Freshwater bay

Groot-Brittannië - Isle of Wight, 8 dagen The Beauty of Britain

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Lichte groepswandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Op het Isle of Wight neem je deel aan een geheel verzorgde wandelreis vanuit een fraai landhuis aan zee. We worden begeleid door toegewijde Engelse wandelgidsen en kunnen elke dag kiezen uit meerdere wandelingen, van kort en licht tot redelijk inspannend. Hierbij volgen we deels het Isle of Wight Coastal Path, maar verkennen ook het glooiende binnenland. Alle maaltijden zijn inbegrepen en van zeer goede kwaliteit. Bij deze reis is de heen- en terugreis naar het Isle of Wight voor ons geregeld. Met een Nederlandstalige groep verblijven we binnen een Engelstalig wandelgezelschap van HF Holidays.

Uniek aan deze reis

 • Elke dag keuze uit drie tochten van verschillende lengte
 • Geweldig hotel aan zee
 • Heen- en terugreis zijn geregeld
 • Kustwandelingen boven kalkkliffen
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Isle of Wight

SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste wandelvereniging van Engeland, HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben: 100% wandelen.

Deze week maak je in een Nederlandstalige groep deel uit van een internationaal wandelgezelschap, met Engels als voertaal. Je overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere begeleide wandelingen van verschillende lengtes. Je krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt indien nodig met de bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drink je een kopje thee met je mede-wandelaars. Engelser kan het niet!

 

Dag 1

Vlucht van Schiphol naar Sothampton. Hier staat een bus klaar om ons in circa 30 minuten naar de ferryhaven van Southampton te brengen. De oversteek naar het Isle of Wight duurt ongeveer één uur. Aansluitend is er nog een rit van ongeveer een half uur naar het HF-huis boven de kust van Freshwater Bay, waar we net voor het diner arriveren. Tijdens het diner maken we kennis met de 'leaders' en de andere groepsleden. Na het avondeten worden we gebrieft over het programma van de volgende dag.
 
Op de overige dagen bespreken de leaders het programma van de dag erna vóór het avondeten, de zogenoemde ‘leadertalk’. Na het diner staan er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of een quiz.  Hieraan hoef je uiteraard niet mee te doen; er is altijd een rustige plek om te lezen of te kletsen.

 

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij het hotel. Vaak begint en eindigt de wandeling echter met een korte busrit, zodat een groter gebied bestreken kan worden. Op woensdag is er geen wandelprogramma en kun je je dag zelf invullen, bijvoorbeeld door te genieten van de faciliteiten van het huis of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling te maken. Hiervoor liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen klaar.

Wandelen op het Isle of Wight
Het Isle of Wight is een heerlijk wandeleiland waar relatief lichte wandelingen te maken zijn. Rondom het eiland loopt het Isle of Wight Coastal Footpath (van in totaal 107 kilometer). Tijdens deze week volgen we daarvan de mooiste delen, met zicht op zee. Soms lopen we hoog boven het water over spierwitte kalkkliffen, vaak over groene weiden of paarse heide, door bossen en langs akkers. Af en toe kruist de route een levendig haventje. Daarnaast zijn er glooiende wandelingen in het groene binnenland met vele heggen en houtwallen. We wandelen langs pittoreske dorpjes, boerderijen, landhuizen en bezienswaardigheden als Carisbrooke Castle.

Het Isle of Wight heeft een glooiend landschap met als hoogste punt St. Boniface Down (240 meter). De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn dus niet bijzonder groot en de stijgingen zijn meestal niet steil (behalve korte stukjes bij de kliffen). We wandelen over wandelpaden, graspaden, karrensporen en verharde weggetjes.

Wandelen op the Isle of Wight:

 • een wandeling naar de westpunt van Isle of Wight, over de met heide bedekte Tennyson Down naar de Alum Bay en de markante rotspieken van the Needles.
 • over de weidse grasvelden en heidevelden van de 'downs'naar Ventnor, waar een botanische tuin te bezoeken is. de langere routes gaan via het parkland rond Appuldurcombe House en de bossen bij Sandown. 
 • wandeling naar het indrukwekkende kasteel van Carisbrooke. De langere routes gaan via het dorpje Shorwell met haar met riet bedekte huisjes, of nog wat uitdagender over de hoogste heuvelrug, de'ruggegraat van het eiland', over de Three Trails
 • naar de oostkant van Isle of Wight: wandeling via het historische .Branding en naar de Culver Cliff of via het mooie kustpad van Ryde naar Sandown of van Havenstreet naar Sandown. Waar je ook voor kiest: in elk geval een heerlijk dagje uitwaaien op de kliffen.
 • wandelen over het zuidelijke kustpad, over de hogere gelegen graslanden van de Downs. Weidse panorama's alom. De langere routes passeren de indrukwekkende megaliet Longstone.

