Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen Bergwandelen in het hart van Tirol

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit sportief berghotel

Vanuit een vriendelijk hotel verkent u de afwisselende bergwereld van het Stubaital in het hart van Tirol. Afwisselende wandelingen, over alpenweiden, door frisse hellingbossen, en diep het ruige hooggebergte in naar de gletsjers van de Stubaier Alpen. ’s Avonds genieten van sauna, zwembad of stoombad.

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende berglandschappen
 • Fikse hoogteverschillen
 • Intensieve verkenning van een Tiroler dal
 • Van bloemenweiden tot gletsjers
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Stubaital

In het hart van Tirol, ligt bezijden de drukke verkeerswegen van de Brennerpas, het rustige en vriendelijke Stubaital. Hier liggen vriendelijke dorpjes als Fulpmes, Neustift en Mieders. Boerengehuchtjes met welvarende boerenhoeves en vruchtbare Wiesen of hooilanden bedekken de dalbodem. Hellingbossen met een rijke ondergroei, groeien op de lagere, steile dalhellingen. Hogerop, onder de steile rotswanden van Elferspitze, Burgstall, Kreuzjoch en Serles grazen de koeien in de weiden, die in de vroege zomermaanden tot een uitbundig bloemenpalet zijn omgetoverd. Helemaal achterin het dal, laten de Stubaier Alpen hun andere gezicht zien; hier liggen de ongenaakbare massieven van drieduizenders als Stubaier Wildspitze, de Schrankogel en de Wilder Freiger. Imposante rotsmassieven, steile puinhellingen, moreneruggen, ijzige bergmeertjes en grimmige gletsjers bepalen hier het beeld. Prachtige Höhenwege leiden de wandelaar langs de mooiste panorama’s, gezellige berghutten, waar de heisse Choko en de Kaisersschmarren dampend wachten. Met behulp van de frequent rijdende streekbus en diverse kabelbanen kunnen we gemakkelijk het hele dal bestrijken en de hoogste hellingen bereiken. De wandelingen zijn niettemin pittig en kennen fikse hoogteverschillen. Maar de inspanningen van de dag worden ruimschoots goedgemaakt door het prachtige berglandschap en de ongerepte natuur. En ’s avonds wacht een heerlijk diner en de luxe van een heerlijk hotel, mèt comfortabele welnessruimte met een binnenzwembad, sauna en massageruimte!

Dag 1

Aankomst in het dorp Neustift, in het Stubaital. Hier, onderaan de Kesselspitze en de Burgstall, neem je voor een heerlijke wandelweek je intrek in een luxueus hotel.

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 2

Onze eerste wandeling voert door de prachtige hellingbossen boven het dorp Mieders. Per bus en kabelbaan gaan we naar het Hochserles Restaurant, dat middenin de sparrenbossen ligt. Een korte klim brengt ons op Waldraster Jöchl, een top van 1878m die over het Wipptal en de Tuxer Alpen uitkijkt. Via de in het bos verscholen Auffindungskapelle, waar een herder in de middeleeuwen een ‘levend’ houten kruis vond. Iets lager ligt het kleine klooster Maria Waldrast met barokke kerk. Dan volgen we de kruisweg die het klooster met het dorp Medraz verbindt, dalend door het bos met een rijke ondergroei, onderlangs de bergflank van de Serles. Het laatste deel van de wandeling voert door het dal, langs boerderijen en dorpjes terug naar het hotel in Neustift. Lengte 15, km 350 m stijgen en 900m dalen, 5,5 uur wandelen.

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 3

Achter het hotel begint het Pinnistal, een stil, diep zijdal, dat omgeven wordt door de grillige kalkwanden van de Elferspitze en de Kirchdachspitze. Eerst voert een steil en slingerend pad ons door het bos omhoog: de Besinnungsweg, met bijzondere houtsculpturen. Verderop wandelen we over de valleibodem en hebben we uitzicht op de 3277m hoge Habicht, die het dal afsluit. Hoe dieper we in het dal doordringen, des te groter wordt de kans dat we gemzen, steenbokken en arenden zien! Bij de Karalm volgen we een pad, dat geleidelijk tegen de dalwand opklimt, door groepjes lariksen en bloemenvelden tot aan het hoogste punt vandaag: de Elferhütte. Na een drankje dalen we af naar het bergstation van de Elferbahn. De lift naar beneden brengt ons nagenoeg tot aan de voordeur van het hotel. Wie wil kan de afdaling ook lopend doen, een fikse afdaling door een mooi bos. Lengte 19 km, 1100 m stijgen. Duur 6 uur (eventueel 800 m dalen en 1,5 uur extra).

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 4

We nemen de bus naar Fulpmes, waar we in de gondelbaan naar het 2100m hoge Kreuzjoch stappen. Hier maken we een pittige, maar prachtige rondwandeling over de Höhenweg die de kalkpieken van de Burgstall rondt. Vanaf de zomerboerderij van de Kaserstattalm en vanaf de Starkenburger Hütte kunnen we van de prachtigste panorama’s over het Stubaital en de Stubaier Alpen genieten. We wandelen door bloemenrijke graslanden en tussen grillige rotspartijen. Het pad gaat steeds op en neer en klimt uiteindelijk naar de 2456 m hoge pas Schlicker Schartl, pal onder de grimmige piek van de Schlicker Seespitze. Dan volgt een lange afdaling door het prachtige natuurgebied van de Kalkkögel en terug naar het bergstation van de Kreuzjochbahn, die ons weer in Fulpmes brengt. Dan is het nog een klein stukje met de bus terug naar Neustift. Lengte 12 km, 1000m stijgen en dalen. Wandelduur 5,5 uur.

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 5

We nemen de bus die ons vandaag helemaal achterin het Stubaital brengt, bij de Mutterbergalm, aan de voet van de gletsjers van de Stubaier Wildspitze. Wie wil kan hier met de kabelbaan helemaal omhoog tot het 3158 meter hoge Schaufeljoch. Het gletsjergebied hier vlak onder de top van de Stubaier Wildspitze (3341m) is in de zomer soms ook in gebruik als ski-gebied. De panorama’s zijn adembenemend. De wandeling van vandaag is een rondwandeling naar de prachtige bergmeertjes van de Mutterberger See, die in de hooggelegen, rotsachtige kaar van de Glamergrube verscholen liggen. Een prachtige wandeling door een van de mooiste alpiene landschapen van Tirol. Na de wandeling keren we per bus weer naar Neustift terug. Lengte 8 km, 1000m stijgen en dalen, 4,5 uur wandelen.

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 6

Vandaag gaan we nogmaals per bus naar het einde van het Stubaital. Vanaf de Mutterbergalm nemen we de Gletscherbahn, tot het middenstation bij de Dresdner Hütte (2308m). Hier maken we een prachtige, maar pittige wandeling over het 2672 meter hoge stenige graat van het Peiljoch en onderlangs de tongen van de Sulzenauferner en de Fernerstube. We kijken uit op de top van de Zuckerhütl, met 3507 m de hoogste top van de Stubaier Alpen. We wandelen langs de morenenruggen die door de ijstongen zijn achtergelaten, een landschap van steen en korstmossen. Vanaf de Sulzenauhütte volgt dan nog een steile afdaling langs een mooie steile wand tot we bij de Grawaalm weer onderin het Stubaital staan. Hier stort een indrukwekkende waterval het dal in: de Grawafall. Na de wandeling keren we per bus terug naar Neustift. Lengte 10 km, 350m stijgen en 1100m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 7

Met kleine minibusjes rijden we het eenzame zijdal Oberbergtal in. Bij Seduck, op 1472 m hoogte, stappen we uit en beginnen aan de pittige klim naar de  Franz Senn Hütte (2149 m) genoemd naar de pastor van Neustift, die een van de oprichters van de Oostenrijkse berggidsenvereniging was. De hut dateert uit 1884 en is een van de oudste nog steeds in gebruik zijnde hutten van het land. Wie wil kan vanaf de hut nog een stuk verder het ruige dal in lopen langs het melkwitte water van de gletsjerbeek Alpeiner Bach, tot aan de zich langzaam terugtrekkende gletsjertong van de Alpeiner Ferner. Vanaf de hut dalen we af naar de Oberrissalm, waar de busjes wachten om ons naar Neustift terug te brengen. Lengte tot de Franz Senn Hütte: 12 km, 900 m stijgen en dalen, 5 uur (tot de gletsjer: 8 km, 450 m stijgen en dalen, 3 uur extra).

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 8

De wandelreis in het Stubaital is ten einde. Na het ontbijt gaat ieder zijns weegs...

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Berghof is een comfortabel en gastvrij ****-hotel op een rustige locatie aan de rand van het dorp Neustift im Stubaital. Het hotel beschikt over ruime, comfortabele kamers die voorzien zijn van alle gemakken en een moderne badkamer. De kamers zijn licht en in chaletstijl ingericht. De tweepersoonskamers hebben een tweepersoons bed met gescheiden matrassen en dekbedden. Boek je een tweepersoons kamer met gescheiden bedden, dan staat er op de standaard tweepersoons kamer een extra eenpersoons bed. Dit is een slaapbank met een lengte van 1.90 m.
* NB: De éénpersoonskamers zijn zeer eenvoudig en zijn gelegen op de bovenste verdieping van het hotel. Ze hebben een slechts een dakraam en geen balkon. Deze kamers zijn daarom goedkoper dan de tweepersoonskamers. Een tweepersoonskamer voor alleengebruik is tegen toeslag ook mogelijk.

Het hotel heeft een goed restaurant, gezellige bar en een comfortabele welnessruimte met een binnenzwembad, sauna en massageruimte.

Over de maaltijden

Elke avond geniet u in het restaurant van het hotel van een goed en smakelijk viergangendiner. 's Ochtends staat er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet met veel plaatselijk geteelde en producten voor u klaar en op de wandeldagen kunt u uw eigen lunchpakket klaarmaken (inbegrepen).

Inbegrepen

 • transfer station Innsbruck - Hotel Stubaital v.v. voor treinreizigers 
 • transfers per minibus of postbus conform programma
 • kabelbanen conform programma
 • verblijf op basis van halfpension: vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • gebruik diverse sport- en ontspanningsfaciliteiten van het hotel (Turks stoombad, fitnessruimte, overdekt zwembad, solarium, sauna en de Stubaier bio-sauna)
 • 6x lunchpakket
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis per dagtrein (optioneel)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • extra kosten Gletscherbahn dag 5 of 6
 • eventuele entrees

Over de activiteiten

U maakt stevige dagtochten vanuit het Stubaital diep de omringende bergwereld in. Omdat u de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kunt u iedere dag bepalen of u wel of niet mee wandelt. U dient voor deze reis wel over een goede wandelconditie te beschikken. U loopt immers gemiddeld 5 tot 6 uur per dag, over goede, maar vaak stenige paden. Soms echter verlaten we het pad en zoeken ons een weg over grashellingen. Een enkele keer lopen we over puinhellingen, die voor mensen met hoogtevrees lastig kunnen zijn. De hoogteverschillen zijn flink: 400 tot 800 meter stijgen en dalen per dag, over soms steile paden. Een enkele maal zelfs 1000 tot 1100 meter. Ook in de zomer kan een plotselinge weersverslechtering een verzwarende factor zijn. Sommige wandelingen zijn in te korten, of juist uit te breiden. Hier tegenover staat wel dat we alle tijd nemen voor de wandelingen en dat er volop gelegenheid is voor het nemen van pauzes en voor het genieten van de natuur en van de uitzichten. Verder maken we soms gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken. Bovendien voert tijdens een aantal tochten de terugweg over hetzelfde pad als de heenweg. Wie niet verder wil, kan op deze wandelingen altijd stoppen en rustig wachten tot de doorlopers terugkomen. U kunt natuurlijk ook altijd een dagje in het hotel blijven, er uw gemak van nemen of op eigen houtje de omgeving van Neustift verkennen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet je reisgezelschap op het station van Innsbruck (als je reist per trein) of in de accommodatie in Neustift-Neder (reizend met eigen vervoer).

Treininformatie

Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent. Lukt dat niet, dan ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrek 17 juli 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Innsbruck 09:08 - 19:18 3
Innsbruck – Amsterdam CS 10:40 - 20:28 2

 

Groepsreis met vertrek 24 juli  en 21 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Innsbruck 08:24 - 19:18 3
Innsbruck – Amsterdam CS 10:40 - 20:28 2

 

Groepsreis met vertrek 04 september 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Innsbruck 08:24 - 19:18 3
Innsbruck– Amsterdam CS 10:40 - 20:44 3

 

Geef je gewenste opstapplaats bij boeking door. Je krijgt een mobiel ticket en een schema vanaf jouw woonplaats of dichtstbijzijnde station, reist individueel en ontmoet de andere deelnemers en de reisleider op het treinstation van aankomst of eerste accommodatie. Zie tevens de informatie bij de tekst 'Waar ontmoet ik de groep'. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Klik hier voor informatie over Treinen en Tickets .

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en het label 'voldoende deelnemers' heeft.

Het Stubaital en de Stubaier Alpen hebben een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan.In de dalen is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer. De hogere valleien en bergmassieven vangen echter meer neerslag, hetgeen hun opvallend groene vegetatie en het grote aantal gletsjers verklaart. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Stubaital ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Omdat u meestal hoog in de bergen verblijft, kunt u bovendien niet veel geld uitgeven. U heeft alleen geld nodig voor drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 15,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben.

Vanaf Innsbruck reist u met een minibus nog een klein stukje verder naar het Stubaital. Tijdens de reis zijn er enkele verplaatsingen naar andere wandelgebieden per minibus of postbus. Bovendien maken we een aantal keren gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in de Stubaier Alpen te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Met een paar stevige wandelingen, voorafgaand aan de reis, kunt u  uw bergwandelschoenen en voeten alvast aan elkaar laten wennen.

Vanwege het overstappen op de treinstations adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Voor de wandelingen:
 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regenbroek en regenjas
 • winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • evenmtueel: zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op de volgende specifieke detailregels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de website van het Oostenrijks verkeersbureau’s. Volg svp ook de links naar de detailinformatie!
https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie

Extra informatie over testen ter plaatse

 • Bij incheck in hotels, berghutten en horeca is een geldig testbewijs verplicht of bewijs van vaccinatie/ genezen. Tests ter plekke zijn gratis en er zijn ruime testmogelijkheden, o.a. bij apotheken.
 • Gasten moeten worden geregistreerd als zij langer dan 15 minuten blijven - binnen en buiten. Een negatief testresultaat moet aan het personeel worden voorgelegd. Regel svp je testresultaat vooraf aan het verblijf of bezoek; zo belast je het drukke personeel minder. De volgende tests zijn toegestaan: * Negatieve PCR test (geldigheidsduur: 3 dagen) * Negatieve antigeentest onder toezicht bij teststation, apotheek, enz. (geldigheidsduur: 2 dagen) * Antigeentests voor zelftesten (digitaal), geregistreerd in een app (geldigheid: 1 dag) * Zelftests ter plaatse zullen ook toegang verlenen. Deze test is echter alleen geldig voor het ene bezoek of de overnachting in kwestie.

Extra informatie voor overnachtingen in berghutten:

Detailinformatie is te vinden op de Website van de Oostenrijkse Alpenvereniging

 • Denk aan de testverplichting of een vaccinatiebewijs (zie boven)
 • Zonder reservering geen overnachting mogelijk (dat regelen wij dus voor je)
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Bezoek hutten alleen in goede gezondheid en met een geldige toegangstest of een bewijs van vrijstelling van de test!
 • Overnachten alleen mogelijk met eigen slaapzak en kussensloop (min. 60x80 cm). Er zijn géén dekens beschikbaar. We raden een lichte dons- of zomerslaapzak aan; geen huttenslaapzak of lakenzak dus!
 • Neem je eigen handdoek mee.
 • Neem zelftests mee voor meerdaagse tochten! (alleen nodig indien niet "Gevaccineerd" of "Genezen")
 • FFP2-maskerplicht voor gasten, behalve aan tafel
 • Personen van één gastengroep met overnachting kunnen samen aan één tafel worden ondergebracht zonder minimumafstand (max. 4 volwassenen en 6 minderjarigen)
 • 22.00 ‘Sperrstunde’: geen toegang meer en ‘huttenrust’.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

IMG_1901ET.jpg

Oostenrijk - Stubaital

Bergwandelen in het hart van Tirol

Wandelvakantie vanuit sportief berghotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten