hoen is aanzienlijk. In augustus kleuren de heidevelden paars en in mei zijn de bossen fris groen. En met een beetje geluk zie je de Schotten er op hun ‘Schotst’: tijdens een van de vele Highland Games die er in de zomer worden gehouden. 

Uniek aan deze reis

 • afwisseling van glenns, lochs en highlands
 • afwisseling van natuur en cultuur
 • relatief rustig stuk van de Highlands
 • sfeervolle overnachtingsplekken
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Schotland - Eastern Highlands

Ten noorden van de stad Perth beginnen de Schotse Hooglanden. Deze streek, die bol staat van de herinneringen aan de rijke Schotse geschiedenis, wordt de High Perthshire genoemd. Deze wandelvakantie voert je door deze afwisselende streek, waar vriendelijke valleien en de ruige bergwereld van de Highlands elkaar afwisselen. De hellingen van dit gebergte zijn bedekt met uitgestrekte heidevelden, hellingvenen en restanten van het Old Caledonian Pineforest. In de brede valleien, ofwel Glens, spiegelen de wolkenluchten zich in het oppervlak van de diepe Lochs. Edelherten, schapen, Schotse sneeuwhoenders en monsters voelen zich thuis in dit land. 
De wandelreis begint bij het prachtige Blair Castle, vanwaar je langs de oevers van de River Garry en over het beroemde slagveld van Killiecrankie naar het levendige Highland-stadje Pitlochry wandelt. Van hier uit maak je een mooie bergwandeling naar de top van de Ben Vrackie, voordat je de volgende dag verder wandelt naar het volgende prachtige stadje: Aberfeldy, dat beroemd is vanwege de gelijknamige whisky. De dag erna zoek je het weer hogerop en wandel je door een door Robert Burns bezongen kloof en over de met hei, varens en veen bedekte hellingen en naar Kenmore, dat aan het prachtige Loch Tay ligt. Onderweg heb je steeds prachtige panorama’s over de hogere bergen van de Grampians in het noorden. De dag erna ontdek je de oudste periodes van de Schotse historie en tref je steencirkels, standing stones en een herbouwde crannog (een woonhuis uit de ijzertijd. In het pittoreske dorpje Fortingal overnacht je in de charmante en eeuwenoude inn. Dan wacht de laatste en inspannende wandeling, dwars door het verlaten berggebied dat zich uitstrekt tussen Loch Tay en Loch Rannoch, onderlangs de markante piramidevormige berg Schiehallion. Hier kom je maar zelden andere wandelaars tegen. De kans dat je een ‘red deer’ of een Scottish grouse op je pad treft, is een stuk groter.

 

 

Dag 1

Aankomst in Blair Atholl. Als je bijtijds arriveert is een bezoek aan het Blair Castle, het huis van de Hertog van Atholl, zeker de moeite waard. Deze hertog beschikt over het laatste privéleger van Europa. Het kasteel speelde een belangrijke rol tijdens de Opstand van de Jacobieten in 1715. Het kasteel is omringd door een groot landgoed waar je prachtig kunt wandelen. Je kunt ook het dorpsmuseum bezoeken, waar je kunt zien hoe het leven in voorbije eeuwen was in de Schotse Hooglanden. 

Overnachting in

Blair Atholl

Dag 2

De eerste wandeling van deze reis is meteen al doordrenkt met historie. Na een eerste klim over de heuvels boven Blair Atholl daal je na een paar uur weer af naar de vallei van de River Garry en bereik je Killiecrankie, de locatie waar een van de bloedigste veldslagen in de strijd tegen de Engelsen plaatsvond. Waar de vallei zich vernauwt, passeer je de Soldiers Leap, waar de kloof van de River Garry maar een paar meter breed is. Dan volg je de rivier stroomafwaarts, over een gemakkelijk pad. Na een tijdje wordt de vallei weer wijder en het landschap lieflijker. Uiteindelijk bereik je het vriendelijke marktstadje Pitlochry. Lengte 19 km, 430 m stijgen en 470 m dalen, duur 6,5 uur.  Pitlochry kent twee whisky-destilleerderijen (Pitlochry en Erdradour) en een populair Festivaltheater waar in de zomer geregeld voorstellingen worden gegeven.

Overnachting in

Pitlochry

Dag 3

Vandaag maak je vanuit Pitlochry een pittige, maar prachtige wandeling diep de ruige hooglanden in. Doel is de 841 m hoge top van de Ben Vrackie, vanwaar je bij goed weer een adembenemend uitzicht hebt over de vallei van de River Tummel en de bergen van de Cairngorms in het noorden. Je wandelt gestaag stijgend via boerderijen en gehuchtjes tot je uiteindelijk het met veen en heide bedekte ‘moorland' bereikt. Via een klein meertje klim je naar de rotsachtige top. Onderweg maak je goede kans om edelherten en Schots sneeuwhoen te zien. Deze laatste vliegen op het laatste moment met veel rumoer voor je voeten uit de hei op. Via dezelfde route of een kleine omweg daal je af naar Pitlochry. Lengte 14,5 km, 780 m stijgen en dalen, duur 6,5 uur.