'Easier Walks' zijn ongeveer 10 km lang met maximaal 250 m hoogteverschil.
'Medium Walks' zijn ongeveer 13 km lang met maximaal 350 m hoogteverschil.
'Harder Walks' zijn ongeveer 18 km lang met maximaal 450 m hoogteverschil.

Enkele weken voor vertrek kun je in je Mijn SNP-omgeving uitgebreidere informatie over het wandelprogramma vinden. 

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 8

Na het ontbijt worden we per bus in ongeveer dertig minuten naar de veerhaven van Cowe gebracht, voor de ferry-overtocht van ongeveer een uur naar Southampton. Van daar is het ongeveer 30 minuten  rijden naar het vliegveld van Southampton, van waar we terugvliegen naar Schiphol.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Freshwater Bay House ligt direct aan de kust, boven de kliffen, in het westen van het Isle of Wight. Het karakteristieke landhuis uit 1790 ligt in een enorme tuin. Om te zwemmen kan je het openlucht bad induiken of afdalen naar het strand.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar je je modderige wandelschoenen kan schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat…
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, tv en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Je kunt bij de éénpersoonskamers ook een upgrade kiezen (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaal je een 'better room'-toeslag (beperkt beschikbaar).
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème.

Over de maaltijden

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijg je sandwiches mee, plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als je een thermosfles meeneemt kan je die op je kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kan je elke dag kiezen uit vijf heerlijke menukeuzes van drie gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen op tweepersoonskamers met badkamer
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • Diensten lokale Engelstalige wandelgidsen
 • Bustransfers tijdens wandeldagen
 • Reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis van en naar Southampton, plus aansluitend vervoer van Southampton naar hotel en vv, incl. ferryoversteek (optioneel)
 • Lunches dag 1 en dag 8
 • Overige entrees en/of transfers
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Standaard worden er drie wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, vaker worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil. De Medium Walks zijn tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen. Beide zijn in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschillen
De keuze uit verschillende wandelingen maakt deze reis zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.

 

Over de groepssamenstelling

De groepen bij de Engelse wandelvereniging HF bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en je zal dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.
Tijdens deze groepsreis zal een groot deel van de groep uit Nederlanders bestaan, aangevuld met Engelstaligen.

Extra dagen

Bij deze groepsreis is het bijboeken van extra nachten niet mogelijk.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Als je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je de groep op het vliegveld van Southampton of in de accommodatie in Freshwater Bay.

Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Southampton  v.v.

Vluchtschema
KL 1071 Amsterdam Southampton vertrek om 16.40 aankomst 16.50 uur
KL 1072 Southampton Amsterdam vertrek om 17.20 aankomst 19.35 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Zuid-Engeland heeft een zeer zacht klimaat. Gemiddeld gesproken is er op de Isle of Wight meer zonneschijn en wind dan landinwaarts. In juni en september kan er heerlijk gewandeld worden, al is een regenachtige ook dan niet uitgesloten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Isle of Wight ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.  
Carmacal Isle of Wight 130420

Ter plekke kan je geen Britse ponden pinnen. Het beste pin je gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.
In het hotel kan je ook met een creditcard betalen.

Tijdens de reis zijn er een aantal transfers naar en van de wandeling, die per minibus geschieden. Ook de transfers van vliegveld van Southampton airport naar de accommodatie en terug gaan per midibus. De oversteek per ferry van Southampton naar Isle of Wight en terug is ook geregeld. 

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus + ferryoversteek gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Je wandelt met een dagrukzakje (max 25-30 liter) met daarin je lunch, drinkfles, warme kleding en regenkleding.

• Stevige wandelschoenen met vibram zool
• Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
• Regen- en winddichte kleding, bijv. Gore-Tex jack en fleecevest
• Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
• Dagrugzakje (30 liter)
• Veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
• Eventueel thermosfles
• Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
• Klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
• Vreemde valuta: Engelse Ponden
• GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
• Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
• Voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Ter plekke worden de wandelingen begeleid door Engelse leaders. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Standaard worden er drie wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen leader (bij wat kleinere groepen kan het zijn dat er maar twee leaders zijn).
Eén van de Leaders zal je aanspreekpunt zijn tijdens deze week en komt je met de bus ophalen van het vliegveld.

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

freshwater-bay.jpg

Groot-Brittannië - Isle of Wight

The Beauty of Britain

Lichte groepswandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.