Marokko - Sahara rondreis, 12 dagen Langs de rand van de woestijn

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels, riads en kasba’s

Rondreis per huurauto langs de mooiste oases, kasba’s en duincomplexen van de Marokkaanse Sahara. Reis vanuit Marrakech over de Hoge Atlas door de groene Dadès-vallei, de grillige rotsmassieven van de Todra-kloof en de Gorges du Dadès. Bewonder de oranje zandduinen van Merzouga en de palmeraie van de Vallée du Drâa. Verblijf in sfeervolle riads en in authentieke, in kasba-stijl gebouwde hotels. Meestal met zwembad!

Uniek aan deze reis

 • Inclusief autohuur
 • Land van de 'hommes bleus'
 • Ontspannen kennismaking met de woestijn
 • Verblijf in schitterende riads en kasba's
 • Zandduinen van Erg Chebbi
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Langs de rand van de woestijn

Deze autorondreis begint in Marrakech. De volgende dag pik je je huurauto op en reis je door over de Hoge Atlas  en de veel gefotografeerde kasbah van Aït Benhaddou naar Ouarzazate, de ‘hoofdstad’ van de Marokkaanse Sahara. Hier overnacht je in een prachtige riad aan de rand van de stad. Dan rij je door de brede vallei van de Dadès, langs lemen vestingwerken, kasba’s en eeuwenoude dorpjes. Niet voor niets heet deze weg de Route van de Duizend Kasba’s. Via de imposante kloven en duizelingwekkende rotswanden van de Gorges du Dadès en de Todra-kloof bereik je de zeer authentieke ksar van Tinejdad. Hier ben je twee dagen te gast in een eeuwenoude kasba.

Vervolgens rijd je naar Erg Chebbi, waar je de mooiste en hoogste zandduinen van Marokko vindt en verblijft in een prima hotel met zwembad, aan de voet van de honderd meter hoge duinen. Je kunt een excursie per kameel maken om vanaf een van de duinen de kleurenpracht van de zonsondergang te bewonderen. Daarna volgt een lange rit over eindeloze grindvlaktes ('hamada’s'), waar je op de meest onverwachte plekken herders met hun geiten en kamelen tegenkomt. Aan de horizon zie je de grillige vulkanische bergen van de Djebel Saghro.

Via de bijzondere en authentieke kasba van Nkob bereik je de palmoases van de Drâa-vallei. Je bent twee dagen te gast in een prachtig en zeer comfortabel hotel, verscholen tussen de palmen van Zagora, een waar paradijsje! Van hieruit kun je naar het einde van de weg rijden, waar de oneindigheid van de Sahara pas ècht begint. Hier, vanuit het onooglijke dorpje Mhamid, dat door het woestijnzand wordt bedreigd, vertrokken ooit de grote karavanen van de ‘hommes bleus’ met handelswaar op weg naar het verre zuiden… 

Dag 1

Aankomst in Marrakech. Per taxi (niet incl.) rij je in ca. 15 minuten naar de riad in het centrum van de stad waar je verblijft.  's Avonds kun je genieten van de bijzondere sfeer op het beroemde plein Jemaa el Fna.

Overnachting in

Marrakech

Dag 2

Na het ontbijt haal je je huurauto op bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf in de stad. Dan wacht meteen een afwisselende en spectaculaire rit over de hoogste bergrug van Marokko, de Hoge Atlas. In ca. 5 uur rijd je naar Ouarzazate, de 'hoofdstad' van het woestijngedeelte van Marokko. Onderweg over een slingerende maar goed onderhouden bergweg zie je het landschap veranderen naar en ruig hooggebergte landschap, waar in de winter zelfs sneeuw kan liggen, Na de Tis 'n Tizka pas, ruim 2300m hoog, verandert het landschap opnieuw en verdwijnen de bossen. Net vóór Ouarzazate kun je een kijkje nemen bij het fotogenieke, en ook druk bezochte, plaatsje Aït Benhaddou. Omdat de kasbah van dit plaatsje in veel films als decor heeft gediend- de filmstudio's van Ouarzazate zijn immer vlakbij- is de kasbah fraai gerestaureerd. Net voorbij Ouarzazate ben je te gast in een mooie en prachtig gelegen riad,  die aan de andere kant van de stad in een klein gehucht ligt

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 3

Vanuit Ouarzazate, waar je de mooie kasba Taourirt kunt bezoeken, rijd je door de Dadès-vallei over de Route van de Duizend Kasba’s naar Boumalne Dadès (ongeveer twee uur rijden). Vanuit dit stadje kun je een stuk de Gorges du Dadès inrijden, een prachtige kloof, die dieper en nauwer wordt naarmate je verder rijdt. Op haar smalst is de kloof slechts enkele meters breed. In de wijdere delen wordt de valleibodem intensief bewerkt en zie je lemen Berberdorpjes, zoals Imzdudar en Aït Arbi. Hier kun je een mooie wandeling maken langs de kleine akkertjes, omringd door irrigatiekanaaltjes en dijkjes. Ook kun je de ‘Hersenen van de Atlas’ bezoeken, bizarre rotsformaties. Je bent te gast in een luxe hotel dat op de rand van de vallei ligt en mooi uitzicht over de vallei biedt. 140 km, inclusief Gorges du Dadès, 3 uur rijden.

Overnachting in

Boumalne Dadès - Kasbah Tizzarouine

Dag 4

Je rijdt naar Tineghir. Hier kun je een rondwandeling maken in de oase van Tineghir, of een bezoek brengen aan de indrukwekkende kloof van de Todra-rivier, veertien kilometer ten noorden van Tineghir. Dan is het nog een klein uurtje rijden naar Tinejdad, waar je verblijft in de ksar van El Khorbat, een bijzondere accommodatie in de eeuwenoude kasba aan de rand van de oase. 130 km, 3 uur rijden.

 

Overnachting in

Tinejdad - El Khorbat

Dag 5

Vandaag kun je nog genieten van de bijzondere sfeer van de ksar van El Khorbat, die verscholen ligt in een uitgestrekte dadelpalmoase. Bij de kasba hoort ook een mooi museum. Ook kun je de auto nemen en een van de stille landweggetjes inslaan die ten noorden van Tinejdad naar de bergen van de Hoge Atlas leiden. In de omgeving van het mijnstadje Goulmina vind je hier ongerepte Berberdorpjes en indrukwekkende kloven, waar nauwelijks buitenlanders komen.

Overnachting in

Tinejdad - El Khorbat

Dag 6

Onderweg naar Merzouga wordt het landschap steeds leger. Na Erfoud begint de èchte woestijn, een eindeloze steenvlakte met hier en daar een groepje dromedarissen. Dit is het land waar vroeger de karavanen met specerijen, zout en goud op weg naar Timboektoe doorheen trokken. In Merzouga word je ontvangen in een gezellig hotel. Het heeft ook een zwembad, gelegen aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi. Het is zeer de moeite waard om tegen het einde van de middag een paar kamelen te huren en met een gids de tot honderd meter hoge duinen van Erg Chebbi in te trekken. Daar kun je het kleurenspel van de ondergaande zon bewonderen vanaf een van de duintoppen. Dit is zonder meer het mooiste stukje zandwoestijn van Marokko. 150 km, 3 uur rijden.


Overnachting in

Merzouga - Les Portes du Désert

Dag 7

Een lange rit over een recentelijk geasfalteerde weg voert je vandaag langs de rand van de woestijn, over eindeloze 'hamada’s' (grindvlaktes) en langs de grimmige bergmassieven van de Djebel Saghro, van vulkanische oorsprong. Hier wonen nauwelijks mensen, maar toch duikt op onverwachte plekken een herder met zijn kudde schapen of kamelen uit het niets op. De tocht van vandaag eindigt bij de oase van Nkob, waar je in een authentieke kasba overnacht. 240 km, 4 uur rijden.

Overnachting in

Nkob - Kasbah Baha Baha

Dag 8

Door de prachtige vallei van de Drâa, die als een groen lint van palmbomen door de woestijn slingert, rijd je naar Zagora, het laatste stadje voordat de Sahara in al haar eindeloosheid begint. Je neemt je intrek in een prachtig hotel, dat verscholen is in de palmoase buiten het stadje, aan de voet van de markante berg Djebel Zagora. Je kunt ’s middags genieten van de hoteltuin en het zwembad, of een wandeling maken naar de top van de Djebel Zagora, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de oase. Verder is er niets dan droge rotsen en grindvlaktes om je heen. 110 km, 2 uur rijden.

Overnachting in

Zagora - Riad Dar Lamane

Dag 9

Vandaag kun je per auto, over een goed onderhouden asfaltweg, diep de woestijn binnendringen. Via de zandduinen en oases van Tamegroute en de pas over de kilometers lange bergrug Djebel Bani, kun je helemaal tot het dorpje Mhamid rijden. Mhamid is de laatste permanent bewoonde plaats, voortdurend bedreigd door stofstormen en de verschuivende duinen van Oulad Driss. Hier houdt de weg echt op en begint het grote niets. Je kunt hier een gids en kameel huren om een middagje de woestijn in te trekken, om zo het èchte woestijngevoel te krijgen. Op de meest onverwachte plekken verzamelen herders zich rond schaarse waterputten om hun vee te laven. Hier vertrokken vroeger ook de karavanen van de ‘hommes bleus’ (blauwe mannen) met hun handelswaar op weg naar Timboektoe en verder. 180 km, 3 uur rijden.

Overnachting in

Zagora - Riad Dar Lamane

Dag 10

Via de palmoases van de vallei van de Drâa en over de hoge bergpas van de Tizi n'Tinififft, die over de onherbergzame kammen van de Djebel Saghro voert, rijd je naar Ouarzazate terug. Langs de route liggen diverse lemen Kasbahs, waarvan je er enkele kunt bezoeken. Bij Ouarzazate ben je nogmaals te gast in de mooie riad buiten de stad, aan de moerassige en vogelrijke oever van het stuwmeer van Ouarzazate. 160 km, 3 uur rijden.

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 11

In ca. 4 tot 5 uur rij je via de Tiz-n-Tizka pas over de Hoge Atlas terug naar Marrakech. Als je bijtijds vertrekt heb je nog de hele middag om de souq en de diverse tuinen en stadspaleizen van deze prachtige Koningsstad te verkennen.

Overnachting in

Marrakech

Dag 12

Na het ontbijt eindigt het arrangement en neem je een taxi naar het vliegveld (tien minuten rijden, niet inbegrepen).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft afwisselend in sfeervolle riads (stadsvilla’s) en in hotels in kasbastijl. Er is zoveel mogelijk gekozen voor kleinschalige, traditionele onderkomens, die vaak prachtig gelegen zijn bij de soek of aan de rand van de woestijn, met uitzicht op de zandduinen of de palmoase. Bijna altijd is er een tuin of mooie binnenplaats bij, evenals een zwembad (hou er wel rekening mee dat zwembaden van de accommodaties in de wintermaanden vaak dicht zijn; er is geen duidelijk aanwijsbaar seizoen wanneer zwembaden open gaan).
In Marrakech verblijf je de eerste en laatste nacht in een riad in het historische centrum van de stad.  In Ouarzazate verblijf je op dag 2 en dag 10 in een smaakvolle riad met zwembad, in een gehuchtje net buiten de stad. In Boumalne verblijf je in een prima hotel op de rand van een rotsplateau, uitkijkend over de Dadès-vallei. Kasba Tizzarouine is gebouwd in de traditionele kasbastijl. De kamers zijn goed en comfortabel, voorzien van airco. Het hotel beschikt over een panoramisch restaurant en een tuin met groot zwembad. El Khorbat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waan je je eeuwen terug in de tijd. De ksar is gelegen aan de rand van het dorpje Tinejdad. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd. Het hotel in Merzouga ligt prachtig aan de voet van de zandduinen van Erg Chebbi. In Nkob verblijf je in een bijzonder authentieke kasba, met een mooie tuin en zwembad. Het hotel in Zagora ligt verscholen in een palmoase. Je verblijft hier in uitstekende kamers, die smaakvol zijn ingericht en een prima badkamer en airco hebben. Een deel van de kamers is in huisjes ondergebracht die in Afrikaanse stijl gebouwd zijn. De ommuurde tuin van het hotel is een klein paradijsje met schaduwrijke terrasjes en zithoekje en een zwembad. Het hotel heeft een gezellige bar en restaurants, waarvan een in een nomadentent.
Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis verblijf je in de hotels op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels is een ruime keus aan restaurants voor een heerlijk diner, eenvoudig of uitgebreid. Alleen in de meer afgelegen hotels in Ouarzazate en Tinejdad zijn de diners inbegrepen (4 x).
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zul je ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Info kindvriendelijkheid

De mooie accommodaties van deze reis zijn ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). De verschillende verblijfsplaatsen maken het voor kinderen erg afwisselend en daarnaast beschikt bijna ieder hotel over een zwembad, tuin of karakteristieke patio. 

Inbegrepen

 • huurauto (van dag 2 t/m 11), vanaf centrum Marrakech tot centrum Marrakech, incl. alle verzekeringen: Super-CDW (geen eigen risico), diefstal-verzekering (TPC), belastingen, onbeperkt aantal kilometers, vervangend voertuig bij pech onderweg
 • 7 overnachtingen in hotels op tweepersoonskamers op basis van logies/ontbijt
 • 4 overnachtingen in hotels op tweepersoonskamers op basis van halfpension (Ouarzazate, Tinejdad)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen - en terugreis
 • brandstof
 • taxirit van dag 1 en dag 12 tussen Marrakech airport en hotel
 • overige maaltijden
 • entreegelden
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 2  t/m dag 11 (= 10 dagen x 24 uur), vanaf de ochtend van dag 2 in Marrakech tot de aankomst in Marrakech op dag 11).
Afhankelijk van het aantal reizigers adviseren we de volgende categorieën (alle met airco):

2 personen: categorie AB, bijv. Toyota Yaris of Dacia Sandero
3 personen: categorie DY, bijv. Dacia Logan Laureat
4+5 personen: categorie QV, bijv. Dacia Dokker minivan 

Indien je een grotere auto wenst kunnen we dit voor je regelen.

Klik hier voor de autohuurvoorwaarden.

Je kunt ook een navigatiesysteem bijhuren.

Over de activiteiten

Je bepaalt onderweg zelf of, waar en hoe lang je gaat wandelen. In het programma staan enkele mogelijkheden en suggesties aangegeven.

Geschikt voor kinderen

Deze rondreis is zeker aan te raden voor gezinnen met tieners (12+). Het veelzijdige programma biedt uiteenlopende mogelijkheden voor jong en oud. De suggesties uit het reispakket zorgen ervoor dat je op een ontspannende manier kennis kunt maken met de woestijn. Daarnaast zijn diverse activiteiten uit het programma ook geschikt voor kinderen. Een aantal accommodaties heeft bovendien een zwembad.

Extra dagen

In alle accommodaties tijdens deze reis kun je extra nachten bijboeken. Als je wat langer in de Gorges de Dades wilt verblijven adviseren wij je in Boumalne-Dades bij te boeken. Vanuit Ouarzazate kun je de beroemde ksar van Aït Bennhadou bezoeken.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heen- en terugvlucht op Marrakech.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Deze reis is het hele jaar te boeken, met uitzondering van de maanden juli, augustus en september. De winterperiode, herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een woestijnreis. In de wintermaanden kunnen de nachten echter koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars. In oktober, mei en juni kan de temperatuur overdag tot boven de 30 °C oplopen. In deze periode adviseren wij u dan ook een huurauto met airco te boeken.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens de reis heeft u vanaf dag de ochtend van dag 2 t/m de avond van dag 11  een huurauto tot uw beschikking.

18-9-23: De aardbeving 8 september heeft in Marokko veel leed en schade veroorzaakt. Na controle van de reis door onze lokale partner kunnen we meedelen dat gevolgen van de aardbeving geen consequenties voor deze reis hebben. Wel is er in Marrakech en de dorpen in de Hoge Atlas waar de route op dag 11 doorheen voert op een aantal plekken schade aan gebouwen te zien. In Marrakech is er op een aantal plekken schade in de oude medina en de souq, maar je kunt daar gewoon nog rondlopen. Bahia Palace, Saadien Tombs and Dar Si Said Museum zijn nog gesloten, maar lijken binnenkort weer open te gaan. De Ben Youssef Medrassa en Le Jardin Secret zijn al weer open.  De reis kan worden uitgevoerd.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

vallee_du_draa.jpg

Marokko - Sahara rondreis

Langs de rand van de woestijn

Actieve rondreis met huurauto langs hotels, riads en kasba’s

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.