Frankrijk - Drôme Provençal, 4 dagen Cigales en lavendel

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs chambres d’hôtes en herberg

Wandelen door de stille bergen van de noordelijke Provence. Langs bloemen- en lavendelvelden, wijngaarden en pittoreske dorpjes, met het hypnotiserende gezang van de cigales. Maar ook 360 graden uitzicht vanaf een kale bergkam en steile, rotsige paadjes. Op de sfeervolle overnachtingsplekken, word je gastvrij ontvangen en krijg je een heerlijke maaltijd voorgezet. Vaak is er een zwembad om af te koelen na de wandeling. Goed te combineren met andere (korte) wandeltrips in Frankrijk.

Uniek aan deze reis

 • Chambres d’hôtes met zwembad
 • Inclusief bagagevervoer
 • Rustig stukje Provence
 • Zeer afwisselend landschap
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme Provençal

Korte weergave van het programma

 • Dag 1 aankomst in Venterol
 • Dag 2 wandelen naar La Roche St. Secret
 • Dag 3 wandelen naar Teyssières
 • Dag 4 wandelen naar Venterol, einde arrangement

Bekijk het uitgebreide programma bij de losse dagen

Dag 1

Aankomst in de buiten het dorpje Venterol, tussen de wijngaarden, gelegen chambres d'hotes, met zicht op de Mont Ventoux. Venterol heeft de karakteristieke kleine straatjes en steegjes van alle oude dorpen in dit gebied, een dorpsplein met een café en een kerk. Vlakbij ligt Nyons, een wat grotere plaats met mooi oud centrum.

Overnachting in

Venterol

Dag 2

Deze wandeling voert je vanaf Venterol door de wijngaarden de bergen in. Je passeert het charmante dorpje Rousset les Vignes. Kleine weggetjes leiden je door de olijfboomgaarden naar het ook mooie dorpje Le Pègue. Dan loop je langs de beek Donjon de vallei in, op weg naar het verstopte Fontlargias. Lavendel en prachtige uitzichten begeleiden je op deze dag. Wandeling: 14 km, 400 m stijgen, 240 m dalen, 5 uur lopen. Fontlargias is een plek waar je niet meer weg wilt. Als je een nacht bijboekt kan je vanuit het enorme zwembad genieten van het uitzicht en de rust. 

Overnachting in

Fontlargias (gemeente Roche St.Secret)

Dag 3

Deze wandeldag begint met een fikse klim vanuit Fontlargias naar de Montagne de la Lance, een onbegroeide bergkam met fijne vergezichten. Na het hoogste punt van 1340m volgt een heerlijke bosrijke afdaling via Col de Pause (988 m) en met fraaie uitzichten en mooie lunchplekjes. Je passeert het slapende dorpje Teyssières en iets verderop vind je de landelijk gelegen accommodatie, waar ook weer een zwembad als beloning op je wacht. Wandeling: 15,5 km, 870 m stijgen en dalen, ca. 6,5 uur lopen. De slechtweer variant gaat om de berg heen, ongeveer 3 km korter en met 'slechts' 600 hoogtemeters. 

Overnachting in

Mielandre (gemeente Teyssières)

Dag 4

Vandaag een stevige wandeling over Col de Lachaud (927 m) en nog hoger over de flanken van de Montagne de la Lance. Je hebt tijdens deze tocht een prachtig uitzicht op de gigantische Mont Ventoux. Daarna zicht op de wijngaarden in de Provence. Tijdens het tweede deel van de tocht passeer je een verfrissend riviertje, alvorens te eindigen in Venterol. Wandeling: 15 km, 580 m stijgen, 770 m dalen, ca 6,5 uur lopen. Je kan ook eerder afdalen en door een vallei naar Venterol lopen. Dat scheelt 250 m stijgen, maar je loopt wel lang over een asfaltweggetje.

Hier eindigt het arrangement.
Je kan vertrekken naar je volgende bestemming, bv. een ander kort wandelarrangement in Zuid Frankrijk, zoals de Mont St,Victoire of de Calanques.
Je kan echter ook een extra nacht in Venterol bijboeken, zeker aanbevolen als je vandaag de lange wandeling doet..

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in chambres d'hôtes en een herberg, met overal een eigen douche en toilet bij de kamer. In Venterol ben je nog enigszins in de bewoonde wereld; in Roche St.Secret en Teysierres overnacht je midden in de natuur en heb je een zwembad tot je beschikking. Hier kan je na een lange dag wandelen een verfrissende duik nemen (NB. de zwembaden gaan afhankelijk van het weer in juni open). 

Over de maaltijden

In Venterol staat er 's ochtends een ontbijt klaar. Het diner is niet inbegrepen. Als er wordt gekookt (niet elke avond) kan je mee eten. Ander zoek je een eethuisje in het dorp.
De 2e overnachting is in de afgelegen herberg Fontlargias, waar men geen maaltijden meer verzorgd. Er wordt wat zelfredzaamheid verwacht. Het avondeten wordt gebracht door een traiteur en warm je zelf op. Het ontbijt wordt wel klaargezet, maar je zet zelf koffie en/of thee. Graag na de maaltijden opruimen en afwassen.
In Mielandre worden zowel avondeten als ontbijt voor je verzorgd.

Onderweg zijn er nauwelijks inkoopmogelijkheden. Je kan eventueel, per dag, bij de accommodatie houders een lunchpakket bestellen of al van te voren 3 uitgebreide lunchpakketten bijboeken.
Deze lunchpakketten zijn vaak uitgebreid met een salade er bij. Neem hiervoor afsluitbare plastic bakjes en lepels mee.
NB. In de afgelegen herberg kun je alleen een lunchpakket krijgen als je dit tevoren via SNP hebt besteld. Dan wordt het door de traiteur, die ook het avondeten verzorgd, meegebracht.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • 2x diner (op dag 2 en 3)
 • bagagevervoer (1 tas / koffer van max 15 kg per persoon)
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekering

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over goed begaanbare, maar soms stenige en steile paden, karrensporen, bospaden en (on)verharde weggetjes, met uiteraard de nodige hoogteverschillen. Rondom de dorpjes is een asfaltweggetje niet te vermijden. Doe je de kortere varianten dan loop je langere stukken over stille asfaltweggetjes.

Geschikt voor kinderen

Dit korte wandelreisje is zeer geschikt voor kinderen. Afwisselende wandelingen met aan het eind vaak een koel zwembad.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement mogelijk op de 1e en 2e overnachtingsplaats.

Extra's

Aanvullende opties

Aanvraag lunchpakketten (vanaf € 42,- per persoon)

Hiermee bestel je 3 uitgebreide lunchpakketten (voor elke wandeldag).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Venterol is ca. 1100 km. Je kan de auto veilig parkeren bij de accommodatie voor de duur van de tocht.

Trein informatie

Het begin- en eindpunt van deze korte wandelreis is lastig te bereiken met openbaar vervoer.

Deze reis is te boeken van begin april tot half juli en van half augustus tot eind oktober. In de zomer kan het erg warm worden in dit gebied, gelukkig is er vaak een zwembad om af te koelen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lavendelvelden.jpg

Frankrijk - Drôme Provençal

Cigales en lavendel

Wandelvakantie langs chambres d’hôtes en herberg

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.