dales way

Groot-Brittannië - Dales Way, 9 dagen Yorkshire Dales & Howgill Fells

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs B&B's, Inns en hotels

Nationaal Park Yorkshire Dales biedt de wandelaar hét ultieme Engelse hooglandlandschap, met tradities en uitzichten die eeuwenlang vrijwel onaangetast zijn gebleven. Zachte glooiende heuvels, kalkstenen kliffen, groene valleien, watervallen, een Romeinse weg, verschillende interessante oude kerken, een abdij en een aantal mooie Real Ale-pubs; het is hier allemaal te vinden, evenals diverse kleine en grotere dorpen die trots zijn op hun erfgoed. Tijdens deze wandelvakantie volg je het grootste deel van de Dales Way, een geliefde lange afstandswandelroute  die je dwars door het Yorkshire Dales National Park naar het noorden voert. Aan het eind van de wandelweek wijk je wat af van de route om over en onderlangs de heuvels van de Howgill Fells, onderdeel van de Pennines, naar het vriendelijke marktstadje Kirkby Stephen te wandelen. Een groot deel van het pad volgt mooie rivierdalen, vooral The Wharfe, Dee, Rawthey, Lune en The Kent. Ze hebben allemaal mooie plekjes voor schaduwrijke picknicks, kleine ravijnen en stroomversnellingen. Onderweg passeer je veel "stiles" en "kissing-gates" (stenen trapjes en poortjes), die je over muurtjes en hagen van weiland naar weiland leiden. Dit vergt wel wat extra’s van je uithoudingsvermogen en lenigheid. Je bagage wordt uiteraard vervoerd en je slaapt in sfeervolle B&B’s, Inns en hotelletjes. 

Uniek aan deze reis

 • De hooggelegen veen- en heidegronden van Yorkshire Dales National Park en de Pennines
 • Deels verblijf in herbergen en boerderijen uit de 16e en 17e eeuw
 • Diverse historische bezienswaardigheden onderweg
 • Wandelen door weilanden en langs dorpjes en boerderijen van Wharfedale, Dentdale en Mallerstang Valley
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Yorkshire Dales & Howgill Fells

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Ilkley, overnachting Ilkley
 • Dag 2: wandeling naar Burnsall, overnachting Burnsall
 • Dag 3: wandeling naar Kettlewell, overnachting Kettlewell
 • Dag 4: wandeling naar Hubberholme, overnachting Hubberholme
 • Dag 5: wandeling naar Cowgill, overnachting Cowgill
 • Dag 6: wandeling naar Sedbergh, overnachting Sedbergh
 • Dag 7: wandeling naar Ravenstonedale, overnachting Ravenstonedale,
 • Dag 8: wandeling naar Kirkby Stephen, overnachting Kirkby Stephen
 • Dag 9: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst in Ilkley.  Als je bijtijds arriveert kun je nog een wandeling naar Cow, Calf Rocks in de Ilkley Moor maken. Hier vind je de 'White Well', een kleine Victoriaanse spa, niet veel groter dan een luxe bad, populair in de tijd dat mensen met longontsteking werden aangemoedigd om te baden in ijskoud water. Als de vlag wappert, is er ook een kleine theewinkel open (5 km, duur 2 uur). Als je liever wilt ontspannen, kunt je een kijkje nemen in dit aantrekkelijke plattelandsstadje met zijn aanbod aan gespecialiseerde lokale winkels en cafés. Er is een klein historisch museum en daarnaast bevat de All Saints Church, die is gebouwd op de plaats van een Romeins fort, enkele Angelsaksische kruisen die dateren uit de 9e eeuw. Je verblijft in een goed hotel, met pub en restaurant,  dat op een schilderachtige en groene plek aan de rivier ligt.  

Overnachting in

Ilkley

Dag 2

Deze eerste wandeldag over de Dales Way begint langs de oever de rivier de Wharfe door Lower Wharfedale naar Bolton Abbey. De goed bewaarde overblijfselen van de abdij vormen een populaire en fotogenieke plek. Bij de abdij steek je de rivier Wharfe over via de brug of via een lange reeks stapstenen. De route gaat verder door het landgoed van de hertog van Devonshire naar de prachtige Strid Woods, waar de vallei zich versmalt tot een kleine kloof die in de rotsen is ingesneden. Hierna wordt het landschap weer opener als je langs Barden Bridge loopt. De wandeling eindigt in Burnsall, waar je overnacht in een B&B in een 18e-eeuwse boerderij, die nog veel van zijn originele kenmerken heeft behouden. Lengte 21 km, 200 m stijgen en 170 m dalen, duur ca. 6 uur. 

Overnachting in

Burnsall

Dag 3

Vandaag wisselen de vallei en de hoge heide- en veengronden elkaar af. Eerst volg je de Wharfe naar het aantrekkelijke marktstadje Grassington, met zijn geplaveide straten en tearooms. De Dales Way verlaat vervolgens de rivier en gaat over de met stenen muren omzoomde hooglandvelden en karstplateau’s. Als je je lunch bent vergeten, kun je proberen een hap Conistone Pie te nemen, een kalkstenen heuvel die eruitziet als een taart! Er wachten je geweldige uitzichten over het ruige karstlandschap van rotsrichels, valleitjes en scherp ingesneden kalkplaten, voordat je afdaalt naar het  oude loodmijndorpje Kettlewell. Dit was de setting voor de film 'Calendar Girls' gefilmd in 2003. Je verblijft in een 18e eeuwse herberg.  Lengte 16 km,  240 m stijgen en 170 m dalen, duur ca. 5 uur.

Overnachting in

Kettlewell

Dag 4

Je volgt de rivier de Wharfe. De wandeling is hier vlak. Je passeert het kleine dorpje Buckden, met een kleine ‘green’ waar je prima pauze kunt houden. De korte wandeling eindigt in Hubberholme met zijn aantrekkelijke kerk en schilderachtige Inn, waar je overnacht. Lengte 8,5 km, 60 m stijgen en 20 m dalen, ca 2,5 uur wandelen. 

Let op: Omdat er maar 1 accommodatie in Hubberholme is, kan het voorkomen dat je vandaag nogmaals in Kettlewell of Starbotton overnacht. In dat geval word je na de wandeling naar Kettlewell of Starbotton teruggebracht en de volgende ochtend weer teruggebracht naar het startpunt van de wandeling in Hubberholme.  Als deze dag op een dinsdag valt, dan slaap je sowieso nog een extra nacht in Kettlewell of Starbotton. (Voor deze extra transfers worden kosten in rekening gebracht.)

Overnachting in

Hubberholme

Dag 5

Vandaag wacht je de meest inspannende wandeling van de reis, als je de waterscheiding van de Pennines oversteekt en Wharfdale verlaat en Dentdale bereikt. Na Hubberholme wordt de vallei smaller en stroomt de Wharfe via diverse kleine watervallen en stroomversnellingen over de vlakke kalkrichels die de bedding van de rivier vormen. In het kleine gehuchtje Yockenthwaite is een kleine stenen cirkel te vinden. Bij  Beckermonds, waar de Green Field Beck in de River Wharfe uitmondt betreed je het echte hoogland en begint het pad steiler  te klimmen, naar de verlaten en vaak door mist, wind en regen geteisterde Cam Fell. De bodem waar je over loopt kan hier heel drassig zijn! Een steile klim vanaf Cam Houses, de laatste boerderij in de Dale, brengt je naar een breed pad en het hoogste punt van de wandeling (521m hoogte). Dan begint de lange, geleidelijke afdaling via wat ooit een Romeinse weg was en nu een stuk van de Pennine Way naar Dentdale. Bij goed weer heb je uitzicht op de drie toppen van Yorkshire; Penyghent, Whernside en Ingelborough. Na dit met heide en veen bedekte hoogland, waar diverse riviertjes en dalen  hun oorsprong vinden, bereik je de boerderij van Dent Head, waar je een blik hebt op het indrukwekkende Ribble Head viaduct van de "Settle to Carlisle Railway". Na nog een steil stukje dalen bereik je de river Dee en Dentdale, waar je overnacht in een Inn in het stille dorpje Cowgill, waar je hooguit de uilen, schapen of het stromende water je nachtrust verstoren. Niet alle kamers in deze authentieke 17e eeuwse herberg hebben eigen badkamer, maar de sfeer en locatie maken veel goed. Lengte 25,5 km,  430 m stijgen en 430 m dalen, duur 7,5 uur. 

Overnachting in

Cowgill

Dag 6

Vandaag wacht je een aantrekkelijke dag door de vallei Dentdale naar het kleine stadje Sedbergh, aan de voet van de steile Howgill Fells. De Dee wordt gaandeweg breder. Het dorpje Dent biedt een welkome afleiding. De huizen zijn opgetrokken uit grijze kalksteen. Dankzij de geplaveide straten  en traditioneel onderhouden gebouwen biedt het dorpje een fotogenieke aanblik. Dit was de geboorteplaats van Adam Sedgwick in 1785, een belangrijke geologieprofessor die veel later Charles Darwin onderricht gaf. Er zijn een paar tearooms en de George and Dragon pub serveert bier gemaakt door de Dent Brewery op slechts een paar kilometer afstand. De Sint-Andrew church heeft een prachtig interieur. Na Dent volg je de rivier verder stroomafwaarts en steek je na een kort klimmetje de rivier Rawthey over en bereik je het kleine stadje Sedbergh aan de voet van de golvende Howgill Fells. Sedbergh staat bekend om zijn fraaie schoolgebouw. Ook is er een aantal boekwinkels, waardoor Sedberg de bijnaam ‘Boekenstad van Engeland’ heeft. Je verblijft in een fraaie Inn. Lengte 17 km, 140 m stijgen en 240 m dalen, duur ca. 5 uur.

Overnachting in

Sedbergh

Dag 7

Onderlangs de steile flanken van de imposante Howgill Fells wandel je verder. Onderweg heb je prachtig uitzicht op Rise Hill en Baugh Fell. De route leid je hier noordwaarts naar Cautley Beck - de beek die ontspringt uit Cautley Spout, de hoogste en langste waterval van Engeland, een omweg van 2,5 km en 250m stijgen en dalen zeker waard! Hier ligt ook de mooie Cross Keys Inn, een pub die alleen non-alcoholische drankjes serveert. Vervolgens gaat het pad omhoog langs Wandale Hill en door het gehucht Adamthwaite naar een laan met uitzicht over de North Pennines. Ga verder over dit stille weggetje tot je het pittoreske dorpje Ravenstonedale bereikt. Hier verblijf je in een bekroonde pub die bekend staat om zijn voortreffelijke eten. Lengte 17 km (of 19,5 km incl. de waterval) , 440 m stijgen en 320 m dalen (tot onderaan de waterval 100 m stijgen en dalen extra), duur 5,5 of 6 uur.

Overnachting in

Ravenstonedale

Dag 8

Via weilanden en langs een klein natuurgebied wandel je naar het gehucht Skennerskeugh, van waar je de Pennine Bridleway volgt, gestaag klimmend over de noordelijke flank van de imposante Wild Boar Fell. Wanneer het pad het hoogste punt van de heuvelrug bereikt (580 m) , heb je de mogelijkheid om een korte extra wandeling over de met gras en hei bedekte hellingen naar de Summit of Wild Boar te maken (geen pad, 708 m). het landschap is hier overweldigend leeg en weids. Daarna wacht een snelle afdaling naar de prachtige Mallerstang-vallei. Het pad volgt dan de bovenloop van de rivier Eden naar de ruïnes van Pendragon Castle - een plaats die in verband wordt gebracht met koning Arthur en zijn ronde tafel. Terwijl je de Eden Vallei volgt heb je mooi uitzicht over de bergen van de Pennines, zoals Cross Fell, Nine Standards en High Pike. Na Nateby wandel je tenslotte naar het marktstadje Kirkby Stephen, waar je wandelweek eindigt  Lengte 19,5 km (incl. Wild Boar 23 km), 390 m stijgen en 470 m dalen (incl. Wild Boar 500 m stijgen en 580 m dalen), duur 6,5 uur (incl. Wild Boar 7,5 uur).

Overnachting in

Kirkby Stephen

Dag 9

Na het ontbijt eindigt het arrangement en neem je een taxi naar het station van Kirkby Stephen dat ca 2 km buiten het stadje ligt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een verscheidenheid aan accommodaties langs de route, variërend van B&B’s, lodges, Inns en kleine hotels. Een deel van de B&B's en Inns zijn gesitueerd in authentieke16e en 17e  eeuwse boerderijen en herbergen. Ze worden gerund door wandelvriendelijke gastvrouwen en -heren. Je verblijft altijd op een kamer met eigen badkamer. In sommige accommodaties is een droogruimte, de hotels en Inns hebben vaak een pub, lounge en restaurant. De B&B’s hebben meestal een woonkamer voor gebruik door de gasten, met tv en bibliotheek. In Cowgill verblijf je in een authentieke accommodatie, waar we geen eigen badkamer op de kamer kunnen garanderen. 

Omdat de meeste accommodaties langs de route klein zijn, wordt gebruik gemaakt van meerdere accommodaties per locatie, waarbij het comfortniveau gelijk is en de ligging steeds aan of dichtbij de wandeling is.  In het geval dat je wat verder van de route verblijft of in een ander dorp, wordt je van en naar de wandelroute gebracht (extra transferkosten zijn dan wel van toepassing).

Let op: Omdat de accommodaties klein zijn is tijdig boeken sterk aanbevolen, zeker voor de vakantiemaanden. 

Over de maaltijden

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. Elke ochtend kun je een uitgebreid Engels ontbijt met een rijke keuze aan ‘cereals’, fruit, yogurt en een keuze uit diverse warme gerechten,  maar je kunt ook een eenvoudig ‘continental breakfast’ bestellen. Niet in alle overnachtingsplaatsen is gelegenheid om lunchinkopen te doen.  In dat geval kun je in de accommodaties waar je verblijft een lunchpakket bestellen. Onderweg kom je op enkele dagen een pub of winkeltje tegen, maar op de meeste wandelingen is dat niet het geval. Voor het avondeten heb je de keuze uit een verscheidenheid aan leuke pubs en restaurants of je accommodatie zorgt voor een smakelijke maaltijd.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer tijdens de wandeldagen (max. 20 kg pp)
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • eventuele extra transferkosten in geval van een afwijkende overnachttingsplaats

Over de activiteiten

Je wandelt elke dag van de ene accommodatie naar de volgende, een echte trektocht dus, maar dan wel met de luxe van bagagevervoer. Je loopt over goed begaanbare paden en stille, verharde landweggetjes. De paden voeren grotendeels door weilanden en over hoger gelegen heide- en veengronden, over 'public footpaths', waarbij je regelmatig over 'stiles' moet klimmen, trappetjes over heggen en muurtjes, en 'kissing gates' passeert (klaphekjes). Bij regenachtig weer kunnen de padden modderig en glibberig zijn. De lengte van de wandelingen loopt uiteen van 16 tot 23 km. De dagelijkse totale hoogteverschillen variëren van 100m stijgen en dalen, tot wandelingen met maximaal 500 m stijgen en 570m dalen; waarbij vermeld kan worden dat de laatste wandeling de grootste hoogteverschillen kent. 
De Dales Way is met pijltjes goed gemarkeerd, de laatste 2 dagen wandel je echter niet meer over deze lange-afstand route en is de oriëntatie wat lastiger en is het gebruik van de GPS-track aanbevolen. 

Goede wandelschoenen, wandelstokken en gamaschen zijn sterk aan te bevelen.  Evenals goede regenkleding en winddichte wandelkleding.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. De meeste accommodaties liggen in kleine dorpjes of op betrekkelijk afgelegen locaties.  Sedbergh is een wat groter en sfeervol dorp, dat in Engeland bekend is als 'boekendorp' vanwege de diverse boekenwinkels, en dat geschikt is voor een extra dag om te ontspannen.

Extra's

Transfers

Transfer van Kirkby Stephen naar Ilkley

Je kunt bij boeking de transfer van Kirkby Stephen, het eind van de wandelroute, naar het beginpunt van de tocht, Ilkley, bijboeken.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max 4 personen).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je per auto naar je bestemming reist, reis je het beste  via de veerverbinding Rotterdam – Hull of IJmuiden – Newcastle. De afstand van Hull naar Ilkley is 130 km, van Newcastle haven naar Ilkley is 155 km. Je kunt je auto parkeren in Ilkley bij de accommodatie. Het hotel heeft een kleine priveparking, en naast het hotel is een betaalde parking.
Aan het eind van de reis keer je per trein (en bus) terug van Kirkby Stephen naar Ilkley. Er gaan meerdere treinen per dag (o.a. een om 7.45 en een om 10.20, beide met een overstap in Skipton (duur 1,5 tot 2 uur) Behalve bij de vroege ochtendtrein, stap je in Skipton over op de bus i.p.v. een andere trein). Op zondag gaat de eerste trein vanaf Kirkby Stephen om 9.49 uur (duur 2.20 uur, overstap in Skipton op de bus).  Het station van Kirkby Stephen ligt een paar kilometer buiten het dorp, 5 minuten rijden per taxi. 

Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Noordwest-Engeland.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan reis je met de Eurostar naar Londen-St.Pancras station. Vervolgens vanaf London-Kings Cross station naar Leeds en dan lokale trein naar Ilkley.  De treinrit van Amsterdam naar Ilkley duurt tussen de 8,5 en 11 uur (met 2 tot 4x overstappen (meest ideaal is de trein met vertrek om 13.47 in Amsterdam en aankomst om 20.30 in Ilkley en met maar 2x een overstap).
Terug reis je van Kirkby Stephen via Carlisle naar London-Euston en verder vanaf Londen-St.Pancras via Brussel naar Nederland.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Klik hier voor treintijden.
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Noord-Engeland.

 

 

Veerboot informatie

De nachtboot van Rotterdam-Benelux haven naar Hull van P&O Ferries en de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle van DFDS Seaways zijn twee comfortabele verbindingen met Noord-Engeland.

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Leeds-Bradford Airport. Dit vliegveld ligt het dichts bij het startpunt van de wandelvakantie. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven neem je de bus, de Flyer A3 richting Bradford. Deze bus gaat ieder uur vanaf de halte ( stand 3) voor de ingang van de luchthaven. In Guiseley trainstation stap je uit en loopt naar het station van Guiseley. Meer info over de bus vind je hier.

Vanaf Guiseley neem je de trein naar Ilkley. Deze gaat ieder kwartier. Eindstation Ilkley.

Je kunt de afstand van Leeds-Bradford Airport naar Ilkley ook per taxi overbruggen (16 km). 

Terugreis
Je neemt de trein van Kirkby Stephen naar Shipley ( 1,5 uur). De tijden tijden zijn nogal wisselend, gemiddeld 5-6 x per dag. 

In Shipley loop je van het station in plm 5 minuten naar Shipley Market, daar vertrekken de bussen: Flyerbus A3 richting Otley Busstation. Uitstappen bij de luchthaven Leeds Bradford. Deze bus gaat 1x per uur en duurt plm 30 min.
Meer info over de bus vind je hier.

Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Noord-Engeland.

Je kunt dit arrangement starten van 15 april t/m 15 oktober. De zomermaanden bieden de meeste kans op stabiel en zonnig weer, maar ook dan zijn periodes met onstabiel en regenachtig weer mogelijk.  De temperaturen liggen gemiddeld enkele graden lager dan in Nederland, met name hoger in de heuvels. Daar kan regen en mist het wandelen aanzienlijk verzwaren.

Let op: de Dales Way is een populaire wandel- en vakantiebestemming en de accommodaties zijn klein. Daarom dien je voor juni, juli en augustus vroeg te boeken!

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is.Je kunt deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Yorkshire Dales ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Dales Way wandelvakantie, Groot-Brittannië

Tijdens deze wandelvakantie word je bagage dagelijks vervoerd van de ene accommodatie naar de volgende. Je wandelt dus alleen met een dagrugzakje met daarin voldoende ruimte voor regenkleding, warme kleding, eten en drinken.

We adviseren je je bagage in een softpack of weekendtas mee te nemen.  Een stuk bagage mag niet meer dan 20 kg wegen, meerdere stukken bagage meenemen kan ook.  Wegens kans op beschadiging of verlies is het niet raadzaam om losse spullen aan je bagage vast te maken. 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

dales way

Groot-Brittannië - Dales Way

Yorkshire Dales & Howgill Fells

Wandelvakantie langs B&B's, Inns en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.