Cotswolds

Groot-Brittannië - Cotswolds, 6 dagen Stijltuinen in eeuwenoud landschap

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

tuinwandelvakantie langs B&B's

De Cotswolds, een pareltje van Engels erfgoed, een Area of Outstanding Natural Beauty. Pittoreske dorpjes als Chipping Campden en Broadway liggen verstopt in dit glooiend heuvelland van midden Engeland. Relaxte wandelingen naar een van de vele schitterende landhuizen en tuinen, zoals Batsford Arboretum, Mill Dene Garden, Hidcote Manor Garden en Snowshill. Sommige zijn particulier, andere worden met evenveel liefde beheerd door de National Trust. Na bezichtiging nagenieten bij een traditionele Tea met en de dag afsluiten met een maaltijd in de Pub. Cotswolds, toppunt van ’Englishness’.

Uniek aan deze reis

 • Pittoreske dorpjes
 • Schitterende tuinen
 • Toppunt van Englishness
 • Vriendelijk golvend cultuurlandschap
 • Je hond mag mee
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Cotswolds

De Cotswolds, een landschap met weidse valleien en glooiende voortrollende kalkheuvels die in het westen abrupt met een steilte ophouden of beginnen, waar het rustig wandelen is langs akkers en door met hagen omzoomde, bloemenrijke weilanden of in prachtig ontworpen Engelse tuinen; een streek waar geschiedenis door 'verstilling' actueel gebleven is: Romeinse villa's en wegen, geribbelde 'Saxon fields' rond Saksische dorpen, kleine Middeleeuwse stadjes, maar ooit groot geweest door wolproductie en wolhandel, indrukwekkende wool churches en landhuizen, bakens van vroomheid en welvaart, gebouwd van honingkleurige Cotswoldsteen, net als bijna alle huizen opgloeiend in de vroege of late avondzon (if there is any!). De Cotswolds, een streek waar het leven minder gehaast en goed wordt geleefd, de ambachtelijkheid van Arts and Crafts design als kunst bedreven, waar in Bed and Breakfasts, pubs en restaurants een goed verblijf en goede maaltijden worden verzorgd. Het is een rust brengende belevenis in een streek herkenbaar en vertrouwd voor romantici van toen en nu. De Cotswolds, een pareltje van Engels erfgoed, een Area of Outstanding Natural Beauty!

Dag 1

Aankomst in Moreton-in-Marsh, eens een halteplaats voor legionairs langs de Fosse Way, de drukke Romeinse weg van Exeter naar Lincoln, die dwars door het dorp loopt, later voor postkoetsen. Nu is het de hoofdplaats van de agrarische omgeving en daarom heeft het veel voorzieningen en een alledaags karakter.
Komt u vroeg aan, dan is een bezoek met uw auto aan het bijzondere landgoed Sezincote of misschien een rondwandeling erheen een mogelijkheid (11,5 km, 100m stijgen en dalen, 4 uur). Het landhuis is in Indiase stijl gebouwd en de omringende tuin heeft een Hindoe-karakter. Rond 1800 kwam dit in de mode door Engelsen die fortuin gemaakt hadden in India.

Overnachting in

Moreton-in-Marsh

Dag 2

U loopt van Moreton-in-Marsh naar Chipping Campden, een wandeling van 12 km. Onderweg kunt u Batsford Arboretum bezoeken, in de 19e eeuw aangelegd door Lord Redesdale. Hij werkte en reisde in Japan en China en plantte boomsoorten uit die landen aan. Deze verkleuren in de herfst met prachtige vuurrode, grijze en goudkleurige bladeren. Naast de vele boomsoorten, het is tenslotte een arboretum, bloeien er in het voorjaar schitterende Magnolia's en groeien er veel wilde planten. In de tuin staan ook enkele oosterse beelden. Ongeveer halverwege komt u door Blockley, waar u de particuliere tuin Mill Dene Garden kunt aandoen, een tuin met borders met veel bloeiende planten en aangelegd door echte liefhebbers die u warm onthalen. Voor u het historische en schilderachtige Chipping Campden bereikt, komt u door het dorpje Broad Campden, met zijn 'verborgen' Norman Chapel en Arts and Crafts voorbeelden. Tenslotte loopt u door de velden naar Chipping Campden, waar de prachtige 15e eeuwse, perpendicular wool church als richtpunt op de tegenoverliggende heuvel staat. Flaneren door de slingerende High Street van Chipping Campden en genieten van historische gebouwen, St. James' Church, Campden House of Arts and Crafts in The Old Silk Mill is de komende dagen zeer de moeite waard. Wandeling: 12 km, 240m stijgen en 225m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Chipping Campden

Dag 3

Vandaag is een echte tuinendag. Vanuit Chipping Campden wandelt u langs de rand en over de voet van de Cotswolds naar Hidcote Manor Garden (National Trust) en de particuliere Kiftsgate Court Garden. Beide tuinen zijn zeer verschillend, al hebben zij ook weer met elkaar te maken: het zijn buren. Hidcote Manor Garden, gewaardeerd als een van Engelands greatest, is opgedeeld in compartimenten met elkaar verbonden door vista's en gescheiden door geschoren hagen en ieder met een eigen groep verwante planten. Vooral het binnenste gedeelte van de tuin heeft daardoor Arts and Crafts kenmerken. Het ontwerp is te vergelijken met die van Sissinghurst Castle in Sussex, de tuin van Vita Sackville-West en Harold Nicolson. Kiftsgate Court Garden is een veel 'losser' ontworpen en aangelegde tuin, noodgedwongen want hij ligt op de steile helling van de Cotswolds. Vooral de overgang van tuin naar de lager gelegen weilanden levert een schitterend zicht. Hier groeit de grootste rozenstruik van Engeland en is er een gedeelte met een kunstwerk waarin tuin en kunst fraai harmoniëren. Vanzelfsprekend zijn er in ieder seizoen veel bloeiende planten. Wandeling: 12,5 km, 140m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Chipping Campden

Dag 4

De wandeling van Chipping Campden naar Broadway voert lange een hoogtepunt: Dover's Hill (National Trust). Hier, op de steile westrand van de Cotswolds die als een amfitheater aan uw voeten ligt, hebt u bij goed weer een schitterend uitzicht over de Vale of Evesham, op de Malvern Hills en misschien nog verder westwaarts. Op deze plek organiseerde Robert Dover in 1612 voor de eerste keer zijn 'Olympick Games', die met een onderbreking tussen 1852 en 1951 nu weer jaarlijks gehouden worden (vrijdags na de Bank Holiday in mei). Vervolgens wandelt u over de Mile Drive, een bijzonder landschapselement: een brede grasbaan omzoomd door hagen en mooie volgroeide bomen. Tenslotte bereikt u het hoogste punt van deze wandeling en deze wandelreis. Hier staat een 'folly', een nep-Gotische toren (1799), die u kunt bezoeken en vanwaar u, opnieuw bij goed weer, een fantastisch uitzicht hebt. Het was een van de favoriete plaatsen van William Morris, de Pre-Rafaelite schilder en tekenaar en Arts and Crafts ontwerper en ambachtsman. U daalt af door het Country Park (National Trust) naar de brede hoofdstraat van Broadway, waar het dorp zijn naam aan ontleent. Ook Broadway is de moeite waard rustig te bekijken, er zijn veel historische huizen en gebouwen, het heeft een interessante historie, tearooms en op de 'green' een terras. Wandeling: 9,5 km, 170m stijgen en 220m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Broadway

Dag 5

De rondwandeling voert u gedeeltelijk over de 'Saxon fields' aan de voet van de Cotswolds door de landelijke dorpjes Buckland en Stanton, een geliefde locatie voor filmsets omdat de hoofdstraat en de huizen bewaard gebleven zijn als 'een plaatje'. De Mountain Inn in Stanton is een goede halteplaats voordat u begint aan de klim naar Snowshill boven op het Cotswoldsplateau. In dit pittoreske dorpje bevindt zich Snowshill Manor, bekend om de bizarre verzameling van allerlei voorwerpen van architect en ambachtsman Charles Paget Wade, waaronder de mooie Japanse wapenuitrustingen. Ook hier is de tuin een Arts and Craft ontwerp, die op biologische grondslag wordt onderhouden en verzorgd. Tot slot wandelt u terug naar Broadway. Wandeling: 13,5 of 17 km 315m of 350m stijgen en dalen, 5 of 6 uur.

