Frankrijk - Drôme Provençal, 4 dagen Cigales en lavendel

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs chambres d’hôtes

Wandelen door de stille heuvels van de noordelijke Provence. Langs bloemen- en lavendelvelden, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Passeer boomgaarden met perziken, abrikozen en kersen, met het hypnotiserende gezang van de cigales. Op de sfeervolle overnachtingsplekken, word je gastvrij ontvangen en krijg je een heerlijke maaltijd voorgezet. Vaak is er een zwembad om af te koelen na de wandeling. Goed te combineren met andere (korte) wandeltrips in Frankrijk.

Uniek aan deze reis

 • Chambres d’hôtes met zwembad
 • Inclusief bagagevervoer
 • Rustig stukje Provence
 • Zeer afwisselend landschap
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme Provençal

Korte weergave van het programma

 • Dag 1 aankomst in Venterol
 • Dag 2 wandelen naar La Roche St. Secret
 • Dag 3 wandelen naar Teyssières
 • Dag 4 wandelen naar Venterol, einde arrangement

Bekijk het uitgebreide programma bij de losse dagen

Dag 1

Aankomst in de drie kilometer buiten het dorpje Venterol gelegen accommodatie. Venterol heeft de karakteristieke kleine straatjes en steegjes van alle oude dorpen in dit gebied, een dorpsplein met een café en een kerk. Vlakbij ligt Nyons, een wat grotere plaats met mooi oud centrum.

Overnachting in

Venterol

Dag 2

Deze pittige wandeling voert je vanaf Venterol naar Le Pègue, langs de Vallei van Nyons. Je passeert het prachtige authentieke en charmante dorpje Rousset les Vignes. Kleine weggetjes leiden je door de olijfboomgaarden naar Le Pègue. Na een bezoek aan het archeologisch museum van Le Pègue, vervolgt je de tocht naar Fontlargias. Lavendel en prachtige uitzichten begeleiden je op deze dag. Lengte van de wandeling 17 km. Hoogteverschil 170 m stijgen en 360 m dalen. Duur: 6 uur.

Overnachting in

Roche St.Secret

Dag 3

Deze wandeldag begint met een fikse klim vanuit Fontlargias. Daarna volgt een heerlijke bosrijke afdaling met fraaie uitzichten en mooie lunchplekjes. Je passeert het slapende dorpje Teyssières en iets verderop vind je de landelijk gelegen accommodatie, waar ook weer een fraai zwembad als beloning op je wacht. Wandeling: 12,5 km, 600m stijgen en dalen, ca. 5 uur lopen.

Overnachting in

Teyssières

Dag 4

Vandaag een stevige wandeling over de bergpas van Lachaud (927m), door een prachtig bos. Je hebt tijdens deze tocht een prachtig uitzicht op de gigantische Mont Ventoux. Tijdens het tweede deel van de tocht passeer je verschillende badplaatsen in de rivier, alvorens te eindigen in Venterol. Wandeling: 15,5 km, 375m stijgen, 600m dalen, ca 6 uur lopen.

Hier eindigt het arrangement.
Je kan vertrekken naar je volgende bestemming, bv. een ander kort wandelarrangement in Zuid Frankrijk, zoals de Mont St,Victoire of de Calanques.
Je kan echter ook een extra nacht in Venterol bijboeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in chambres d'hôtes, met overal een eigen douche en toilet bij de kamer. In Venterol ben je nog enigszins in de bewoonde wereld; in Roche St.Secret en Teysierres overnacht je midden in de natuur en hebt een zwembad tot je beschikking. Hier kan je na een lange dag wandelen een verfrissende duik nemen (NB. de zwembaden gaan afhankelijk van het weer in juni open). 

Over de maaltijden

Op de plekken waar je slaapt, wordt ook het ontbijt en avondeten verzorgd, vaak met zelfgemaakte streekproducten.
Alleen in Venterol wordt 's avonds niet gekookt en ga je zelf ergens in de omgeving eten.
Onderweg zijn er nauwelijks inkoopmogelijkheden. Je kan eventueel, per dag, bij de accommodatiehouders een lunchpakket bestellen of al van te voren 3 uitgebreide lunchpakketten bijboeken.
Deze lunchpakketten zijn vaak uitgebreid met een salade er bij. Neem hiervoor afsluitbare plastic bakjes en lepels mee.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • 2x diner (op dag 2 en 3)
 • bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • SNP-reispakket met routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekering

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over goed begaanbare, maar soms stenige paden, met uiteraard de nodige hoogteverschillen.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement overal mogelijk.

Extra's

Verlengingshotels

Camp'Anes.jpg

Chez Camp'Ânes

Comfortabel verblijf buiten Venterol. Elke kamer heeft haar eigen sanitaire voorzieningen.

Aanvullende opties

Aanvraag lunchpakketten (vanaf € 32,- per persoon)

Hiermee bestel je 3 uitgebreide lunchpakketten (voor elke wandeldag).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Venterol is ca. 1100 km. Je kan de auto veilig parkeren bij de accommodatie voor de duur van de tocht.

Deze reis is te boeken van begin april tot eind oktober. In de zomer kan het warm worden in dit gebied, gelukkig is er vaak een zwembad om af te koelen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lavendelvelden.jpg

Frankrijk - Drôme Provençal

Cigales en lavendel

Wandelvakantie langs chambres d’hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten