rode huizen in de Anti-Atlas

Marokko - Anti-Atlas & Atlantique, 8 dagen Marokko's verrassende zuiden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en maison d'hôte inclusief huurauto

Rondreis per huurauto door het onbekende maar zeer afwisselende zuiden van Marokko. Vanuit de mondaine badplaats Agadir via de vruchtbare Sous-vallei, met prachtige ommuurde steden zoals Taroudant en Tiznit, naar de prachtige granietbergen van de Anti-Atlas. Vanuit Tafraoute zijn prachtige wandelingen te maken. Daarna gaat de tocht naar de stranden, duinen, kliffen en vogelrijke estuaria van de Atlantische kust, die tal van mogelijkheden biedt om je heerlijk te ontspannen.

Lees hier het artikel over de Anti-Atlas en Ameln-vallei, verschenen in het AD en geschreven door Hans Avontuur.

Uniek aan deze reis

 • Afwisseling van kust en halfwoestijn
 • De rode granietrotsen van de Anti-Atlas
 • Stranden en rotsbogen langs de Atlantische kust
 • Verrassende accommodaties
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Anti-Atlas & Atlantique

Verken met deze rondreis per huurauto het onbekende maar zeer afwisselende zuiden van Marokko. Vanuit de mondaine badplaats Agadir, goed te bereiken per goedkope chartervlucht, reis je via de vruchtbare Sous-vallei, met haar prachtige ommuurde steden zoals Taroudant en Tiznit, naar de fascinerende granietbergen van de Anti-Atlas. Vanuit Tafraoute zijn prachtige wandelingen te maken. De ruige bergen van de Anti-Atlas worden bewoond door leden van de Cleuh-stam, die bijzonder trots maar bovenal zeer gastvrij zijn!

De Atlantische kust met zijn prachtige stranden, kliffen, zandduinen en vogelrijke estuaria, waaronder nationaal park Sous Massa, biedt tal van mogelijkheden om je heerlijk te ontspannen. Hier kun je heerlijk zwemmen, surfen of paardrijden. Je verblijft in mooie hotels  en een bijzonder gastvrij maison d’hôte in het kuststadje Sidi Ifni.

Deze heerlijke rondreis is ideaal voor het voor- of najaar! Vroeg in het voorjaar is de bloemenpracht zeer uitbundig en zijn de akkers, de halfwoestijn en de duinen en kliffen op de rand van de oceaan zeer rijk aan vogels. In het Nationale Park Sous Massa broedt dan de zeldzame heremietibis.

Dag 1

Na de late aankomst op het vliegveld van Agadir word je opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en naar het hotel in het centrum van Agadir gebracht.

Overnachting in

Agadir - Odyssee Park Hotel

Dag 2

Nadat je je huurauto hebt opgehaald, rijd je in ongeveer anderhalf uur door de vruchtbare Sous-vallei, beroemd om zijn citrusvruchten, naar de fraaie ommuurde stad Taroudant. Taroudant ligt aan de voet van de Hoge Atlas en is omgeven door een vijf kilometer lange roden, lemen muur die nog vrijwel geheel intact is. De fraaie stadspoorten en de twee levendige soeks behoren tot de bezienswaardigheden van deze aangename stad. Rit 85 km.

Overnachting in

Taroudant - Hotel Dar Zitoune

Dag 3

Via een prachtige route, door een heuvellandschap dat eerst met argan-bomen bedekt is, rijd je zuidwaarts door een snel leger wordend landschap. Het eindeloos golvende plateau, met hier en daar een verloren dorp, verandert abrupt als je over de pas Tizi n' Takatine komt. Een werkelijk spectaculaire weg leidt je om de grillige bergkam van de Jbel Lkest heen, de hoogste kam van de Anti-Atlas. Via een steile, maar stille weg daal je af in de diepe, groene vallei van Amelnt, die zich onder de steile zuidwand van de Jbel Lkest uitstrekt. Onderaan deze bergrug liggen de traditionele bergdorpjes van de Chleuh-stam als een snoer aaneengeregen. Even verderop ligt je doel voor vandaag: Tafraoute, een vriendelijke oase temidden van de grillige rode granietrotsen. Rit 260 km, duur ongeveer 6 uur, maar de rit is ook in te korten tot 185 km, ongeveer 3,5 uur.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 4

Vandaag kun je al wandelend kennismaken met het prachtige granietlandschap rond Tafraoute of met de dorpjes en olijf- en amandelboomgaarden van de Ameln-vallei. Via het hotel is een uitstekende wandelgids te boeken die je een aantal fraaie wandelingen kan bieden. Als je geen zin hebt in een wandeling is een bezoek aan de dertig kilometer verderop gelegen kloof van Aït Mansour beslist aan te raden, met zijn steile wanden, palmenoase en mooie Berberdorpjes. Maar je kunt natuurlijk ook een dagje doorbrengen aan de rand van het hotelzwembad.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 5

De ochtend kun je nog in de omgeving van Tafraoute doorbrengen: wandelmogelijkheden en uitstapjes te over. Als deze dag op een woensdag valt, is de soek van Tafraoute beslist een aanrader! ’s Middags rijd je via de mooie Col de Kerdous, waar je een mooi panorama over de Anti-Atlas hebt, de bergen uit en daal je af naar de vlakte rond de stad Tiznit. Via deze stad van de zilversmeden bereik je al gauw de Atlantische kust, die hier nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Een mooie kustweg brengt je via Mirleft, een slaperig kustplaatsje, naar het  vriendelijke kuststadje Sidi Ifni, dat op een rots boven het strand ligt. Rit 160 km, duur ongeveer 3,5 uur.

Overnachting in

Sidi Ifni

Dag 6

Vandaag heb je alle gelegenheid om de fraaie en weinig door toeristen bezochte kuststrook tussen Mirleft en het art-deco-stadje Sidi Ifni te verkennen. Zo is er het prachtige strand van Legzira met zijn mooie natuurlijke rotsbogen. Of je maakt een wandeling die door de accommodatiehouder naar een van de Berberdorpjes in het achterland wordt georganiseerd. Via de accommodatie kun je ook een (kite)surfuitrusting huren of een surfles laten regelen.

Overnachting in

Sidi Ifni

Dag 7

Via Tiznit en de landschappelijk fraaie omgeving van het stuwmeer van Youssef Ben, rijd je door de Sous-vallei terug naar Agadir. Een uitstapje naar het vogelrijke nationale park Sous Massa is absoluut aan te raden, zeker in het vroege voorjaar en late najaar als tal van trekvogels in de ondiepe lagune foerageren. In de zeekliffen nestelt een van de laatste kolonies van de zeldzame heremietibis, de trots van het park. Op de steppeachtige vlaktes zijn voor de geoefende vogelaars talrijke mediterrane soorten te zien. Maar ook voor niet-vogelaars zijn het park en de ruige kust de moeite waard. Rit 135 km, 3 uur. Als je in Agadir arriveert lever je je huurauto in, bij het verhuurkantoor in het centrum van de stad.

Overnachting in

Agadir - Odyssee Park Hotel

Dag 8

Na een vroeg ontbijt wordt je per taxi naar het vliegveld van Agadir gebracht, waar je arrangement eindigt

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft afwisselend in comfortabele hotels en een bijzondere maison d’hôte. In alle gevallen is er een tuin of mooie binnenplaats bij, evenals een zwembad.
De eerste en de laatste nacht verblijf je in de badplaats Agadir in een modern en comfortabel hotel, dat op enkele minuten lopen van het strand van Agadir ligt. In Taroudant verblijf je 1 nacht in een nieuw, comfortabel en smaakvol hotel, dat net buiten de stad ligt.Dan verblijf je 2 nachten in een modern en in kasbah stijl gebouwd hotel in de groene vallei van de Ameln, aan de voet van de Jbel Lkest, op 5 km van Tafraoute. In het vriendelijke stadje Sidi Ifni, met haar witte art-deco huizen en prachtige ligging op een klif boven de prachtige stranden van de Atlantische kust, ben je 2 nachten te gast in een vriendelijk maison d’hôte. Het huis is gesitueerd in het centrum van het stadje. Het huis beschikt over comfortabele kamers, die smaakvol zijn ingericht. Er is een goed restaurant en de eigenaren kunnen diverse excursies voor je organiseren.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis verblijf je 3 nachten op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels in Agadir en Taroudant is een ruime keus aan restaurants voor een heerlijk diner, eenvoudig of uitgebreid. Maar je kunt daar natuurlijk ook in het restaurant van het hotel dineren. In de meer afgelegen hotels in Tafraoute en Sidi Ifni zijn de diners inbegrepen (4 x).
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zal je ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Info kindvriendelijkheid

De unieke accommodaties tijdens deze reis zijn ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). Alle hotels beschikken over een zwembad, tuin of mooie binnenplaats. De meeste hotels hebben tevens een gezellig terras of bar en daarnaast zijn de kamers of suites meestal voorzien van onder andere tv en airco. Dit maakt het voor gezinnen met kinderen ook erg comfortabel.

Inbegrepen

 • huurauto (van dag 2 t/m 7), vanaf centrum Agadir tot centrum Agadir, incl. alle verzekeringen: Super-CDW (geen eigen risico), diefstal-verzekering (TPC), belastingen, onbeperkt aantal kilometers, vervangend voertuig bij pech onderweg
 • transfer Agadir vliegveld - Agadir centrum op dag 1 en Agadir centrum - Agadir vliegveld (dag 8)
 • 3 overnachtingen in hotels op tweepersoonskamers op basis van logies/ontbijt
 • 4 overnachtingen in hotel en maison d'hôte op tweepersoonskamers op basis van halfpension (Tafraoute, Sidi Ifni)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen - en terugreis
 • brandstof
 • overige maaltijden
 • entreegelden
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 2 t/m dag 7 (= 6 dagen x 24 uur), vanaf het centrum van Agadir tot het centrum van Agadir.

Afhankelijk van het aantal reizigers adviseren we de volgende categorieën (alle met airco):

2 personen: categorie AB, bijv. Toyota Yaris of Dacia Sandero
3 personen: categorie DY, bijv. Dacia Logan Laureat
4+5 personen: categorie QV, bijv. Dacia Dokker minivan 

Indien je een grotere auto wenst kunnen we dit voor je regelen.

Klik hier voor de autohuurvoorwaarden.

Je kunt ook een navigatiesysteem bijhuren.

Ter plaatse te betalen

 

Over de activiteiten

Je bepaalt onderweg zelf of, waar en hoe lang je gaat wandelen. In het programma staan enkele mogelijkheden en suggesties aangegeven.

Geschikt voor kinderen

Tevens is deze rondreis geschikt voor gezinnen met tieners (12+). Het programma loopt namelijk erg uiteen en daarnaast maakt de afwisseling van kust en halfwoestijn het avontuurlijke plaatje compleet. Verder staan in het reispakket vele mogelijkheden en suggesties voor verschillende activiteiten die ook leuk voor kinderen zijn.

Extra dagen

In alle accommodaties tijdens deze reis kun je extra nachten bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

Al Jasira

Hotel Al Jazira is een vriendelijk hotel, op enkele minuten lopen van het strand, en ca 15 minuten lopen van de medina van Essaouira. De kamers zijn standaard ingericht, maar met goede badkamers, en tv. Het hotel beschikt over een klein zwembad en een goed restaurant.

Riad Mimouna

Riad Mimouna ligt in een stil hoekje van de medina van Essaouira, tegen de stadsmuur aan de oceaanzijde. De kamers achterzijde bieden schitterend zicht op oceaan en stadsmuur. Het hotel is gesitueerd in een bijzonder smaakvol gerenoveerd 18e eeuws huis, met een prachtige entree met zuilen, tegels, fontein, stukwerk. Chique en toch zeer smaakvol! De smaakvol ingerichte kamers, hebben prima badkamers, tv op de kamer en elektrische verwarming en airco. Vanaf het dakterras, waar bij goed weer het ontbijt geserveerd wordt heeft men prachtig uitzicht op de stad en oceaan.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Agadir. Omdat Transavia niet meer op Agadir vliegt, is de enige mogelijkheid een vlucht met Royal Air Maroc, met overstap in Casablanca.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je wordt na aankomst op het vliegveld van Agadir naar het hotel in het centrum van deze stad gebracht, en op de laatste dag ook weer van het hotel in Agadir terug naar het vliegveld.

De reis is te boeken van 1 januari t/m 31 mei en van 1 september t/m 31 december. In de periode november t/m februari kan het fris zijn en dan is er ook kans op een regenachtige dag. Houd hier bij de keuze van uw kleding rekening mee. De herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een woestijnreis. In september en mei kan de temperatuur overdag tot boven de 30 °C oplopen. In deze periode adviseren wij u dan ook een huurauto met airco te boeken.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De gehele reis heeft u een huurauto tot uw beschikking, vanaf de ochtend van dag 2 t/m de avond van dag 7.

18-9-23: De aardbeving 8 september heeft in Marokko veel leed en schade veroorzaakt. Na controle van de reis door onze lokale partner kunnen we meedelen dat gevolgen van de aardbeving geen consequenties voor deze reis hebben. In de omgeving van Taroudant en Agadir en in beide steden is er op een aantal plekken schade aan gebouwen.  De reis kan worden uitgevoerd.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

van_de_bergen_van_de_anti_atlas.jpg

Marokko - Anti-Atlas & Atlantique

Marokko's verrassende zuiden

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en maison d'hôte inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.