op weg naar Fuencaliente

Spanje - La Palma, 8 dagen La Isla Bonita

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotels

La Palma, een piepklein eilandje dat bijna loodrecht uit de zee oprijst. Hier geen overvolle stranden zoals op Tenerife of Gran Canaria, maar een uitgebreid en goed onderhouden wandelpadennet en een weelderige, erg verscheiden natuur. Niet zonder reden draagt La Palma de bijnaam 'La Isla Bonita'. Ervaren wandelaars noemen het zelfs hèt mooiste Canarische eiland. De ideale bestemming voor een korte en afwisselende wandelvakantie.

Uniek aan deze reis

 • Bovenlangs diepste 'caldeira' ter wereld
 • De bloemenkloven van het noorden
 • Eerste dagen sfeervol verblijf in Palma Romantica
 • Ruta de los Volcanes
 • Wandelen langs vulkanische relicten
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - La Palma

Volgens velen behoort La Palma tot de mooiste eilanden ter wereld. De veelzijdigheid van dit Canarische eiland is zeer indrukwekkend. Elke wandeling biedt een ander landschap en een nieuwe beleving. Het noorden is pas enkele jaren goed toegankelijk: hier wandelen we over de oude Camino Real, door een verstild agrarisch landschap en door diepe barranco’s, met als einddoel de drakenbloedbomen van La Tosca. Talloze, met bloemen omzoomde paden doorkruisen dit noordelijke deel. In de nevelwouden van Los Tilos gaan we via vele tunneltjes op zoek naar de bronnen van de riviertjes Marcos en Cordero. Na een spectaculaire hoogtewandeling over de kraterrand van de Taburiente, de Cumbre Vieja, komen we uiteindelijk uit bij de immense krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente, een Nationaal Park. Dan volgt een prachtige wandeling over de Ruta de los Volcanes, door een zwart maanlandschap van as en jonge kraters. Aan weerszijden hebben we een prachtig uitzicht op de oceaan. Met een laatste wandeling over de rusteloze aarde van Fuencaliente naar de vuurtoren op de zuidpunt van het eiland en met uitzicht op de blauwe oceaan, eindigt deze afwisselende reis over La Isla Bonita.

Dag 1

Aankomst op La Palma. Vanaf het vliegveld transfer per bus in circa één uur naar de noordzijde van het eiland. In Barlovento zijn we te gast in een prima hotel.

Overnachting in

Barlovento - La Palma Romantica

Dag 2

In Barlovento starten we met de kloventocht naar Franceses. We wandelen langs de steile kust van het ruige noorden met een fantastisch uitzicht op de wild schuimende golven van de Atlantische Oceaan. We passeren stille dorpjes met groepjes drakenbloedbomen. We doorkruisen diverse barranco's met steile basaltwanden die begroeid zijn met cactussen en canarische wolfsmelk. Vanuit Franceses transfer per minibus terug naar Barlovento. Duur van de wandeling: 5,5 uur, 13 km, 750 m dalen en 650 m stijgen.

Overnachting in

Barlovento - La Palma Romantica

Dag 3

Deze dag voert ons door het Unesco-natuurreservaat met de nevelwouden van Los Tilos. Per taxi worden we naar het startpunt van de wandeling gebracht, het Los Tilos Visitor Center. Van hier klimmen we eerst door een mooi en ongerept laurierbos dat een diepe kloof bedekt, naar het uitzichtpunt El Espigón Atravesado. Daar kijken we uit over een van de beboste kloven van het Los Tilos-natuurreservaat. Vervolgens keren we via hetzelfde pad terug naar het bezoekerscentrum. Na een volgende pittige klim bereiken we de vallei van de Herradura-beek en vervolgens de Laguna de Barlovento, een groot waterbassin dat de krater van een oude vulkaan vult. Via terrassen en akkertjes wandelen we vervolgens geleidelijk dalend naar ons hotel, dat boven het dorp Barlovento ligt. Lengte wandeling 15 km, 720 m stijgen en 600 m dalen, wandelduur 6 uur (zonder de klim naar El Espigón Atravesado: 9 km, 470 m stijgen en 350 m dalen, duur 3,5 uur).

Overnachting in

Barlovento - La Palma Romantica

Dag 4

Vanuit Barlovento is er eerst een transfer (circa 1 uur en 15 minuten) per minibus naar het 'dak' van het eiland, de Pico de la Nieve. Na een korte klim bereiken we de rand van de caldera en worden we beloond met een fantastisch uitzicht op de bijna twee kilometer diepe erosiekrater 'Caldera de Taburiente', de sterrenwachten en bij helder weer de buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro. Het tweede deel van de wandeling lopen we over de kraterrand Cumbre Vieja, die het oosten en het westen van het eiland in tweeën verdeelt. Uiteindelijk dalen we af naar de kapel La Ermita del Pino. Daar kunnen we de oudste pijnboom van het eiland bewonderen. Transfer per minibus naar Los Llanos, waar we overnachten. Duur van de wandeling : 6 uur, 17 km, 1250 m dalen en 300 m stijgen. 

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 5

Vanuit Los Llanos is er een transfer in minibusjes, die ons in circa veertig minuten naar Los Brecitos (1.081 meter) brengen, diep in het Parque Nacional de Taburiente. Daar starten we met de wandeling in de Caldera de Taburiente, het Nationaal Park van La Palma. We duiken in de wereld van deze reuzenkrater met zijn inheemse vegetatie, talrijke waterbronnen, prehistorische heiligdommen en zijn unieke ontstaansgeschiedenis. Aangekomen in de rivierbedding van de Barranco de las Angustias bewonderen we de bizarre rotsformaties en zien we het door mineralen gekleurde water van een van de zijbeken. Vol gezogen met de kracht van deze enorme vulkaankrater, verlaten we uiteindelijk de caldera. Overnachting in Los Llanos, waar we de avond kunnen afsluiten met een mojito op het sfeervolle Plaza de España. Duur van de wandeling: 6 uur, 15 km, 900 m dalen en 250 m stijgen.

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 6

Vanuit Los Llanos is er een transfer per minibus in circa 45 minuten naar Refugio El Pilar, waar we beginnen met de fantastische Ruta de los Volcanes over de zuidelijke bergkam van La Palma. Wandelend door het bizarre vulkaanlandschap zien we met eigen ogen de lavastromen van de vulkanen San Juan, Duraznero, San Martín en het gapende gat 'Hoyo Negro'. Eerst stijgen we door een mooi naaldbos, maar al gauw lopen we boven de boomgrens in een bizar landschap van zwarte as en grillige lavavormen. We beklimmen diverse kraters en hebben steeds een adembenemend uitzicht naar beide zijden van het eiland. De wandeling eindigt na een lange afdaling in het dorp Fuencaliente. Vanuit Fuencaliente worden we in circa 45 minuten naar Los Llanos teruggebracht. Duur van de wandeling: 7 uur, 18 km, 1200 m dalen en 550 m stijgen.

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 7

Vanuit Los Llanos gaan we opnieuw met de minibus in circa 45 minuten naar Fuencaliente. Vanuit Fuencaliente, dat 'warme bron' betekent, wandelen we naar de jongste vulkaan van La Palma, de Teneguía (1971). De aarde rondom deze vulkaan is op veel plaatsen nog heet en geeft een indruk van de geweldige natuurkrachten die hier kort geleden het landschap vormden. De wandeling zet zich voort door een zwart, maanachtig lavalandschap en eindigt bij de vuurtoren in het zuiden van La Palma. Vanaf de vuurtoren is er een transfer per minibus in circa zestig minuten terug naar Los Llanos. Duur van de wandeling : 4,5 uur, 9 km, 800 m dalen en 100 m stijgen.

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 8

Afhankelijk van het vliegschema kunnen we 's ochtends nog even genieten van de ontspannen sfeer in Los Llanos. Vanaf Los Llanos is er een transfer per charterbus naar het vliegveld, waar je afscheid neemt van 'La Isla Bonita'.

NB Programma

Het programma van de eerste en de laatste dag kan worden gewijzigd in verband met mogelijke veranderingen in vertrek- en aankomsttijden. Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u op twee locaties, van uiteenlopend karakter. U logeert de eerste dagen in het noorden van het eiland in een prima ***-hotel (met binnen- en buiten zwembad), een mooie tuin en een prima restaurant. Hotel la Palma Romántica ligt in het noorden van het eiland, boven het dorpje Boarlovento, in een groene, weelderige omgeving. Het comfortabele en sfeervolle hotel heeft goede kamers, alle met een balkon of terras met uitzicht op de oceaan of de bergen. De kamers zijn voorzien van alle comfort. Het hotel beschikt over een grote panorame-serre, een sfeervol restaurant en dito bar, een binnenzwembad met spa en fitness, en een mooie tuin met klein buitenzwembad. Klasse ***, 3 nachten.
In Los Llanos de Aridane verblijft u 4 nachten in een standaard maar centraal gelegen stadshotel, Valle de Aridane. De kamers zijn vrij eenvoudig maar ruim, en hebben elk een eigen badkamer. Klasse **, 4 nachten.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis is het ontbijt en diner inbegrepen. In Los Llanos (of Puerto de Naos) dineren we in restaurants, in Barlovento in het restaurant van het hotel. Voor de lunchinkopen kunt u dagelijks voor de wandeling terecht in een van de winkeltjes van het dorp waar u verblijft. De Canarische keuken is erg lekker; eenpansgerechten ('potajes') bekleden een voorname plaats. Look en saffraan worden vaak gebruikt. Een specialiteit is ‘mojo’, een saus op basis van olijfolie, pepers en look, die vaak geserveerd wordt met kleine aardappelen in de schil (‘papas arrugadas’). Ook liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren zitten op de Canarische Eilanden aan het juiste adres.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • binnenlandse transfers per busje of openbaar vervoer
 • bagagevervoer
 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers (éénpersoonskamers zijn optioneel boekbaar)
 • verblijf op basis van halfpension: vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • verzekeringen
 • lunches
 • eventuele entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

La Palma is een uitgelezen wandeleiland. De wandelingen op deze reis voeren afwisselend over gruizige en dan weer stenige paden. Gemiddeld zijn we per dag zo'n 4 tot 7 uur onderweg, met hoogteverschillen tot 700 m stijgen en 1500 m dalen. Een goede fysieke conditie is vereist, mn vanwege de fikse hoogteverschillen en soms steile stijgingen en dalingen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Sta Cruz de la Palma, of in de eerste accommodatie in Barlovento.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Tui naar Santa Cruz de la Palma v.v.

Vluchtschema - vertrek 22 augustus 2021
OR 567 Amsterdam - Santa Cruz La Palma vertrek om 13.05 aankomst 17.10 uur
OR 568 Santa Cruz La Palma - Amsterdam vertrek om 17.45 aankomst 00.10 uur

Vluchtschema - vertrek 24 oktober 2021
OR 567 Amsterdam - Santa Cruz La Palma vertrek om 12.55 aankomst 17.00 uur
OR 568 Santa Cruz La Palma - Amsterdam vertrek om 17.45 aankomst 00.10 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

In het voor- en najaar zijn de temperaturen op La Palma zeer aangenaam en is er een kleine neerslagkans. In mei liggen de maximum temperaturen rond de 22 graden. Eind oktober, begin november rond de 20 graden. De zomers op La Palma zijn zonovergoten en warm. Toch wordt het er ’s zomers dankzij de ligging op de oceaan niet extreem heet. Niet voor niets luidt een van de bijnamen van la Palma het ‘Eiland van het Eeuwige Voorjaar’. De dagtemperatuur ligt gemiddeld rond ca 25 tot 28ºC. De meeste wandelingen vinden echter op grotere hoogte plaats, waar de wind voor verkoeling zorgt, of in de beschutting van de nevelwouden aan de noordzijde van het eiland. Met name tijdens de wandelingen op dag 2, 5 en 7 zal de warmte wel een rol spelen, deze wandelingen zijn echter wat korter, zodat we op tijd kunnen beginnen en een lange siësta kunnen we houden om de warmste uren van de dag te vermijden. De avonden zijn ’s zomers heerlijk zacht op La Palma. Op La Palma valt de meeste neerslag op de weelderig begroeide flanken van de noordkust. Dit gebeurt in de vorm van plotseling opkomende mist en korte buien. Deze bewolking is te verklaren door de Noordwestpassaat die over het eiland waait. In de zomer regent het zelfs aan de noordkant van het eiland echter zelden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar La Palma ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Tijdens de reis krijgt u voldoende gelegenheid om te pinnen. Rekent u voor de gehele reis op ca. € 100,- voor uw persoonlijke uitgaven.

Ter plaatse maken we diverse malen gebruik van een taxibusje of landrovers voor de transfer naar en van de wandelingen en tussen de accommodaties.

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Eventueel kunt u in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is belangrijk dat uw schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.

Terwijl u wandelt wordt uw bagage voor u vervoerd. U loopt met een kleine dagrugzak waarin plaats moet zijn voor een of meerdere (grote) veldflessen, een lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding, en eventueel een verrekijker of fototoestel.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • schoenvet
 • grote veldfles (min. 2 liter) of twee kleinere
 • dagrugzak (ca. 20 liter)
 • warme en lichte kleding,
 • goede regen- en winddichte kleding. (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • Handdoek
 • eventueel (uitschuifbare) wandelstokken
 • beschermingsmiddelen tegen de zon (crème, lippenvet, bril en hoedje)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • Euro’s of pinpas
 • verder eventueel: verrekijker, fototoestel, veldgidsen (planten-, dieren- of stenengids)
 • zwemkleding
 • zaklamp (voor tunnelwandeling op dag 3)
 • evt. pyjama (sommige logies hebben geen verwarming).
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin" en middelen tegen maag- en darmklachten

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Digitaal Corona Certificaat (DCC) / Green Pass*
Veel reisbestemmingen vragen om een geldige QR-code (Digitaal Corona Certificaat of green pass*) voor bezoek van horeca en gebruik van OV. Tijdens onze groepsreizen is het niet mogelijk je gedurende de reis te laten testen als je geen geldige QR-code hebt. Dit heeft als consequentie dat de reis voor ons onuitvoerbaar is voor iedereen die niet in het bezit is van een geldige QR-code.
* 'Green Pass' is de benaming voor het digitale coronacertificaat in o.a. Italië en Spanje.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’


 

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

op_de_rand_van_de_caldeira_de_taburiente_la_palma.jpg

Spanje - La Palma

La Isla Bonita

Wandelvakantie vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten