Wandelvakantie Mon

Denemarken - Møn, 6 dagen Wandelen over de Deense Camøno

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en B&B's

Een trektocht over het rustige Deense eiland Møn met glooiende akkers, bloemenvelden, dichte beukenbossen en witte zandstranden. Landelijke paadjes en stille weggetjes brengen je bij prehistorische grafheuvels en fossielenrijke stranden. Het hoogtepunt van de Camøno zijn de spectaculaire witte kliffen van Møns Klint een Unesco Biosfeer Park. En ’s nachts genieten van de sterrenhemel en de Melkweg. Natuurlijk wordt de bagage vervoerd tussen de gezellige pensions en hotels.

Uniek aan deze reis

 • Dark Sky Park Møn
 • De krijtrotsen van Møns Klint
 • Een Camino zonder echte pelgrims
 • Fossielenstranden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Denemarken - Møn

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

• Dag 1: aankomst in Stege op het eiland Møn, overnachting in Stege
• Dag 2: wandeling naar en overnachting in Råbylille Strand
• Dag 3: wandeling naar en overnachting in Magleby
• Dag 4: rondwandeling Møns Klint, overnachting in Magleby
• Dag 5: wandeling naar Elmelunde, bus naar en overnachting in Stege
• Dag 6: einde reis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst in Stege, het enige stadje van betekenis op Møn. Het middeleeuwse plaatsje ligt op een smalle landtong en werd rijk van de handel in haring. Het eiland Møn heeft een oppervlakte van 218 km² en er wonen ongeveer 10.000 mensen. Ter vergelijking, Texel is ongeveer 170 km² met 13.500 inwoners. 

Overnachting in

Stege

Dag 2

Je verlaat Stege over het terrein van de oude suikerfabriek en via de oude spoelbassins wandel je naar de oevers van de Stege Nor, het grote binnenmeer van Stege. Over stille landweggetjes passeer je de gehuchtjes Bissinge, Tøvelde, Svensmarke en Tåstrup. Lange tijd hou je zicht op het kerkje van Stege. Aan de zuidelijke kust aangekomen, volg je de Camøno over een mooi pad tot in Råbylille Strand. De wandeling heeft een lengte van 18,5 km, 80 m stijgen en dalen, ongeveer 6 uur wandelen.

Overnachting in

Råbylille Strand

Dag 3

De dag begint met een kustwandeling en over het witte zandstrand wandel je naar Klintholm Havn. Je hebt mooi zicht op de Hjelm Bugt waar de schepen naar de Oostzee varen. Je passeert het vogelrijke moerasgebied van Busemarke Mose, In Klintholm Havn kan je wat drinken en wandelt dan verder over het smalle strand. Dan sla je linksaf over een smal weggetje en klimt naar de Kongsberg, een van de hogere heuvels op het eiland. Over weide en door bos, daarna over een weggetje tussen de akkers, kom je bij het volgende overnachtingsadres aan. Wandeling 16 km, 200 m stijgen en 150 m dalen, ongeveer 5,5 uur wandelen.
Het eiland Møn is het eerste gecertificeerde Dark Sky Park van Scandinavië. Omdat er ’s nachts zo weinig lichtvervuiling is op het eiland kun je bij helder weer de Melkweg bewonderen. de omgeving van Klintholm is hier zeer geschikt voor.

Overnachting in

Magleby

Dag 4

Je neemt hetzelfde mooie weggetje terug, waarover je gister aan kwam lopen, en loopt omhoog over de heuvels richting Mons Klint. Je komt terug op de Camoeno route en hebt de keus om een rondje zuidwaarts te maken langs Busene Have, een stukje oud loofbos met grafheuvels direct aan zee. Je volgt dan het kustpad langs Mons Fyr, een kleine vuurtoren, richting Mons Klint.
Als je de korte variant doet, loop re rechtstreeks naar de witte kalkkliffen. Natuurlijk breng je een bezoek aan het zeer interessante geologische museum, mooi gelegen in de fraaie beukenbossen, boven op de kliffen. Hier kan je ook naar het (lunch)café. De wandeling gaat door de bossen verder langs de kust en Slot Liselunde. Als je weer in het boerenland bent, passeer je enkele grafheuvels en een mooi hunebed. De wandeling heeft een lengte van ca 17 of 20 km, 350 m stijgen en dalen, ongeveer 6-7 uur wandelen.

Overnachting in

Magleby

Dag 5

Na de lange wandeling van gisteren kun je het vandaag rustig aan doen. Je wandelt over rustige landweggetjes naar de noordelijke kust. Het gebied ten noorden van Borre was vroeger een ondiepe inham en het dorpje was toen een belangrijke vissershaven. Nu is het gebied drooggemalen en kun je heerlijk langs de kust wandelen. ’s Middags kom je aan in Elmelunde, bij het oudste kerkje van het eiland. De kerk heeft zeer bijzondere fresco’s en achter de kerk ligt een Keltische grafheuvel.
De wandeling heeft een lengte van 12,5 km, 60 m stijgen en dalen, ongeveer 4 uur wandelen.
Vanuit Elmelunde neem je de bus naar Stege.

Overnachting in

Stege

Dag 6

Einde van de Camøno.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in sfeervolle hotelletjes en B&B's, allen verschillend van elkaar, op een kamer met privé badkamer.

Over de maaltijden

In de ochtend staat er een stevig Deens ontbijt voor je klaar.
Voor de lunch kun je in Stege in de plaatselijke supermarkt boodschappen doen. Op de andere plekken kan men eventueel een lunchpakket klaarmaken (de avond tevoren aanvragen), of je kan onderweg ergens lunchen.
Als je een thermosfles meeneemt kun je warme koffie of thee meenemen voor tijdens de wandeling.
In Stege kan je zelf een eethuisje uitzoeken voor de avondmaaltijd.
In Rabylille Strand is op vrijdag en zaterdag avond het restaurant geopend, waar je à la carte kunt eten. Op andere avonden kan je een maaltijd bestellen bij een pizzeria, die bij de B&B bezorgd wordt. Bij de B&B kan je altijd een fles bier of wijn kopen.
In Magleby is de avondmaaltijd inclusief.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners in Magleby
 • bagagevervoer (max 15 kg per persoon)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • busrit dag 5
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Het landschap op Mon is glooiend. De wandelingen gaan over karrensporen, rustige landweggetjes, bospaden en deels over het strand. Dit kan een zandstrand zijn, maar ook rolkeien.
Soms loop je wat langer over asfaltweggetjes dan je zou willen, dit komt omdat een aantal landeigenaren geen wandelaars over hun terrein willen. De route is uitstekend gemarkeerd.

Extra dagen

Je kan overal een extra (rust) dag bijboeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht -  Stege is ongeveer 700 km. Je kunt de auto bij de eerste accommodatie in Stege parkeren. Dit is een openbare parkeerplaats.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Vordingborg.

Van Vordingborg st(ation) neem je de bus naar Stege Kirke, ongeveer 45 min rijden.
Klik hier voor bustijden.

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

 

 

Veerbootinformatie


Voor alle veerbootverbindingen naar Denemarken kunt u uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Je kunt dit arrangement iedere dag van de week starten van half april tot begin oktober. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Denemarken ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Denemarken hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Denemarken erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Voor een verblijf in Denemarken hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Denemarken (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

N.B.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

De witte kliffen van Møn - Denemarken

Denemarken - Møn

Wandelen over de Deense Camøno

Wandelvakantie langs hotels en B&B's

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 779 klanten