Nederland - Veluwe - Zuid, 4 dagen Langs de Nederrijn en Nationaal Park De Hoge Veluwe

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Arnhem is het ideale uitgangspunt voor een rondje over de Veluwe. De stad was altijd al bijzonder vanwege het schitterende Sonsbeekpark. Nu is ook het centrum, zwaar gehavend in de oorlog, helemaal opgeknapt en klaar om iedereen te ontvangen. Het Nationaal Park Hoge Veluwe herbergt naast uitgestrekte natuur ook Jachtslot Hubertus en Museum Kröller-Müller. De volgende etappe gaat over uitgestrekte heidevelden met grote grazers, schaapskuddes en een stop op het terras in buurtschap de Mossel. De laatste wandeling leid je van Wageningen, de stad van de Vrijheid, terug naar Arnhem. Je flaneert tussen stuwwal en uiterwaarden van de Nederrijn, met hoogtepunten als Kasteel Doorwerth en het Duno plateau. Nooit geweten dat het eigen land zo mooi kan zijn...

Uniek aan deze reis

 • Parken van Arnhem
 • Nationaal Park Hoge Veluwe
 • Uiterwaarden van de Rijn
 • Verblijf in Hotel de Wereld
 • Kasteel Doorwerth
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Nederland - Veluwe - Zuid

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1 Aankomst in Arnhem, stadswandeling
 • Dag 2 Wandeling naar Otterlo
 • Dag 3 Wandeling naar Wageningen
 • Dag 4 Wandeling naar Arnhem. Einde van het arrangement.
Voor meer details klik je op de betreffende dag

Dag 1

Aankomst in Arnhem. Als je op tijd arriveert kan je de leuke stadswandeling maken die we hebben uitgezet, door het Modekwartier en het opgeknapte centrum.

Overnachting in

Arnhem

Dag 2

Door Park Zypendaal en de Gulden Bodem loop je Arnhem uit en bereikt via Landgoed Warnsborn de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier pak je een witte fiets, zodat je niet de kortste route naar Otterlo hoeft te nemen, maar het park beter kunt verkennen. De smalle asfaltfietspaadjes leiden over uitgestrekte heidevelden en bossen naar jachtslot St. Hubertus, het Kunstmuseum Kröller-Müller en het bezoekerscentrum met het Museonder. Dit laatste museum gaat over het bodemleven in het park. Wandeling: ca. 3 uur, lengte 11 km, fietsen ca. 1,5 uur, lengte 20,5 km.

Overnachting in

Otterlo

Dag 3

Door het uitgestrekte heide- en bosgebied van Planken-Wambuis wandel je naar het buurtschap de Mossel. Hier, midden op de Veluwe, is het heerlijk toeven bij een verfrissing op het terras. 
De everzwijnen laten zich overdag niet zien, maar je komt ongetwijfeld wat grote grazers tegen op de route naar de Ginkelse hei. Een volgende stop is mogelijk bij de Panorama hoeve, alvorens je de laatste etappe naar Wageningen aanvangt. Via de Wageningse Eng loop je de gemoedelijke plaats, met grote universiteit, in. Wandeling 20,5 km, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

Wageningen

Dag 4

Vandaag een lange, maar zeer afwisselende wandeling. Eerst gaat het bovenlangs de uiterwaarden van de Rijn door het Arboretum, dan door het Renkumse beekdal naar het gelijknamige plaatsje. Verder langs de Rijn en over de Noordberg naar het fraaie Kasteel Doorwerth. Mooie plek voor een pauze op het terras. Uitgerust begin je aan de klim naar het Duno-plateau, met een on-Nederlands uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden. Door het park Mariëndaal bereik je Arnhem. Wandeling 25 km, ca. 7 uur lopen. Je kan op verschillende plekken de bus naar Arnhem nemen om de route in te korten. In Arnhem eindigt het arrangement.
Je kan je bagage ophalen in het hotel in Arnhem en gelijk naar huis reizen.
Als je een extra nacht in Arnhem bijboekt kan je de lange wandeling van vandaag rustig uitlopen en de volgende ochtend Arnhem rustig bekijken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede hotels op kamers met privé badkamer. In Arnhem ligt het moderne hotel in het gezellige Modekwartier. In Otterlo ben je te gast in een oude, geheel opgeknapte herberg. In Wageningen reserveren we een kamer in het beroemde Hotel de Wereld, waar in 1945 de capitulatie is getekend.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt iedere ochtend verzorgd. Voor de lunch koop je zelf wat in, of eet je onderweg iets op een terras.
In de hotels waar je overnacht kun je 's avonds heerlijk eten, maar er zijn er ook andere eethuisjes en restaurants in de omgeving.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3x ontbijt
 • bagagevervoer op dag 2,3 en 4 (max 1 stuks bagage p.p.)
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal.
 • toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • entree Nationaal Park Hoge Veluwe (ca. €11 p.p.)
 • overige entrees voor bv. musea
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je wandelt over graspaden, bospaden en (on)verharde wegen. De wandelingen zijn rond de 20 km per dag met geringe hoogteverschillen. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wil je na de laatste wandeling niet meteen naar huis reizen, dan kun je nog een nacht in Arnhem (of Otterlo) bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Modez

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met de eigen auto naar Arnhem rijdt zit je vast aan betaald parkeren in de buurt van het hotel. Voor de duur van de wandeltocht kan je eventueel een gratis plek zoeken, een stuk van het centrum vandaan.
Je kan het rondje echter ook in Otterlo beginnen en eindigen, hier kan je met de auto makkelijker bij het hotel komen en gratis parkeren voor 4 dagen.

Trein informatie

Je reist per trein naar Arnhem. Het hotel ligt op loopafstand van het station (ca. 1 km van Arnhem-Centraal en 250m van Arnhem-Velperpoort)
De laatste wandeling eindigt in Arnhem, waar je je bagage bij het hotel ophaalt en naar huis gaat.
Uiteraard kan je een extra nacht in Arnhem bijboeken.

Je kunt dit arrangement starten van begin februari tot eind december.

In de accommodaties zijn huisdieren welkom, tegen een betaling ter plekke van 15 - 25 euro per hond per nacht. U mag uw hond meenemen naar het Nationaal Park Hoge Veluwe. Uw viervoeter moet echter wel altijd aangelijnd zijn en u mag hem niet mee naar binnen nemen in het Museonder, het Kröller-Müller Museum, of Jachthuis Sint Hubertus.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Nederland - Veluwe - Zuid

Langs de Nederrijn en Nationaal Park De Hoge Veluwe

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten