Zwitserland - Binntal, 5 dagen Een veelkleurig dal

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie vanuit historisch hotel

Vanuit het sfeervolle Hotel Ofenhorn maak je fraaie dagwandelingen door het stille, geïsoleerde Binntal in Wallis. Deze ruige en nauwelijks door mensenhanden beïnvloede bergwereld van Wallis is beroemd om zijn grote rijkdom aan mineralen en bergbloemen. De 5-daagse basisreis kun je naar believen verlengen.

Uniek aan deze reis

 • Afgelegen, rustig dal
 • Ongecompliceerd bergwandelen
 • Gastvrij historisch hotel
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

OpPad | Wallis heeft alles

In het Zwitserse kanton Wallis wachten de Aletscharena en het Binntal. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Zwitserland - Binntal

In het Zwitserse kanton Wallis ligt een bijzonder bergwandelgebied met een geheel eigen karakter: het Binntal. Afgesloten van het nabijgelegen Rhônedal door een smalle, diepe kloof en een groot hoogteverschil, zijn de bewoners van deze alpenvallei eeuwenlang hun eigen weg gegaan. Beroemd om zijn grote rijkdom aan mineralen en bergbloemen is het Binntal al in 1964 tot beschermd wandelgebied verklaard. Vanuit het sfeervolle Hotel Ofenhorn, in het dorpje Binn, maak je iedere dag een afwisselende wandeling. 

Dag 1

Aankomst in het Binntal op 1400 m hoogte. 

Overnachting in

Binn

Dag 2

Vandaag maak je een rondwandeling vanuit Binn. Je wandelt vanuit Binn via het kleine bergdorpje Fäld naar de mineraalgroeve, welke helaas niet te bezichtigen is. Je vervolgt de route omhoog naar Schare en Mässerchäller, waarna je bij Kaffeestafel door de prachtige bossen afdaalt naar Binntal.
Wandeling: 11,5 km, 660 m stijgen en dalen, 5 uur (uit te breiden met klim naar Schaplersee: 14 km, 880 m stijgen en dalen, 6,5 uur).

Overnachting in

Binn

Dag 3

Je maakt vandaag een wandeling langs de Binna. Vlak voor de groeve bij Figgerscha begin je geleidelijk te stijgen en na een pittige klim kom je uit bij de Halsesee op 2000 m. Je vervolgt de tocht naar Chiestafel.  De terugweg is aan de andere kant van de Binna, waar je via een onverharde weg en het dorpje Fäld weer terugkomt in Binn.
Wandeling: 16 km, 570 m stijgen en dalen, 5 uur (er zijn variant met meer hoogteverschil mogelijk, max. 25 km, 1320 m stijgen en dalen, 9 uur).

Overnachting in

Binn

Dag 4

De wandeling begint met een pittige klim, door een zeer vogelrijk bos, naar het Sattulti Sattel (2128m). Op dit punt kun je de keuze maken om de Eggerhorn (2503m) te beklimmen of af te dalen naar Ausserbinn. In Ausserbinn kun je kiezen om naar Binn te wandelen, over de oude Romeinse weg langs een enorm diepe kloof, of de postbus te nemen naar Binn. Vanaf Sattulti ben je even boven de boomgrens en maak je grote kans Alpenmarmotten te zien of te horen (fluittoon). Hun holen zijn zelfs vanaf het wandelpad zichtbaar.
Wandeling: 15,5 km, 830 m stijgen en dalen, 7 uur (met klim naar de Eggerhorn: 20 km, 1250 m stijgen en dalen, 9,5 uur).

Overnachting in

Binn

Dag 5

Ontbijt en einde van deze reis.

Dag 5+

De rondwandeling via voormalige bedevaardsoord Heiligkreuz is een rustige wandeling. Je kunt de wandeling verlengen door op en neer te lopen naar het stuwmeer van Chummibort op 2092m. Je wandelt via het stuwmeertje bij Ze Binne een naaldbos in, waar de bodem rijk is aan mineralen. Als je zo’n 400 meter bent gestegen, kom je in een meer open landschap terecht, dat opvallend veel planten en vogels herbergt. Terug wandelend van Heiligkreuz naar Binn heb je een mooi uitzicht over het begin van de wandeling van vandaag.
Wandeling: 10,5 km, 660 m stijgen en dalen, 4 uur (met klim naar meer van Chummibort: 16,5 km, 1260 m stijgen en dalen, 7,5 uur).

Overnachting in

Binn

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in het vriendelijke alpendorpje Binn. De kamers in Hotel Ofenhorn, daterend uit 1883, ademen historie en zijn sfeervol doch eenvoudig ingericht. Er is geen wifi en geen TV, wel mooi uitzicht en het ruisen van de beek. Bij een recente renovatie zijn de kamers voorzien van een eigen badkamer. Beneden vind je een mooie eetzaal, bar en veranda (waar wel wifi is).

Over de maaltijden

Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds een heerlijk diner van Walliser specialiteiten. In de keuken worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.
De lunch kun je zelf inkopen in de nabijgelegen dorpswinkel.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • 4 ontbijten
 • 4 diners
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • alle transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting ca. CHF 3,5 p.p.p.n.

Over de activiteiten

Stevige bergwandelingen met flinke hoogteverschillen waarbij je vaak kan kiezen uit een lichtere of zwaardere variant. Een goede wandelconditie is vereist. Doorgaans voert de wandeling over goed onderhouden bergpaden. Naarmate je hoger komt is het terrein steniger en boven de boomgrens ontbreken de paden soms.
In het voorseizoen kan het handig zijn om wandelstokken mee te nemen. Er kan dan nog hier en daar sneeuw liggen en met wandelstokken heb je dan meer grip.

Ter plekke kan je eventueel een heel goede wandelkaart kopen: Binntal, 1:25.000, Rotten Verlag, met ingetekende wandelroutes.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Extra dagen

Je kunt dit arrangement naar believen verlengen. Er zijn genoeg wandelingen in het mooie Binntal bescheven om een week te vullen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Binn is ca. 915 km. Je kunt je auto parkeren bij de accommodatie of buiten het dorp.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Fiesch.

Vanuit Fiesch (Bahnhof) ga je per postbus naar Binn (Dorf) (10 km).
Klik hier voor voor bus- en treintijden in Zwitserland..

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. Geef in het opmerkingenveld aan het einde van het boekingsformulier aan dat je een treinvoorstel wilt ontvangen en wij sturen je vrijblijvend een schema en prijs. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

Klik hier hier (Veelgestelde vragen->Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Treintickets kun je ook zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Nachttrein:

Het is ook mogelijk om met de nachttrein naar Zwitserland te reizen met onderstaand schema:

Amsterdam 20:28 – Basel 06:20 - Zurich 08:39
Zurich 21:34 -  Basel 23.13 – Amsterdam 09:05

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. Geef in het opmerkingenveld aan het einde van het boekingsformulier aan dat je een treinvoorstel wilt ontvangen en wij sturen je vrijblijvend een schema en prijs. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt dit arrangement starten van midden juni t/m midden oktober. Liefhebbers van de alpenflora bevelen wij de maanden juli en augustus aan.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Binntal ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Honden zijn niet toegestaan in de eetzaal.  Ter plaatse betaal je CHF 15 per hond per nacht.

Ga je binnenkort op reis naar Zwitserland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/zwitserland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/zwitserland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_in_het_binntal.jpg

Zwitserland - Binntal

Een veelkleurig dal

Bergwandelvakantie vanuit historisch hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.