Frankrijk - Bretagne, 7 dagen Rond het Presqu’île de Crozon

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotelletjes

Voettocht naar de Finistère, het einde van de wereld op het prachtige Presqu’île de Crozon. U loopt langs stille stranden en de zeegrotten van Morgat, via verschillende pittoreske vissersdorpjes bij de beroemde Cap de la Chèvre naar de abdijruïnes van Landevennec en een verzameling Prehistorische Menhirs. Een heerlijke kustwandelreis.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk uitwaaien
 • Stille Bretonse kusten
 • Vissersdorpjes en abdijen
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Bretagne

De steile rotswanden van het schiereiland Crozon, ook wel het juweel van de Armorique genoemd, steken scherp af tegen het helblauwe water van de Atlantische Oceaan en beschermen de kwetsbare flora van het achterliggende land. De wandelingen voeren door woeste heidevelden, over kleine rotspaadjes en mooie stranden. De abdij van Landévennec, de megalietenvelden, de rivierdelta van de Aulne en verschillende pittoreske vissersdorpjes bij de beroemde Cap de la Chèvre zijn enkele hoogtepunten van deze prachtige wandeltocht.

Dag 1

Het arrangement begint in het havenplaatsje Le Faou (spreek uit als 'foe'), waar u na een lange reis rustig kunt bijkomen en de voorbereidingen kunt treffen voor uw eerste wandeling van morgen.

Overnachting in

Le Faou

Dag 2

De wandeling gaat door licht heuvelachtig landschap met af en toe een wat steilere klim. U volgt de meanderende loop van de Aulne door veelal bosrijk terrein. U maakt kennis met het authentieke platteland van het schiereiland Crozon en de groene oevers van de Aulne. Wandelduur: 21 km, 300m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Landevennec

Dag 3

Na het ontbijt is er een taxirit van een kleine 20 km, naar de zuidkust van het schiereiland.
Je kan kiezen uit 2 afzetpunten. Vanuit Pentrez is de wandeling 25 km. Vanaf Plage de Trez Bellec is het ca. 17 km lopen.

Het is een mooie, maar vrij lange, wandeling langs de zuidkust van het schiereiland Crozon, over paden die dicht langs de kust voeren, waardoor je van de mooiste vergezichten kunt genieten. Al naar gelang het weer en behoefte kun je af en toe van de route afwijken om een lekker zwemplekje op te zoeken of te picknicken. Het tweede gedeelte van de wandeling is tamelijk geaccidenteerd en rotsachtig. De wandeling eindigt in de badplaats Morgat. Wandelduur: 17 of 25 km, 200m stijgen en dalen, 6-8 uur lopen.

Overnachting in

Morgat

Dag 4

U maakt een rondwandeling naar de Cap de la Chèvre. De route voert langs vele mooie baaien en u kunt genieten van schitterende vergezichten. Het terrein langs de kust is rotsachtig met veel stijgen en dalen, vooral langs de oostkant van het schiereiland. In het binnenland landelijk en licht glooiend. Wandelduur: 21 km, 200 m stijgen en dalen, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

Morgat

Dag 5

U wandelt via verschillende schitterende uitzichtspunten over de westzijde van het schiereiland Crozon naar Camaret. Natuur wordt hierbij afgewisseld door het Megalitische erfgoed van Lagatjar. Uw wandeling eindigt in het kreeftvissersplaatsje Camaret. Wandelduur: 21 km, 350m stijgen, 175 m stijgen en dalen dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Camaret

Dag 6

Een ontspannen wandeling van Cameret naar Le Fret. De wandeling voert een stukje over de “Sentier Cotier”, gevolgd door landelijker terrein met afwisselend akkers. Vanaf het schiereiland kunt u het eilandje “île des morts” in de brede baai van Brest zien liggen evenals de bebouwing en de havens van Brest. Wandeling: 11 km, 100 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Le Fret

Dag 7

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in leuke dorpshotelletjes op kamers die voorzien zijn van douche en toilet.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Frans ontbijt klaar. Op de meeste dagen wordt er ook een diner geserveerd.
Uitzondering zijn Landevennec waar je zelf naar een eethuisje kunt gaan voor een traditionele 'galette'.
In Morgat heeft het hotel geen restaurant. De eerste avond is er een diner gereserveerd in een nabijgelegen restaurant. De andere avond zoek je zelf een leuk (vis)restaurantje uit.
De lunch kun je ter plekke inkopen of in het hotel bestellen. Het is handig van huis wat mueslirepen e.d. mee te nemen, omdat er (zeker buiten het hoogseizoen) weinig eten en drinken te krijgen is tijdens de eerste wandelingen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 4 diners
 • bagagevervoer op dag 2, 3, 5 en 6
 • transfer op dag 3
 • SNP-reisdocumentatie en routebeschrijvingen 
 • originele wandelkaart (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over goed begaanbare paden door een heuvelachtig terrein en bovenlangs kliffen, met weinig grote hoogteverschillen. De paden zijn nergens lastig of hoogtevreesgevoeilig. U loopt ook flinke stukken over het strand.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Camaret is een leuk vissersplaatsje aan het eind van het schiereiland.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Le Faou is ca. 1000 km. U kunt uw auto parkeren op het parkeerplein voor het hotel in Faou. Als u de auto op het parkeerterrein van het hotel wilt laten staan, kost dit ca. 5 euro per dag. Aan het einde van uw arrangement kunt u vanaf Le Fret per taxi (ca. 35 km) of bus naar Le Faou reizen. Er gaan meer bussen vanaf Le Fret Poteau (half uur lopen van centrum Le Fret). De laatste wandeling is vrij kort, zodat u eventueel 's middags op de voorlaatste dag uw auto al kunt ophalen.
Informatie over de bus vindt u hier (lijn 32 en 34).

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Brest laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Vanaf het station in Brest reis je per bus of taxi (30 km) naar Le Faou. Let goed op of de bus aansluit op de trein; op zondag rijdt er geen bus. Aan het eindpunt van je arrangement reis je per boot (30 min) van le Fret terug naar Brest (zie www.azenor.fr, zoek onder Liaison presqu'île de Crozon voor dienstregeling). Vanaf de haven in Brest kan je een taxi nemen naar het station. NB. De boot van Le Fret naar Brest vaart buiten juli en augustus minder of niet meer). 

Een alternatieve route naar Brest is met de bus (op schooldagen) of taxi van Le Fret naar Le Faou (35 km) en in de ochtend de bus van Le Faou naar Brest (30 km). Er gaan meer bussen vanaf Le Fret Poteau (half uur lopen van centrum Le Fret). U bent voor vroeg vertrek met de trein vanuit Brest meestal aangewezen op een taxi van Le Fret naar Brest (ca. 70 km).

Klik hier voor bustijden (lijn 32 en 34).

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Brest      09:15 - 18:36    1
Brest – Amsterdam CS 11:30 - 20:44 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.


U kunt dit arrangement starten van begin maart tot eind oktober. Reserveer tijdig indien u dit arrangement in de zomermaanden wilt boeken.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bretagne ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_kust_bij_morgat.jpg

Frankrijk - Bretagne

Rond het Presqu’île de Crozon

Wandelvakantie langs hotelletjes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 403 klanten