Overnachting in

Broadway

Dag 6

Einde van uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in sfeervolle bed & breakfasts op een kamer met douche en toilet. Vaak zijn dit historische panden gelegen in het centrum van een pittoresk dorpje. De kamers kunnen soms wat minder ruim zijn.

Over de maaltijden

's Ochtends staat er een Engels ontbijt voor u klaar. Onderweg kunt u een lunch of 'tea' bestellen in de te bezoeken tuinen of inkopen in een van de dorpjes. In de buurt van het overnachtingsadres vindt u altijd een pub of restaurant voor het avondeten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 2 en 4 (1 stuks bagage van max 20 kg per persoon)
 • SNP-reisdocumentatie met eenvoudige kaarten
 • topografische kaarten (krijgt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • entrees tuinen
 • eventuele transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • entrees tuinen (ca. 7,50 GBP per tuin-bezoek)

Over de activiteiten

De routes lopen door weilanden, langs akkers en bosjes, deze zijn goed begaanbaar en bijna altijd gemarkeerd als Monarch's Way, Heart of England Way, Cotswold Way en Public Footpath.
De wandelingen zijn niet zwaar, maar houdt u rekening met het feit dat u vaak de hele dag op de been bent. Tijdens iedere wandeling kunt u namelijk een tuin, landgoed of andere bezienswaardigheid bezoeken: Batsford Arboretum en Mill Dene Garden, Hidcote Manor Garden en Kiftsgate Court Garden, Broadway Tower, Snowshill Manor en eventueel Stanway House. Er zijn op dag 2, 3 en 5 in de routebeschrijving mogelijkheden genoemd voor korte wandelvarianten, bus- of taxivervoer.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Vanuit Moreton-in-Marsh kunt u als u een extra dag boekt de rondwandeling naar Sezincote in alle rust maken of per trein Oxford bezoeken. Vanuit Chipping Campden en Broadway kunt u met de bus naar Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Moreton-in-Marsh is ca. 630 km (via de Kanaaltunnel). We proberen een adres te reserveren waar de auto gedurende de trip op het erf kan staan. Lukt dit niet dan parkeert u op de openbare weg. Op de laatste dag neemt u de bus (ca. 30 min) of een taxi (zon- en feestdagen) naar Moreton.
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Moreton-in-Marsh laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Na aankomst in Moreton neem je een taxi naar de eerste accommodatie. Op de laatste dag neem je de bus (ca. 30 min) of een taxi (zon- en feestdagen) naar het station in Moreton. 

Klik  hier  voor informatie over de actuele treindienstregeling.
Klik 
hier  voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

LET OP dat er voldoende overstaptijd in London is (minimaal 1 uur). U reist hier altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Moreton in Marsh 10:52 - 18:59 2
Moreton in Marsh – Amsterdam CS 09:48 - 20:05 2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij onze partner DirectFerries.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Klik hier voor informatie over de actuele treindienstregeling.
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Birmingham of Londen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

U kiest voor een heenvlucht op Birmingham of op Londen. Na aankomst op het vliegveld reist u per openbaar vervoer door naar uw accommodatie. Houdt bij de keuze van de vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug.

Heenvlucht op Birmingham (BHX) :
U reist vanaf de luchthaven van Birmingham via Birmingham International Station per trein naar Moreton-in-Marsh. Dit is een frequente verbinding en duurt in totaal ca. 2 uur. U dient over te stappen in Oxford.

Heenvlucht op Londen Heathrow (LHR):
Vanaf London Heathrow gaat er elk kwartier een snelle treinshuttle naar London Paddington Station. Vanaf hier neemt u de trein naar Moreton-in-Marsh. Reistijd ca. 1,5 uur.

Terugreis:
Op de laatste dag neemt u de bus (ca. 30 min) of een taxi (zon- en feestdagen) naar het station in Moreton. Vanaf Moreton-in-Marsh reist u per trein terug naar de luchthaven van uw keuze.

Klik hier voor informatie over de actuele treindienstregeling.
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. De Cotswolds is een geliefde streek en we werken samen met kleinschalige accommodaties. Vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_in_de_gorne_heuvels_van_de_Cotswolds_PvD.jpg

Groot-Brittannië - Cotswolds

Stijltuinen in eeuwenoud landschap

tuinwandelvakantie langs B&B's

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen