Frankrijk - Drôme Provençal, 7 dagen Lavendelgeuren en ezelsporen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

(gezins)wandelvakantie langs chambres d’hôtes en herbergen

Wandelen met (of zonder) een ezel door de heuvels van de noordelijke Provence. Langs bloemen- en lavendelvelden, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Passeer boomgaarden met perziken, abrikozen en kersen. Jullie bagage wordt vervoerd en als je de vakantie samen met een ezel maakt, is deze lieve viervoeter er helemaal voor de kinderen. Ze verzorgen het dier en mogen als beloning op zijn rug zitten, als ze moe zijn. Op de sfeervolle overnachtingsplekken tref je vaak een zwembad en alle ruimte om te spelen. Deze topper onder onze (ezel)tochten is echt genieten.

Uniek aan deze reis

 • Chambres d’hôtes met zwembad
 • Inclusief bagagevervoer
 • Met of zonder ezel
 • Rustig stukje Provence
 • Zeer afwisselend landschap
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme Provençal

Tijdens de wandelingen kom je in contact met de geuren en kleuren van de Provençaalse lavendelstreek. Kleine wegen en paadjes kruisen zich tussen wijngaarden, perzik-, abrikozen- en kersenbomen, tot je boven op de heuvel overweldigd wordt door de geur van een lavendelveld. Je overnacht onder andere in een gerestaureerde boerderij uit de 17e eeuw. Hier vandaan kun je het charmante stadje Nyons bezoeken of genieten van het prachtige panorama vanaf een hoger gelegen heuvel.

De andere dagen verblijf je in familieherbergen en chambres d'hôtes, die allen voorzien zijn van een zwembad. Twee keer overnacht je op dezelfde plaats. Vanuit deze plaats kun je een rondwandeling maken of kiezen om een dagje te relaxen aan het zwembad. De overnachtingplaatsen bevinden zich in het hart van de lavendelvelden. Een aanrader in dit gebied is een bezoek aan één van de distilleerderijen uit het wijngebied van de Côtes du Rhône.

Dag 1

Aankomst in de Drome Provencal, zoals deze landstreek wordt genoemd.

Overnachting in

Roche St.Secret - Gite de Fontlargias

Dag 2

Indien je met een ezel op stap gaat krijg je 's ochtends bij de ezelstal een uitvoerige uitleg over hoe om te gaan met de ezel. Voeding, verzorging, karakter, gevaren, alle facetten passeren de revue.  

Vandaag maak je een rondwandeling vanuit Fontlargias. Deze wandeling voert je over het berggebied van La Lance, waarvandaan je een panorama van 360 graden hebt over de Baronnies. In de tweede wereldoorlog is dit een strategische plek geweest vanwege haar ligging. Je komt halverwege in een klein gehuchtje waar je heerlijk kunt zwemmen in de rivier. De lengte van de wandeling bedraagt 8,5 km. Hoogteverschil 250m stijgen en dalen. Duur 3,5 uur. Na terugkomst wacht een verkoelende duik in het zwembad! 

Overnachting in

La Roche St. Secret - Gite de Fontlargias

Dag 3

Deze wandeldag begint met een fikse klim vanuit Fontlargias. Daarna volgt een heerlijke bosrijke afdaling met fraaie uitzichten en mooie lunchplekjes. Je passeert het slapende dorpje Teyssières en iets verderop vind je de landelijk gelegen accommodatie, waar ook weer een fraai zwembad als beloning op je wacht. Wandeling: 12,5 km, 600m stijgen en dalen, ca. 5 uur lopen.

Overnachting in

Teyssières - Auberge de Mielandre

Dag 4

Korte rondwandeling naar de 'Montagne de l'Autuche’ maken. Onderweg loop je een stuk op hoogte met prachtige uitzichten op de verlaten bossen en bergen van Les Genestons en de Cougoir. Wie weet spot je nog wel everzwijnen of een ree onderweg. Wandeling 4,5 km, 230m stijgen en dalen, ca. 2 uur lopen.

Overnachting in

Teysierres

Dag 5

Vandaag een stevige wandeling over de bergpas van Lachaud (927m), door een prachtig bos. Je hebt tijdens deze tocht een prachtig uitzicht op de gigantische Mont Ventoux. Tijdens het tweede deel van de tocht passeer je verschillende badplaatsen in de rivier, alvorens te eindigen in Venterol. Wandeling: 15,5 km, 375m stijgen, 600m dalen, ca 6 uur lopen.

Overnachting in

Venterol - Chez Camp'Ânes

Dag 6

Deze pittige wandeling voert je vanaf Venterol naar Le Pègue, langs de Vallei van Nyons. Je passeert het prachtige authentieke en charmante dorpje Rousset les Vignes. Kleine weggetjes leiden je door de olijfboomgaarden naar Le Pègue. Na een bezoek aan het archeologisch museum van Le Pègue, vervolgt je de tocht naar Fontlargias. Lavendel en prachtige uitzichten begeleiden je op deze dag. Lengte van de wandeling 17 km. Hoogteverschil 170 m stijgen en 360 m dalen. Duur: 6 uur.

Als je de tocht met een ezel hebt gemaakt, laat je die hier achter. Je stapt in de auto en rijdt terug naar Venterol, waar je de laatste nacht doorbrengt. 

Overnachting in

Venterol

Dag 7

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in chambres d'hôtes en herbergen, met overal een eigen douche en toilet bij de kamer. De eerste twee nachten is dat bij de ezelboerderij.
In de sfeervolle en landelijke accommodaties worden de maaltijden bereid door de eigenaren. Twee van de drie accommodaties beschikken over een zwembad, zodat je na een lange dag wandelen een lekker verfrissende duik kunt nemen. Ook op de rustdag kan het verblijf aan het zwembad heel aangenaam zijn. Houd er rekening mee dat het pas vanaf juni zeker is dat de zwembaden te gebruiken zijn. De accommodaties liggen vaak in het dorp of aan de rand ervan waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over de lavendelvelden.

Over de maaltijden

Op de plekken waar je slaapt, wordt ook het ontbijt en avondeten verzorgd, vaak met zelfgemaakte streekproducten.
Alleen in Venterol wordt 's avonds niet gekookt. Voor de eerste avond wordt er een heerlijke maaltijd van een restaurant in de buurt gebracht. Op de 2e avond ga je zelf ergens in de omgeving eten.

Omdat er onderweg geen inkoopmogelijkheden zijn krijg je elke wandeldag een lunchpakket mee. De lunchpakketten zijn typisch Frans en heerlijk: zeer uitgebreid met vaak ook koude salades e.d.

Info kindvriendelijkheid

Een kleine week lang is de ezel het levensgrote knuffeldier van de kinderen. Ze kunnen hem verzorgen, aaien en knuffelen. Tijdens de wandelingen kunnen de kinderen af en toe even uitrusten op de rug van dit vriendelijke dier. Ezels zijn zachtaardige dieren die het heerlijk vinden om veel aandacht te krijgen van de kinderen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • 6x ontbijt
 • 5x diner
 • 5x uitgebreid lunchpakket
 • bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • SNP-reispakket met routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • 1x diner
 • Ezelhuur (optioneel aan te vragen)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekering

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over goed begaanbare, maar soms stenige paden, met uiteraard de nodige hoogteverschillen.
Indien je met een ezel gaat wandelen, dien je met minimaal 2 volwassenen te zijn, zodat er een volwassene bij de ezel kan blijven en de ander bij de kinderen.
Wanneer een kind moe is van het wandelen kan het op de rug van de ezel een tijdje uitrusten.

Geschikt voor kinderen

We geven bij onze ezel-reizen aan dat ze geschikt zijn voor kids vanaf 6 jaar.
Dit kan uiteraard ook al vanaf bv. 5 jaar, afhankelijk van hoe avontuurlijk/sportief de kinderen zijn.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement niet mogelijk.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Roche St.Secret is ca. 1100 km. Je kan de auto veilig parkeren bij de accommodatie voor de duur van de tocht. Op dag 6 rijd je na de wandeling met de auto naar de laatste accommodatie.

Deze reis is te boeken van begin april tot half september. In de zomer kan het warm worden in dit gebied, gelukkig is er vaak een zwembad om af te koelen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Provence ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lavendelvelden.jpg

Frankrijk - Drôme Provençal

Lavendelgeuren en ezelsporen

(gezins)wandelvakantie langs chambres d’hôtes en herbergen

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 403 klanten