Groot-Brittannië - Highlands & Skye, 8 dagen Trainspotting in Schotland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Treinwandelvakantie langs hotels en guesthouses

Per trein door Schotland, een van de mooiste spoortrajecten van Europa. Afgewisseld met heerlijke wandelingen door de ongerepte moors. Bloemrijke, stille stationnetjes. Gastvrije, comfortabele en mooi gelegen onderkomens. Reis van Edinburgh of Glasgow via de Grampian Mountains naar Inverness. Doorkruis de Highlands naar de westkust en bezoek het wonderschone Isle of Skye. Dan reis je naar Fort William aan de voet van de Ben Nevis. Geniet van de ruimte en het spel van licht en lucht op de moors.

Uniek aan deze reis

 • Geweldige treintrajecten
 • Rustige wandelingen door de Highlands en op Skye
 • Schotland op zijn best
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Highlands & Skye * per trein

De Schotse Hooglanden behoren tot de meest fascinerende landschappen van Europa: woest, weids en verlaten. De hellingen van dit gebergte zijn bedekt met uitgestrekte heidevelden, hellingvenen en restanten van het Old Caledonian Pineforest. In de brede valleien, ofwel Glens, spiegelen de wolkenluchten zich in het oppervlak van de diepe Lochs. Edelherten, schapen, Schotse sneeuwhoenders en monsters voelen zich thuis in dit land. Een van de mooiste treintrajecten van Europa leidt je door dit bijzondere landschap. De eerste stop tijdens deze treinwandelreis is Blair Atholl, een typisch Highland-stadje. Hier kun je een fraaie wandeling maken langs de oever van de River Tummel, of het beroemde Blair Castle bezoeken. Via de havenstad Inverness, waar je Loch Ness kunt bezoeken of een rustige wandeling langs het Caledonian Canal kunt maken, spoor je door het verlaten binnenland naar de erg mooie westkust bij Kyle of Lochalsh. Hier, aan zee, houdt de spoorlijn op en reis je per bus door naar het mysterieuze Isle of Skye, met zijn ruige bergketens en met palmbomen omzoomde haventjes. Na een klifwandeling verlaat je Skye met de veerboot en vanaf Mallaig wacht misschien wel het mooiste treintraject: langs uitgestrekte Lochs, door schitterende oerbossen en over het beroemde viaduct van Glenfinnan naar Fort William, dat aan de voet ligt van de Ben Nevis, met 1344 m de hoogste berg van Groot-Brittannië. Na een laatste ontspannende wandeling langs de beroemde sluizen van Neptunes Staircase en het Caledonian Canal, reis je de laatste dag over het ruige, boomloze Rannoch Moor en langs de lieflijke oevers van Loch Lomond en Gare Loch, naar Glasgow.

Dag 1

Vanaf Waverly Station in Edinburgh begint de treinreis door Schotland. Vrij snel na het verlaten van Edinburgh passeert de trein de zeer bijzondere spoorbrug over de Firth of Forth. Tot Perth rijd je door relatief vlak boerenland, maar dan verandert het landschap snel en duikt de trein de diepe beboste vallei van de River Tay in. Aan weerszijden van de vallei doemen de eerste kale toppen van de Highlands op. In Blair Atholl stap je na circa 2 uur treinen uit. Je kunt na aankomst nog een wandeling maken over het landgoed van Blair Castle en door de vallei van Glen Tilt. Wandeling: 9,5 km, 150 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Blair Atholl

Dag 2

Vandaag kun je een rustige wandeling maken door de bossen, over de met heide bedekte heuvels en langs de weilanden van Atholl Estate (mocht je dat gisteren nog niet gedaan hebben). Je kunt ook een bezoek brengen aan het uit de dertiende eeuw stammende Blair Castle, thuisbasis van de Earls en Dukes of Atholl. Je kunt ook een rondwandeling vanuit Pitlochry maken door de omliggende, met heide bedekte heuvels naar Killiecrankie (waar de Jacobieten de Engelsen versloegen in een bloedige veldslag) en vervolgens langs de oevers van de fraaie River Tummel, die zich afwisselend door nauwe engtes perst, dan weer breed uitwaaiert en kleine meren vormt. Vanuit het levendige plaatsje Pitlochry neem je dan de bus terug naar Blair Atholl. Wandeling: 17 km, 510 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Blair Atholl

Dag 3

Je neemt afscheid van Blair Atholl waar je op de trein naar Inverness stapt. Al gauw rijdt de trein door de boomloze Highlands, met rechts van je de meer dan 1000 m hoge toppen van de Grampian Mountains. Dit is het ruige landschap van Glen Garry. Vanaf de 462 m hoge Pass of Drumochter daalt de trein af naar de brede vallei van de River Spey en passeert het station van Kingussie. Al snel na Kingussie rijdt de trein over een typisch Schotse spoorbrug op hoge gemetselde pijlers en bereikt Slochd Summit (405m). Met een fraaie lus daalt het spoortraject af naar het havenplaatsje Inverness aan de Moray Firth. De gehele rit duurt circa 1,5 uur, dus is er nog voldoende tijd om Inverness te verkennen. Ook kun je een bezoek brengen aan de fotogenieke kasteelruïnes van Urquhart Castle, die op een heuvel boven het mysterieuze donkere water van Loch Ness liggen (per bus of boot te bereiken). Een andere mogelijkheid is een rustige wandeling langs de River Ness (10,5 km, nagenoeg vlak, 3,5 uur). Als je een extra dag hebt bijgeboekt, kun je vanaf Urquhart Castle ook een langere wandeling maken bovenlangs Loch Ness, langs een stuk van de Great Glen Way (17 km, 450 m stijgen en dalen, 5,5 uur). 

Overnachting in

Inverness

Dag 4

De treinreis gaat verder.... na het bewoonde landbouwgebied ten noorden van Inverness bereikt de trein de lege vallei van de Bran. Je passeert het plaatje Achnasheen, dat temidden van een nauwelijks bewoond landschap ligt. Het laatste stuk naar Kyle of Lochalsh is bijzonder mooi. Eerst daalt de trein af door het Glen Carron, met rondom mooie bergen. Bij Strathcarron bereik je de zee en de spoorlijn volgt vanaf nu strak de kustlijn met mooie vergezichten over het water. Onderweg passeer je het bijzonder aardige vissersplaatsje Plockton. De haven van Kyle of Lochalsh is het eindpunt van de spoorlijn en hier stap je over op de bus voor een ruim een uur durende rit naar Portree, de hoofdstad van Isle of Skye. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je gelegenheid om een leuke rondwandeling vanuit dit havenplaatsje te maken (4,5 km, 100 m stijgen en dalen, 1,5 uur).

Overnachting in

Portree

Dag 5

Er zijn diverse wandelmogelijkheden. Een uitdaging is de beklimming van de berg Marsco in de Cuillin mountains. Je start in Sligachan, waar je met de bus naar toe gaat (op zondag zeer beperkte dienstregeling). Wandeling: 11,5 km, maximaal 680 m stijgen en dalen, 4,5 uur. 
Of je reist per bus of taxi naar de Old Man of Storr, een mysterieuze rotssculptuur. Je kunt hier een rondwandeling maken (5,5 km, 320 m stijgen en dalen, 2 uur) tussen de rotsformaties. Van daar af kun je teruglopen naar Portree, een wandeling bovenlangs de kliffen. Deze tocht gaat niet over een heel duidelijk pad en is daarom wat lastiger. De uitzichten zijn echter aanhoudend adembenemend. Wandeling: 14,5 km, 330 m stijgen en 460 m dalen, 5 uur.
Als je geen zin hebt om te wandelen worden er verscheiden dagexcursies aangeboden vanuit Portree, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de afgelegen whiskydistilleerderij van Talisker. Je kunt ook het veerpontje nemen naar het stille eiland Raasay.

Overnachting in

Portree

Dag 6

Vandaag maak je een bijzondere en afwisselende reis met bus, boot en trein die minimaal 5,5 uur duurt. Eerst neem je de bus voor een rit van 1,5 uur naar de veerhaven Armadale. Vooral het laatste stukje van deze rit, langs de Sound of Sleat, is erg fraai. Per ferry vaar je aansluitend in een half uur naar het vissersplaatsje Mallaig, waar de trein staat te wachten, voor het volgende 2,5 uur durende traject  van een bijzondere schoonheid: je reist langs uitgestrekte lange Lochs, door schitterende oerbossen en over het dankzij de Harry Potter-films beroemde viaduct bij Glenfinnan, met uitzicht op Loch Shiel. Nabij Fort William krijg je zicht op de Ben Nevis, met 1344 m de hoogste berg van Groot-Brittannië.
Als je op tijd in Fort William bent kun je nog een korte maar prachtige wandeling door Glen Nevis maken naar de meer dan 100 m hoge Steall Fall, door een nauwe kloof met een rijke vegetatie (7 km, 3 uur, 150 m stijgen en dalen). Deze wandeling is zeker aan te raden als je een extra dag hebt bijgeboekt in Fort William.

Op zondagen en in het voor- en najaar gaat de aansluitende trein vanaf Mallaig pas in de namiddag. je kunt dan ook een korte rondwandeling vanuit Mallaig maken naar Loch Eireagoraidh. Een prachtige wandeling met eerst uitzicht op Mallaig en later op Loch an Nostarie (en Loch Eireagoraidh). Je hebt kans op het zien van steenarenden. Duur 7 of 14 km, 2 of 4 uur.

Overnachting in

Fort William

Dag 7

Vandaag heb je de keuze uit twee wandelingen, terwijl je bagage naar de volgende overnachtingsplaats wordt vervoerd. De eerste mogelijkheid is een vlakke wandeling over een stuk van de Great Glen Way vanuit Fort William, langs de beroemde reeks sluisjes van Neptune's Staircase en over het jaagpad langs het Caledonisch kanaal naar Spean Bridge. Je volgt een stukje van de Great Glen Way, tot het mooie meer Loch Lochy. Onderweg heb je steeds uitzicht op de indrukwekkende Ben Nevis. Vanaf Gairlochy kun je kiezen of je de laatste kilometers naar Spean Bridge te voet af legt (via het beroemde Commando Memorial), of dat je je door de accommodatiehouder laat ophalen.  Wandeling: 17 km (23,5 km als je doorloopt tot Spean Bridge), weinig hoogteverschil, 5,5 uur (7 uur als je doorloopt tot Spean Bridge).
Je kunt ook kiezen voor een rondwandeling vanuit Fort William over Cow Hill, een niet al te hoge heuvel boven het plaatsje, maar vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de Ben Nevis, Glen Nevis, de Great Glen en Loch Fynne (12 km, 350 m stijgen en dalen, duur 3,5 uur). Aansluitend reis je dan per bus of trein (niet inclusief) naar Spean Bridge.

Overnachting in

Spean Bridge

Dag 8

Voor de laatste maal stap je in de trein en maak je een schitterende rit door het ruigste deel van de Highlands. De trein rijdt via het stille Glen Spean, over het uitgestrekte en nagenoeg boomloze hoogveen van Rannoch Moor en langs Loch Lomond. Via de oever van de River Clyde bereik je na circa 3,5 uur het centrum van Glasgow, waar de rit eindigt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede B&B's, guesthouses  en hotels op kamers met privé badkamer. Allen liggen ze op loopafstand van het station (op Skye: de bushalte).  De accommodaties hebben alle een verschillende uitstraling,  zijn steeds gelegen in een plaatsje of stadje, en zijn allen zeer gastvrij.

Over de maaltijden

Elke ochtend wordt er een Schots ontbijt voor je verzorgd. Je kunt in de accommodatie zelf dineren of in een nabijgelegen pub of restaurant. De lunch kun je inkopen in de plaatsjes waar je verblijft en in sommige gevallen bestellen in de accommodatie.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in hotels en B&B
 • alle ontbijten
 • treinritten conform programma in 2e klas (Edinburg - Blair Atholl, Blair Atholl - Inverness, Inverness - Kyle of Lochals, Mallaig - Fort William, Spean Bridge - Glasgow)
 • veerboot Armadale - Mallaig (dag 6)
 • bagagevervoer dag 7
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • alle lunches
 • alle diners
 • busritten dag 4 (Kyle of Lochals naar Portree) en dag 6 (Portree naar Armadale)
 • eventuele overige transfers per bus of taxi (bijv dag op dag 2, 3, 5) en eventueel ticket treintraject Glasgow -Edinburgh op dag 1 en/of dag 8
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt afwisselend  korte rondwandelingen na aankomst van de trein en langere, dagvullende wandelingen. De hoogteverschillen blijven beperkt al zijn er af en toe wel steile klimmetjes of affalingen. Je loopt over over goede paden, soms ook geasfalteerde weggetjes, maar soms ook over stukken moor waar een pad nauwelijks te zien is. Kaart- en kompaskennis is aan te raden voor sommige wandelingen, zeker in geval van plotselinge weersomslag. Er zijn op een aantal plekken echter ook andere activiteiten mogelijk.

Geschikt voor kinderen

Deze avontuurlijke reis is ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). De wandelingen zijn rustig en afwisselend.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Omdat we in het reispakket extra wandelingen hebben beschreven vanuit Inverness, Portree en Fort William, adviseren we daar eventueel een extra nacht bij te boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Argyll Hotel (Glasgow)

Het traditionele Argyll Hotel in Glasgow wordt door een familie gerund en ligt 800 meter van het Kelvingrove Art Gallery andMuseum. Het hotel biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid, serveert gerechten met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en heeft kamers met een eigen badkamer.

Praktische informatie

Trein informatie

Wanneer je per trein wilt reizen dan raden we de oversteek 's nachts met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle aan (klik hier voor meer informatie). Deze komt in de ochtend aan en er is een bus naar het station, waar je een treinkaartje tot Edinburgh koopt. Je kunt deze dag nog eenvoudig in Blair Atholl komen.

Voor de terugreis geldt dat je op zondagen niet op tijd voor het vertrek van de veerboot (aan het einde van de middag) vanuit Spean Bridge in Newcastle aankomt. Hou hier rekening mee met het plannen van je reis.

Voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland: klik hier.
Voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen: klik hier

Wij raden je aan om je bootovertocht en treinreis pas te reserveren nadat reis is bevestigd .

Veerboot informatie

Een erg comfortabele route is 's nachts met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle (klik hier voor meer informatie). Deze komt in de ochtend aan en er is een bus naar het station, waar je een kaartje tot Edinburgh koopt. Je kunt deze dag nog eenvoudig in Blair Atholl komen.

Voor de terugreis vanaf Spean Bridge dien je er rekening mee te houden dat de rit naar Newcastle lang is (ca 6,5 uur rijden) en u vroeg op weg moet om tijdig de nachtboot te halen. Een extra overnachting in bijv. Glasgow of Edinburgh is dan raadzaam.
Op de terugweg kun je op zondag niet op tijd voor het vertrek van de veerboot (aan het einde van de middag) vanuit Spean Bridge in Newcastle aankomen.

Voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland: klik hier.
Voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen: klik hier

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland en Schotland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Glasgow of Edinburgh.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia en lijndiensten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je kunt deze bestemmingen ook combineren; dus heen via Edinburgh en terug via Glasgow.

Heenvlucht op Edingburgh (EDI):
Vanaf het vliegveld van Edinburgh neem je de express bus naar het Waverley treinstation. Reistijd ca. 25-35 min. Vanaf het station reis je per trein naar Blair Atholl (ca 2 uur); dit ticket is inbegrepen in de reissom. Dagelijks vertrekken er meerdere treinen.

Heenvlucht op Glasgow (GLA) :
Vanaf het vliegveld neem je de bus (citylink) naar Glasgow Queen Street station. Vanaf het station reis je per trein naar Blair Atholl. Dit ticket is vanaf Edinburgh in de reissom inbegrepen (voor het stuk Glasgow - Edinburgh dien je zelf ter plekke een kaartje te kopen). Reistijd tussen de 1,5 en 2,5 uur.

Terugreis:
Aan het eind van het arrangement reis je vanaf Spean Bridge in ca. 4,5 uur terug maar Glasgow (1 uur extra naar Edinburgh). Dit ticket is tot Glasgow in de reissom inbegrepen. Op zondagen kun je waarschijnlijk niet op tijd voor je terugvlucht in Edinburgh of Glasgow aankomen.

NB. In het algemeen geldt voor Schotland dat er op zondagen weinig tot geen openbaar vervoer is.

Voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland: klik hier.
Voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen: klik hier

Je kunt dit arrangement starten van 24 april t/m 4 oktober. Het weer in Schotland is in alle seizoenen wisselvallig te noemen. Verschillende weertypes wisselen elkaar snel af en in het algemeen is het wat frisser dan in Nederland. Er is altijd kans op een regenachtige dag of buien, maar perioden met stabiel en zonnig weer komen zeker ook voor.  Skye heeft in het algemeen meer bewolkte en regenachtige dagen dan de valleien in het binnenland.  Vanaf juni is er bij windstil weer (wat gelukkig niet zo vaak voorkomt) kans op midges (steekvliegjes). 

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kunt deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Groot-Brittannië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per trein reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De treinritten zoals in het dagprogramma beschreven, zijn inbegrepen in de reissom. We hebben 2e klas kaartjes geregeld voor de dagen waarop je per trein reist. Dit zijn zogenaamde 'Anytime' tickets, die niet gebonden zijn aan een bepaalde vertrektijd, maar geldig zijn op de gehele dag die voor het betreffende traject is geboekt. Met behulp van een reserveringscode haal je de kaartjes bij het eerste station op uit de ticketautomaat (ter verificatie heb je wel een credit card nodig). Het is aan te bevelen om van te voren voor de grote treinverplaatsingen zitplaatsreserveringen te maken (bel met +44 344 811 0141).

Bij gebruik van de bus kun je tickets (in de bus) veelal betalen met een bank of creditcard. 

Voor informatie alle openbaar vervoer verbindingen in Schotland: klik hier
Voor treintijden: klik hier
Voor bustijden: klik hier en hier,
Voor veerboten: klik hier.

NB. Let goed op de periode waarvoor de tijden gelden. In juni gaat de nieuwe dienstregeling in en in het hoogseizoen rijden er meer treinen en bussen dan in voor- en najaar. Zon- en feestdagen zijn cruciaal!

Bagagevervoer is bij dit arrangement niet inbegrepen, dus je neemt zelf je bagage mee naar de volgende overnachtingsplek. Het aantal keer overstappen bij deze treinreis is vrij beperkt (zie dagprogramma) en de gekozen onderkomens liggen 50 tot maximaal 1000m van de stations (in het geval dat de accommodatie meer dan 500m van het treinstation ligt, kun je vrijwel altijd de afstand verkorten door een stukje per bus te gaan). Toch zul je veel plezier hebben van een koffer op wieltjes waar goed mee te rijden valt. Er bestaat ook een kruising tussen een koffer en een rugzak waar je comfortabel een stukje mee kunt lopen. Als je de rugzakbanden opbergt in een apart vak gebruik je hem als koffer/weekendtas.

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Groot-Brittannië - Highlands & Skye

Trainspotting in Schotland

Treinwandelvakantie langs hotels en guesthouses

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.