canarische eilanden

Spanje - Islas Canarias – Tenerife, Gomera & La Palma, 11 dagen Eiland Hoppen over een Hotspot

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Tijdens deze wandelvakantie maak je wandelingen op  de drie mooiste Canarische Eilanden!  De eilanden vormen de toppen van immense vulkanen die op de bodem van de oceaan boven een actief vulkanische zone, een zogenaamde ‘hotspot’,  zijn ontstaan. De ferry tussen de eilanden is voor je geregeld. Op Tenerife, het grootste van de Islas Canarias, wandel je door een maanlandschap en dennenbossen op de flanken van de oude vulkaankrater Las Cañadas. Je kunt ook naar de top van imposante veel jongere vulkaan Pico del Teide (3718 meter) of een wandeling maken tussen de markante rotsformaties in het woestijnlandschap ín de krater van las Cañadas. Dan vaar je naar La Gomera, hét ultieme, ruige en nog weinig bezochte wandeleiland. De vegetatie is afwisselend en fascinerend, met vochtige nevelwouden aan de noordkant en een woestijnachtige vegetatie aan de droge zuidkant. Tenslotte wacht La Palma, misschien wel het mooiste van de Canarische Eilanden, ook wel 'La Isla Bonita' genoemd. Op dit eiland, dat onlangs nog getroffen werd door een uitbarsting, wandel je door unieke nevelwouden in het noorden, maar ook bovenlangs de immense, twee kilometer diepe krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente. De Ruta de los Volcanes vormt het spectaculaire slotakkoord voordat de ferry je weer terug naar Tenerife brengt.

Uniek aan deze reis

 • Drie wandeleilanden in één reis
 • Een blik in de Caldera de Taburiente
 • Ferry overtochten inclusief
 • Hele jaar door goede wandeltemperatuur
 • Teide: hoogste berg van Spanje
 • Wandelen langs de jonge vulkanen van Teneguia
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Islas Canarias

In het kort ziet je programma voor de 11 dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst op Tenerife-Sur airport, transfer naar Vilaflor, overnachting in Vilaflor
 • Dag 2: wandeling Paisaje Lunar naar Vilaflor, overnachting in Vilaflor
 • Dag 3: transfer naar Las Cañadas, rondwandeling; of bezoek Pico del Teide (niet incl.),  overnachting in Vilaflor
 • Dag 4: transfer naar Los Christianos, ferry naar la Gomera, transfer en wandeling door Garajonay N.P naar Hermigua, overnachting Hermigua
 • Dag 5: rondwandeling vanuit Hermigua langs noordkust, overnachting Hermigua 
 • Dag 6: transfer naar Juego de Bolas, wandeling naar Vallehermosa, lijnbus naar Hermigua, overnachting Hermigua
 • Dag 7: transfer naar Degollada la Peraza, wandeling naar San Sebastián,  ferry naar La Palma, overnachting Sta. Cruz de la Palma
 • Dag 8: transfer naar Cubo de la Galga,  wandeling naar San José, lijnbus naar Sta.Cruz, overnachting in Sta. Cruz de la Palma
 • Dag 9: transfer naar Cumbrecita, wandeling naar El Paso, lijnbus naar Sta.Cruz, overnachting in Sta. Cruz de la Palma
 • Dag 10: transfer naar el Pilar, wandeling Ruta de los Volcanes, lijnbus van Fuencaliente naar Sta. Cruz, overnachting in Sta. Cruz de la Palma
 • Dag 11: ferry naar Los Christianos op Tenerife, einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Tenerife Sur, vanwaar je per taxi naar het dorp Vilaflor wordt gebracht, dat hoog tegen de beboste flanken van de oude vulkaankrater las Cañadas ligt. Een aangename en relatief koele plek. Je verblijft hier 3 nachten in een aangenaam hotel met tuin en zwembad.

Overnachting in

Vilaflor

Dag 2

Het zachte vulkanische gesteente van de zonovergoten zuidhelling van de Cañadas is sterk onderhevig aan erosie. Regenwater heeft een mysterieus landschap geschapen van geulen en kale tufsteenformaties, het zogenoemde Paisaje Lunar, ofwel Maanlandschap. Door massale aanplant van dennenbossen wordt geprobeerd de erosie rondom Vilaflor tegen te gaan. Voor de wandeling van vandaag word je eerst een stukje op weg gebracht, tot net boven het Vilaflor  en wandel je door een bosrijk landschap naar het bizarre landschap van de Paisaje Lunar. Je wandelt over goed onderhouden en bewegwijzerde paden door aangename dennenbossen en geniet van een prachtig uitzicht over vreemd vulkanisch gesteente en het zuiden van Tenerife. Geleidelijk dalend wandel je  naar Vilaflor terug. 
Wandeling: 14 km, 440 m stijgen en 610 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Vilaflor

Dag 3

Na het ontbijt wordt je met een taxi verder omhoog gebracht naar het Nationale Park rond de imposante strato-vulkaan de Teide (3718 meter). Vanaf de, aan de voet van de Teide gelegen Parador de Cañadas kun je kiezen uit verschillende rondwandelingen door de wonderlijk gevormde, kleurrijke steenwereld, die doet denken aan het zuidwesten van de VS. De korte wandeling langs de Roques de García en La Catedral is geologisch zeer interessant omdat je verschillende soorten kleurrijk gestold lava van dicht bij kunt bekijken.
Wandeling: 4,5 km, 250 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

De wandeling naar de 2730 meter hoge Guajara is ook een aanrader, maar wel een pittiger wandeling. Bij mooi weer overzie je grote delen van Tenerife en nog vier andere Canarische eilanden: La Gomera, La Palma, Hierro en Gran Canaria. Deze wandeling gaat heen en terug via dezelfde route en is dus naar eigen believen in te korten.
Wandeling: 13,5 km, 600 m stijgen en dalen, 5 uur.

Het is ook mogelijk, voor de liefhebbers, om de Teide te beklimmen. Zowel lopend als met de kabelbaan kom je echter niet verder dan het kabelbaanstation op ongeveer tweehonderd meter onder de top. Het laatste stukje is een eenvoudig pad naar de top. Maar, om erosie van het zachte vulkanische gesteente te vermijden wil men het aantal wandelaars beperken en mag je alleen verder met een vergunning (permit). Ben je de topbeklimming van plan dan adviseren we om de permit ruim van tevoren (minimaal één maand) aan te vragen op: www.reservasparquesnacionales.es (klik op Teide). Je moet dit helaas zelf doen; SNP kan dit niet voor je regelen.
N.B. In de perioden begin mei - half juni en begin oktober - half november is er vanwege het jachtseizoen een beperkte toegang tot het gebied rondom de Teide. Je kunt de wandeling naar de Montaña de Guajara NIET doen op dagen dat er wordt gejaagd (twee of drie dagen per week). Op deze dagen is het alleen mogelijk om de Roques de García te beklimmen (eerste 1,8 km van de route). Probeer de wandelingen, indien mogelijk, op een ander moment te plannen.

Aan het eind van de middag word je vanaf de parador weer naar Vilaflor terug gebracht. 

Overnachting in

Vilaflor

Dag 4

Na een vroeg ontbijt heb je een privétransfer van 30-40 minuten naar de haven van Los Cristianos om de eerste veerboot naar La Gomera te nemen. Dat is doorgaans 9.00 of 9.30 uur (reistijd is ongeveer 50 minuten). In San Sebastián de la Gomera staat een taxi klaar om je naar El Contadero te brengen, een afgelegen kruispunt hoog in het nationaal park Garajonay. Vanaf daar maak je een wandeling van 4,5 uur naar Hermigua. Het eerste deel (2,5 uur) is een lange maar gemakkelijke afdaling over brede wandelpaden door het magische laurierbos. In de buurt van El Cedro is een kort steil gedeelte over een steenachtig, getrapt pad, maar daarna ga je verder over rustige binnenwegen om je comfortabele en charmante hotel in Hermigua te bereiken. Aan het begin van de wandeling kun je de route uitbreiden met een korte beklimming van de afgevlakte kratermond van de piek Garajonay (1490 m), de hoogste van het eiland; om te genieten van de mooie vergezichten. 
Wandeling: 11 km, 740 m dalen, 5 uur (optionele klim naar de Garajonay: 2,5 km, 120 m stijgen en dalen, 1 uur).

Opmerking: Vertrek van de veerboot kan tijdens het seizoen veranderen en is altijd op aanvraag. Als je een rustdag wilt hebben en liever een middagveerboot boekt, laat het ons dan weten op het moment van boeking.

Overnachting in

Hermigua

Dag 5

Vandaag wacht je een rondwandeling vanuit Hermigua langs verlaten dorpjes en hoog bovenlangs de prachtige kustlijn. Onderweg heb je spectaculair uitzicht op Tenerife en de top van El Teide. Je wandelt afwisselend over brede onverharde paden en stenige voetpaden; ze zijn allemaal goed gemarkeerd en beschermd door houten leuningen op de meest hoogtevrees gevoelige stukken. Het laatste deel van de wandeling gaat door papaja- en mangovelden in de vallei.
Wandeling 12,5 km, 460 m stijgen en dalen, 5 uur.

 

Overnachting in

Hermigua

Dag 6

Na het ontbijt wacht je een korte transfer naar het  bezoekerscentrum van Garajonay National park,  "Juego de Bolas", waar je je kunt vergapen aan de tropische bloemen in de botanische tuin. Dan begin je aan een makkelijke route over een langeafstandswandelpad, de GR-132, naar Vallehermoso. Onderweg passeer je 2 natuurmonumenten, Roque Blanco en Roque Cano, voordat je afdaalt naar de weelderige vallei van Vallehermoso. Na een verfrissend drankje of uitgebreide lunch op het dorpsplein, neem je de guagua (kleine lijnbussen van Gomera) terug naar Hermigua
Wandeling: 9 km, 190 m stijgen en 740 m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Hermigua

Dag 7

Na het ontbijt word je met je bagage naar de hoge pas  Degollada de la Peraza gebracht, voor een gemakkelijke maar zeer lonende, panoramische afdaling naar de hoofdstad van la Gomera: San Sebastian.  Je wandelt door een droog landschap dat door diepe kloven, de zogenaamde ‘barranco’s’ is doorsneden.
Wandeling: 10 km, 60 m stijgen en 975 m dalen, 4 uur. 

In  San Sebastian tref je je bagage weer en neem je aan het einde van de middag de ferry naar La Palma. Er varen twee ferry's per dag, de ene vaart rechtstreeks naar la Palma, maar is een tragere boot, de andere is een snelboot, die een tussenstop in Los Christianos op Tenerife maakt. Op La Palma verblijf je in een vriendelijk hotel in het historische centrum van de hoofdstad Santa Cruz, niet ver van de ferryhaven.

Overnachting in

Santa Cruz de la Palma

Dag 8

Een taxi brengt je ’s ochtends in 20 minuten naar het startpunt van de wandeling Cubo de la Galga, door een ongerept laurierbos en een diepe kloof. Daar eenmaal uit omhoog geklauterd daal je af over landweggetjes en voetpaden naar de bushalte in San Bartolo, waar je bus terug naar Sta Cruz neemt.  Je kunt de wandeling verlengen door bovenlangs de ruige kustlijn verder te wandelen dwars door de bananen plantages tot het dorp San Juan. Daar is de bushalte pal naast Archeologisch museum El Tendal, gelegen boven een reeks voormalige grotwoningen van Benahoaritas, de oorspronkelijke bevolking van La Palma. Per lijnbus reis je naar Santa Cruz terug.
Wandeling 7 km, 425 m stijgen en dalen, 3,5 uur (doorwandelend naar El Tendal: 11,5 km, 540 m stijgen en 720 m dalen, 6 uur).

 

Overnachting in

Santa Cruz de la Palma

Dag 9

Na een taxirit van 45 minuten naar het uitzichtpunt mirador Cumbrecita, wacht je een erg mooie wandeling naar de top van de Pico Bejenado (1854 m). Bij helder weer wacht je een adembenemend uitzicht vanaf de piek over de krater Caldera de Taburiente, het westelijke deel van La Palma, en misschien zie je zelfs de piek van  El Teide op Tenerife op de achtergrond. De afdaling is lang, maar voert over schaduwrijke bospaden. De laatste 2 km wandel je over een rustige asfaltweg naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park in El Paso. Van hier neem je de bus terug naar Sta Cruz.
Wandeling: 13 km, 510 m stijgen en 960 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Santa Cruz de la Palma

Dag 10

Je wordt vanuit Santa Cruz per taxi in circa 45 minuten naar Refugio El Pilar gebracht, waar je de fantastische Ruta de los Volcanes over de zuidelijke bergkam van la Palma volgt. Eerst stijg je door een mooi naaldbos, maar al gauw loop je boven de boomgrens in een bizar landschap van zwarte as en grillige lavavormen. Wandelend door het bizarre vulkaanlandschap passeer je de kraters van San Juan, Duraznero die in 2021 langdurig lava uitbraakten en diverse dorpjes onderaan de helling verwoestten.  Je wandelt langs het gapende gat 'Hoyo Negro'. Je beklimt diverse kraters en hebt steeds een adembenemend uitzicht naar beide zijden van het eiland. De wandeling eindigt na een lange afdaling in het dorp Fuencaliente. Vanuit Fuencaliente neem je de lijnbus terug naar Santa Cruz.
Wandeling: 18,5 km, 610 m stijgen en 1360 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Santa Cruz de la Palma

Dag 11

Per ferry reis je naar Tenerife terug. In de haven van los Cristianos wacht een taxi die je naar het vliegveld van Tenerife Sur brengt, waar je arrangement eindigt.

Let op: Als de ferry van La Palma naar Tenerife niet aansluit op je terugvlucht vanaf Tenerife, dien je een extra nacht op Tenerife te boeken, of kan je laatste nacht op La Palma vervangen worden door een overnachting op Tenerife. In die gevallen boeken we Hotel El Medano net buiten Los Christianos voor je. Er is dan wel een extra transfer nodig, van de ferryhaven van Los Christianos naar hotel El Medano. Deze transfer is niet inbegrepen in de standaardreis en hier zijn daarom  extra kosten aan verbonden. 

NB Programma

Let op: Als de ferry van La Palma naar Tenerife niet aansluit op je terugvlucht vanaf Tenerife, dien je een extra nacht op Tenerife te boeken, of kan je laatste nacht op La Palma vervangen worden door een overnachting op Tenerife. In die gevallen boeken we Hotel El Medano net buiten Los Christianos voor je. Er is dan wel een extra transfer nodig, van de ferryhaven van Los Christianos naar hotel El Medano. Deze transfer is niet inbegrepen in de standaardreis en hier zijn daarom  extra kosten aan verbonden. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in hotels van verschillend comfortniveau, maar altijd met douche en wc op de kamer. In Hermigua en Santa Cruz de la Palma verblijf je op een superior kamer met balkon of terras. Op Tenerife verblijf je in het bergdorp Vilaflor in een klein hotel dat ontworpen en ingericht in overeenstemming met de natuurlijke omgeving. De comfortabele kamers zijn uitgerust met centrale verwarming, snelle WiFi, flatscreen-tv, kleine koelkast, kledingkast en hebben een complete badkamer met een haardroger, een bad, handdoeken en een set voor persoonlijke hygiëne. Het hotel beschikt over een kleine spa. In de tuin van het hotel ligt het solarium en het kleine zwembad. (3 nachten). 
Op la Gomera verblijf je 3 nachten in het bergdorp Hermigua ben je te gast in een charmant ruraal hotel in het centrum van het dorp. Dit hotel is een opleidingshotel waar studenten van een hotelschool werkervaring op doen. Het hotel is gesitueerd in een 19e eeuws landhuis en is in 2010 geheel gerenoveerd. De kamers zijn comfortabel en modern. Het hotel beschikt over een dakterras met mooi uitzicht en een restaurant. (3 nachten).
In Santa Cruz verblijf je in het historische centrum van de hoofdstad van la Palma, in een 350 jaar oud huis dat stijlvol en in Canarische stijl is gerenoveerd. Het kleine hotel beschikt over een mooi dakterras en een kleine patio. Het hotel is met oog voor detail ingericht door de gastvrije eigenaren.  De kamers zijn modern en comfortabel (4 nachten). 

Over de maaltijden

Op alle dagen wordt het ontbijt verzorgd  in de accommodatie waar je verblijft. Ook is het diner op dag 1 in Vilaflor inbegrepen en verzorgd door het hotel. De hotels zijn gelegen in sfeervolle dorpen en op la Palma in de hoofdstad Sta.Cruz en in de omgeving vind je voldoende gelegenheid om te dineren. Een lunchpakket kun je in dorpswinkeltjes samenstellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in hotels (in twee hotels op superior rooms)
 • alle ontbijten
 • diner dag 1
 • ferry overtochten  op dag 4 (Tenerife - Gomera), dag 7 (Gomera - la Palma) en dag 11 (La Palma - Tenerife)
 • taxitransfers op dag 1 (airport Tenerife - Vilaflor), dag 2, (ochtend), dag 3 (ochtend en middag), dag 4 (Vilaflor - haven Los Cristianos en S. Sebastian - begin wandeling), dag 6 (ochtend), dag 7 (ochtend), dag 8 (ochtend), dag 9 (ochtend), dag 10 (ochtend), dag 11 (Los Christianos - Tenerife Sur airport)
 • bagagevervoer dag 3 en 7 (op Gomera van S.Sebastian - Hermigua v.v.)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners (uitgezonderd diner dag 1)
 • transfers per lijnbus: op dag 6, 8, 9  en 10 na de wandeling (als optioneel taxipakket bij te boeken)
 • transfers haven Santa Cruz de la Palma - hotel Santa Cruz v.v.
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Alle eilanden die je aan doet zijn bergachtig. De paden zijn vaak stenig en kennen soms grote hoogteverschillen, met name op La Gomera en la Palma. Je begint op Tenerife met wat kortere wandelingen met minder hoogteverschil. De paden door het grillige landschap van Gomera zijn soms steil (en daarom op bepaalde stukken ook hoogtevreesgevoelig), vaak stenig en in de vochtige bossen modderig. Op La Palma en Tenerife  wandel je over goede paden over vulkanisch gruis, kleine weggetjes en stenige paden. De zwaarte van de wandelingen op la Palma zit voornamelijk in de vaak lange afdalingen waarbij je fikse hoogteverschillen overbrugt.  Een goede wandelconditie en goede, bij voorkeur hoogsluitende, wandelschoenen zijn nodig en een paar wandelstokken kunnen zeer van pas komen.

Wie van plan is om naar de top van El Teide te lopen, moet ruim van tevoren een vergunning aanvragen, voor vertrek naar Spanje. Er is een online boekingsservice waar je (gratis) een vergunning kunt reserveren. Klik hier

Geschikt voor kinderen

De  wandelingen zijn pittig, maar goed te doen voor tieners die van wandelen houden en al vaker langere wandelingen in de bergen hebben gemaakt.  Dat je van eiland naar eiland vaart maakt deze reis voor kinderen wellicht extra interessant.

Extra dagen

Bij dit arrangement kan je overal een extra (rust)dag boeken. Het sfeervolle stadje Santa Cruz de la Palma leent zich goed voor een langer verblijf. En vanuit Hermigua op la Gomera zijn meerdere wandelmogelijkheden; 

Extra's

Verlengingshotels

El Medano (Medano)

Dit complex onderscheidt zich door haar bijzondere ligging aan het strand van El Médano, een aardig kustplaatsje, en op slechts 7 km van vliegveld Tenerife Sur (Reina Sofia). Een deel van de terrassen steekt uit over het water zodat u elk moment van het geluid van de golven kunt genieten en u zich even op een schip waant. De kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien.

Transfers

Taxitransferpakket La Palma

Als je op La Palma de transfers per lijnbus wil vermijden, kun je een taxipakket bijboeken. Dan zijn de ritten ná de wandelingen op dag 6, 8, 9 en dag 10 óók voor je geregeld. 

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transferkosten los Christianos - Hotel El Medano

Als de ferry van La Palma naar Tenerife niet aansluit op je terugvlucht vanaf Tenerife, dien je een extra nacht op Tenerife te boeken, of kan je laatste nacht op La Palma vervangen worden door een overnachting op Tenerife. In die gevallen boeken we Hotel El Medano net buiten Los Christianos voor je. Er is dan wel een extra transfer nodig, van de ferryhaven van Los Christianos naar hotel El Medano. Deze transfer is niet inbegrepen in de standaardreis en hier zijn daarom  extra kosten aan verbonden. 

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Tenerife-Sur.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Tenerife Sur word je per taxi naar de eerste accommodatie in Vilaflor gebracht. Ook op de terugreis zijn de ferry van la Palma naar Tenerife én de aansluitende taxitransfer van de ferryhaven van Los Cristianos naar het vliegveld van Tenerife-Sur voor je geregeld. 

Als je kiest voor een Transavia-vlucht dan is er dagelijks een ochtendvlucht en een middagvlucht. Kies je voor de ochtendvlucht, dan is vrijwel altijd een extra nacht op Tenerife noodzakelijk, omdat je ook met de vroege ferry van la Palma naar Tenerife deze ochtendvlucht in de meeste gevallen net niet kunt halen.  Kies je voor een late terugvlucht dan dien je ook een vroege ferry van La Palma naar Tenerife te nemen, maar dan heb je wel een lange wachttijd op de luchthaven van Tenerife-Sur op je terugvlucht. 

Je kunt dit arrangement het hele jaar door starten. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed wandelweer: niet te warm, niet te koud. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter. Op de Teide op Tenerife kan het boven de 2000 meter zelfs sneeuwen. Algemeen kun je zeggen dat de noordkant van alle Canarische eilanden vochtiger en minder zonnig zijn dan de droge zuidkant van de eilanden. Boven de 2000 meter ben je boven de zone van de passaatwinden en is het vrijwel altijd droog en zonnig. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Canarische Eilanden ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.  
Carmacal Islas Canarias Islandhopping 321210

De drie ferryovertochten tussen Tenerife, Gomera, la Palma en vervolgens terug naar Tenerife zijn voor je geregeld (bij boeking dien je hiervoor je paspoortnummer en naam op je paspoort door te geven).  

De meeste transfers op de eilanden naar en van de wandelingen zijn ook geregeld.  Sommige transfers zijn per lijnbus. Deze transfers zijn niet inbegrepen: op dag 6, 8, 9  en 10 de transfer na de wandeling. Ook de transfer van de haven van Los Cristianos naar het vliegveld van Tenerife Sur op dag 11 is voor je geregeld. Als je liever helemaal niet per lijnbus reist, kun je een extra pakket van taxitransfers bijboeken, zodat alle transfers van en naar de wandelingen per taxi geschieden. Zie onder ‘Extra’s’. 


Klik hier voor informatie over Fred Olsen.
Klik hier voor informatie over Naviera Armas.
Klik hier voor bustijden op la Palma.

We raden je aan om vanwege de vaak steile en stenige paden om goede wandelschoenen, mee te nemen met een goed profiel en bij voorkeur hoogsluitend. Vanwege de lange afdalingen zijn uitschuifbare wandelstokken sterk aan te dragen. De paden die over vulkanisch gruis voeren zijn vaak stoffig. Lensdragers wordt daarom aanbevolen een (reserve) bril mee te nemen.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

canarische eilanden

Spanje - Islas Canarias – Tenerife, Gomera & La Palma

Eiland Hoppen over een Hotspot

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.