s

Frankrijk - Normandië, 6 dagen Wandelen langs landingsstranden

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Op 6 juni 1944 vond de invasie van de geallieerde legers plaats op de Normandische kust. In de daarop volgende maanden vonden er in het binnenland zware gevechten plaats, met veel slachtoffers en schade. Inmiddels is Normandië weer het groene schiereiland dat het was, maar de geschiedenis is nog duidelijk zichtbaar in de vorm van begraafplaatsen, monumenten, musea, kerkruïnes en bunkers. Je begint de wandeltocht in Bayeux, een juweel van een stadje, met fraaie musea en kathedraal. Vandaar loop je naar een vissersdorp aan de kust, waar je de volgende dagen de Amerikaanse, Britse en Canadese landingsstranden van D-Day bezoekt. De herinneringen aan deze bepalende gebeurtenis in de Europese geschiedenis zijn niet te missen.

Uniek aan deze reis

 • Landingsstranden van juni 1944
 • Historisch Bayeux
 • Afwisselend Normandisch landschap
 • Schitterende kust met kliffen en stranden
 • Levendige vissersdorpen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Fietsen langs de geschiedenis van WOII

Wist je dat je in Normandië prachtig kunt fietsen? Volgens Jaap vind je in deze streek, naast de indrukwekkende geschiedenis van WOII, over prachtige, groene achterlanden en middeleeuwse stadjes. Lees verder...

Dag tot dag

Frankrijk - Normandië - Calvados

Korte weergave van het programma

 • Dag 1 aankomst, en overnachting in Bayeux
 • Dag 2 wandeling naar, en overnachting in Port-en-Bessin
 • Dag 3 rondwandeling Omaha Beach, overnachting in Port-en-Bessin
 • Dag 4 wandeling naar, en overnachting in Arromanches
 • Dag 5 rondwandeling Asnelles, overnachting in Arromanches
 • Dag 6 taxi naar Bayeux, einde arrangement

Bekijk het uitgebreide programma bij de losse dagen

 

Dag 1

Aankomst in het fraaie centrum van Bayeux. Bijna alle andere steden in Normandie zijn na de invasie in 1944 zwaar beschadigd. Omdat de Engelsen Bayeux al in de ochtend na de landing konden innemen, is het middeleeuwse centrum ongeschonden uit de strijd gekomen. Je kunt heerlijk slenteren door steegjes vol winkeltjes of langs de rivier de Aure die door het centrum stroomt.

Overnachting in

Bayeux

Dag 2

Je volgt het riviertje de Aure de stad uit naar het Normandische platteland, met groenen weiden en hagen. Port en Bessin is een vissersdorp met levendig haventje. Verbaas je hier over het enorme verschil tussen eb en vloed. Wandeling ca. 15 km.

Overnachting in

Port en Bessin

Dag 3

Je loopt westwaarts door het binnenland naar Colleville-s-Mer en het indrukwekkende oorlogskerkhof. Dan daal je af naar Omaha Beach waar vele slechtoffers vielen in zware gevechten. Nu is er een schitterend strand, waar weinig meer herinnert aan D-Day. Bovenlangs de kust, met mooie vergezichten keer je terug naar Port en Bessin. Wandeling ca. 20 km.

Overnachting in

Port en Bessin

Dag 4

Je klimt naar de kliffen en loopt oostwaarts naar de Batteries de Longues-s-Mer, met zijn enorme kanonnen een belangrijk punt in de Duitse afweer. Je snapt wel dat deze plek is uitgekozen door het Duitse leger: je hebt oneindig uitzicht. Verder over mooie gravelpaden bovenlangs de klifkust bij Cap Manvieux naar Arromanches, in 1944 het hart van de Britse sector Gold Beach. Arromanches ligt beschut aan het strand en was van doorslaggevende betekenis bij de invasie, omdat hier een kunstmatige haven is aangelegd waarover alle voorraden en versterkingen konden worden aangevoerd.
Wandeling ca. 17 km.

Overnachting in

Arromanches

Dag 5

Vandaag ken je een wandeling langs zee maken naar het badplaatsje Asnelles en eventueel nog verder langs een natuurgebied aan de kust. Overal nog restanten van scheepswrakken en bunkers. Je kan de lengte van de wandeling zelf bepalen. Het is goed wat tijd over te houden om één of beide musea in Arromanches te bezoeken.

Overnachting in

Arromanches

Dag 6

Einde van het arrangement. 
Je wordt naar Bayeux gebracht (treinstation of je auto)
Bayeux is zeker de moeite waard om een dag langer te blijven.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Bayeux overnacht je in een leuk hotelletje nabij het centrum. In Port en Bessin en Arromanches slaap je niet ver van zee in een gastvrij hotel. Je overnacht altijd op kamers met privé badkamer.

Over de maaltijden

Het ontbijt is elke ochtend inbegrepen. Voor de lunch kun je een en ander inkopen in de plaatsjes waar je overnacht. 's Avonds kies je zelf een restaurantje voor het avondeten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 2 en 4
 • transfer naar Bayeux op dag 6
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekering

Over de activiteiten

Je wandelt over (on)verharde weggetjes, karresporen, bos- en graspaden. Alleen bovenlangs de kliffen aan de kust is het een beetje oppassen, zeker met harde wind en/of regen. De hoogteverschillen zijn niet groot.

Extra dagen

Je kan overal een extra dag boeken. We raden met name Bayeux en Arromanches aan. Bayeux vanwege het mooie centrum, Arromanches vanwege de zee. Daarbij zijn in Bayeux en Arromanches veel herinneringen aan de invasie in 1944, zoals monumenten en musea.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bayeux is 675 km. Je kan gratis parkeren aan de rand van Bayeux op een openbare parkeerplaats. Op de laatste dag word je teruggebracht naar je auto.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Bayeux.

Het station van Bayeux ligt op 1 km van het centrum waar je hotel ligt. 
Op de laatste dag word je terug gebracht naar het station van Bayeux

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.
NB. Eigen fietsen kunnen niet mee in de hogesnelheidstrein naar Frankrijk. Je kunt via SNP een huurfiets reserveren.

 

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Normandië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

s

Frankrijk - Normandië

Wandelen langs landingsstranden

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten