Wandelvakantie Mon

Denemarken - Møn, 7 dagen Wandelen over de Deense Camøno

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels, pensions en B&B

Een trektocht over het rustige Deense eiland Møn met glooiende akkers, bloemenvelden, dichte beukenbossen en witte zandstranden. Landelijke paadjes en stille weggetjes brengen je bij prehistorische grafheuvels en fossielenrijke stranden. Het hoogtepunt van de Camøno zijn de spectaculaire witte kliffen van Møns Klint een Unesco Biosfeer Park. En ’s nachts genieten van de sterrenhemel en de Melkweg. Natuurlijk wordt de bagage vervoerd tussen de gezellige pensions en hotels.

Uniek aan deze reis

 • Dark Sky Park Møn
 • De krijtrotsen van Møns Klint
 • Een Camino zonder echte pelgrims
 • Fossielenstranden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Denemarken - Møn

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

• Dag 1: aankomst in Stege op het eiland Møn, overnachting in Stege
• Dag 2: wandeling van Stege naar Råbylille , overnachting in Råbylille
• Dag 3: wandeling van Råbylille naar Klintholm, overnachting in Klintholm
• Dag 4: wandeling van Klintholm naar Elmelunde, overnachting in Elmelunde
• Dag 5: wandeling van Elmelunde naar Nyord, overnachting in Nyord
• Dag 6: wandeling van Nyord naar Stege, overnachting in Stege
• Dag 7: einde reis.

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Stege, het enige stadje van betekenis op Møn. Het middeleeuwse plaatsje ligt op een smalle landtong en werd rijk van de handel in haring. Het eiland Møn heeft een oppervlakte van 218 km² en er wonen ongeveer 10.000 mensen. Ter vergelijking, Texel is ongeveer 170 km² met 13.500 inwoners. 
Om 17.30 is er een meet&greet met onze lokale partner, waarbij je alle info voor de komende week zult krijgen.

Overnachting in

Stege

Dag 2

Je verlaat Stege over het terrein van de oude suikerfabriek en via de oude spoelbassins wandel je naar de oevers van de Stege Nor, het grote binnenmeer van Stege. Over stille landweggetjes passeer je de gehuchtjes Bissinge, Tøvelde, Svensmarke en Tåstrup. Lange tijd hou je zicht op het kerkje van Stege. Aan de zuidelijke kust aangekomen, volg je de Camøno over een mooi pad tot in Råbylille Strand. De wandeling heeft een lengte van 17,5 km, 80 m stijgen en dalen, ongeveer 4 uur wandelen.

Overnachting in

Råbylille

Dag 3

De dag begint met een kustwandeling en over het witte zandstrand wandel je naar Klintholm Havn. Je hebt mooi zicht op de Hjelm Bugt waar de schepen naar de Oostzee varen. Je passeert het vogelrijke moerasgebied van Busemarke Mose, Via een rustige klim over stille landweggetjes kom je bij Møns Klint, de witte kalkkliffen. Natuurlijk breng je een bezoek aan het zeer interessante geologische museum, mooi gelegen in de fraaie beukenbossen, boven op de kliffen. De wandeling gaat door de bossen verder langs de kust en als je weer in het boerenland bent, passeer je enkele grafheuvels en een mooi hunebed. De wandeling heeft een lengte van 24,5 km, 350 m stijgen en dalen, ongeveer 7 uur wandelen.

Het eiland Møn is het eerste gecertificeerde Dark Sky Park van Scandinavië. Omdat er ’s nachts zo weinig lichtvervuiling is op het eiland kun je bij helder weer de Melkweg bewonderen. de omgeving van Klintholm is hier zeer geschikt voor.


Overnachting in

Klintholm

Dag 4

Na de lange wandeling van gisteren kun je het vandaag rustig aan doen. Je wandelt over rustige landweggetjes naar de noordelijke kust. Het gebied ten noorden van Borre was vroeger een ondiepe inham en het dorpje was toen een belangrijke vissershaven. Nu is het gebied drooggemalen en kun je heerlijk langs de kust wandelen. ’s Middags kom je aan in Elmelunde, bij het oudste kerkje van het eiland. De kerk heeft zeer bijzondere fresco’s en achter de kerk ligt een Keltische grafheuvel.
De wandeling heeft een lengte van 12,5 km, 60 m stijgen en dalen, ongeveer 3 uur wandelen.

Overnachting in

Elmelunde

Dag 5

Vandaag verken je de noord-westelijke delen van het eiland. Via stille landelijke wegen kom je aan op de zandstranden van het schiereiland Ulvshale en wandel je door het bijzondere oerbos naar het voormalige eiland Nyord. Vanaf de observatietoren heb je mooi uitzicht over de uitgestrekte weiden, die overspoeld worden met zeewater en begraasd worden door Herefordkoeien. Ooit loodsten de bewoners de schepen veilig rond de gevaarlijke wateren rond Nyord, 100 jaar geleden woonden er 360 mensen, tegenwoordig nog geen vijftig. Het lijkt dan ook alsof de tijd is stil blijven staan in Nyord. De wandeling heeft een lengte van 20,5 km, 70 m stijgen en dalen, ongeveer 5 uur wandelen.

Overnachting in

Nyord.

Dag 6

Na het ontbijt kun je nog een korte wandeling door Nyord maken. Je hebt vandaag immers een kortere wandeling naar Stege. Halverwege de lange rechte Ulvshalevej kun je de observatietoren beklimmen en heb je een mooi gezicht op de wetlands met zeker in het voorjaar, talloze vogelsoorten. Weer op het “vaste land” wandel je door bossen en boerenland naar Stege. Je komt via de Middeleeuwse poort Stege binnen. De wandeling heeft een lengte van 14 km, 100 m stijgen en dalen, ongeveer 4 uur wandelen.

Overnachting in

Stege

Dag 7

Einde van de Camøno.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in sfeervolle hotelletjes, pensions en B&B's, allen verschillend van elkaar. De kamers hebben eigen douche en wc. Alleen in het oude pension in Elmelunde is de badkamer op de gang.

Over de maaltijden

Het ontbijt is altijd in de accommodatie en is meestal een buffet.
Voor de lunch krijg je een lunchpakket. Alleen op dag 2 kun je in de plaatselijke supermarkt boodschappen doen (Stege).
Als je een thermosfles meeneemt kun je warme koffie of thee meenemen voor tijdens de wandeling.
De avondmaaltijd bestaat uit een eenvoudige tweegangen maaltijd, soms in de accommodatie waar je verblijft, soms in een nabij gelegen restaurant. In Elmelunde is het een diepvriesmaaltijd die je zelf in de oven opwarmt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • lunchpakket op de wandeldagen (dag 2 t/m 6)
 • alle diners
 • bagagevervoer (max 10 kg per persoon)
 • entree boerderijmuseum en geologisch museum Møns Klint
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • vervoer bagage boven de 10 kg (ter plekke bijbetalen)
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Het landschap op Mon is glooiend. De wandelingen gaan over karrensporen, rustige landweggetjes, bospaden en deels over het strand. Dit kan een zandstrand zijn, maar ook rolkeien.
Soms loop je wat langer over asfaltweggetjes dan je zou willen, dit komt omdat een aantal landeigenaren geen wandelaars over hun terrein willen. De route is uitstekend gemarkeerd en ter plekke krijg je bij aankomst up to date informatie.
Je bagage wordt door de dames van het Camønobureauet naar de volgende accommodatie gebracht. Je krijgt ter plaatse de bagagelabels en de tassen/koffers mogen niet meer dan 10 kg per stuk wegen.

Extra dagen

Extra overnachtingen kunnen alleen aan het begin of aan het einde van de reis worden bijgeboekt in Stege.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht -  Stege is ongeveer 700 km. Je kunt de auto bij de eerste accommodatie in Stege parkeren. Dit is een openbare parkeerplaats.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Vordingborg.

Van Vordingborg st(ation) neem je de bus naar Stege Kirke, ongeveer 45 min rijden.
Klik hier voor bustijden.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Veerbootinformatie


Voor alle veerbootverbindingen naar Denemarken kunt u uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Je kunt dit arrangement iedere dag van de week starten van begin mei tot begin september. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Denemarken ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Denemarken hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Denemarken erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Voor een verblijf in Denemarken hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Denemarken (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

N.B.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

De witte kliffen van Møn - Denemarken

Denemarken - Møn

Wandelen over de Deense Camøno

Wandelvakantie langs hotels, pensions en B&B

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten