Duitsland - Bayern - Alpen en meren, 6 dagen Ontdek het idyllische landschap van de Beierse Alpen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandeltrektocht langs hotels

Lopen in een prentenboek: prachtige bergtoppen, diepblauwe meren, idyllische alpenweiden met grazende koeien en ruisende beekjes! Ervaar hoe mooi de Beierse Alpen zijn, op prachtige panoramapaden, met onderweg regelmatig Almhutten met lekkernijen. Vergeet ook je zwemkleding niet, want water is nooit ver weg.

Neem nu de Tegernsee, de Schliersee en de Spitzingsee: drie fonkelmooie bergmeren die zich op warme zomerdagen lenen voor een verfrissende plons. Goed onderhouden wandelpaden, af en toe een kabelbaan en in te korten etappes maken het lopen aangenaam.

Wie de kuiten wat op de proef wil stellen, vindt vanuit de weelderig groene alpenweides genoeg pittigere panoramapaden omhoog. Overnachten in sfeervolle kleine alpenhotels. Dit is ook een leuke wandeltrektocht voor gezinnen met kinderen.

Uniek aan deze reis

 • Meren en Alpen in één wandelreis
 • Almhutten en zwemplekken onderweg
 • Boottocht en kabelbanen inclusief
 • Leuk voor volwassenen en voor kinderen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Bayern - Alpen en meren

Dag 1 - Aankomst in Bad Wiessee, aan de Tegernsee

Dag 2 - Rondwandeling Riederstein, uitzicht op de Tegernsee

Dag 3 - Van Bad Wiessee via almen naar de Schliersee

Dag 4 - Van de Schliersee via de Rotwandsteig naar Bayrischzell

Dag 5 - Rondwandeling over de Wendelstein

Dag 6 - Einde van de reis

Dag 1

Aankomst bij de Tegernsee. Geniet van de aanblik over het stille meer met kleurrijke zeilboten, omringd door een groen berglandschap. Een perfect startpunt voor je wandeltrektocht door een van de mooiste regio's van Beieren.

Overnachting in

Bad Wiessee

Dag 2

Over gevarieerde bergpaden loop je naar het bergrestaurant Galaun, waar je kunt genieten van een versterkende snack. Via een oude kruisweg bereik je de rotsachtige top van de Riederstein, met een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Bergafwaarts door het Alpbachtal terug naar de Tegernsee. Bij het meer heerlijk zwemmen!

Wandeling: 9 of 10,5 km, 3,5 of 4 uur, 500 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Bad Wiessee

Dag 3

Per bus naar het begin van de wandeling in Tegernsee. Al stijgend over een bospad bereik je al snel de eerste alpenweiden. Na een korte adempauze in een bergrestaurant met uitzicht op de Tegernsee, wandel je uitgerust verder, met voor gezinnen onderweg nog een klimbos en zomerrodelbaan. Dan leidt je pad comfortabel naar de oever van de Schliersee. Via het prachtig onderhouden kuurpark aan de oevers van het meer, loop je naar je onderkomen.

Wandelen: 11,5 km, 5,5 uur, 600 m stijgen en 560 m dalen.

Overnachting in

Schliersee

Dag 4

Doorgaans kun je vanaf medio mei met een kabelbaan naar het bergstation op de Taubenstein. Vanaf de Taubenstein wandel je over een prachtige ‘Höhenweg’ je naar het Rotwandhaus. Tijd voor een rustieke pauze.
Voor de korte variant daal je over berg- en bospaden af naar de Spitzingsee en reis je per bus naar Bayrischzell.
Geen zin in de bus en in voor een langere tocht? Dan wandel je over het pittoreske Großtiefentaler Kessel naar de idyllisch gelegen Soinsee en verder langs alpenweiden en bloemenweiden naar Bayrischzell.

*) Als de kabelbaan naar de Taubenstein niet gaat of bij slecht weer is er een alternatieve wandelroute beschikbaar.

Lange wandeling: 16 km, 5,5 uur, 200 m stijgen en 1000 m dalen.
Korte wandeling: 9 km, 4 uur, 170 m stijgen en 700 m dalen.

Overnachting in

Bayrischzell

Dag 5

Vandaag zijn meerdere wandelvarianten mogelijk. De kortste variant gaat via de Wendelstein-Männlein-Weg en de kabelbaan omhoog. Vanaf de Wendelsteinkapel kun je via een indrukwekkend panoramapad rondom de bergtop, naar een fraaie grot lopen. Wie het makkelijk wil, kan met de kabelbaan omlaag. Bergaf lopen kan natuurlijk ook. 

Mooi maar pittig is via de Koning Maximilian Trail langs een waterval omhoog lopen naar de Wendelstein Alm. Even bijkomen in het almrestaurant en dan kun je verder omhoog en de panoramaweg rondom de top volgen. Per kabelbaan omlaag en per bus of wandelend, terug naar Bayrischzell.

Wandeling: 8 km, 240 m stijgen en dalen, 3,5 uur; of 9 km, 1000 m stijgen en 50 m dalen, 4 uur. 

Overnachting in

Bayrischzell

Dag 6

Na het ontbijt eindigt je reis, tenzij je extra nachten hebt bijgeboekt of verder reist naar een volgend arrangement.

Een mooie combinatie is te maken met een verblijf in de Allgäuer Alpen in Bad Hindelang.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Allgäuer Alpen

Bergwandelen in het meest milieuvriendelijke dal van de Duitse Alpen in de Allgäu. Terwijl de koeien ontspannen door de bergen lopen met hun mooie klokkenorkest, pauzeer je even op een weiland vol bloemen. Je ademt de heerlijk frisse lucht in en geniet van het verrassende uitzicht van glooiende loofbossen en grillige bergtoppen. Misschien zie je tijdens de wandeling een gems, steenarend of edelhert.

De Allgäu biedt een breed scala aan wandelingen en fietsroutes. Makkelijk bereikbaar met perfect georganiseerd openbaar transport; de auto laat je staan! Na afloop kun je ontspannen in sauna en whirlpool.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in comfortabele, kleinschalige traditionele Alpenhotels nabij een van de  meren en in het centrum van Bayrischzell. Bij de inrichting, en ook vaak de buitenkant, is veel met hout gewerkt. De sfeervolle locaties zijn rustig gelegen, overal is modern comfort voorhanden en wordt een prima Duits ontbijt geserveerd.
 
In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden. 
Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, kun je dit melden. We kijken dan wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt elke dag door het hotel verzorgd. Voor het avondeten zijn er elke dag diverse restaurants om uit te kiezen, van typisch Duits tot pizzeria of Indiaas. Overal kun je inkopen voor een lunchpakket doen, maar de meeste dagen kun je onderweg ook bij een almhut wat eten en drinken.

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen
 • 5 ontbijten
 • Boottocht Tegernsee dag 2
 • Kabelbaan naar de Taubenstein dag 4
 • Kabelbaan (retour) Wendelstein dag 5
 • Bagagevervoer
 • Extra reisinformatie en kaartjes (Duitstalig) ontvang je ter plekke
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • busrit Bad Wiessee - Tegernsee, ca. € 2, - per persoon
 • busrit Schliersee - Spitzingsee ca. € 2 per persoon
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt niet al te lange wandelingen door de voetheuvels naar de bergen van de Alpen. De paden zijn goed en variëren kleine weggetjes tot stenige bergpaden. Om de actieradius te vergroten is er op enkele dagen een transfer met bus, trein of boot nodig (en inbegrepen). De lengte van de tochten varieert van ca. 9 tot 15 km en de hoogteverschillen gaan van ca. 400 m, oplopend tot (de laatste dagen) naar maximaal ruim 900 m. Qua tijd is de wandelduur tussen ca. 4 en 6 uur zuivere wandeltijd. Voor de langste tochten zijn kortere en minder zware alternatieven voorhanden.

Geschikt voor kinderen

De afwisseling in de tocht, de nabijheid van water, af en toe een boot, bus of kabelbaan én het bereiken van enkele toppen zijn ingrediënten die deze wandelreis ook aantrekkelijk maken voor actieve gezinnen met kinderen. Wij schatten in dat de tochten geschikt zijn voor kinderen vanaf ca. 8 jaar, die in zijn voor een uitdaging en enkele uren kunnen lopen. Doordat je steeds van het ene leuke punt naar het volgende kunt lopen zullen kinderen gemotiveerd blijven.

Extra dagen

Je kunt extra rustdagen bijboeken vóóraf aan de start van het arrangement en na afloop (zolang het arrangement zelf maar op zaterdag of zondag start). Ook vanaf Bayrischzell zijn nog meer wandelingen te maken.

Extra's

Verlengingshotels

Bad Wiessee

Hotel in Bad Wiessee

Vooraf aan de startdatum van de reis kun je in Bad Wiessee één of meer extra nachten boeken. Indien je dat wilt, boek dan deze accommodatie als 'verlenging' (in dit geval vooraf) aan de reis. Het hotel waarin je verblijft is hetzelfde als waarin je de reis start. Welk hotel dat precies is, hangt af van de beschikbaarheid.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Bad Wiessee is ca. 850 km. Bij de hotels is gratis parkeerruimte voorhanden, maar soms wel op een openbare parking nabij het hotel. Parkeren in een parkeergarage kan ook, vanaf ca. € 30,- per week.

Vanaf Bayrischzell kun je per trein terugreizen naar Gmund, en dan nog ca. 5 km per bus of taxi naar Bad Wiessee, om je auto daar op te halen. Duur ca. 1,5 uur.

Trein informatie

SNP kan deze treinreis voor je reserveren tot het treinstation München Hbf. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Vanaf het station München Hbf zul je zelf een treinticket moet bijboeken naar Gmund en vanaf dit treinstation dien je nog ca. 5 km per bus of taxi verder te reizen naar je accommodatie in Bad Wiessee.

Op de terugweg reis je van station Bayrischzell terug naar huis. SNP kan enkel de treinreis retour vanaf München Hbf boeken.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –  Gmund (Tegernsee)  08:08 - 17:27 2
Bayrischzell – Amsterdam CS 11:32 - 21:58    2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Je kunt in deze regio prima wandelen vanaf medio mei tot eind september. Op de hoger gelegen delen kun je zeker tot en met juni nog sneeuw tegenkomen, afhankelijk van de weersomstandigheden in het voorjaar.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Tegernsee

Duitsland - Bayern - Alpen en meren

Ontdek het idyllische landschap van de Beierse Alpen

Wandeltrektocht langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)