Rit over de Crown Range Road tijdens de SNP reis over het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland, 9 dagen Bergen en regenwouden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Een kort rondje over het afwisselende Zuidereiland, dat op vele manieren uitgebreid kan worden. Lekker wandelen? De mogelijkheden op het Zuidereiland zijn onbegrensd. Liever aan of op zee? Ga dan walvissen spotten bij Kaikoura of kayakken bij Abel Tasman. Leuke koffietentjes en hippe winkels? Queenstown en Christchurch zijn er klaar voor. Zie het dag-tot-dag programma voor suggesties.
Je overnacht in met zorg uitgekozen bed & breakfasts, lodges en hotels. Verwacht geen overdreven luxe maar wel rustige, sfeervolle plekken, mooi gelegen in de natuur of in de steden, met vaak vriendelijke eigenaren

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende wandelingen naar keuze
 • De belangrijkste bezienswaardigheden van het Zuidereiland
 • Huurauto inclusief
 • Naar keuze te verlengen en uit te breiden
 • Ontbijt inclusief
 • Sfeervolle en mooi gelegen overnachtingsplaatsen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen op het Zuidereiland

Brem. Dat is het eerste dat opvalt als je aankomt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Oké: daarvóór zie je uit het vliegtuig natuurlijk al de spectaculair hoge Alpen en het glinsterende vlechtwerk van de rivieren. Die bloeiende gele brem overal op de hellingen, die alles metéén al een zonnige uitstraling geeft. Lees verder...

Dag tot dag

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Op een eiland vind je sneeuwwitte bergtoppen, een ruige kustlijn, azuurblauwe wateren, imposante gletsjers en nog veel meer moois. Het is een geweldige plek om te wandelen en je te laten imponeren door al het natuurschoon. Je kunt deze basisreis van 9 dagen helemaal aanpassen aan je wensen.

Je begint je reis in de universiteitsstad van Christchurch. Ondanks de verwoestingen die een aardbeving recent heeft aangericht is het een leuke en gezellige stad, en zeker de moeite waard. Nadat je de auto opgehaald hebt, start je de reis naar het noorden. Op naar de walvissen in Kaikoura! Door de Marlborough wijnprovincie naar het wonderschone Nelson Lakes NP en via de Buller Gorge naar de naar de door wind en golven geteisterde West Coast, een bijzondere wereld die je nergens anders treft. Midden in de regenwouden ontmoet je rivieren van ijs uit de Southern Alps, die haast de zee raken. Na een bezoek aan de beroemde gletsjers, steek je over een geweldige route de Haast Pass over. Je bereikt het betoverende Lake Wanaka en kunt vanuit daar vele wandelingen maken rond Mt. Aspiring, de Matterhorn van Nieuw-Zeeland. Je volgt de spectaculaire weg naar Milford Sound, een spectaculaire fjord in de ongerepte natuur van Fiordland NP. Via de oostkant van de Southern Alps rij je weer naar het noorden. Het landschap is hier volledig anders vanwege de droogte: steppes met turkooizen meren tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. Je brengt een bezoek aan Mount Cook; met 3764m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De reis eindigt in Christchurch.

Pas de reis aan naar je wensen 
Je zult zien dat deze basisreis opgebouwd is uit één nacht op elke plek. Als je er voor kiest om het hier bij te houden, zal je merken dat je eigenlijk tijd te kort komt om alles op een rustige manier te bekijken. We raden daarom aan om extra nachten toe te voegen op de plekken die je het meest aanspreken. Hierdoor heb je meer rust in de reis en ook meer tijd om de omgeving te bekijken of een wandeling te maken. In het dagprogramma wordt steeds vermeld wat ergens te doen is, zodat je goed kunt bepalen op welke plek je graag langer wilt blijven.

Uitbreidingsopties

Dag 1

Je komt aan in Christchurch, een vriendelijke universiteitsstad aan de oostkust, die door de zware aardbeving van februari 2011 flink beschadigd is. Met name een aantal hogere gebouwen in het centrum, waaronder de karakteristieke Cathedral, werden het slachtoffer. Het centrum van de stad is nog steeds deels een bouwput. Dat klinkt niet erg aantrekkelijk, maar het is een bijzondere ervaring hier doorheen te lopen. Je kan niet om de impact van de beving heen en je ziet de veerkracht van de bewoners in allerlei leuke, nieuwe initiatieven, zoals de Cardboard Cathedral, als vervanging van de verwoeste kathedraal, en het Re:start winkelcentrum, in kleurrijke zeecontainers, met dezelfde relaxte en leuke sfeer als de stad voor de ramp had. Buiten dat zijn er nog veel oude gebouwen wél blijven staan en zijn de botanische tuinen een lust voor het oog. Het is daarom zeker een bezoek waard!

Heb je wat langer de tijd bij Christchurch, maak dan een daguitstapje naar het Banks Peninsula. Dit heuvelachtige en waterrijke gebied is gevormd door vulkaanuitbarstingen. Je vindt er kleine havens, het historische plaatse Akaroa en prachtige stranden. Ook de rit langs de kraterrand is zeker de moeite waard.

Uitbreidingsopties 
Vlak bij Christchurch kun je een korte, meerdaagse wandel trektocht maken, de Banks Peninsula Track. Klik hier voor meer info.

Overnachting in

Christchurch

Dag 2

Langs de kust rijd je naar het toeristische Kaikoura (190 km). Dit gezellige plaatsje dankt zijn bestaan voornamelijk aan het voorkomen van veel walvissen, waaronder Potvissen, voor de kust. Vroeger werden ze gevangen, nu kun je ze bewonderen tijdens een walvissafari. Verder is het een goede plek om vanaf een boot naar dolfijnen te kijken.

In Kaikoura zelf vind je het startpunt van de 3 uur durende Kaikoura Peninsula Walkway. De route voert je over een mooi pad over de kliffen langs zeehonden en vele uitzichtpunten. Zeker de moeite waard!

Uitbereidingsopties 

 • Bij Kaikoura kan je een korte, 3 daagse wandeltrektocht maken over de Kaikoura Coastal Track. De middelzware trektocht voert over kale bergkammen, door dichte bossen en over verlaten stranden.
 • Na je bezoek aan Kaikoura kan je 160 km doorrijden naar Picton. Vanuit daar kan je kan je de 4 daagse Queen Charlotte Track in de Marlborough Sound gaan lopen. De route voert je door de oorspronkelijke 'native bush' met boomvarens, rimu en nikkau palmen, afgewisseld met landerijen en vooral vele uitzichten over de prachtige kustlijn. Voor de start van deze tocht verblijf je eerst een nacht in Picton. Vanuit Picton is het 130 km naar Nelson Lakes.
 • Wil je naar het beroemde Abel Tasman NP? Rij dan door naar Marahau vanwaar je zo het park in wandelt en kayakt. Abel Tasman NP is met haar azuurblauwe zee, ongerepte prachtige bossen en uitbundige dierenleven, van ongekende schoonheid. Vanuit Marahau is het vervolgens 115 km naar St. Arnoud.

NB. Voor de optionele wandeltochten die tot hier te boeken zijn (Banks Pensinsula, Kaikoura en Queen Charlotte) heb je geen auto nodig. Je kan met bus (snel) of trein (langzaam, maar bijzonder) van Christchurch, via Kaikoura, naar Picton reizen en daar pas een huurauto ophalen voor het vervolg.

 

Overnachting in

Kaikoura

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Dolphin Watching Kaikoura

Je verzamelt bij Dolphin Encounter aan de Esplanade in Kaikoura. Hier is een leuk café met veel informatie over zeezoogdieren.
Om 8.30 en 12.30 begint de 3 tot 3,5 uur durende excursie. eerst een korte busrit naar de haven, dan met een boot de oceaan op.
Het hoofddoel is om Dusky Dolfijnen te gaan bekijken. Deze levendige dolfijnen zijn bekend om hun acrobatische toeren. Daarnaast kan je, als je geluk hebt, zeehonden, orca's of andere walvissen spotten.
Zorg voor warme en waterdichte kleding.

NB. Vanaf dezelfde boot kan je ook (tegen meerprijs) tussen de dolfijnen zwemmen. SNP wil dit niet aanbieden omdat er redenen zijn om aan te nemen dat de zwemmers stress bij de dolfijnen veroorzaken.

Whale Watching Kaikoura

Je verzamelt bij het treinstation van Kaikoura.
Om 10.00 en 12.45 begint de cruise met een korte busrit naar de haven. Je bent ca. 2,5 op de boot (reken op 3,5 uur in totaal, incl inchecken, busrit, etc).
Het hoofddoel is om Potvissen te gaan bekijken. Deze imposante dieren leven het hele jaar in de oceaan bij Kaikoura. De kans dat je ze daadwerkelijk ziet op de cruise is 95%. Als je pech hebt krijg je 80% van de prijs terug. Als je geluk hebt zie je naast de potvissen ook dolfijnen, orca's of andere walvissen.

Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Dag 3

Je vervolgt de kustweg noordwaarts en komt, rond Blenheim, door het hart van de Marlborough wijnregio. De wijnbouw is hier veel grootschaliger dan we in Europa gewend zijn het is interessant om de verschillen te zien. Na een rit van totaal 230 km bereik je St. Arnaud, een klein dorpje in het Nelson Lakes National Park. 

St. Arnaud ligt op 600m hoogte, met verspreid liggende huizen tussen de bomen, omgeven door hoge bergen. Lake Rotoiti is van tijdloze schoonheid en er zijn mooie wandelingen uitgezet door het Mountain Beech forest. Om een echt lange wandeling te doen, naar een uitzichtberg, is het handig een extra nacht in St. Arnaud op te nemen.

Overnachting in

Nelson Lakes NP

Dag 4

Je rijdt vandaag 200 km van St. Arnaud naar Punakaiki. De route voert door de fotogenieke Buller Gorge naar de smalle kuststrook met zwarte stranden en een ruige zee. Breng onderweg een bezoek aan de zeehondenkolonie op de windgeteisterde Cape Foulwind.

Je bestemming voor vandaag is Paparoa NP. Het is een park met ruige zeekliffen, dramatische bergen, rivier-valleien en een heel diverse flora en fauna. Je kunt er dan ook mooie wandelingen maken door het regenwoud. Ook is dit park bekend om de zogenaamde Pancake Rocks. Dit zijn rotsen van kalksteen die door de zee zo gevormd zijn dat ze op een stapel pannenkoeken lijken. Het is indrukwekkend om te zien hoe de zee met een enorme kracht water door de smalle openingen in de rotsen stuwt.

Je overnacht in een kleine nederzetting, direct aan de oceaan. Kies je er voor om hier een extra nacht door te brengen, dan kan je op de tweede dag kan je een mooie rondwandeling te maken langs de fraaie kust en de Porari River in het stille regenwoud (ca. 3,5 uur).

Overnachting in

Punakaiki

Dag 5

Je reist verder zuidwaarts langs de Westcoast. De route, in totaal 240 km, voert voor een groot deel langs de indrukwekkende kust met haar vele stranden en kalkstenen rotsen in het water.

Onderweg kom je langs Hokitika. Een leuk, historisch goudzoekersplaatsje direct aan zee. Het is bekend vanwege de sieraden van greenstone die hier van oudsher gemaakt worden. Vanaf Hokitika worden de nederzettingen steeds kleiner en de natuur steeds grootser.

Je volgende stop is de beroemde Franz Josef gletsjer. Dit is een mooie plek voor een wandeling naar de gletsjer toe. Heel dicht zal je niet in de buurt kunnen komen, omdat de gletsjer sterk aan het smelten is, maar desondanks is het een indrukwekkend gezicht.

Vervolg je weg naar Fox Glacier over drie enorme, beboste morenewallen, overgebleven uit de tijd dat de gletsjers vele malen groter waren dan nu. De plaats zelf is toeristisch, maar kleiner en rustiger dan Franz Josef en je vindt er enkele veehouderijen, maar de nederzetting is toch vooral gericht op reizigers. Bij het visitors centre haal je informatie over de omgeving en wandel je dan over een mooi aangelegd pad naar de gletsjer die in het regenwoud verstopt zit.

De volgende ochtend raden we je aan om vroeg op te staan voor een bezoek aan Lake Matheson. Dit meer wordt ook wel het ‘spiegel-meer’ genoemd, vanwege de fantastische weerspiegeling van de omliggende bergen op het wateroppervlak. Het beste moment voor een bezoek is voor 7 uur ’s ochtends. Je kunt ook een fijne wandeling van 1,5 uur om het meer maken.

Uitbreidingsopties

 • Wil je meer tijd hebben om deze schitterende omgeving te verkennen, dan kunt je nog een extra nacht in Fox Glacier plannen. Bijvoorbeeld voor de wandeling over Gillespies Beach, een schitterend strand, met zicht over de onmetelijke oceaan aan de ene kant en de begletsjerde Southern Alps aan de andere kant.
 • Tussen Punakaiki en Fox kun je eventueel een verblijf in de bijzondere Wildernis Lodge Arthurs Pass bijboeken. Klik hier voor meer informatie. 

Overnachting in

Fox Glacier

Dag 6

Vandaag volg je eerst nog geruime tijd de fraaie Highway 6 langs de kust. Bij Lake Moeraki kan je een leuke korte wandeling naar het verscholen Monro Beach maken.

Bij het plaatsje Haast draait de weg scherp landinwaarts en begin je aan een klim naar de Haast Pass (560 meter). Dit is één van de mooiste alpiene passen van Nieuw-Zeeland en de route door Mt. Aspiring National Park heeft dan ook een enorme wow-factor. Je zult na elke bocht de neiging hebben om weer te stoppen om van het uitzicht te genieten. Onderweg kom je een aantal prachtige watervallen tegen. Achter de pas liggen enkele karakteristieke enorme, blauwe meren, restanten van voormalige gletsjers.

 

Na 270 km kom je in Wanaka, gelegen aan een prachtig meer. De plaats zelf is klein, erg relaxed en heeft leuke restaurants en cafés. Wanaka is de ideale uitvalsbasis om het nabij gelegen Mt. Aspiring National Park ter voet of mountainbike te ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Wanaka of Queenstown

Veel mensen overnachten in Queenstown, 70 km voorbij Wanaka. Dit is hét toeristisch centrum van zuidelijk Nieuw-Zeeland en biedt een onbeperkte keuze aan wandelingen, fietstochtjes maar ook spectaculaire zaken als raften en bungyjumpen. Helaas is Queenstown erg druk geworden de laatste jaren en begint het zijn charme te verliezen. Daarom prefereren wij Wanaka. Wil je echter in Queenstown overnachten, dan kunnen we dat uiteraard regelen. 

Uitbreidingsoptie 

Tussen Fox Glacier en Wanaka ligt de bijzondere Wildernis Lodge Lake Moeraki. Hier vind je een unieke combinatie van bijzondere regenwouden, enorme rivieren met kristalhelder water en een ongerepte kust met pinguïns. Klik hier voor meer informatie.

Overnachting in

Wanaka

Dag 7

Het is tijd voor de volgende een prachtige rit! De dag kan je net zo lang maken als je wilt, want er zijn onderweg vele plekken mogelijk om te stoppen. Vanuit Wanaka rijd je over de Crown Range Road richting Queenstown. De bochtige route voert door een indrukwekkend berglandlandschap met zicht op hoge pieken en groene valleien.

Onderweg kom je langs Arrowtown, een charmant oud dorpje dat haar oorsprong heeft in het vele goud dat er in de nabij gelegen rivier gevonden werd. De oude huizen in het dorp zijn mooi gerestaureerd en het is een goede plek om te leren over de historische gouddelving. Samen met haar vele cafés en restaurants en leuke winkels, maakt dit een leuke stop voor onderweg.

De weg gaat verder naar Queenstown. Deze zeer toeristische plaats ligt op een prachtige plek aan een enorm bergmeer en is omringd door de Remarkable Mountains. Je kunt eventueel stoppen om een bootexcursie maken over het meer, ergens te gaan lunchen of een wandeling in de buurt maken.

Vanuit hier is het hemelsbreed niet zo ver meer naar de Milford Sound, maar er liggen wat bergen in de weg waar je om heen moet rijden, dus in de praktijk ben je nog wel even onderweg. Eerst is het nog ongeveer 2 uur rijden naar Te Anau. De route voert langs de oevers van het Lake Wakatipu en dan door groene graslanden. In totaal leg je tot Te Anau 225 km af.

 

Op weg naar de Milford Sound

Vanaf Te Anau begin je aan de Te Anau-Milford hwy. Deze voert je dwars door het magnifieke Fjordland National Park over 119 km naar de beroemde Milford sound. Het is een bergachtig gebied waar gletsjers ooit vele fjorden hebben uitgesleten. Het landschap is ruig, met hoge pieken, woeste rivieren en prachtige bergmeren. Het duurt even voordat je bij je ‘einddoel’ bent, maar de weg er naar toe is een groot feest.

 

Onderweg zal je vaak stoppen en heb je de mogelijkheid korte (en soms lange) wandelingen te maken. Zo kom je langs een zogenaamd ‘mirror-lake’, heb je meerdere plekken waar je op zoek kunt naar prachtige vogels, zie je prachtige watervallen en geniet je van een door ijs uitgesleten amfitheater. Kies ook zeker een of meerdere langere wandelingen uit. Een aanrader is die naar de Key Summit  (2 uur) vanwaar je een geweldig zicht hebt op de 3 omliggende valleien.

 

Het eindpunt van de weg is het begin van de Milford Sound; een 22 km lang fjord, waar het 290m diepe zwarte water omgeven wordt door 1500m hoge steile wanden. Per boot kan je een excursie door dit indrukwekkend fjord maken. Wie weet zie je onderweg ook zeehonden en dolfijnen!

 

Je overnacht in Te Anau. Vanuit daar kun je een deel van de bekende Kepler Track wandelen, evt. met behulp van de watertaxi. Je loopt door oerbossen en langs het weidse Lake Te Anau. Het is ook mogelijk een cruise op het meer te maken naar de Glowwormcaves. En uiteraard zijn er nog meer wandelingen te maken, bv bij Manapouri, waar je eerst de rivier moet overroeien en weinig mensen zult zien.


Uitbreidingsopties

 • We raden je aan minimaal 1 nacht in Te Anau (of op de boot) bij te boeken. Er is zo veel te doen in de omgeving, dat meerdere extra nachten ook zeer goed mogelijk zijn.
 • Boek een 2,5 uur durende dagcruise (zie hieronder),
 • Voor een unieke ervaring in de Milford Sound kies je voor de Milford Overnight Cruise. Klik hier voor meer info.
 • Maak een excursie naar de afgelegen en weinig bezochte Doubtful Sound met een overnachting op een boot waarbij je eventueel, vanaf het schip, kunt kajakken. Klik hier voor meer info.

Overnachting in

Te Anau

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

milford-sound2.jpg

Milford Sound Nature Cruise

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden de 2,5 uur durende Nature Cruise aan, waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Tijden: 10.30 tot 13.00 en 13.35 tot 15.50 (tijden kunnen veranderen). Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Dag 8

Een lange rit van 420 km voert je over de droge vlaktes in de regenschaduw van de bergen. Hier kan alleen iets groeien als er geïrrigeerd wordt. Vanuit de turkooizen meren is daarom een uitgebreid net van kanalen aangelegd om o.a. de fruitbomen van water te voorzien. Langs de weg kun je stoppen bij de vele fruitstalletjes.

Twizel, de laatste stop voor het eindpunt, is een nederzetting die is aangelegd voor de mensen die aan de dammen en kanalen werkten. Je volgt de weg langs het enorme en felblauwe Lake Pukaki. Zeker met de bergen in de verte, is dit een prachtig gezicht.

De bestemming voor vandaag is het dorp Mount Cook, gelegen onder de legendarische Mt. Cook, met 376 m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Je zit hier midden in de ruige natuur van de Southern Alps, met rondom besneeuwde toppen. Het is een prachtige plek en je kunt hier meerdere wandelingen maken zoals de tocht naar Hooker Lake.

Kies je hotel
In Mount Cook Village zijn de beschikbare accommodaties zo verschillend dat je een voorkeur kunt uitspreken voor het grote, klassieke Hermitage, met ruime kamers met zicht op Mt.Cook en een weinig sfeervol, minder mooi gelegen en dus goedkoper motel. Wij bieden standaard de Hermitage aan.

Uitbreidingsopties

 • Mt Cook is zo'n mooie plek dat je hier ook best een dag langer wil blijven.
 • Tussen Te Anau en Mt Cook kun je een verblijf in het sympathieke plaatsje Clyde, bij Alexandra aan de 'droge kant' van het Zuidereiland plannen. Clyde is ontstaan in de goldrush periode en lag aan de Otago Railway die ertsen naar Dunedin bracht. Inmiddels is deze spoorlijn een geliefde meerdaagse fietsroute, de Otago Rail Trail, die je bij ons kunt reserveren. Klik hier voor meer info.
 • Wil je verder zuidwaarts dan kunnen we een bezoek aan vogeleiland Stewart Island of Porpoise Bay bij de Catlins voor je organiseren. Dit is weer te combineren met de oude universiteitsstad Dunedin, 'with a taste of Scotland’. Deze stad staat bekend om zijn mooie historische gebouwen, in Victoriaanse, Edwardian en Vlaamse renaissance stijl. Aan de kust zijn kolonies zeevogels (Albatrossen en Pinguïns) te bezoeken. 

Overnachting in

Mount Cook

Dag 9

Je daalt af uit het gebergte en volgt een schitterende 'scenic route' door de weidse vlakten van de Canterbury Plains, doorsneden door diepe rivierdalen. Na 330 km bereik je Christchurch Airport. Bij een vroege vlucht adviseren we een extra nacht in Christchurch.

Zie dag 2 voor eventuele uitbreidingen vanaf Christchurch.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We hebben de overnachtingsplaatsen voor deze rondreis met zorg uitgekozen. Ze variëren van een B&B in een rustige wijk van een grote stad tot een fraaie lodge aan zee.

Over het algemeen zijn de kamers ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche, wc en de mogelijkheid koffie en thee te zetten. Meestal is er ook een televisie.

Over de maaltijden

Bij de standaard accommodaties staat elke ochtend een Nieuw-Zeelands ontbijt voor je klaar. Het is vaak een 'Cooked Breakfast', d.w.z. met gebakken eieren, worstjes etc. Daarom zijn de prijzen hiervoor vrij hoog. Je kan er ook voor kiezen het ontbijt niet van te voren vast te leggen en zelf ter plekke te kijken hoe en waar je ontbijt. Geef dit bij boeking aan.

In uitzonderingsgevallen kan het zijn dat er geen ontbijt wordt geserveerd. Dan kun je zelf iets klaarmaken op de kamer (er is minimaal een waterkoker, soms een keukentje) of in een nabijgelegen café ontbijten. 

Een lunchpakket kun je onderweg inkopen of je gaat in een restaurant lunchen. Voor de avondmaaltijd kun je, zeker in de wat grotere plaatsen, bij veel leuke restaurants terecht.

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen
 • 8 ontbijten
 • huurauto, incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • atlas met wegenkaarten en stadsplattegronden
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • eventuele parkeerkosten in steden
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen van dag 2 in Christchurch tot vertrek van het vliegveld van Christchurch. Dit is incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico).

De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen:
- voor 1 persoon: BC Holden Spark of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 
- voor 2 personen: DC Toyota Corolla of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 
- voor 3 of 4 personen: JC Ford Falcon of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
Indien je een andere auto wenst, dan dient je dat bij boeking aan te geven.

Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig.
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten. Tijdens de rondreis heb je echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen.
In Nieuw-Zeeland, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd. Een bezoek aan de VVV en het Visitor Centre zijn daarom vaste prik en levert een schat aan informatie op. Een goede reisgids is onontbeerlijk en vooraf kun je je hier oriënteren op de natuur en wandelingen.
Je krijgt van SNP bij dit arrangement geen gedetailleerde routebeschrijving van eventuele wandelingen; deze zijn ter plekke goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

Je kunt deze standaardreis op elke overnachtingslocatie uitbreiden met extra nachten. Voor een ontspannen vakantie blijf je op elke locatie het liefst minimaal 2 nachten, zodat je tijd hebt om de omgeving te bekijken of een wandeling te maken. In het dagprogramma is daarom steeds vermeld wat ergens te doen is, zodat je goed kunt bepalen op welke plek je graag langer wilt blijven.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Christchurch.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Reis vanuit Europa naar Nieuw-Zeeland

Via Singapore, Hong Kong of Kuala Lumpur 
Als je van Europa naar Nieuw-Zeeland reist, stap je meestal over in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt je hier 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Nieuw-Zeeland pas aan het eind van de dag.

Je kunt deze tijd op meerdere manieren overbruggen:
- Boek ter plekke een ‘dag-hotelkamer' voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld van Kuala Lumpur of Singapore.
- Je kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet. Hier tref je ook een handdoek en zeep aan. 
- Maak een (soms gratis) busexcursie door de stad zonder eerst door de douane te gaan.
- Breng zelf een bezoek aan de stad. Je verlaat dan het vliegveld via de douane. Hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zal je bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom gepaste kleding mee in je handbagage, of koop deze ter plekke.

Via Sydney of Melbourne
Vlieg je met Emirates, dan is er vaak een tussenstop in Sydney of Melbourne. Het is mogelijk in een van deze steden een paar dagen te verblijven om de lange reis te onderbreken. In beide plaatsen is veel te zien en te doen, en het is dan ook een zeer goede aanvulling op de reis.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum.
Vind je het fijner om van het vliegveld afgehaald te worden, dan kunnen we een taxi-transfer reserveren.

Op de dag dat je Christchurch verlaat, haal je bij het stadskantoor van de verhuurder de huurauto op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad.

Je kan dit arrangement starten van begin oktober tot eind april. Dit is het Nieuw-Zeelandse zomerseizoen. Het Noordereiland (vooral het noorden hiervan) kent een subtropisch klimaat, met milde temperaturen. Het Zuidereiland kent wat meer extremen. De westkust, met het schitterende gematigde regenwoud, behoort tot de natste plekken op aarde. De oostkant in de regenschaduw is gortdroog en zonnig. De zonnestraling is zeer fel, goede bescherming is nodig.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nieuw-Zeeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens dit arrangement rijd je ongeveer 2300 km. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn in perfecte staat, men rijdt links en er is naar Europese begrippen weinig verkeer (buiten de grote steden). 
Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt op dag 2 de auto bij het stadskantoor van de verhuurder op. We hebben hiervoor gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad. 

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lake_matheson.jpg

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland

Bergen en regenwouden

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten