Zwitserland - Jungfrau, 8 dagen Aan de voet van Eiger, Mönch en Jungfrau

« Terug naar overzicht
Reis met twee reisleiders
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit stijlvol hotel

Lichte bergwandelvakantie vanuit Wengen, aan de voet van het beroemdste bergtrio van Zwitserland: Jungfrau, Mönch en Eiger. Wandel door een van de fraaiste berglandschappen van Europa. Laat je per trein, seilbahn en tandradbaan naar de mooiste plekken brengen, zoals het Jungfraujoch, het hoogstgelegen treinstation van Europa. Verblijf in een charmant Jugendstilhotel met uitzicht op het diepe gletsjerdal van Lauterbrunnen en besneeuwde bergtoppen. Omdat er twee reisleiders meegaan heb je dagelijks keuze uit een lichte en een inspannendere wandeling.

Uniek aan deze reis

 • 2 reisleiders en daardoor dagelijks keus tussen kortere of iets langere wandeling
 • Lichte wandelingen in het beroemdste berggebied van Zwitserland
 • Naar 3500m hoge Jungfraujoch
 • Vanuit klassiek berghotel in autovrij Wengen
 • Veel gebruik smalspoortreintjes
Zwaarte
Comfort

Op reis met twee reisleiders

Op een deel van onze groepswandelreizen staan er niet één maar twee reisleiders voor je klaar. Op die manier kun je elke dag ter plaatse kiezen of je meegaat met de lichte wandeling of toch iets meer hooi op de vork wilt nemen. Lees verder...

Dag tot dag

Zwitserland - Jungfrau

Wengen, een idyllisch en autovrij alpendorp, is gelegen op 1163 m hoogte in het hart van het Zwitserse Berner Oberland. Het ligt verscholen op een beschutte alm hoog boven het spectaculaire dal van Lauterbrunnen, in een van de fraaiste berglandschappen van Europa. Zo hebben we hier niet alleen een prachtig uitzicht op de met sneeuw en ijs bedekte Wetterhorn en Schreckhorn, maar ook op het beroemdste bergtrio van Zwitserland: Eiger, Mönch en Jungfrau. Aan de voeten van deze bergreuzen liggen weelderige, alpiene graslanden en donkergroene sparrenbossen; een waar wandelparadijs. Onze verblijfplaats voor deze wandelvakantie is een sfeervol en vriendelijk hotel, honderd jaar geleden in Jugendstil aan de rand van het dorp gebouwd. Het onvergelijkbare berglandschap, de buitengewone rijkdom aan planten en dieren en de voor dit gebied klassieke Zwitserse charme zullen zorgen voor fijne en blijvende herinneringen. En natuurlijk nemen we de trein naar het hoogste treinstation van Europa. Van hieruit verkennen we via een uitgebreid netwerk aan goed onderhouden bergpaden de prachtige omgeving. We maken volop gebruik van kabelbanen en treinverbindingen, die ons - met de precisie en timing van een Zwitserse klok - snel en comfortabel naar de gewenste plekken brengen. Zo kunnen we al te grote hoogteverschillen vermijden en blijven de wandelingen licht. En voor wie toch een wat uitdagendere wandeling wil, kan er dagelijks worden uitgebreid. Er gaan twee reisleiders mee zodat we de groep gemakkelijk kunnen opsplitsen. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.

Dag 2

Onze eerste kennismaking met de bergwereld van het Berner Oberland is meteen al spectaculair. Met de kabelbaan gaan we steil omhoog naar de top van de met gras bedekte kam van de Männlichen. Daarna hoeven we nog maar een klein stukje te klimmen om via een goed pad de 2343 meter hoge top te bereiken. Het panorama is adembenemend en behoort tot de klassiekers van de Alpen: het diepe gletsjerdal van Lauterbrunnen onder ons, en vóór ons de rotswanden en gletsjers van de Grote Drie: Eiger, Mönch en Jungfrau. Een goed (en veel belopen) pad brengt ons geleidelijk dalend langs bloemenrijke weiden naar het beroemde bergstation Kleine Scheidegg, pal onder de beruchte noordwand van de Eiger. Hier zijn diverse restaurantjes voor een goede lunchpauze of een drankje op een terras. Dan kunnen we nog een klein stukje doorwandelen over een goed pad naar het kleine stationnetje Wengernalp, waar we de trein terug naar Wengen nemen.

Wie wat langer wil wandelen kiest voor het smalle voetpad door de bloemenrijke alpenweiden richting Haaregg om vandaar af te dalen naar Wengeralp.

Korte wandeling: 8,5 km, 100 m stijgen, 400 m dalen, 3 uur.
Lange wandeling: 9,5 km, 150 m stijgen en 450 m dalen, 3,5 uur

Overnachting in

Wengen - Hotel Belvédère

Dag 3

Per trein dalen we af tot onder in het U-vormige gletsjerdal van Lauterbrunnen. We nemen de kabelbaan naar Grütschalp voor een fraaie wandeling door sparrenbossen en langs de hooilanden Winteregg en de Mittelberg naar het kuurdorp Mürren, dat vervaarlijk op de rand van de afgrond van het dal van Lauterbrunnen balanceert. Vanaf de Mittelberg hebben we bij helder weer adembenemend uitzicht op de gletsjers en rotspartijen van de Jungfrau. Per trein, kabelbaan en wederom trein keren we via Lauterbrunnen naar Wengen terug.

Wie zich meer wil inspannen kan voor een hogere route met meer stijgen en dalen kiezen: via de Bletschenalp en over de Oberberg naar de Allmendhübel. De hele wandeling hebben we adembenemend uitzicht op de gletsjers en rotspartijen van de Jungfrau. Vanaf het bergstation van de Allmendhübel daal je dan steil af naar het kuurdorp Mürren.
Vanaf Mürren keren we terug naar Wengen met respectievelijk trein, kabelbaan en trein.

Korte wandeling: 6 km, 350m stijgen en 250m dalen, 3 uur.
Lange wandeling: 7,5 km, 500m stijgen en 300m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Wengen - Hotel Belvédère

Dag 4

Via de kabelbaan over de Männlichen gaan we naar het mondaine dorp Grindelwald. Vanaf het dalstation van Grindelwald (Grund) nemen we de postbus naar het eind van de asfaltweg, bij het gerenommeerde hotel Wetterhorn. Hier maken we een fascinerende wandeling langs de naakte rotsmassieven die nog maar pas door de Obere Grindelwaldgletsjer is prijsgegeven. Eerst klimmen we door het bos naar de rotswand van de Mättenberg en dan door naar het bergstation van de Pfingstegg, waar we een prachtig uitzicht hebben over het dal van Grindelwald. Dan dalen we per kabelbaan weer af naar de weilanden, bloemen en boerderijen aan de rand van Grindelwald. We lopen over een klein asfaltweggetje naar de Gletscherschlucht waar grote hoeveelheden gletsjerwater door en smal hoog dal naar beneden komen. Tegen betaling kun je over ongeveer 1,5 km de nauwe kloof inlopen. Vanaf de ingang van de Schlucht lopen we over een makkelijke pad langs de rivier naar Grindelwald Grund, waarvan dan per trein of kabelbaan de terugreis naar Wengen wordt gemaakt.

De wat uitdagendere variant  daalt vanaf Pfingstegg over een steil pad door het bos af naar de  Gletscherschlucht. 

Korte wandeling: 8 km, 250m stijgen en 200m dalen, 3 uur.
Lange wandeling: 9 km, 300m stijgen en 550m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Wengen - Hotel Belvédère

Dag 5

We reizen nogmaals naar het hoog boven het Lauterbrunnendal gelegen Mürren. Daar maken we een korte wandeling door de almen van Finel, langs zomerboerderijen die hoog in het hangende dal van het Schilttal liggen. We eindigen in Gimmelwald, waar we de kabelbaan nemen die ons weer onderin het Lauterbrunnental brengt. Dit dal, met zijn vlakke bodem en loodrechte wanden, is een schoolvoorbeeld van een door de schurende werking van het ijs uitgesleten dal. Daar volgt het tweede deel van de wandeling van vandaag over de brede, vlakke dalbodem tot de luidruchtige Trümmelbachfalle, waar het smeltwater van de gletsjers van de Jungfrau zich door een nauwe koker van steen perst, puin en stenen met zich meeslepend. Het is een oorverdovend spektakel. Per bus gaat het dan naar Lauterbrunnen, waar we weer op het vertrouwde treintje naar Wengen stappen.

De langere optie van vandaag begint in Mürren meteen met de afdaling die ons door het schitterende, canyon-achtige einde van het dal van Lauterbrunnen voert. Via het Gimmelwald, waar lariksen en sparren van imposante proporties groeien, dalen we af naar het verstilde Sefinental, waar we de bergbeek stroomafwaarts volgen tot we bij het gehucht Stechelberg de bodem van het Lauterbrunnental bereiken. Dan is het nog een vlak stuk door het dal lopen tot de Trümmelbachfalle.

Korte wandeling: 8 km, 150m stijgen en 450m dalen, 3,5 uur.
Lange wandeling: 11 km, 50m stijgen en 800m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Wengen - Hotel Belvédère

Dag 6

Vandaag wacht ons het letterlijke (en figuurlijke) hoogtepunt van deze reis. We nemen de trein naar het hoogste treinstation van Europa: vanaf het Kleine Scheidegg voert de Jungfraubahn ons dwars door het binnenste van de Eiger naar de rotsrichel van het Jungfraujoch (3454 meter!), die de Mönch en de Jungfrau verbindt. Eenmaal op het Jungfraujoch kunnen we ons echt ‘on top of the world’ wanen, uitkijkend over de imposante gletsjers van de Aletsch en het Jungfraufirn. Een razendsnelle lift brengt ons op het panoramaterras van de Sphynx, een onvergetelijke ervaring.

Weer beneden kunnen we nog een korte en gemakkelijke wandeling vanaf het Kleine Scheidegg onderlangs de reusachtige Eiger Nordwand maken, de beruchtste van alle noordwanden van de Alpen, die veel bergbeklimmers het leven heeft gekost. In de schaduw van deze wand bereiken we het stationnetje van Alpiglen, waar we op het treintje terug naar Wengen stappen.

Wie wat inspannenders wil doen, kan vanaf Station Eigergletscher over de stenige en stevig dalende Eiger trail afdalen naar Alpiglen en daar de trein naar Wengen nemen. Deze wandeling kan alleen bij goed weer worden uitgevoerd.

Korte wandeling: 5 km, 450m dalen, 2 uur.
Lange wandeling: 7 km, 50m stijgen, 800m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Wengen - Hotel Belvédère

Dag 7

Sinds 1893 is de top van de kalksteenbult Schynige Platte per trein bereikbaar. De natuurlijke plantengroei op het kalksteen van de Schynige Platte is legendarisch onder botanici, maar ook het panorama - de meren van Interlaken en een groot deel van de bergen van het Berner Oberland - is adembenemend. We maken een spectaculaire rondwandeling die ons eerst naar de top van de Schynige Platte leidt. Hier is het uitzicht zo mogelijk nog mooier. Via de smalle kam dalen we af en we wandelen onderlangs de Oberberghorn naar het kammetje  Grätli. Daar verlaten we de kam en door een vriendelijke bergkom keren we via de zomerweiden van Oberberg terug naar het bergstation van de Schynige Platte. Als er nog tijd over is voordat we per trein de berg weer moeten verlaten, kunnen we nog een bezoek brengen aan de beroemde botanische tuin, die meer dan 500 verschillende bloeiende planten herbergt. De wandeling is op vele manieren in te korten of te verlengen.

Korte wandeling: 5 km, 250 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
Lange wandeling: 6 km, 300 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Wengen - Hotel Belvédère

Dag 8

Einde van de reis en vertrek.

NB Programma

Let op: de uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in het dorpje Wengen in een bijzonder sfeervol hotel, dat bijna honderd jaar geleden in de karakteristieke Jugendstil is gebouwd. Hotel Belvédère draagt zijn naam met recht. Het uitzicht vanuit de kamers aan de zonnige zuidzijde (wij hebben alleen kamers aan deze zijde geboekt) is adembenemend en hoort tot de klassieke Alpenpanorama’s: het U-vormige dal van Lauterbrunnen en daarboven de besneeuwde toppen van de Jungfrau en de Breithorn. De kamers zijn voorzien van goede bedden, tv en badkamer. De meeste tweepersoonskamers hebben geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed. Er zijn enkele kamers met gescheiden bedden. De meeste kamers hebben een balkon. Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby, bibliotheek, restaurant en een zonneterras. Het hotel, waar je bijzonder gastvrij wordt ontvangen, ademt nog echt de sfeer van het ’fin de siècle‘. Je overnacht zeven nachten in dit driesterrenhotel.

Over de maaltijden

Je dineert en ontbijt dagelijks in het restaurant van het hotel. 's Ochtends wacht je een goed ontbijtbuffet, 's avonds een smakelijk driegangendiner, ook in buffetvorm. Het lunchpakket kun je eventueel bestellen bij het hotel.

Inbegrepen

 • Top of Europe Pass voor alle lokale transfers per trein, bus en kabelbaan (conform programma)
 • Alle overige transfers (conform programma)
 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten en diners (van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • Entree Trummelbachfälle
 • Diensten 2 SNP-reisleiders

Niet inbegrepen

 • Heen en terugreis
 • Overige entrees
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting (CHF 4,30 p.p.p.n.)
 • Persoonlijke uitgaven

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (CHF 4,30 p.p.p.n.)

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn relatief licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.
Omdat we veelvuldig gebruik maken van het uitgebreide netwerk van bergtreintjes, postbussen en kabelbanen in de omgeving van Wengen, kunnen de hoogteverschillen beperkt blijven tot hooguit enkele honderden meters. Dit heeft wel tot gevolg dat je bijna elke dag 1 of 2 uur doorbrengt in treintjes, bussen en/of gondelbanen. Het sluit allemaal mooi op elkaar aan en is een van de charmes van Zwitserland.

De wandelingen zijn niet lang en voeren vrijwel steeds over goed onderhouden bergpaden, al is een stenig stukje af en toe onvermijdelijk. De meeste wandelingen duren 3 à 4 uur en de hoogteverschillen blijven beperkt tot maximaal 300m stijgen en 500m dalen. Omdat er twee reisleiders meegaan is het elke dag mogelijk om te kiezen voor een inspannendere variant, die meestal 2 tot 3 uur langer is dan de standaardwandeling en hoogteverschillen kent tot maximaal 500m stijgen en 800m dalen. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.
Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Als goede voorbereiding kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken in Nederland of België. Het is belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet je reisgezelschap in de accommodatie in Wengen 

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Wengen is ca. 875 km. Wengen is een autovrij dorp. Je kunt je auto parkeren in een parkeergarage of bij de openbare parkeerplaats bij de kerk in Lauterbrunnen. De parkeergarage kan vol zijn zijn. Van te voren eventueel reserveren is verstandig.

Treininformatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Wengen. Het hotel ligt op 500m lopen van het station van Wengen.

Treinschema

Er zijn vele 'private' spoorwegmaatschappijen actief in Zwitserland. Dat maakt het dat wij geen trein traject tot aan Wengen kunnen aanbieden.

Om je treinreis zelf te boeken kun je gebruiken maken van de verschillende aanbieders o.a; www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

 


Groepsreis met vertrek 15 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Lauterbrunnen 06:38 - 17:02 2
Lauterbrunnen– Amsterdam CS 10:58 - 21:58 1

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Jungfrau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houd er wel rekening mee dat het prijsniveau in Zwitserland aanmerkelijk hoger ligt dan in Nederland. In Wengen is er gelegenheid om geld te pinnen.

Tijdens de dagwandelingen draag je een dagrugzak (minimaal 25 liter) die groot genoeg is voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • Warme en luchtige kleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Verder eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Voor de wandelingen:

 • (Berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en goed ingelopen
 • Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • Regen- en winddichte kleding (bijvoorbeeld Gore-Tex jack en fleecevest)
 • Zonnebrandcrème en zonnehoedje
 • Goede zonnebril (o.a. voor bezoek gletsjer Jungfraujoch)
 • Handschoenen, sjaal en muts
 • Dagrugzak (minimaal 30 liter)
 • Grote veldfles (minimaal 1,5 liter)
 • Zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders. Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

onder_de_imposante_wand_van_de_jungfrau.jpg

Zwitserland - Jungfrau

Aan de voet van Eiger, Mönch en Jungfrau

Lichte wandelvakantie vanuit stijlvol hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten