Oostenrijk - Großarltal, 8 dagen Wandelen door het dal van de almen

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit comfortabel berghotel

Achter de diepe Liechtensteinklamm ligt de geïsoleerde en karakteristieke vallei van het Grossarltal. Wandelen langs oude zomerboerderijen, over bloemenrijke weiden en over panoramische bergkammen van de Niedere Tauern. Een heerlijke en comfortabele wandelvakantie.

Uniek aan deze reis

 • Mooie Höhenwege in de Hohe Tauern
 • Scherpe prijs
 • Vanuit uitstekend hotel
 • Wandelen langs almen en bergweiden
Zwaarte
Comfort

Tussen hemel en aarde

Halverwege het dal en de hoogste toppen ligt een andere wereld. Hier op de almen wordt de moderne tijd ontkend en schuilt het grote geluk in kleine dingen. Grossarl is met veertig bewoonde hutten de absolute almkampioen van Oostenrijk. Lees verder...

Dag tot dag

Oostenrijk - Großarltal

Eeuwenlang heeft de boerenbevolking de hooggelegen berghellingen van het Oostenrijkse Grossarltal als hooi- en weidegrond gebruikt. In primitieve boerderijtjes, de almen, werd de zomer te midden van het vee doorgebracht. Men hooide er de weiden, molk de koeien, maakte er kaas en leidde het vee naar de hoogste alpenweiden.

Diep verscholen in het massief van de Hohe Tauern en door de nauwe Liechtensteinklamm, van de rest van het Salzburgerland afgesloten, heeft het dal veel van zijn oorspronkelijke karakter, landschappelijke schoonheid en rijke natuur behouden. Tegenwoordig vormt het Grossarltal een perfect wandelgebied met meer dan tweehonderd perfect onderhouden wandelroutes en bijna veertig 'bewirtschafte' almen: prachtig gelegen berghutten waar de wandelaar de sfeer van weleer en het echte berggevoel kan proeven. Genietend van kaffee und kuchen, kijk je na een inspannende klim vanaf het terras uit over de prachtige bergwereld van de Radstädter Tauern.

Na een welverdiende pauze vervolgen we onze weg over een brede bergkam. Via een mooi aangelegde Höhenweg dalen we af naar het dal. Dat is wandelen in het Grossarltal! Vanuit een gastvrij hotel, dat hoog op de flanken van het dal ligt, maken we stevige wandeltochten over de groene berghelling van de Radstädter Tauern.

Dag 2

’s Ochtends beginnen we bij het begin: en dat is voor het Grossarltal de spectaculaire Liechtensteinklamm. Dit is de kloof die het almendal afsluit van de rest van de wereld. Vervolgens worden we per minibus naar de Sonneggbrücke op 1150 meter hoogte gebracht. Daar vandaan maken we een mooie rondwandeling over de met sparrenbossen en weilanden bedekte helling van de Gabel. We komen langs de vierhonderd jaar oude Karsegg-alm. Aan het einde staat de bus weer klaar om ons op te pikken.

Wandeling: lengte 1,5 km (kloof) + 9,5 km (almwandeling), 450 m stijgen en dalen, 1 + 4 uur wandelen.

Overnachting in

Grossarl - Rattersberghof (Grossarl)

Dag 3

Vanaf de slagboom onder de Breiteneben-alm, een kwartier rijden van Grossarl, beginnen we aan een prachtige Höhenwanderung hoog over de bergflanken van de Grundegg en de Saukarkopf. Eerst klimmen we door het bos naar de Grosswild-alm en dan lopen we net boven de bosgrens naar de Saukar-alm, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het dal. Bij helder weer zien we in het noorden de massieven van het Salzburgerland liggen.

Vanaf hier kan naar keuze naar de 225 m hoger gelegen Saukarkopf worden geklommen. Deze top, in de vorm van een tulband, is de meest markante berg aan de oostzijde van het Grossarltal. Vanaf de Saukar-alm volgt de pittige afdaling naar het 600 meter lager gelegen Vorderstadtluck, waar een transfer volgt naar het hotel.

Lengte 17 km, 880 m stijgen en 830 m dalen, 7 uur wandelen. Zonder de Saukarkopf 1 uur minder en 225 m minder stijgen en dalen.

Overnachting in

Grossarl - Rattersberghof (Grossarl)

Dag 4

Per kleine gondel gaan we ‘s ochtends vanuit het dorp omhoog naar 1850 meter om vervolgens het laatste stukje te voet naar de 2027 meter hoge top van de Kreuzkogel te klimmen. Vanaf de top kijken we uit over het diepe Gasteinertal en de met gletsjers bedekte toppen van de Hohe Tauern. Nadat we van het uitzicht genoten hebben, beginnen we aan de prachtige tocht over de kam van de Fulseck en de Kieserl naar de 2214 meter hoge Schuhflicker. Onderweg heb je aan weerskanten steeds een prachtig uitzicht. Liefhebbers kunnen het laatste stenige stukje doorklimmen naar de top, waar je in de diepte een donker bergmeertje kunt zien liggen. Een lange afdaling, via de Au-alm, brengt ons uiteindelijk weer bij het hotel op de Rattersberg.

Lengte 14 km, 570 m stijgen en 1500 m dalen, 5,5 uur wandelen (met de Schuhflicker 45 minuten extra en 120 m extra stijgen en dalen).

Overnachting in

Grossarl - Rattersberghof (Grossarl)

Dag 5

Per minibus gaan we dieper het Grossarltal in, iets ten zuiden van het naburige dorp Hüttschlag (rijtijd 15 minuten). Daar begint de wandeling door het vriendelijke Hubalmtal.

We komen langs de gemoedelijke Hub-Grund-alm op 1311 meter hoogte. Vanaf deze alm beginnen we aan een stevige klim via de Hühnerkar-alm, waar men nog zelf zijn kaas, spek en brood maakt, naar de Spielkogelpas op 2048 meter. Hier staan we op de grens van het Nationalpark Hohe Tauern. Vanaf de pas heb je een mooi uitzicht over het Grossarltal en de toppen van de Hafnergruppe.

Aan de andere kant van de berg dalen we via de Aschlreit-alm af naar het beginpunt. Al gauw laten we de met bloemen bezaaide hooi- en weilanden achter ons en duiken het donkere sparrenbos in, dat ons naar Wolfau voert.

Lengte 16 km, 1000 m stijgen en dalen, 6,5 uur wandelen.

Overnachting in

Grossarl - Rattersberghof (Grossarl)

Dag 6

Deze mooie wandeldag begint een paar kilometer ten noorden van Grossarl, boven het Unterviehhaus op 1160 meter. We lopen via de Iggl-alm. Doel van de wandeling is de 2100 meter hoge Heukareck. De kans dat je op deze wandeling gemzen te zien krijgt, is aanzienlijk. Nadat we bij Schober de boomgrens zijn gepasseerd, is het nog een flinke klim naar de top. De beloning is groot: een adembenemend uitzicht vanaf de top. We lopen grotendeels via dezelfde weg terug.

Lengte 13 km, 1100 m stijgen en 910 m dalen, 6 uur wandelen.

Overnachting in

Grossarl - Rattersberghof (Grossarl)

Dag 7

Een rit van twintig minuten brengt ons in Grund. Over een fraai bospad langs een ruisende beek klimmen we naar de Filzmoos-alm. Door het bos en later over de almen stijgen we verder naar het hoogste punt van vandaag: de Filzmooshörndl (2189 meter).

Dan volgt een glooiende wandeling over een spectaculaire kammenroute langs toppen met klinkende namen als Grosser Himmel en Remsteinkopf tot de Bichl-alm. Ook hier maakt men nog op traditionele wijze kaas; bezoekers worden vaak verwelkomd met muziek en gezang. Een steile afdaling door de Himmelleiter voert ons naar de Grafen-alm, waar de taxi wacht.

Lengte 16,5 km, 840 m stijgen en 870 m dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in

Grossarl - Rattersberghof (Grossarl)

Dag 8

Ons verblijf in Grossarl is ten einde.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gesteld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Rattersberghof in het bergdorpje Grossarl is een perfect uitgangspunt voor een week bergwandelen. U combineert deze week de inspanningen van het bergwandelen met het comfort van een uitstekend, bijzonder gastvrij en schitterend gelegen hotel. Hotel Rattersberg in het bergdorpje Grossarl is een goed en sfeervol ingericht nieuw hotel, dat door zijn afgezonderde en hoge ligging boven het dorp nog één geheel vormt met de stallen en andere gebouwen op het erf van de familie Laireiter. Het uitzicht over het Grossarltal is vanaf het terras en de kamers prachtig. De kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien; de meeste kamers hebben een balkon. De service is uitstekend. Het hotel beschikt over een bar, lobby met gratis internetverbinding, sauna, solarium en stoombad, een prima restaurant en een ruim opgezet zonneterras. Loopafstand naar het dorp is 20 minuten (en 160 m dalen). Klasse ****, 7 nachten.

Over de maaltijden

Het hotel beschikt over een prima restaurant en de kok zorgt voor uitstekende viergangendiners, waarbij u dagelijks keuze hebt uit meerdere menu's. Er is een salade- en kaasbuffet.'s Ochtends wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet, meest met biologisch geteelde producten uit de streek, en zelfgebakken brood. U kunt dagelijks zelf uw lunchpakket klaarmaken (inbegrepen).

Inbegrepen

 • transfer station - hotel bij aankomst/vertrek voor treinreizigers 
 • transfers per minibus conform programma
 • gondel op dag 4
 • verblijf in berghotel op tweepersoonskamers op basis van volpension: vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis per dagtrein (optioneel)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • overige entrees

Over de activiteiten

U maakt stevige dagtochten vanuit het dorp Grossarl diep de omringende bergwereld in. Omdat u de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kunt u iedere dag bepalen of u wel of niet mee wandelt. U dient voor deze reis wel over een goede wandelconditie te beschikken. U loopt gemiddeld 6 uur per dag, over goede, maar vaak stenige paden. Soms echter verlaten we het pad en zoeken ons een weg over grashellingen. Een enkele keer lopen we een klein stukje over puinhellingen, die voor mensen met hoogtevrees lastig kunnen zijn. De hoogteverschillen zijn flink: 400 tot 900 meter stijgen en dalen per dag, over soms steile paden. Eenmaal daalt u 1500 meter. Bovendien wandelt u op flinke hoogte; Grossarl ligt op 1000 meter, wat de inspanningen kan verzwaren. Ook plotselinge weersverslechteringen kunnen eveneens een verzwarende factor zijn.  Hier tegenover staat wel dat we alle tijd nemen voor de wandelingen en dat er volop gelegenheid is voor het nemen van pauzes en voor het genieten van de natuur en van de uitzichten. U kunt natuurlijk ook altijd een dagje in het hotel blijven.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet je reisgezelschap op het station in St. Johann im Pongau (als je reist per trein) of in de accommodatie in Grossarl (reizend met eigen vervoer). Je kunt parkeren bij de accommodatie.

Treininformatie

Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent. Lukt dat niet, dan ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrek 24 juli 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – St Johann P. 06:38 - 18:03 3
St Johann P. – Amsterdam CS 10:58 - 21:58 1

 

Groepsreis met vertrek 31 juli  en 28 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – St Johann P. 06:38 - 19:02 2
St Johann P. – Amsterdam CS 10:58 - 23:35 2

 

Groepsreis met vertrek 07 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – St Johann P. 06:38 - 17:02 2
St Johann P. – Amsterdam CS 10:58 - 22:30 1

 

Groepsreis met vertrek 14 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – St Johann P. 07:46 - 19:02 3
St Johann P. – Amsterdam CS 10:58 - 21:58 1

 

Geef je gewenste opstapplaats bij boeking door. Je krijgt een mobiel ticket en een schema vanaf jouw woonplaats of dichtstbijzijnde station, reist individueel en ontmoet de andere deelnemers en de reisleider op het treinstation van aankomst of eerste accommodatie. Zie tevens de informatie bij de tekst 'Waar ontmoet ik de groep'. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze app beschikbaar zijn.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Het Grossarltal en de Hohe Tauern hebben een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. In de dalen is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer. De hogere valleien en bergmassieven vangen echter meer neerslag, hetgeen hun opvallend groene vegetatie verklaart. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Großarltal ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Omdat u meestal hoog in de bergen verblijft, kunt u bovendien niet veel geld uitgeven, behalve op de almen, waar we vaak even stoppen voor een drankje. Omdat u tijdens de reis nauwelijks gelegenheid heeft geld te wisselen, adviseren wij u om vanuit Nederland geld mee te nemen voor de gehele reis. Aan ca. € 10,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben.

Vanaf St.Johann im Pongau reist u met een minibus nog ruim een half uur verder naar Grossarl. Tijdens de reis zijn er meerdere korte verplaatsingen naar het beginpunt van de wandeling of vanaf het eindpunt terug naar St.Johann. Omdat alle wandelingen zich in het Grossarltal afspelen, zijn de transfers tijdens de reis nooit langer dan een kwartier.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in het Grossarltal te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Met een paar stevige wandelingen, voorafgaand aan de reis, kunt u uw conditie op peil brengen en uw bergwandelschoenen en voeten alvast aan elkaar laten wennen.

Vanwege het overstappen op de treinstations, adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draagt u een dagrugzak waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)


Voor de wandelingen
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)
 • afsluitbare lunchbox om zelf te smeren boterhammen in te doen
 • thermosfles voor drankjes bij de lunch
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op de volgende specifieke detailregels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de website van het Oostenrijks verkeersbureau’s. Volg svp ook de links naar de detailinformatie!
https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie

Extra informatie over testen ter plaatse

 • Bij incheck in hotels, berghutten en horeca is een geldig testbewijs verplicht of bewijs van vaccinatie/ genezen. Tests ter plekke zijn gratis en er zijn ruime testmogelijkheden, o.a. bij apotheken.
 • Gasten moeten worden geregistreerd als zij langer dan 15 minuten blijven - binnen en buiten. Een negatief testresultaat moet aan het personeel worden voorgelegd. Regel svp je testresultaat vooraf aan het verblijf of bezoek; zo belast je het drukke personeel minder. De volgende tests zijn toegestaan:
  * Negatieve PCR test (geldigheidsduur: 3 dagen)
  * Negatieve antigeentest onder toezicht bij teststation, apotheek, enz. (geldigheidsduur: 2 dagen)
  * Antigeentests voor zelftesten (digitaal), geregistreerd in een app (geldigheid: 1 dag)
  * Zelftests ter plaatse zullen ook toegang verlenen. Deze test is echter alleen geldig voor het ene bezoek of de overnachting in kwestie.

Extra informatie voor overnachtingen in berghutten:

Detailinformatie is te vinden op de Website van de Oostenrijkse Alpenvereniging

 • Denk aan de testverplichting of een vaccinatiebewijs (zie boven)
 • Zonder reservering geen overnachting mogelijk (dat regelen wij dus voor je)
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Bezoek hutten alleen in goede gezondheid en met een geldige toegangstest of een bewijs van vrijstelling van de test!
 • Overnachten alleen mogelijk met eigen slaapzak en kussensloop (min. 60x80 cm). Er zijn géén dekens beschikbaar. We raden een lichte dons- of zomerslaapzak aan; geen huttenslaapzak of lakenzak dus!
 • Neem je eigen handdoek mee.
 • Neem zelftests mee voor meerdaagse tochten! (alleen nodig indien niet "Gevaccineerd" of "Genezen")
 • FFP2-maskerplicht voor gasten, behalve aan tafel
 • Personen van één gastengroep met overnachting kunnen samen aan één tafel worden ondergebracht zonder minimumafstand (max. 4 volwassenen en 6 minderjarigen)
 • 22.00 ‘Sperrstunde’: geen toegang meer en ‘huttenrust’.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

schuhflickr.jpg

Oostenrijk - Großarltal

Wandelen door het dal van de almen

Wandelvakantie vanuit comfortabel berghotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten