Italië - Aosta - Tour du Mont Fallère, 4 dagen Tussen machtige vierduizenders

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Minitrek langs 2 berghutten en hotel

Heerlijke korte huttentocht tussen het Val d'Aosta en de Grote Sint Bernhard. Wandel met schitterend uitzicht op Matterhorn, Gran Paradiso en Mont Blanc. Volg de perfect gemarkeerde route door groene almweiden met besneeuwde Alpenreuzen als behang. Verblijf in 2 prachtige berghutten, met heerlijk eten en sluit af in het middeleeuwse bergdorp Etroubles. Voor zowel volwassen als jonge berggeiten een dikke aanrader.

 

Uniek aan deze reis

 • De mooiste panorama wandelingen
 • Mooi gelegen en bijzondere berghutten
 • Leuk met het gezin
 • Lekker eten op grote hoogte
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

De Mont Blanc in vier reizen

De hoogste berg van West-Europa, de Mont Blanc (4808 meter en een beetje), duikt in meerdere wandelreizen van SNP op. Onbetwiste klassieker is de negendaagse Tour du Mont Blanc. Maar er zijn ook alternatieven. Lees verder...

Dag tot dag

Italië - Aosta - Tour du Mont Fallère

In het kort ziet je programma voor de komende 4 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1 : wandeling van Etroubles naar Rifugio Chaligne
 • Dag 2 : wandeling naar Rifugio Monte Fallere
 • Dag 3 : wandeling naar Etroubles
 • Dag 4 : vertrek
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Je eerste wandeling start vanuit het middeleeuwse bergdorp Etroubles op 1264m hoogte. Een pittige klim door dicht naaldbos brengt je al snel hogerop. Eenmaal boven de boomgrens wandel je door bergweiden met hier en daar een lariks, terwijl je geniet van mooie vergezichten. Ontspannen wandel je door naar Rifigio Chaligne (1936m), een voormalig vakantiehuis van een rijke Genuaanse familie. Vandaag de dag is het een smaakvol ingerichte hut met fantastisch uitzicht op Mont Velan en in de verte de markante top van de Matterhorn. 
Wandeling: 9,5 km, 4 uur, 810 m stijgen en 140 m dalen.

Overnachting in

Rifugio Chaligne

Dag 2

Bereid je voor op één van de mooiste panoramawandelingen die je ooit gemaakt hebt. Je begint met een pittige klim, die al snel beloond wordt door fraai uitzicht. Voor je het weet zie je de top van de Mont Blanc en de Matterhorn tegelijk aan de horizon. En dan moet de Pointe de Chaligne van 2608 m en zijn 360 graden uitzicht nog komen. Na een afdaling langs een almboerderij klim je naar Lac Fallère. Neem bij mooi weer een verkwikkende duik op 2415 m hoogte, of houd anders een siësta in het gras. Het is nog een uurtje over een mooi uitzichtspad naar de verrassende overnachtingsplek, op 2385 m, hoog boven het Val d'Aosta.
Wandeling: 11 km, 5,5 uur, 970 m stijgen en 500 m dalen.

Overnachting in

Rifugio Mont Fallère

Dag 3

Vanuit de hooggelegen Rifugio klim je naar de Monte Vertosan. Is dit volgens jou niet het hoogtepunt van deze ronde, dan toch zeker het hoogste punt met 2822m. Je hebt 360 graden uitzicht op vele vierduizenders, met de Mont Blanc als blikvanger. Wat volgt is een lange afdaling naar de bewoonde wereld, eerst nog pittig steil over een stenig pad, dan comfortabel over een karrenspoor in een fraai dal. Pas op het laatst zie je de eerste huizen van Etroubles.
Wandeling: 14 km, 6 uur, 440 m stijgen en 1550 m dalen.

Overnachting in

Etroubles

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft 2 nachten in schitterende gelegen, fraai verbouwde berghutten. Je verblijft hier op meerpersoonskamer met gedeelde badkamer. WiFi is hier afwezig, je hebt wel mobiel bereik. Je neemt zelf een slaapzak, lakenzak en handdoek mee. Je kunt ook voor een paar euro per nacht bij de hutten een slaapzak huren.
De laatste nacht slaap je in een eenvoudig hotel in het bergdorpje Etroubles. Hier heb je een eigen kamer met badkamer.  

Maaltijden

De berghutten voorzien in alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m lunch op dag 3. De smaakvolle diners worden bereid met lokale producten. Ontbijt en lunch zijn wat minder uitgebreid dan we in Nederland en België gewend zijn; we raden aan bv. mueslirepen, chocolade en noten mee te nemen vanuit huis of deze ter plaatse, voor de tocht begint, te kopen. 
In Etroubles is alleen het ontbijt inbegrepen en kun je 's avonds zelf een restaurant uitzoeken voor het diner of à la carte in het hotel eten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2x lunchpakket
 • 2x diner
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • bagagevervoer (niet mogelijk)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 0.50 tot 1,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Je wandelt 10 tot 14 km per dag door bergachtig terrein. Op dag 1 en 2 stijg je meer dan je daalt, ca. 900m klimmen per dag. Dag 4 is juist pittig vanwege de lange afdaling naar Etroubles. Je daalt deze dag dik 1500m. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en gemarkeerd, maar hier en daar wel steil en stenig. Er is geen bagagevervoer; je draagt voor 2 nachten bagage mee in je dagrugzak.

Geschikt voor kinderen

De reis is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. Zij dienen wel enige bergwandelervaring te hebben en tredzeker te zijn. Bovendien moeten ze in staat zijn om met een rugzak met beperkte uitrusting te lopen. Met name bij de 2e berghut is veel speelgelegenheid en je kan op een aantal plaatsen onderweg een meertje induiken.

Extra dagen

Je kunt overal een extra dag boeken. Vanuit Rifugio Mont Fallere kan je eventueel de gelijknamige berg van net iets meer dan 3000m hoogte beklimmen.
Eventueel kunnen we ook al een nacht in Etroubles reserveren, voorafgaand aan de trektocht. Dan kan je de wandeling van dag 1 in alle rust maken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Beau Séjour (Etroubles)

Comfortabel hotel aan de voet van een beboste berghelling aan de rand van Etroubles. Je kamer beschikt over TV en eigen badkamer. In het gezellige, met veel hout ingerichte restaurant kun je terecht voor lokale gerechten.

Hotel Cecchin (Aosta)

Hotel Cecchin ligt aan het rand van het historisch centrum van Aosta, vlakbij de triomfboog van Keizer Augustus. Je kamer beschikt over TV, airco, gratis wifi en eigen badkamer. Ontbijt en - indien gewenst - diner worden in de zomer buiten op het terras geserveerd.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Etroubles is ca. 1000km. Vanaf Brussel rijd je in ca. 800km naar Etroubles. Je kunt gratis parkeren bij het hotel in Etroubles of op een openbare parkeerplaats bij het startpunt van de wandeling.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Na aankomst in Aosta neem je de bus naar Etroubles (17km). De aankomst van de dagtrein is te laat om nog de eerste berghut te kunnen bereiken. We kunnen vooraf een extra overnachting in Aosta voor je boeken. Je kunt na aankomst in Aosta ook nog dezelfde avond een taxi nemen naar Etroubles (de bus rijdt dan niet meer) en daar overnachten. Ook die overnachting kunnen wij voor je regelen.

Terugreis: je neemt vanuit Etroubles de bus naar Aosta. Deze vertrekt te laat om de dagtrein vanuit Aosta te kunnen halen. We kunnen achteraf een extra overnachting in Aosta voor je boeken. 

Klik hier voor de dienstregeling van de bus van Aosta naar Etroubles (buslijn Aosta - Saint-Rhemy-en-Bosses).

Valt je treinreis (zowel heen als terug) op een dinsdag, vrijdag en zondag dan kun je evt. Martigny (Zwitserland) als bestemming kiezen. Op deze dagen rijdt er namelijk om 18.30 uur een bus van Martigny naar Etroubles. We kunnen in Etroubles een overnachting voor je regelen.

Trein schema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Aosta 06:17– 18:51 3
Aosta – Amsterdam CS 06:38- 20:44 3

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week in de periode eind juni - half september. Vóór eind juni is er nog flinke kans op sneeuw op de route en vanaf half september zijn de hutten gesloten. Eind juni en begin juli kun je nog wel losse sneeuwvelden op de route tegen komen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Italië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende (laatste update 3 augustus 2021):

 • voor berghutten en restaurants waar je binnen eet geldt dat je m.i.v. 6 augustus alleen toegang krijgt met een zogenaamde 'Green Pass'. Dit betekent dat reizigers (vanaf 12 jaar) een Digitaal Corona Certificaat (1 dosis volstaat) of een PCR/ antigeentest nodig hebben. Je kunt hiervoor de Corona Check app gebruiken. De geldigheidsduur van een PCR of antigeentest is in principe 48 uur, maar het is nog onduidelijk hoe hutten op meerdaagse tochten hiermee omgaan. Neem voor de zekerheid - als je nog niet je eerste vaccinatie hebt gehad -  een negatieve test mee die nog geldig is bij aankomst in de eerste hut van de tocht.
 • neem voor je verblijf in de hutten mondkapjes, plastic handschoenen, desinfecterende gel, handdoek en hutsloffen of slippers mee. Je dient ook je eigen kussensloop en slaapzak mee te nemen. Eventueel kun je in plaats van een eigen slaapzak een wegwerp lakenzak en dekbed huren (ter plaatse regelen en betalen).
 • voor de meeste hutten geldt dat je alleen met een vaccinatie of negatieve zelftest in een slaapzaal samen met vreemden mag verblijven. Verblijf je in een privekamer of in een meerpersoonskamer of lager alleen met familie, dan is dit niet nodig

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Aosta - Tour du Mont Fallère

Tussen machtige vierduizenders

Minitrek langs 2 berghutten en hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten