Oostenrijk - Silvretta, 8 dagen Luxe wandelvakantie in Oostenrijk

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit luxe berghotel

Vanuit het zeer comfortabele hotel Madrisa verken je de groene bergwereld van Silvretta en Rätikon in Vorarlberg. Dankzij enkele transfers en gebruik van kabelbanen kunnen we hoog in de bergwereld doordringen. Al jaren een van onze meest succesvolle wandelvakanties!

Uniek aan deze reis

 • Gebruik van kabelbanen
 • Rijke flora van Vorarlberg
 • Stevige wandeltochten in de bergen van Rhätikon en het Silvrettamassief
 • Verblijf in luxe ****-hotel
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Silvretta

Aan de voet van het imposante Silvrettamassief ligt het dorpje Gargellen, achterin een groene vallei van sparrenbossen en hooilanden die 's zomers vol met bloemen staan. Boven het dorp rijzen de grijze gneisstoppen van de Rätikongruppe, de Rotbühlspitze en de Madrisa naar de hemel. Hoog in de lucht heeft de alerte toeschouwer kans de imposante steenarend te zien, en sinds de herintroductie in 1985 is in de bergen rond Gargellen met enig geluk ook de steenbok weer te ontwaren. Paden waarlangs de boeren al eeuwen hun vee naar de zomerweiden brengen, slingeren vanuit het dorp in alle richtingen omhoog naar bergpassen zoals het St.Antonienjoch, Schlappinerjoch en het Vergaldajoch. Een week lang treed je in hun voetsporen en maak je de prachtigste dagtochten hoog de bergen in, naar het rijk van de korstmossen, krumholz, blauwe gentiaan en edelweiss. Soms is er een korte transfer, zodat je de omliggende bergmassieven ook leert kennen: vooral de gletsjers van de Piz Buin en de imposante wanden van de Rätikon zijn een ritje meer dan waard. De wandelingen zijn pittig, maar we nemen alle tijd om te genieten van de vergezichten en de bijzondere alpiene flora en fauna. En elke avond is er weer het comfort, het overdekte zwembad en de sauna van Hotel Madrisa.

Dag 1

Aankomst in het kleine dorpje Gargellen, dat hoog in het Gargellental ligt aan de voet van de Silvretta en de Rätikongruppe. Het dorp heeft een mooie laat-barokke kerk met ui-vormige klokkentoren, typerend voor de streek. Je neemt je intrek in het gastvrije en prachtige hotel, van waaruit je de komende week de bergwereld van de Silvretta en het Montafon gaat verkennen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 2

Gargellen is het hoogst gelegen dorp van de Montafon, gelegen aan de voet van de imposante, donkere gneiswand van de 2770 m hoge Madrisa. Nadat je het dorp verkend hebt ga je op pad voor een eerste niet al te lange wandeling door de prachtige dennen- en sparrenbossen die de hellingen boven het dorp bedekken. Eerst klimmen we steil door de bossen, daarna wordt het pad vlakker. Na de Obwaldhütte neem je een kijkje bij het mooie bergmeertje Gandasee. Via de Kesslhütte en door het sparrenbos wandel je terug naar het dorp. Je wandelt door het zogenaamde Gargellner Fenster, een bijzonder geologisch fenomeen. Hier komt door donkere gneislagen de lichtgrijze Stulzfluh-kalksteen aan de oppervlakte. Dit is ook goed te merken aan de vegetatie die hier, anders dan in de rest van de Silvretta, vooral uit kalkminnende soorten bestaat. Lengte 11 km 800 m stijgen en dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 3

Per minibus word je naar Tschagguns gebracht. Daar begint een prachtige tocht over de Latschätzer Höhenweg, een prachtig pad, dat hoog boven het Gauertal, langs steile grashellingen en fraaie uitzichtpunten naar de alm van Latschätz voert. Onderlangs de Geissspitse bereiken we de grote Lindauerhütte met haar alpentuin. De hut ligt nietig onder de enorme wanden en pieken van de Drei Türme en de Drusenfluh, de markantste kalksteentoppen van de Rätikongruppe. Je wandelt langs de Alvierbach en door het vriendelijke, met hooilanden en boerderijen bezaaide Gauertal terug naar het stuwmeer van Latschau, waar de bus ons opwacht en ons in ca 1 uur naar Gargellen terugbrengt. Lengte 12 km, 150 m stijgen en 1050 m dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 4

Vanuit Gargellen ga je met de kabelbaan omhoog naar de Schafberg op ca. 2100 m. Door een met puinhellingen bezaaide bergkom wandel je naar het St. Antoniënjoch (2379 m). Het laatste stukje naar de pas is pittig. Vanaf deze pas in de hoofdkam van de Montafon Gruppe heb je een schitterend uitzicht over de bergen van Vorarlberg en de bergen van Graubünden aan de Zwitserse zijde. Je bevindt je op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Via prachtig pad daal je over de steile bergflank af naar de brede, met gras bedekte Täscherberg. Tenslotte volgen we de kleine Taschanbach door het sparrenbos boven Gargellen terug naar het dal. Lengte 11 km. Wandelduur: 5,5 uur, 400 m stijgen en 1100 m dalen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 5

Een mooie wandeling voert je vanuit Gargellen door het groene Valzifenzerdal naar de bergpas Schlappiner Joch (2202 m), die de grens met Zwitserland vormt. Over deze pas voerde een van de vele handels- en herderspaden die de dorpen in het Montafon met die van het Engadin verbonden. Vanaf de pas kijk je uit over de vallei van Prätigau en de bergen van het Engadin. Via hetzelfde pad keer je terug naar Gargellen. Wie zich nog aan een extra inspanning wil wagen, kan het Winterdal verder in wandelen. Hier is goed te zien welke krachten het ijs op de bodem en de rotsen heeft uitgeoefend. De gletsjer is verdwenen, maar heeft duidelijke sporen, in de vorm van moreneruggen en glad gesleten bultrotsen, achtergelaten. Lengte 14 km, 800 m, 6 uur wandelen (extra naar het Winterdal: 4 km, 350 m stijgen en dalen, 1,5 uur).

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 6

‘s Ochtends reis je per minibus in ca 45 min. via St. Gallenkirchen naar Gaschurn. De inspannende, maar schitterende wandeling begint, na een fikse klim per kabelbaan, bovenop de bergkam van de Versettla en Madrisella. Een prachtig pad voert over de smalle bergkam langs diverse toppen en steile rots- en grashellingen. Uiteindelijk bereik je na de pas Matschuner Joch en een prachtig bergmeertje de top van de Heimbühl (2540 m). Vanaf deze top daal je steil af in het rustige Vergaldenertal, dat beroemd is vanwege zijn bijzondere bloemenpracht; er leven veel alpenmarmotten. Naarmate je lager komt wordt de vegetatie dichter en uiteindelijk bereik je na een lange afdaling het dorp Gargellen weer. Lengte 14 km, 650 m stijgen en 1250 m dalen, 6,5 uur wandelen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 7

We gaan vroeg op pad, want een rit van ca. 1 uur over de schitterende Silvretta Hochalpenstrasse wacht. Na vele haarspeldbochten bereik je het hoogste punt van deze weg: de 2036 meter hoge Bielerhöhe. Boven het water van het onder liggende stuwmeer, dat een melkwitte kleur heeft, zie je de vergletsjerde toppen van de 3312 m hoge Piz Buin. Een prachtige wandeling voert je langs de oever van het meer en door het ruige Ochsental naar de Wiesbadener Hütte (2443 m). Je hebt er een prachtig uitzicht op de Vermunt-gletscher. Vanaf de Wiesbadener Hütte klimmen we nog een stukje verder naar het Radsattel (2652m) en dalen door het prachtige Bieltal af, terug naar de Bielerhöhe en het Silvretta-stuwmeer. Lengte 16 km, 750 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 8

Je verblijf in Gargellen is ten einde.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Madrisa in het hooggelegen bergdorpje Gargellen is een perfect uitgangspunt voor een week bergwandelen, Het is een luxueus en sfeervol ingericht hotel, een hotel met een ‘gouden randje’. De kamers zijn voorzien van alle comfort en zijn ruim. De tweepersoonskamers hebben geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed. Verder is er in het hotel veel met antiek gewerkt. Het hotel heeft een grote bar, lounge en 'Stube'. Tevens beschikt het hotel over een overdekt zwembad, een sauna, stoombad en solarium. Klasse ****, 7 nachten.

Over de maaltijden

De diners in Madrisa zijn voortreffelijk: elke avond wacht je een viergangendiner, waarbij je kunt kiezen uit twee hoofdgerechten. Op donderdagavond is er zelfs een vijfgangendiner.  's Ochtends staat er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en desgewenst kan men tegen betaling een lunchpakket voor je klaarmaken. Lunchinkopen kun je overigens ook in de vlakbij gelegen dorpssupermarkt doen.

Inbegrepen

 • transfers per minibus of postbus conform programma dag 2 t/m 7
 • 3x gebruik kabelbaan (dag 3, 4, 6)
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners 
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis inclusief aansluitende transfers (optioneel)

 • lunches

 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • entrees en overig gebruik kabelbanen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je maakt stevige dagtochten vanuit het dorp Gargellen diep de omringende bergwereld in. Omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kun je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. Je dient voor deze reis wel over een goede wandelconditie te beschikken. De wandelingen zijn niet lang, maar de hoogteverschillen zijn flink. Je loopt gemiddeld 6 uur per dag, over goede, maar vaak stenige paden. Soms echter verlaten we het pad en zoeken ons een weg over grashellingen. Een enkele keer lopen we een klein stukje over puinhellingen, die voor mensen met hoogtevrees lastig kunnen zijn. De hoogteverschillen zijn flink: 400 tot max 800 meter stijgen en 800 tot max 1200m dalen per dag, over soms steile paden. Bovendien wandel je op flinke hoogte, Gargellen ligt op 1420 meter, wat de inspanningen kan verzwaren. Ook plotselinge weersverslechteringen kunnen een verzwarende factor zijn. Tegenover deze verzwarende factoren staat wel dat we alle tijd nemen voor de wandelingen en dat er volop gelegenheid is voor het nemen van pauzes en voor het genieten van de natuur en van de uitzichten. Verder maken we soms gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken. Bovendien voert tijdens een aantal tochten de terugweg over hetzelfde pad als de heenweg. Wie niet verder wil, kan op deze wandelingen altijd stoppen en rustig wachten tot de doorlopers terugkomen. Je kunt natuurlijk ook altijd een dagje in het hotel blijven, er je gemak van nemen of op eigen houtje de omgeving van Gargellen verkennen.

Extra's

Aanvullende opties

Reis je zelf met de trein naar je bestemming? Boek deze groepstransfer station-accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Boek je zelf je treinreis dan kan je gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op de groepstransfer. (Check de informatie bij heen- en terugreis van deze reis hoe laat en van waar de groepstransfer vertrekt of check het treinschema van de SNP groepstreinreis). Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet je reisgezelschap op het station van Bludenz of in de accommodatie in Gargellen.

De transfer van het station naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het station) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepstreinschema.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Gargellen is ca. 900 km. Je kunt de auto bij het hotel gratis parkeren.

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Treininformatie

Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent. Lukt dat niet, dan ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie.

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Utrecht CS – Bludenz 08:34- 16:54 2
Bludenz  – Utrecht CS 11:02 - 19:59 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Groepsreis met vertrek 06 juli 2024

Heenreis Tijd  Trein
Utrecht  CS – Düsseldorf Hbf            08:34 - 10:20    ICE 105
Düsseldorf Hbf  – Ulm Hbf                      10:45 - 14:10 ICE 917
Ulm Hbf -Bludenz 14:15 - 16:54 ICE 119
Terugreis  Tijd
Trein
Bludenz- Ulm Hbf 11:02 - 13:46   ICE 118
Ulm Hbf - Frankfurt (main) Hbf 14:01 - 16:08   ICE 596
Frankfurt (main) Hbf - Utrecht CS          16:28 - 19:59    ICE 122

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft

Het Montafon en het Silvrettamassief hebben een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weersomslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. In de dalen is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer. De hogere valleien en bergmassieven vangen echter meer neerslag, hetgeen hun opvallend groene vegetatie en het grote aantal gletsjers verklaart. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Silvretta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Omdat je meestal hoog in de bergen verblijft, kun je bovendien niet veel geld uitgeven. Je hebt alleen geld nodig voor lunches, drankjes en tussendoortjes. Aan ca. € 20,- per dag zul je waarschijnlijk genoeg hebben.

Vanaf Bludenz reis je met een minibus nog een klein stukje verder naar Gargellen. Tijdens de reis zijn er enkele verplaatsingen naar andere wandelgebieden per minibus of postbus. Bovendien maken we driemaal gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in de Silvretta te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. Met een paar stevige wandelingen, voorafgaand aan de reis, kun je je conditie op peil brengen en je bergwandelschoenen en voeten alvast aan elkaar laten wennen.

Vanwege het overstappen op de treinstations adviseren wij je je bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draag je een dagrugzak (min. 25 liter), waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, regenkleding, een grote veldfles, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker. Neem verder mee:

 • een GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)
 • eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
Voor de wandelingen:
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcreme, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min 25 liter, ca. 30 liter kan prettiger zijn)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • lunchtrommel, zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen, behalve hun liefde voor de natuur, graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waarin ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

DSC_2230.jpg

Oostenrijk - Silvretta

Luxe wandelvakantie in Oostenrijk

Wandelvakantie vanuit luxe berghotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.