Frankrijk - Drôme, 7 dagen Een vleugje bergen en een vleugje Provence

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs chambres d'hôtes

Daar waar Rhônevallei en Provencaalse Alpen elkaar ontmoeten, ontvouwt zich de Drome, een land rijk aan contrasten, waar de landschappen veranderen op de kadans van de seizoenen. Prachtige bestemming voor een wandelvakantie. Wandelen door  zacht wiegende lavendelvelden, eeuwenoude olijfboomgaarden, drômerige dorpjes en mediterrane eikenbossen. Een vleugje bergen en een vleugje Provence. Niet te vergeten de majestueuze vergezichten en de wijnhellingen, de koelte van de platanen op het dorpspleintje en na aankomst het comfort van een sfeervolle chambres d’hôtes.

Uniek aan deze reis

 • Drômerige dorpjes
 • Heerlijk eten
 • Kleurrijk landschap
 • Lavendelvelden
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme

Vanuit de Rhônevallei trek je steeds dieper het fraaie landschap van de Drôme in. Zacht glooiende velden en bossen, met op de achtergrond grijswitte kalkkliffen. De dorpjes verschillen sterk, van verstild tot levendig, zoals Marsanne, maar altijd met karakteristieke platanen en een onmiskenbare Provencaalse sfeer. Naarmate de week vordert wordt het landschap wat ruiger, met meer en hogere bergwanden, rond de lieflijke dalen. Een afwisselende en mooie wandelvakantie.

Dag 1

Aankomst in het boven de Rhônevallei gelegen dorpje Mirmande, bekend om zijn fruitbomen. De typische dorpen in deze streek, de villages perchés, zijn ontstaan in de 11e en 14e eeuw op goed verdedigbare plekken. Als je op tijd arriveert kan je een rustige inloopwandeling in en rond Mirmande maken.  Wandeling: 9 km, 200 m stijjgen en dalen, 2,5 uur.

Overnachting in

Mirmande

Dag 2

U wandelt door het Fôret de Marsanne naar het gelijknamige plaatsje. Bij het oversteken van de beboste heuvelrug heeft u fraai uitzicht op de Ardèche aan de overzijde van het Rhone dal en de Provencaalse vooralpen aan de andere kant. Wandeling: 11 km, 400m stijgen en 300m dalen, 3,5 - 4 uur.Aangekomen in Marsanne kunt u nog een rondwandeling van 1 uur maken om de omgeving te verkennen.

Overnachting in

Marsanne

Dag 3

Vanuit het stadje Marsanne maakt u een wat langere wandeling naar uw volgende, landelijk gelegen, chambres d'hôtes. U loopt afwisselend door bos en akkerland en heeft schitterend uitzicht over de omgeving. In de verte doemt het grijswitte massief van de Vercors op. Wandeling: 20,8 km, 450 m stijgen en 360 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Soyans

Dag 4

Vanuit uw rustige onderkomen maakt u een fraaie rondwandeling langs het oude plaatsje Soyans, een van de vele Villages Perché in de Drôme. Er komen steeds steilere en hogere rotsen en heuvels in het zicht, het landschap wordt wat ruiger. Wandeling: 14,5 km, 360 m stijgen en dalen, 5 uur. U kunt de route inkorten tot 9,5 km, maar dan komt u niet door Soyans.

Overnachting in

Soyans

Dag 5

Andermaal verlaat u uw onderkomen om op weg te gaan naar de volgende mooie plek in het gehucht Bourdeaux aan de Roubion, een kronkelende beek. U loopt onderlangs de steile kalkrots van Saou en kunt, als het 's middags wat warmer wordt, verkoeling in de Roubion zoeken. Wandeling: 18 km, 400 m stijgen en 370 m dalen, 5,5 uur lopen. U kunt de eerste 5,5 km eventueel meerijden met de bagage.

Overnachting in

Bourdeaux

Dag 6

Na de wat langere wandeling van gisteren vandaag een kortere rondwandeling door de rustige omgeving van Bourdeaux, langs afgelegen boerderijen en door stille bossen. Er zijn mooie uitzichten op de omgeving waar met name de Trois-Becs, opvallende rotspunten van 1600m hoogte, opvallen. Rondwandeling 12,5 km, 400 m stijgen en dalen, ca. 5 uur lopen.

Overnachting in

Bourdeaux

Dag 7

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Mirmande of Montelimar. Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in met zorg geselecteerde chambres d'hôtes op kamers met privé badkamer. Alle locaties zijn sfeervol en schitterend gelegen in een dorpje of de natuur. Je wordt er gastvrij ontvangen. In Mirmande en Soyans kun je na de wandeling de spieren ontspannen in het zwembad (als u tenminste in de standaard accommodatie overnacht en in zomerseizoen). 

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht een verzorgd ontbijt en 's avonds wordt er een goed diner geserveerd. In de chambres d'hotes eet je meestal samen met de andere gasten.
Een lunchpakket kun je niet altijd onderweg kopen, maar meestal wel in de accommodatie bestellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • korte transfer op dag 5 (optioneel)
 • bagagevervoer op dag 2, 3 en 5 (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • transfer naar beginpunt reis of treinstation op dag 7
 • SNP reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt rustige wandelingen over (soms stenige) wandelpaden, bospaadjes en (on)verharde weggetjes. De wandelingen zijn meestal niet lang maar er zitten wel de nodige hoogtemeters in.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We adviseren de schitterende chambres d'hotes nabij Soyans.

Extra's

Transfers

Transfer van Les Reys de Saulce naar Mirmande (vanaf € 22,- per boeking)

Als je met de trein reist, dien je deze taxitransfer, van Les Reys de Saulce (in Saulce-sur-Rhone) naar de eerste accommodatie in Mirmande, bij te boeken.

Voorwaarden: Prijs is per rit (max. 4 personen). Na 19 uur en in het weekend geldt er een toeslag.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Mirmande is ca. 1050 km. U kunt de auto de hele week bij de accommodatie laten staan. Op de laatste dag wordt u teruggebracht naar Mirmande.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

U dient zelf ter plaatse het busticket bij te kopen van Valence-Ville naar Saulce-sur-Rhone. U kunt dit ticket in de bus kopen. 

Vanaf het Gare Routière (busstation bij treinstation Valence Ville) in Valence neem je buslijn 30 naar Saulce-sur-Rhone (les Reys) (45 min, vertrek elke 2 uur). Hier neem je een taxi voor de laatste 5 km naar Mirmande (we raden aan dit vooraf via SNP te reserveren).
Op de laatste dag word je naar Montelimar gebracht..

Klik hier voor bustijden (Reseau is 26 Drome, Ligne is 30 Valence - Montelimar, Direction is Valence - Montelimar). 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Valence Ville       08:15- 16:25 2
Montelimar – Amsterdam CS 13:18 - 21:44 1

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Het is vooral in het voor-en najaar aangenaam wandelen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Drome ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

omgeving_Saou.jpg

Frankrijk - Drôme

Een vleugje bergen en een vleugje Provence

Wandelvakantie langs chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten