Italië - Rome, 4 dagen Te voet en per fiets door tweeduizend jaar geschiedenis

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Stedentrip vanuit een bijzonder hotel

Vanuit een bijzonder hotel verken je de monumentale resten van het oude Romeinse Rijk. Ontspannen cultuur en geschiedenis snuiven in een vaak verrassend groene omgeving. Maak een inleidende Nederlandstalige fietsexcursie door de Eeuwige Stad. Wandel over de Via Appia Antica, bezoek het Forum Romanum, de Palatijn en het Colosseum en geniet van de rust en ruimte bij Ostia Antica. Je speciale informatiepakket bevat een aantal prachtige stadswandelingen en veel tips en wetenswaardigheden over Rome: eigenlijk teveel voor een stedentrip van drie dagen.

Uniek aan deze reis

 • Verblijf in bijzonder kloosterhotel
 • Nederlandstalige excursie per e-bike inclusief
 • Originele wandelingen door de Eeuwige Stad
 • Via Appia en Ostia
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Rome

Je verkent de Eeuwige Stad vanuit je hotel aan het Piazza di Santa Croce in Gerusalemme. In je reispakket vind je suggesties voor een wandeling nabij je hotel, maar ook wandelingen in andere delen van Rome. Met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk van het ene naar het andere deel van de stad. Een bijzonder onderdeel van je stedentrip Rome is een gegidste fietstocht door het centrum van de stad, langs onder andere Colle Oppio Garden, met fraai zicht op het Colosseum, de Spaanse trappen, Pantheon en Piazza Navona. Ook een bezoek aan de voormalige haven van het antieke Rome, Ostia Antica, mag niet ontbreken in deze stedentrip. Hier is de volledige stad onder het zand vandaan gekomen en verbluffend fraai blootgelegd.

Uiteraard bezoek je klassieke hoogtepunten als het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en Piazza Navona. Maar Rome is meer dan een openluchtmuseum; het is een levendige stad waar je uitstekend kunt eten in één van de vele restaurants. Bezoek bij voorkeur ’s avonds het bruisende Trastevere, waar je de restaurantjes voor het uitzoeken hebt.

Dag 1

Aankomst in Rome en check-in bij je bijzondere hotelaccommodatie aan het Piazza di Santa Croce in Gerusalemme. Zorg dat je op tijd arriveert, zodat je genoeg tijd hebt voor de wandeling.
Dichtbij liggen de San Giovanni in Laterano en de Scala Santa, de 'heilige trap', die zo’n belangrijke rol speelt in de roman 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch. Ze zijn opgenomen in een wandeling die je rechtstreeks van het hotel naar een spectaculair stukje Rome voert: de San Clemente basiliek, waar je in één keer 2500 jaar historie kan overzien. Zowel in archeologisch als in kunsthistorisch opzicht is dit Rome op z’n allerbest! Voor de avond kunnen we je enkele leuke restaurantjes aanbevelen.

Overnachting in

Rome - Hotel Domus Sessoriana

Dag 2

In de ochtend maak je in een kleine groep een gegidste fietstocht van ca. 4 uur. Je peddelt op een e-bike door het centrum van de stad, langs onder andere Colle Oppio Garden - met fraai zicht op het Colosseum - Trevifontein, Pantheon, Piazza Navona en het Capitool. Onderweg wordt er regelmatig gestopt en krijg je uitleg in het Nederlands over alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Na deze introductie heb je een goed beeld van de stad en kan je je eigen programma voor de komende dagen vaststellen.
 
In de namiddag kan je bijvoorbeeld naar de Catacomben van San Callisto gaan. In tegenstelling tot de Romeinse traditie van lijkverbranding, begroeven de eerste Christenen hun doden in ondergrondse nissen, loculi genaamd, net buiten de stadsmuren. Deze indrukwekkende catacomben zijn onder leiding van een gids te bezichtigen. San Callisto ligt precies aan het begin van de Via Appia Antica en is daarmee het startpunt van een mooie wandeling over deze 2300 jaar oude Romeinse heerbaan. Het oude wegdek met glad gesleten stenen, de vele resten van grafmonumenten en villa’s en het fraaie landschap betekenen een ongekende beleving.

Overnachting in

Rome - Hotel Domus Sessoriana

Dag 3

Vandaag reis je per metrotrein richting zee naar de voormalige haven van het antieke Rome, Ostia Antica. Hier is de volledige stad onder het zand vandaan gekomen en verbluffend fraai blootgelegd. In een groen parklandschap van parasoldennen en cipressen zwerf je door een doolhof van straten en straatjes, en zie je talloze resten van huizen, pleinen, paleizen, tempels, thermen, necropoli en een fraai amfitheater. Terug in de stad kan je een wandeling maken langs de leukste pleinen en winkelstraatjes van Rome. Deze leidt je naar het ’s avonds altijd bruisende Trastevere, waar je de restaurantjes voor het uitzoeken hebt.

Overnachting in

Rome - Hotel Domus Sessoriana

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement.
Indien je pas later op de dag hoeft te vertrekken of indien je een dag hebt bijgeboekt, kan je onderstaande bezienswaardigheden nog bezoeken. Het bestuurlijke en politieke hart van het Romeinse Rijk werd gevormd door het Forum Romanum aan de voet van de Palatijn en het Capitool. Je wandeling begint op het door Michelangelo ontworpen Piazza Campidoglio en voert je langs de belangrijkste opgravingen van het Forum. Neem de tijd voor het Palatijn en geniet van de parkachtige omgeving en uitzichten over de stad.
Slenter in de middag door het centrum aan de hand van onze stadswandeling die langs highlights als het Pantheon, Piazza Navone, verborgen musea en de eerste grote meesterwerken van Caravaggio voert.
Heb je nog tijd over, dan raden we een bezoek aan het Colosseum aan, of aan de onlangs blootgelegde resten van de Domus Aurea, een megalomaan paleis van keizer Nero. Een prima afsluiting van je Romeins verblijf.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in het fraaie kloosterhotel Domus Sessoriana. De kamers zijn enigszins 'puur' ingericht, zoals het een klooster betaamt, maar de atmosfeer en uitstraling van het gebouw zijn zeer bijzonder. Bij verblijf in een tweepersoonskamer kan je kiezen voor een kamer in een nieuwer gedeelte van het complex of een grotere, superior room in het 16e eeuwse gedeelte.

Over de maaltijden

Je start de dag met een Italiaans ontbijt in je hotel. Lunchen en dineren is in een wereldstad als Rome een feest. Om een keuze te kunnen maken uit het overweldigende aanbod trattoria’s en restaurantjes in de stad, hebben wij ook enkele tips voor je in de reisinformatie opgenomen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Nederlandstalige fietsexcursie
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Overig openbaar vervoer
 • Entrees
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting (ca. EUR 6 pp per dag)

Over de activiteiten

Je verplaatst je per e-bike, te voet, per bus en met de metro door de stad. De inleidende fietsexcursie geeft je een mooi eerste beeld van de stad. Daarna kan je met het bijgeleverde programma en de achtergrondinformatie een aantal leuke stadswandelingen maken om enkele interessante, historische plaatsen meer in detail te bekijken. Je kan uiteraard ook (delen van) het SNP-programma laten voor wat het is en je eigen keuzes maken.

Met de Roma Pass (www.romapass.it), die je ter plekke kan kopen en die drie dagen geldig is, heb je o.a. recht op onbeperkt reizen in het openbaar vervoer, vrije toegang tot twee musea (waaronder het Palazzo Altemps (dag 2) en Colosseum/Palatijn/Forum Romanum (dag 4), plus korting op de toegang tot veel van de andere musea in Rome.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Het is nauwelijks mogelijk om uitgekeken te raken in Rome.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Rome is 1630 km. In het centrum van Rome kan je alleen betaald parkeren.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Rome.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven Rome Leonardo Da Vinci/Fiumicino (FCO):
Vanaf het vliegveld neem je de trein naar station Rome Termini. Er is een directe non-stop trein die elk half uur naar het treinstation gaat. Reistijd: ca. 30 minuten.

Vanaf de luchthaven Rome Ciampino (CIA):
Gebruikers van een Low Cost Carrier (Ryanair / Easyjet) kunnen gebruik maken van een speciale shuttlebus (Terravision) van de luchthaven rechtstreeks naar het treinstation Roma Termini. De bus vertrekt iedere 40 minuten. Mocht je met een andere maatschappij vliegen dan reis je per bus (Cotral) van de luchthaven Ciampino naar het metrostation Anagnina en neem je de metro richting Rome centrum.

Je kunt dit arrangement starten van begin januari tot eind december. Op maandag zijn veel musea en bezienswaardigheden gesloten. Het bezoek aan Ostia kan je beter niet op maandag plannen. Vanwege de grote drukte raden we Pasen in Rome niet aan.
In het laagseizoen (zoals winter en het vroege voorjaar) kan het voorkomen dat de fietsexcursie in het Engels is of op een andere dag plaatsvindt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Rome ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Via_appia__2_Theo_Nelissen.jpg

Italië - Rome

Te voet en per fiets door tweeduizend jaar geschiedenis

Stedentrip vanuit een bijzonder hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.