Overnachting in

Pitlochry

Dag 4

Via de brug over Loch Faskally, niet ver van de vistrap van Pitlochry, steek je de rivier over en al gauw laat je de bewoning achter je. Met een geleidelijke klim door de bossen van Ballechin Wood steek je de heuvelrug over die de Glen Tummel scheidt van de Glen Tay. Na de klim en de afdaling kun je in Strathtay pauze houden bij het Scottish Chocolate Centre. Dan volgt het gemakkelijke deel van de wandeling als je de ontmantelde spoorweg door de vriendelijke vallei van de River Tay volgt richting Aberfeldy. Vlak voor Aberfeldy ligt de gelijknamige whisky-destilleerderij van Dewars World of Whisky. Als je nog energie en tijd over hebt, kun je vanuit Aberfeldy nog een stukje door wandelen, over de fraaie Wade Bridge over de River Tay naar het mooie Menzies Castle, net buiten het dorpje Weem. Lengte 17 km, 400 m stijgen en dalen, duur 5,5 uur (naar Menzies Castle: 3 km extra).

Overnachting in

Aberfeldy

Dag 5

Vandaag wacht een rustige, niet al te lange wandeling. Daarom heb je ‘s ochtends nog even tijd om in het vriendelijke en mooie stadje Aberfeldy rond te kijken. Dan begint de wandeling door het zogenoemde Birks o’Aberfeldy, een nauwe, dicht beboste kloof met een mooie waterval. De plek is door de Schotse dichter Robert Burns beschreven. Dan wandel je door het heuvelland, door weilanden, heidevelden en bossen tot je geleidelijk afdaalt naar de brede vallei van de Tay. Daar passeer je een 4000 jaar oude ‘stone circle’. Dan volg je de brede valleibodem en passeer je Taymouth Castle, waar Queen Victoria haar wittebroodsweken doorbracht. De wandeling eindigt in het prachtige dorpje Kenmore, dat op de plek ligt waar de River Tay uit het langgerekte Loch Tay stroomt. Lengte 14 km, 340 m stijgen en dalen, duur 5 uur. Na de wandeling wordt je in ca 10 minuten naar Aberfeldy terug gebracht. 

Overnachting in

Aberfeldy

Dag 6

Na het ontbijt wordt je naar Kenmore gebracht. Van hier wacht opnieuw een korte wandeling en daarom kun je de reconstructie van het oude crannog (een huis uit de ijzertijd) op een kunstmatig eilandje in Loch Tay bezoeken. Hier kun je ervaren hoe de Kelten rond 500 v. Chr. in deze omgeving leefden. Dan maak je een wandeling over de beboste Drummond Hill, naar een mooi uitzichtpunt vanwaar je uitkijkt over Loch Tay en Priory Island, waar Queen Sybilla, Queen of Scotland in de dertiende eeuw is begraven. Het pad voert door Tay Forest, met hier en daar een mooi uitzichtpunt. Dan daal je af naar Loch Lyon, waar het kleine dorpje Fortingall ligt. In neolithische tijden was dit een belangrijk religieus centrum en in de vallei nabij Fortingall vind je dan ook meerdere ‘standing stones’.  In het dorpje staat ook een indrukwekkende taxusboom die naar men zegt 3000 jaar oud is, wat betekent dat het de oudste nog levende boom van Europa is. Lengte 11,5 km, 300 m dalen, duur 4 uur.

Noot: in 2021 is de 'crannog' door brand verwoest. Er zijn herstelwerkzaamheden gaande die waarschijnlijk tot eind 2022 zullen duren. Alleen het museum is momenteel te bezoeken. 

Overnachting in

Fortingall

Dag 7

De laatste wandeling van deze wandelweek door de Eastern Highlands is de langste maar ook de mooiste. Vandaag dring je diep door in de ‘echte’ Highlands, als je het lege berggebied tussen Loch Tay en Glen Tummel doorkruist. Vanuit Fortingall wacht meteen een pittige klim de vallei van de River Lyon uit. Dan wacht een eindeloos landschap van heidevelden en veen, waar de natuur en de schapen vrij spel hebben. Hier kom je amper andere mensen tegen. Voor je torent de markante piramidevormige berg Schiehallion (1083 m) boven het landschap uit. Dit is het baken waar je op af stevent. Dan bereik je de vallei van Glen More, die pal onder de Schiehallion ligt. Enkele hutjes herinneren aan de tijd dat de armste keuterboertjes hier probeerden hun kostje bij elkaar te scharrelen, tot ze tijdens de negentiende-eeuwse ‘clearances’ door de Engelse landlords van deze arme gronden werden verdreven. Via een pasje steek je de laatste bergkam over en daal je uiteindelijk onderlangs het rotsmassief van de Schiehallion af naar Loch Tummel en de moerassige oevers van Dunalastair Water. Dan is het nog even doorwandelen over de weg tot je Kinloch Rannoch bereikt, aan Loch Rannoch. Het hotel ligt op een prachtige plek boven de oever, nog een stukje verderop. Lengte 20 km, 720 m stijgen en 630 m dalen, 7 uur. 

Let op: 
In het jachtseizoen (september en oktober) kan het voorkomen dat wanneer deze dag in het weekend valt, de laatste wandeling niet door kan gaan; in dat geval wordt er een alternatieve wandeling aangeboden.

Overnachting in

Kinloch Rannoch

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Per bus reis je terug naar Pitlochry, waar je de trein naar Edinburgh of Glasgow neemt, of de trein of bus terug naar Blair Atholl, als daar je auto staat. Op zondag rijden er geen bussen en dien je dus een taxi te nemen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede B&B's, guesthouses  en hotels op kamers met privé badkamer. De accommodaties hebben alle een verschillende uitstraling en zijn allen zeer gastvrij. In Blair Atholl, Pitlochry en Aberfeldy verblijf je in comfortabele B&B’s of guesthouses. In Fortingall verblijf je in een historische ‘inn’ met een bijzondere uitstraling, restaurant en pub. In Kinloch Rannoch verblijf je in een luxe en comfortabel **** hotel met onder meer een binnenzwembad, fitnessruimte en restaurant en twee pubs. 

Over de maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Elke ochtend wordt er in de accommodatie een Schots ontbijt voor je verzorgd. Er is altijd een buffet van koude gerechten en een ‘cooked breakfast’-menu. In Blair Atholl, Pitlochry en Aberfeldy kun je niet in de accommodatie dineren, maar zijn er meerdere restaurants of pubs op loopafstand van de accommodatie. In Fortingall en Kinloch Rannoch beschikken de hotels over een goed restaurant en pub waar je eenvoudiger maaltijden kunt nuttigen. De lunch kun je inkopen in de plaatsjes waar je verblijft en in sommige gevallen bestellen in de accommodatie.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in hotels en B&B
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer 
 • transfers op dag 5 (einde wandeling) en dag 6 (voorafgaand aan de wandeling)
 • uitgebreid reispakket met o.a. Ordnance Survey Landranger Series 1:50.000, kaartnummers 51 (Loch Tay & Glen Dochart) & 52 (Pitlochry & Crieff) (ontvang je ter plekke)
 • digitale reisinformatie 
   

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • alle lunches
 • alle diners
 • busrit of taxi op dag 8 
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
   

Ter plaatse te betalen

 • busrit van Kinloch Rannoch naar Pitlochry of Rannoch Station: ca GBP 6,- pp  (op zondag kan dit alleen per taxi: ca GBP 35,- per rit)

Over de activiteiten

De wandelingen voeren afwisselend over onverharde wegen, stille landweggetjes en smallere paden door heide, veen en bos. Deze paden kunnen stenig en modderig zijn. Goede waterdichte wandelschoenen (bij voorkeur hoogsluitend) en gamaschen zijn daarom aanbevolen. De afstanden variëren van 11 tot 20 km. De wandelingen op dag 3 en dag 7 zijn de inspannendste, met het meeste hoogteverschil en de ruigste paadjes. Die dagen ga je diep de Highlands in en overbrug je tot 800m stijgen en dalen. De overige dagen zijn de hoogteverschillen beperkt (tot 350m stijgen en dalen) en wandel je afwisselend over kleine paadjes en landweggetjes, 11 tot 17 km. 
Bedenk dat het weer in Schotland een verzwarende factor kan zijn: regen, mist en wind kunnen de wandelingen aanzienlijk inspannender maken.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Met name Aberfeldy en Pitlochry zijn wat grotere toeristische plaatsen, waar van alles te doen is. Zoek je juist de rust, dan raden we Fortingall aan. Als je een wandeling wil maken over het landgoed van Blair Castle, dan raden we een extra dag in Blair Atholl aan. In Kenmore kun je watersportactiviteiten ondernemen in Loch Tay en in Kinloch Rannoch biedt het hotel allerlei vertier en is er een outdoor centrum vlakbij. 

Extra's

Verlengingshotels

Argyll Hotel (Glasgow)

Het traditionele Argyll Hotel in Glasgow wordt door een familie gerund en ligt 800 meter van het Kelvingrove Art Gallery andMuseum. Het hotel biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid, serveert gerechten met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en heeft kamers met een eigen badkamer.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route van Newcastle naar Blair Atholl is  ca. 340 km (via veerverbinding IJmuiden-Newcastle). In Blair Atholl kun je gratis, maar onbewaakt, parkeren.
 
Terugreis
Vanaf Kinloch Rannoch kun je per lijnbus (Yule coaches, duur 1 uur) rechtstreeks naar Pitlochry terugreizen. (Zie hier voor bustijden van Yule). Deze bus rijdt alleen van maandag (om 7.10 en 9.55) tot zaterdag (om 9.55).  Op zondagen rijdt de bus niet en neem je een taxi (kosten ca GBP 45,- per rit). Vanuit Pitlochry neem je de trein of lijnbus naar Blair Atholl (per trein 10 min, per bus 20 min). Er gaan meerdere bussen en treinen per dag.

Klik hier voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland. 
Klik hier voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen.
NB. Bus- en treintickets zijn goedkoper als je ze (ver) van tevoren via internet koopt. 

 

Veerboot informatie

Een erg comfortabele route is 's nachts met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle (klik hier voor meer informatie). Deze komt in de ochtend aan en er is een bus naar het station. Je kunt deze dag nog per trein via Edinburgh eenvoudig in Blair Atholl komen.

Terugreis:
Vanaf Kinloch Rannoch kun je per lijnbus Yule) (duur 1 uur) rechtstreeks naar Pitlochry terugreizen. (Zie hier voor bustijden van Yule). Deze bus rijdt alleen van maandag (om 7.10 en 9.55) tot zaterdag (om 9.55).  Op zondagen rijdt de bus niet en neem je een taxi (kosten ca GBP 45,- per rit). Vanuit Pitlochry neem je de trein naar Newcastle, via Edinburgh.

Voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland: klik hier.
Voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen: klik hier

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland en Schotland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Glasgow of Edinburgh.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia en lijndiensten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenvlucht op Edingburgh (EDI):
Vanaf het vliegveld van Edinburgh neem je de express bus naar het Waverley treinstation. Reistijd ca. 25-35 min. Vanaf het station reis je per trein naar Blair Atholl (ca 2 uur). Dagelijks vertrekken er meerdere treinen.

Heenvlucht op Glasgow (GLA) :
Vanaf het vliegveld neem je de bus (citylink) naar Glasgow Queen Street station. Vanaf het station reis je per trein naar Blair Atholl. Reistijd tussen de 1,5 en 2,5 uur.

Terugreis:
Vanaf Kinloch Rannoch kun je per lijnbus Yule) (duur 1 uur) rechtstreeks naar Pitlochry terugreizen. (Zie hier voor bustijden van Yule). Deze bus rijdt alleen van maandag (om 7.10 en 9.55) tot zaterdag (om 9.55). Op zondagen rijdt de bus niet en neem je een taxi (kosten ca GBP 45,- per rit). Vanuit Pitlochry neem je de trein naar Edinburgh of Glasgow.

Voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland: klik hier.
Voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen: klik hier

Je kunt dit arrangement starten van half april  t/m half oktober. Bedenk dat de zomermaanden druk zijn in de Highlands en dat de hoeveelheid beschikbare accommodaties beperkt is. Boek voor die periode dan ook tijdig! 

LET OP: Omdat de enige accommodatie in Fortingall (dag 6) op maandag en dinsdag gesloten is, kun je de reis niet op een woensdag of donderdag starten, BEHALVE als je 1 of 2 nachten bij boekt in Blair Atholl, Pitlochry of Aberfeldy. Als je in Blair Atholl start op een vrijdag, kan het voorkomen dat je voor die nacht een toeslag moet betalen omdat de meeste accommodaties in Blair Atholl een minimaal verblijf van 2 nachten in het weekend accepteren.
In het jachtseizoen (september en oktober) kan het voorkomen dat wanneer dag 7 in het weekend valt, de laatste wandeling niet door kan gaan; in dat geval wordt er een alternatieve wandeling aangeboden.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Schotland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor deze wandelvakantie zijn de volgende zaken van belang:

 • goede regenkleding,
 • warme en luchtige wandelkleding,
 • goede (berg)wandelschoenen met een goed profiel en waterdicht
 • gamaschen
 • eventueel uitschuifbare wandelstokken
 • dagrugzak (25 liter)
 • insectenwerende middelen
 • zonnebrandcreme
 • ehbo-kit

Tijdens de reis wordt je bagage vervoerd. Je wandelt daarom alleen met een kleine dagrugzak met daarin voldoende ruimte voor een warme trui of vest, regenkleding, lunchpakket en drinken. 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Groot-Brittannië - Schotland - Eastern Highlands

Wandelen in High Perthshire

Wandelvakantie langs hotels en guesthouses

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.