Groot-Brittannië - Cornwall – Land’s End & Scilly Isles, 8 dagen South West Coast Path & Scilly Walks

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels & B&B’s

Ultieme wandelvakantie langs de ruige kliffenkust van het uiterste zuidwesten van Cornwall, met een verblijf op de paradijselijke Scilly Isles als toetje! Een week lang wandel je langs het mooiste wat de kust van Zuidwest Engeland te bieden heeft. Je begint in het kunstenaarsplaatsje St.Ives, met zijn hagelwitte stranden. Dan volgen vier wandeldagen langs de South West Coast Path, hoog boven de ruige kliffen van Zennor, Pendeen Watch, Cape Cornwall en Land’s End. Je passeert prachtige baaitjes en de restanten van de mijnindustrie die de streek in de 19e eeuw deden floreren, de tijd van Poldark…  De wandeltocht eindigt in Penzance waar je de volgende dag de boot naar de Scilly Isles neemt waar je 2,5 dag wandelt over de verschillende eilandjes, langs granietformaties, witte stranden, megalitische monumenten en prachtige tuinen. Waarlijk een paradijselijke plek waar je niet meer weg wilt. De reis eindigt in Penzance en is daarmee prima te combineren met de Cornwall-Lizard reis die hier start.

Uniek aan deze reis

 • begin in het kunstenaarsstadje St.Ives
 • Boottocht van en naar de Scilly Isles inbegrepen
 • De tinmijnen zijn UNESCO Werelderfgoed
 • de witte strandjes en baaitjes van de paradijselijke Scilly Isles
 • Via het South West Coast Path over de kliffen van Land's End
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Cornwall - Land's End & Scilly

In het kort ziet je programma voor de komende 8 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst St.Ives, overnachting St.Ives.
 • Dag 2: wandeling naar Zennor, lijnbus terug naar St.Ives, overnachting St.Ives.
 • Dag 3: lijnbus naar Zennor, wandeling naar St.Just. Overnachting St.Just.
 • Dag 4: wandeling naar Portcurno, overnachting Portcurno.
 • Dag 5: wandeling naar Mousehole. Lijnbus naar Penzance, overnachting Penzance.
 • Dag 6: veerboot naar Scilly Isles, wandeling Tresco Isle en bezoek gardens (niet incl.), overnachting Hugh Town, St.Mary’s .
 • Dag 7: rondwandeling St.Mary’s, overnachting overnachting Hugh Town, St.Mary’s.
 • Dag 8: wandeling Bryher Isle, veerboot naar Penzance, einde arrangement.

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in St.Ives. De witte stranden en azuurblauwe zee trekken sinds de 19e eeuw tal van kunstenaars en toeristen.  In het stadje met haar smalle steegjes en witte huisjes vind je een paar mooie kunstgalerieën en musea. 

Overnachting in

St.Ives

Dag 2

Je vierdaagse wandeltocht over het South West Coast Path rondom uiterste zuidwestpunt van Cornwall en de kaap van Land’s End start in het centrum van St.Ives. Na de levendigheid van Porthmeor Beach gaat het goed gemarkeerde pad steeds op en neer bovenlangs de ruige granietkliffen. Waar in de nazomer de heide bloeit en in het voorjaar het Engels gras. Vanaf Mussel Pint kun je zeehonden beneden op de rotsen zien liggen en zie je de Carracks, puntige rotsen uit zee oprijzen. Bij Wicca Pool zijn de rotsen spectaculair gevormd. Ter hoogte van de diepe verscholen baai Pendour Cove ga je landinwaarts naar het dorpje Zennor. Hier neem je de lijnbus terug naar St.Ives. Lengte 13 km,  300m stijgen en 20m dalen, duur ca 4,5 uur.

Overnachting in

St.Ives

Dag 3

Na het ontbijt neem je de bus terug naar Zennor, waar je de route langs de kust vervolgt. Je bagage wordt naar de volgende accommodatie vervoerd. Er wacht een pittige maar prachtige en afwisselende kustwandeling. Onderweg kom je restanten van oude kastelen en prehistorische nederzettingen tegen die op vooruitstekende rotspunten lagen, zoals bij Gurnard’s Head en Bosigran Castle. Portheras Cove is een prachtig strandje, waar soms zeehonden liggen te zonnebaden. Zwemmen is hier vanwege de sterke stroming niet aan te bevelen. Dan volgt de uit 1900 stammende vuurtoren op Pendeen Watch en bereik je het gebied van de tinmijnen van Boscaswell, Levant en Botallack. De bijzonder fraai gelegen en deels gerestaureerde restanten van deze mijnen geven het landschap een bijzonder cachet. Sommige gebouwen zijn te bezichtigen en het de kliffen en de mijnen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De mijnen stammen uit 1840. Na Botallack  ga je een stukje landinwaarts en eindigt de dag in het dorpje St.Just. Lengte 19 km, 550m stijgen en dalen, duur 6,5 uur.

Overnachting in

St.Just

Dag 4

De kustroute gaat verder en vandaag rond je de uit stekende punt Cape Cornwall, waar de Ierse Zee eindigt en het Kanaal begint. Ballowall Barrow is een megalithische grafheuvel die aan het pad ligt. Op het strandje van Nanven vind je fraaie rotsformaties en grote afgeronde stenen die wel wat op dinosauruseieren lijken. De route gaat ook vandaag steeds op en neer tot je het langgerekte strand van Whitesands Bay bereikt, hier wacht je een heerlijk vlak stuk. Na het badplaatsje Sennan Cove wordt het pad drukker en ineens sta je op de uiterste zuidwestpunt van Engeland: Land’s End. De vele toeristen laten zich hier bij de laatste richtingwijzer van het land, maar de rode rotsen zijn desondanks indrukwekkend. Noordse stormvogels scheren langs de kliffen en af en toe jaagt een slechtvalk hier op zeevogels. In zee zie je de rotsen en vuurtoren van Longships. Dan gaat de route verder en laat je de drukte weer achter je. De kliffen en baaitjes vormen een prachtige kustlijn. Op de granieten kliffen van Gwennap Head staat al eeuwen lang een wachtpost en je hebt er een adembenemend panorama. Dan volgen tenslotte de baaitjes en huizen van Porthgwarra en na het dorpje St.Levan bereik je het eindpunt van deze enerverende maar stevige wandeling: Porthcurno. Lengte 20 km, 500m stijgen en 550m dalen, duur 6,5 uur. 

Overnachting in

Porthcurno

Dag 5

Vanaf het mooie strandje van Porthcurno klim je weer tegen de kliffen omhoog en vervolgt het South West Coast Path. Je passeert het indrukwekkende rotsblok Logan Rock en het kleine vissershaventje van Penberth Cove. Bij St.Loy zijn de kliffen fraai begroeid en merk je dat de zuidkust een stuk beschutter tegen de westen wind  is en een vriendelijker klimaat kent. Het dorpje Lamorna, dat in een groene vallei ligt is een vriendelijk dorpje dat altijd al schilders, schrijvers en andere kunstenaars heeft getrokken. Ook bij Keymel Crease Nature Reserve zorgt het milde klimaat voor bijzondere vegetatie, waaronder de exotische Monterey cipres en de Monterey den. Over de steile kliffen bereik je het vissersdorpje Mousehole. Hier kun je de bus naar het iets verderop gelegen Penzance nemen. Dit levendige stadje, met haar mooie strand, zeezwembad, haven en oude vissermancafés is het eindpunt van de vier dagen South West Coast Path. Lengte 15 km, 500m stijgen en 550m dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Penzance

Dag 6

Na het ontbijt neem je met je bagage de bus of de taxi naar de haven van Penzance en scheep je in op de Scillonian, de veerboot die je naar the Scilly Isles brengt. Op de meeste dagen vertrekt de boot rond 9.15 uur. Eerst vaar je langs de zuidkust van het Land’s End schiereiland, waar je de afgelopen dagen wandelde. Dan steekt de boot de zeestraat over die de Scilly Isles van de rest van Cornwall scheidt. Onderweg maak je goede kans dolfijnen te zien en er zijn ook talrijke zeevogels te zien, zoals Noordse pijlstormvogels, zeekoeten, alken en Noordse stormvogels. Na 2,5 uur varen meert de boot aan in de haven van Hugh Town, op het hoofdeiland St.Mary’s. Op dit autovrije eiland verblijf je de komende 2 dagen. ’s Middags kun je een bootje nemen naar Tresco Island, waar de beroemde subtropische tuin Tresco Abbey Garden, de ‘sterattractie’ van de Scilly’s,  te vinden is. De tuin is in 1834 aangelegd en herbergt 4000 plantensoorten die van over de hele wereld zijn gehaald. Liefhebbers kunnen hier de hele middag ronddwalen. Op dit vriendelijke eilandje met haar prachtige witte stranden, gecultiveerde akkertjes en weilanden, dennenbossen en het vriendelijke dorpje New Grimsby kun je ook een mooie, korte rondwandeling maken. Het klimaat is er ongewoon mild en de sfeer vriendelijk. Lengte 7 km, 75m stijgen en dalen, duur 2,5 uur..

Overnachting in

Hugh Town, St.Mary's

Dag 7

St.Mary’s is het hoofdeiland van the Scilly’s en het gezellige Hugh Town is de hoofdstad. Het dorp is op een zandrichel is gebouwd die het eiland met het door een fort bekroonde schiereiland The Garrison verbindt, en wordt bij storm en hoog tij nog regelmatig overspoeld. Je kunt het eiland per fiets verkennen of een mooie rondwandeling maken die je langs prachtige baaitjes voert, zoals Porth Cressa, Old Town Bay en Porth Hellick. Het strand is wit en de kleur van de zee varieert van groen tot turquoise blauw. Je passeert de spectaculair gestapelde granietblokken van Peninnis Head en bij Old Town springt het stoplicht op rood als er een landend of opstijgend vliegtuig het voetpad kruist. De vegetatie is uitbundig en in de tuinen zie je de mooiste (sub)tropische bloemen. Midden op het eiland ligt het moerassige Holy Vale.  Aan de noord- en oostkant is de kust wat ruiger en liggen megalithische grafkelders die dateren uit 1500 voor Christus, zoals de Giant’s Grave,  Innisidgen Tombs en Bant’s Carn. Als je het hele eiland rond wil wandelen is dat een fikse wandeling, maar je kunt de wandeling ook inkorten door via de Holy Vale door te steken. Lengte 15 km (of 9 km), 100m stijgen en dalen, 5,5 uur (of 3,5 uur).

Overnachting in

Hugh Town, St.Mary's

Dag 8

De laatste dag op de Scilly Isles kun je een van de kleinere eilanden bezoeken, voordat je de namiddagboot terug naar Penzance neemt (op de meeste dagen vertrekt de boot om 16.30 uur). Je kunt naar Bryher, het kleinste van de bewoonde eilanden. De vriendelijke oostkant kijkt uit op Tresco Island en is beschut tegen de westenwinden. De westkant kent een ruige kust met baaien zoals Hell Bay en Great Porth, waar je prachtige rotsformaties vindt. De noordpunt van het eiland is bedekt met een heidevegetatie die bestand is tegen de elementen, het zuiden kent een vriendelijke  en rijke dwergvegetatie, zoals op Healthy Hill en Rushy Bay. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het wat meer afgelegen St.Martin’s. De prachtige stranden van Great en Little Bayen van Higher Town bay, het uitzicht van Top Rock Hill en de drie dorpjes Lower, Middle en Higher Town; alles is er even pittoresk en fotogeniek. Maar zorg er wel voor dat je bijtijds terug op St.Mary’s bent om de boot terug naar Penzance te halen. Daar kom je vroeg in de avond aan (rond 19.00 uur). 

Hier eindigt het arrangement. Als je per trein of vliegtuig naar Nederland reist, is een extra overnachting in Penzance nodig.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kwalitatief prima, gastvrije  en sfeervolle guesthouses hotels en B&B's  op kamers voorzien van douche en toilet. B&B's zijn over het algemeen grotere woonhuizen, met enkele gastenkamers. Deze kamers zijn vaak allemaal verschillend (bv. in grootte en uitzicht). We proberen uiteraard de beste kamers voor u te reserveren, maar in het hoogseizoen worden de mooiste kamers gegeven aan mensen die langer blijven dan 1 of 2 nachten. Guesthouses zijn meestal wat groter met meer kamers. 

Let op: omdat de meeste accommodaties klein zijn en omdat het aantal accommodaties op de Scilly Isles beperkt is, is het sterk aan te bevelen zo tijdig mogelijk te boeken. 

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen en bestaat uit een cooked breakfast met toast en jam en een buffet met fruit, zuivelproducten en cereals. Voor het avondeten is er steeds een pub of restaurant in de buurt. De lunch kun je dagelijks zelf inkopen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 3, 4 en 5 (1 koffer, max 15 kg, per persoon)
 • veerboot Penzance – Scilly Isles v.v.
 • SNP-reisdocumentatie met gedetailleerde Nederlandse routebeschrijving, GPS-tracks
 • wandelkaarten
 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfer per lijnbus dag 2, 3 en 5
 • bootjes tussen de eilandjes van Scilly
 • eventuele entrees
 • diners
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • transfer per lijnbus dag 2, 3 en 5  (ca GBP 15 pp)
 • bootjes op de Scilly Isles tussen de eilanden (ca GBP 20 pp)

Over de activiteiten

U maakt niet al te lange wandelingen over grotendeels goede paden, soms ook over het strand, maar meestal ver boven de branding bovenlangs de kliffen. Kleine delen van de route zijn rotsachtig en steil. Een paar wandelstokken kunnen dan van pas komen. De route volgt grotendeels het goed aangegeven Coastal Path en is makkelijk te volgen.

Geschikt voor kinderen

Deze tocht is tevens geschikt voor gezinnen met tieners (12+). De wandelingen zijn ontspannen, niet zwaar en de route is gemakkelijk te volgen. Daarnaast is het programma afwisselend en is er onderweg genoeg te zien en te beleven wat ook zeker leuk is voor kinderen!

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. St.Ives is een aangenaam kunstenaarsstadje met mooie musea en prachtige stranden, Penzance bevelen we aan vanwege veel activiteiten als excursies, wandel- en (fiets)mogelijkheden of bezienswaardigheden in de omgeving. Ook op de Scilly Isles kun je één of meerdere nachten bijboeken omdat er van alles te beleven en te zien is, zeker als je ook de kleinere eilandjes zoals St.Martin’s of St.Agnes wil bezoeken.

Extra's

Verlengingshotels

rodney_hotel.jpg

Rodney Hotel (Bristol)

Dit hotel in Bristol brengt u terug naar de vervlogen tijd van Koning George en laat deze herleven. Het Rodney Hotel beschikt over 31 kamers die allen de naam dragen van één van de schepen die samen de vloot vormden onder de vlag van Admiraal Rodney. Deze admiraal was een grote held in Bristol ten tijde dat het pand gebouwd werd. Bij het hotel hoort een ommuurde tuin waar u rustig kan zitten met een drankje of kan genieten van uw maaltijd.

St.Andrews Hotel (Exeter)

St.Andrews Hotel is een B&B die op loopafstand van het centrum en het station van Exeter ligt. De 19 kamers zijn comfortabel en in klassieke Engelse stijl ingericht, met wifi, tv, bureau en badkamer met douche en wc. De B&B heeft geen restaurant.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – St.Ives, door de Kanaaltunnel, is ca. 950 km. In St.Ives zin diverse grotere parkings met betaald parkeren. Op de laatste dag neem je vanuit Penzance de trein of de bus naar St.Ives om je auto op te halen.

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland:klik hier

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket via London-St.Pancras en London-Paddington en St.Erth naar St.Ives en terug vanaf Penzance laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Nota bene

Deze treinreis naar zuidwest Engeland duurt ca 12 uur. Afhankelijk van waar je woont en de dag van de week dat je reist, is het krap of soms zelfs onmogelijk de treinreis in een dag te doen. Aan het eind van het arrangement is een extra overnachting in Penzance noodzakelijk, omdat de veerboot van de Scilly Isles op dag 8 pas om 19.00 uur in Penzance aankomt. . 

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland:klik hier


LET OP
Neem voldoende overstaptijd in London (minimaal 1 uur). Je reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – St.Ives    08:25 - 20:17 3
Penzance – Amsterdam CS 09.18 - 22:14    1

NB. Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Voor meer informatie over de actuele treindienstregeling: klik hier

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreeks vlucht op Exeter of Bristol. Low cost airline Flybe vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Exeter. SNP kan deze vluchten niet voor je boeken. Zie: www.flybe.com  

Goed om te weten als je zelf een low cost vlucht boekt.

 • Je boekt en betaalt deze vluchten direct aan de "low cost airline" middels een creditcard.
 • Print de vluchtgegevens en geef het vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd aan ons door
 • Controleer regelmatig en in ieder geval daags voor de heen- en terugvlucht de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt in verband met mogelijke vluchtwijzigingen.
 • Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor je ticket. De annuleringskostendekking van SNP dekt namelijk niet de kosten van een zelf geboekt ticket bij annulering.
 • Wij raden aan deze vluchten pas te boeken nadat wij het landarrangement hebben bevestigd. De annuleringskosten voor een ticket kunnen oplopen tot 100% van de ticketprijs. 

Wil je liever een vlucht via SNP boeken dan kunnen wij een lijnvlucht boeken naar Bristol. Informeer naar mogelijkheden en tarieven: e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000. 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je  kiest voor een vlucht op Bristol of Exeter. Na aankomst op het vliegveld reis je met de trein door naar je accommodatie. Houdt bij de keuze van je vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug. NB. Op zon- en Engelse feestdagen zijn er vaak minder treinverbindingen.

Heenvlucht op Bristol (BRS):
Vanaf het vliegveld pak je de bus naar het treinstation Bristol Temple Meads. Vanaf hier reis je per trein naar via St.Erth naar St.Ives. Reistijd ca. 4½ uur. Vanaf het station in St.Ives kun je een taxi nemen naar de eerste accommodatie in het stadje.

Heenvlucht op Exeter (EXT):
Vanaf het vliegveld van Exeter neem je de bus naar het Exeter St. Davids Railway Station. Vanaf hier neemt je de trein via St.Erth naar St.Ives. Reistijd ca. 3 uur. Vanaf het station in St.Ives kun je een taxi nemen naar de eerste accommodatie in het stadje.

Terugreis:
Vanuit Penzance neem je de rechtstreekse trein naar Exeter St. Davids of verder naar Bristol Temple Meads, en van daar per bus verder naar het betreffende vliegveld,  Reistijd respectievelijk 3 of 4,5 uur.

LET OP: Aan het eind van het arrangement is een extra overnachting in Penzance noodzakelijk, omdat de veerboot van de Scilly Isles op dag 8 pas om 19.00 uur in Penzance aankomt. . 

Vliegen op Exeter levert een kortere reistijd op: klik hier.
Voor meer informatie over de actuele treindienstregeling: klik hier

NB1. Eventueel kun je een hotelovernachting in Exeter of Bristol bijboeken.

Je kunt dit arrangement starten van 15 mei t/m 31 oktober. Juli en augustus zijn drukke maanden aan de Engelse zuidkust. De Scilly Isles zijn het hele jaar door populair. Omdat de meeste accommodaties klein zijn, en omdat het aantal accommodaties op de Scilly Isles beperkt is, is vroeg boeken zeer aan te raden
In het  voorjaar en najaar is het, vanwege de warme golfstroom, over het algemeen heerlijk wandelweer, hoewel koude of regenachtige periodes voor kunnen komen. Het kan op de kliffen het hele jaar door hard waaien, en ook (zee)mist komt het hele jaar met enige regelmaat voor, zij het met name in het voorjaar als de zee nog relatief koud is. Met name de Scilly Isles kennen een aangenaam mild klimaat met weinig neerslag. 

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Cornwall ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op dag 2 neem je na de wandeling de frequent rijdende lijnbus van Zennor terug naar St.Just. De dag erna neem je 's ochtends de bus weer terug naar Zennor om de wandeling voort te zetten. Op dag 5 kun je vanuit Mousehole ook de lijnbus naar Penzance nemen, om de wandeling eventueel in te korten. Deze transfers zijn niet inbegrepen. Wel inbegrepen is de boot die je op dag 6 van Penzance naar de Isles of Scilly brengt en op dag 8 weer terug (2,5 uur varen).  De bootjes die je vanaf het haventje van Hugh Town op  St.Mary's neemt, naar de verschillende andere Scilly Isles zijn niet inbegrepen. 

Voor de wandelingen raden we je aan goed ingelopen wandelschoenen met een goed profiel mee te nemen, bij voorkeur hoogsluitend. Een dagrugzakje van 25 liter met daarin plaats voor warme kleding, regenkleding, wat te drinken en een lunchpakketje volstaat. Wandelstokken en gamaschen zijn aanbevolen. 

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (25 liter)
 • drinkfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • eventueel: klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld 
 • verloopstekker(s) UK
 • oplader(s)
 • voorts eventueel: zwemkleding en badhanddoek
  eventueel: camera, verrekijker
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pilletjes tegen zeeziekte, rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "compeet")

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xxx

Groot-Brittannië - Cornwall – Land’s End & Scilly Isles

South West Coast Path & Scilly Walks

Wandelvakantie langs hotels & B&B’s

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten