Portugal - Alentejo en Centro, 9 dagen Ontdek het verrassende Portugese achterland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met (huur)auto langs pousadas en hotels

Wandelen met (huur)auto van Lissabon naar Porto, door de mooiste landschappen van het hart van Portugal. Je volgt de oostelijke grensstreek langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo, door de regio Centro naar het granietmassief van de Serra da Estrela. Via de mysterieuze rotsgravures in de Coa Vallei, Castelo Rodrigo en de wijnhellingen van de Douro, eindigt de reis in Porto. Stijlvol overnachten in fraai gelegen karakteristieke pousada's en historische hotels, met ruime kamers voorzien van alle mogelijke comfort.

Uniek aan deze reis

 • Natuur en cultuur in één reis
 • Overnachten in historische hotels
 • UNESCO site Rotsgravures Coa vallei
 • Vestingstadjes, kloosters en granietbergen
 • Wandelen in de Serra de Estrela
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Alentejo en Centro

Deze unieke reis voert je door het oostelijke binnenland van het geografische hart van Portugal, Centro, ofwel 'O Coração de Portugal'. Je begint echter op de zonovergoten vlaktes van de Alentejo, waar een aantal middeleeuwse vestingsteden -die tot de mooiste van Europa behoren- de heuveltoppen sieren. Via glooiende eikenbossen, golvende graanvelden en kurkeiken-plantages bereik je het ongenaakbare granietmassief van de Serra da Estrela, het Sterrengebergte. Vervolgens naar een van Europa's meest fascinerende prehistorische openluchtmusea: de Côa vallei, Unesco werelderfgoed, en natuurreservaat Faia Brava. Historisch Castelo Rodrigo en de Dourovallei zorgen voor een mooi slot.
Je begint de dag meestal met een rit naar een van de fraaie historische steden of naar het begin van de wandeling. De rondwandelingen zijn niet lang en kennen de eerste dagen weinig hoogteverschil. In de Serra da Estrela en zijn de hoogteverschillen groter en de paden wat steniger en lastiger.

In de veertiger jaren van de vorige eeuw besloot de Portugese regering tot het opzetten van een netwerk van bijzondere hotels: de pousadas, ruime en stijlvolle kamers voorzien van alle mogelijke comfort. De restaurants behoren tot de beste van het land, maar het is vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. In dit arrangement overnacht je behalve in enkele pousada's ook in net zo bijzondere historische accommodaties, die echter officieel geen pousada zijn. Vooral het verblijf in Castelo Rodrigo vinden we een pareltje.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Lissabon haal je de huurauto op en rijdt via de kilometers lange brug over de rivier de Taag naar de provincie Alentejo. Na circa twee uur rijden bereik je de met eucalyptus bedekte heuvels van de Serra d’Ossa, met vele schitterende dorpjes en stadjes. Convento São Paulo, de prachtige accommodatie waar je de eerste dagen te gast bent, ligt in de heuvels verscholen.

Overnachting in

Aldeias de Serra

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt, start je wandeling vanuit de accommodatie. De wandeling voert door Serra d'Ossa, een prachtig gebied waar de eucalyptus wordt afgewisseld met kurkeiken en steeneiken. Wandeling: 5,5 km, 170 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

In de middag is er ruim de tijd voor cultuur en historie; je rijdt circa vijftig kilometer naar Évora, wellicht de mooiste stad van Portugal. Hier vind je een grote verzameling aan cultuurschatten, die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Binnen de stadsmuren leiden de smalle en kronkelende straatjes naar prachtige bouwwerken die teruggaan tot Romeinse tijd. Alle prachtige historische overblijfselen zijn op een stadswandeling bereikbaar.

Overnachting in

Aldeias de Serra

Dag 3

De angstaanjagende burcht van Évoramonte ligt op een uitloper van de Serra d’Ossa en overheerst de weidse vlakte van de Alentejo. Vanaf de robuuste, gotische donjon heb je schitterend uitzicht over de omgeving, waardoor je aansluitend een ontspannende rondwandeling maakt. Wandeling: 11 km, 230 meter stijgen en dalen, 3,5 uur.

’s Middags rijd je verder naar het stadje Estremoz, dat vermaard is om zijn aardewerk. Vanaf het levendige stadsplein wandel je door een 14-eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13-eeuwse donjon het meest in het oog springt. Voorts zijn er enkele mooie kerken; in de Santa Mariakerk hangen twee doeken van de befaamde Grieks-Spaanse schilder El Greco.

Na je bezoek aan Estremoz geniet je verder van het weidse landschap van de noordelijke Alentejo, op weg naar Marvão of Crato.

Totale rijafstand vandaag ca. 125 km.

Overnachting in

Marvão of Crato

Dag 4

Na een vroeg ontbijt rijd je naar de granieten heuvels van de Serra de São Mamede, vlakbij de grens met Spanje (ca. 50 km). Dit kleine, ongerepte heuvelgebied herbergt o.a nog de schuwe civetkat en in de heldere rivieren leven otters. Roofvogels als de havikarend en de aasgier worden regelmatig waargenomen.
Vanuit Portagem, wandel je omhoog naar het prachtige 'adelaarsnest' Marvão. Via de stadspoort kom je in een haast middeleeuwse sfeer terecht. Via de 13e eeuwse Igreja de Santa Maria klim je verder naar de imposante burcht. Nadat je van het uitzicht hebt genoten daal je via in de rotsen uitgehakte middeleeuwse graftombes weer af naar de brug en de toltoren van Portagem. Wandeling: 10 km, 350m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Dan volgt een ruim 2,5 uur lange rit naar het hoogste gebergte van het land: het Sterrengebergte ofwel de Serra da Estrela. Het natuurpark Serra de Estrela kent vanwege zijn grote klimaatverschillen, van ruig landklimaat op de hoogste toppen rond de 2000m hoge Torre, tot een warm en vriendelijk mediterraan weertype in de beschutte dalen, een ongekend rijke flora. Als je door de weelderige hellingbossen omhoog gezigzagd bent, tref je de pousada waar je de komende dagen verblijft.

Overnachting in

Covilha

Dag 5

Door een onwezenlijk maanlandschap van granietblokken, waartussen hier en daar wat gras en bremstruiken groeien, rijd je verder het gebergte in. Je kunt kiezen voor de afdaling naar het in een groen dal gelegen Manteigas of de ruigten rondom de hoogste top, de Torre. We hebben twee mogelijke wandelingen beschreven in de vallei en zijdalen bij Manteigas: 12 of 14 km, 600 of 650 m stijgen en dalen, 5 of 6 uur lopen. 

Rondom de Torre wandel je langs woeste bergweiden, heldere gletsjermeertjes en wild stromende beken. Het landschap is ruig en stenig, met her en der bizar gevormde granietformaties. Er is een korte en langere variant beschreven. Duur 3 of 5,5 uur, 300 of 450 m stijgen en dalen, 7 of 15,5 km.

Aan de noordkant van de Serra da Estrela is een wandeling uitgezet in een landelijke omgeving. Duur 4,5 uur, 10,5 km, 400 m stijgen en dalen. 

Indien je vandaag liever niet wandelt, kun je er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan Belmonte en/of Sortelha; beiden op zo’n 40 km afstand gelegen. Deze historische stadjes zijn zeker een bezoekje waard!

Vanwege het ruime aanbod van activiteiten leent de Serra da Estrela zich zeer goed voor enkele extra nachten!

Overnachting in

Covilha

Dag 6

Deze dag verlaat je de Serra de Estrela. Een mooie stop na zo'n 70 km is het dorp Linhares, dat in oude stijl is gerestaureerd. Er is een prachtig ommuurde burcht uit 1169 en je kunt er ronddwalen in middeleeuws aandoende steegjes. Een ander idee is rijden via Viseu, vanwaar je kunt fietsen over een oude spoorlijn.
Dan is het tijd om koers te zetten naar een van de mooiste historische stadjes in de grensstreek met Spanje: Castelo Rodrigo. Bij aankomst zul je de fantastische ligging van de oude kern rondom het fort, bovenop een heuveltop, ervaren. Tijd voor een ontspannende rondwandeling door de velden en heuvels rondom het stadje en natuurlijk het eigenlijke ‘Castelo’ zelf, waar je vanuit onze traditionele accommodatie zo naar toe loopt. Wandeling: 9 km, 300 m stijgen en dalen, 3 uur. 

Overnachting in

Castelo Rodrigo

Dag 7

Vlakbij Castelo Rodrigo vind je het wilde natuurreservaat Faia Brava, dat doorkliefd wordt door een indrukwekkend diep dal, waar onder andere een gierenkolonie nestelt. Vanaf oude dorpje Citadelhe, in het voorjaar omringd door een kleurrijk bloemenpalet kun je een korte wandeling maken. Iets verder richting Spaanse grens vind je nog het mooie dorpje Almofala, waar we ook een prachtige wandeling hebben uitgezet.
Wandeling Faia Brava/ Citadelhe: 2,5 km, 70 m stijgen en dalen, 1 uur
Wandeling Amofala: 8,5 km, 280 m stijgen en dalen, 3,5 uur

Overnachting in

Castelo Rodrigo

Dag 8

Op naar de Dourovallei voor de beroemde steile hellingen met wijngaarden, de rivier en het fraaie achterland bij het kleine station van Pocinho. Je steekt de rivier over voor een korte en afwisselende wandeling over een oud pad. Lunchen kan als picknick bij de rivier of in een klein restaurantje.
Daarna is het tijd voor de Coavallei, die beroemd is geworden vanwege bijzondere prehistorische rotsgravures. Voor een beter begrip bezoek je eerst het prachtige museum (open tot 19.00). Inmiddels zal de zon als het goed is laag staan en is het tijd voor de gravures zelf, die zich in het late middaglicht het beste laten zien. Óf bij het licht van een zaklamp: je kunt via je verblijf in Castelo Rodrigo, waarvan de eigenaresse zelf gids is, een excursie tijdens het donker boeken!
Wandeling Douro/ Ribeira de Mosteiro: 7,5 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Castelo Rodrigo

Dag 9

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. Bij een late vlucht is er nog tijd voor een 'vergeten wandeling'.

Voor een complete rondreis door centraal Portugal boek je aansluitend de reis 'Van Douro tot kust'. Wil je meer wandelen, dan is onze heerlijke trektocht in de Aldeias do Xisto (schistdorpen) nabij Coimbra iets speciaals. Is de reis echt ten einde, dan rijd je naar de noordelijke havenstad Porto (ca. 3 uur) of naar Lissabon (ca. 4 uur).

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Centro - van Douro tot kust

Onbekende natuurparken en beroemde cultuurhistorie in landelijke gebieden waar Portugal nog echt Portugal is. Hier vind je talloze imposante bouwwerken en steden uit het rijke verleden, waaronder Coimbra en Fatima. Minder bekend is dat hier enkele van de meest fraaie natuurparken en landschappen van het land te vinden zijn. De Dourovallei is bekend, maar Arouca of de Serras de Aire e Candeeiros? Met je eigen vervoer ben je flexibel en kun je hier fraaie wandelingen maken. Wij zorgen voor bijzondere en kleinschalige hotels, van een oud paleis tot designhotel.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende pousada’s en op een oud Portlandgoed met uitzicht op de Douro-vallei.
Pousada is een Portugese term voor een luxueuze accommodatie die veelal is gevestigd in een historisch gebouw (oude kloosters, kastelen, landhuizen et cetera). Hierdoor hebben Pousadas een zeer uniek karakter en overnacht u in bijzondere sferen. Voor het diner hoeft u ook de deur niet uit; elke pousada beschikt over een restaurant waar vaak streekproducten op de kaart staan en u kunt er genieten van de uitgebreide wijnkaart.

In de Alentejo bent u twee dagen te gast in het magnifieke Hotel Convento de São Paulo, gelegen op een afgelegen plek in de Serra de Ossa bij het kleine dorpje Aldeia da Serra. Een viersterren hotel van grote klasse, dat is gesitueerd in een 12-eeuws klooster. Hier verblijft u in een atmosfeer te midden van een rijke Portugese barokarchitectuur. Illustere gasten zoals Koning Sebastiaan, de Portugese Koning die in 1577 in Noord-Afrika door de Moren werd verslagen, gingen u voor. Het hotel is omringd door een sierlijke tuin, heeft een 18-eeuwse kloostergang met Florentijnse fonteinen en een indrukwekkende serie 18-eeuwse azulejos sieren de kloostergangen. De kamers zijn deels gesitueerd in de oude kloostercellen en zijn voorzien van alle gemakken, zoals televisie, airconditioning en een luxe badkamer. Het hotel beschikt ook over een zwembad.

Vervolgens verblijft u één nacht in Pousada de Marvão, middenin het gelijknamige middeleeuwse stadje, bovenop een heuvel, in Parc Natural da Serra de São Mamede. De pousada is ontstaan uit vier traditionele lokale huizen, die nu één historisch hotel vormen. De oudste kamers van de Pousada bieden prachtige uitzichten , terwijl de nieuwere kamers, die uitkijken op de binnenzijde van de villa, heerlijk ruim zijn. De kamers zijn allemaal ingericht in een comfortabele landelijke stijl. Indien er geen plek is in Marvão, boeken we de pousada in Crato, een voormalig paleis, klooster en kasteel.

In de Serra de Estrela overnacht u in de Pousada de Serra Estrela, boven Cõvilha op de hoofdkam van de bergketen gelegen. Deze pousada is gehuisvest in een oud sanatorium. Vanuit het restaurant en de kamers kijkt u uit over de prachtige omgeving en u kunt een baantje trekken in het binnenzwembad. Hier verwelkomt de dag u met een ongekende zonsopkomst en wordt een mooie wandeldag beklonken met een glas port in de bar of in het panoramisch restaurant, vanwaar u de avond over de stille bergen kunt zien vallen. In de lounge knappert ’s avonds als de kou over de bergen neerdaalt een gezellig haardvuur. Aan tafel wordt onder andere de befaamde Estrela-kaas geserveerd.

In het hart van het historische Castelo Rodrigo vinden we Casa de Cisterna, een paar straatjes onder het oude Kastro. Het is een robuust landhuis met twee biologen als gastvrije eigenaren. De sfeer is ongedwongen en gastvrij en vanaf de tuin met zwembad is het uitzicht prachtig. De goed ingerichte kamers hebben allemaal iets speciaals en er is een gezellige 'woonkamer', waar ook het ontbijt geserveerd wordt. Een bijzondere locatie als besluit van deze reis.

NB. Indien bovengenoemde accommodaties vol zijn op de door u gewenste datum, kunnen we voor u een andere pousada of hotel boeken. Soms krijgt u dan een korting op de reissom, hetgeen meestal inhoudt dat de accommodatie iets minder bijzonder of eenvoudiger zijn.

Over de maaltijden

Er staat ’s ochtends een overheerlijk ontbijtbuffet voor u klaar. Overdag geniet u de lunch meestal in het veld. Inkopen voor de picknick kunt u dagelijks zelf doen. Dineren kan naar keuze in de pousada of het hotel waar u verblijft, of in een restaurant in de buurt. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • autohuur (los bij te boeken; zie heen- en terugreis)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U rijdt met eigen auto of huurauto van de ene accommodatie naar de volgende en van en naar de startpunten van de rondwandelingen. De wandelingen in deze reis zijn voor iedereen met een redelijke wandelconditie goed te doen, mede doordat de wandelingen in de Alentejo worden afgewisseld met bezoeken aan de fraaie steden in die streek. De reis heeft qua zwaarte van de wandelingen een duidelijke opbouw; In de Alentejo zijn ze niet lang en kennen ze weinig hoogteverschil, de routes voeren hier meestal over goede, brede paden of onverharde wegen. In de Serra de Estrela en in de Dourovallei treft u ook smallere paden die stenig of soms zelfs deels overwoekerd zijn. Hier zijn de hoogteverschillen en de afstanden wat groter.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. De accommodatie in Aldeias da Serra is zeer geschikt voor een extra dagje luieren in de tuin of aan de rand van het zwembad. In de pousada in de Serra de Estrela kunt u extra dagen bijboeken als u wat meer in de bergen van de Estrela wilt wandelen (zie 'extra optie' in dag-tot-dag programma). Er is in de Serra de Estrela nog een volledige extra dagwandeling beschreven. In Crato is de bijzondere pousada een extra dag zeker waard.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Boa Vista (Porto)

Het historische hotel Boa Vista heeft een prachtig zicht op de monding van de rivier de Douro en de oceaan. Het oorspronkelijke hotel is al 150 jaar oud. Tegenwoordig is het gemoderniseerd en uitgebreid, maar de oude sfeer proeft u nog steeds. Op het dak van de moderne vleugel is een heerlijk zwembad. De kamers zijn modern en met een goede badkamer. Klasse ***

De ligging maakt dat je de rust en het ruisen van de oceaan (met fraai zandstrand) op loopafstand hebt, maar het centrum van Porto is uitstekend met het openbaar vervoer (tram) bereikbaar met een mooie rit langs de Douro.

Hotel Açores Lisboa

Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Aldeias da Serra is ca. 2000 km. De transfers tijdens deze reis vinden vervolgens per eigen auto plaats.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Lissabon en een terugvlucht vanaf Porto.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

U verplaatst zich tijdens deze reis per auto. Als u niet met de eigen auto naar Portugal rijdt, dan kunt u een auto huren via SNP. SNP biedt u ‘all-inclusive’ autohuur, dus gegarandeerd zonder extra toeslagen, volledige verzekering, géén eigen risico en geen hoge borgsommen. Voor deze reis heeft u van de eerste tot de laatste dag een auto nodig.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement starten van maart t/m november. Het voorjaar is in Portugal een paradijs voor de bloemenliefhebber, de zomer is droog en warm (tot zeer warm) en daarom minder geschikt om te wandelen, u zult dan meer tijd bij het zwembad doorbrengen (alleen in Manteigas is er geen zwembad bij de Pousada, maar in de bergen is het meestal ook weer wat koeler, zodat wandelen mogelijk is. In de herfst gaat een geuren- en kleurenfestival gepaard met de oogst van kastanjes en ander fruit. Houdt u er rekening mee dat het weer in de bergen van de Estrela wisselvallig van karakter is.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alentejo & Centro ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zicht_op_het_fraaie_estremoz.jpg

Portugal - Alentejo en Centro

Ontdek het verrassende Portugese achterland

Actieve rondreis met (huur)auto langs pousadas en hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.