Lynmouth

Groot-Brittannië - Exmoor, 7 dagen Van ruige Moors naar kleurrijke kust

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotels

In de zuidwestelijke arm van Engeland ligt county Devon, ingesloten tussen de Tamar en Exe rivieren. Hier maakt u dagwandelingen vanuit twee sfeervolle en mooi gelegen hotels, de eerste in Simonsbath op de weidse heidevelden van Exmoor, de tweede in het levendige havenplaatsje Lynmouth met zijn Victoriaanse gevels aan de steile noordkust van Devon.

Uniek aan deze reis

 • Contrast binnenland en kust
 • Gastvrije en sfeervolle hotels
 • Tea & scones na de wandeling
 • GPS tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Exmoor

In de zuidwestelijke arm van Engeland ligt county Devon, ingesloten tussen de Tamar en Exe rivieren. Tijdens uw wandelreis vanuit twee luxe, typisch Engelse hotels ervaart u de stilte op het uitgestrekte, ruige Exmoor en het geluid van uiteenspattende brekers op de kliffen aan de kust. De eerste dagen verkent u vanuit het kleine dorpje Simonsbath, dat verscholen ligt in de groene vallei van de River Barle, de uitgestrekte heidevelden van het Exmoor. Dit is het land van wilde pony’s onder weidse luchten. Halverwege de week reist u naar de monding van de Lyn en neemt u intrek in een prima hotel. Vanuit Lynmouth, met z’n Victoriaanse gevels en kleurrijke vissershaven, wandelt u door de diepe vallei van de Lyn en maakt mooie tochten over de imposante kliffenkusten. Na de wandeling wachten tea & scones…

Dag 1

Aankomst in Simonsbath.

Overnachting in

Simonsbath

Dag 2

U maakt een wandeling in een van de kleinste nationale parken van Engeland, Exmoor National Park. Wandelend over ontgonnen weilanden, omgeven door typische 'bomenmuurtjes' en over de boomloze, de met Struikhei en Gaspeldoorn begroeide moor bereikt u Withypool. Bij mooi weer ziet u deze dag regelmatig buizerds omhoog cirkelen op thermiek. Na dit keerpunt van de wandeling loopt u terug door het fraaie, vriendelijke rivierdal van de Barle River en stuit u op een oude, versterkte Keltische nederzetting, Cow Castle. Wandeling: 21,5 km, 400 m stijgen en dalen, 7 uur (eventueel in te korten tot 11 km in 3,5 uur).

Overnachting in

Simonsbath

Dag 3

De wandeling gaat vandaag over de nog onontgonnen moors en graslanden in gebruik voor de schapenteelt. Groepjes wilde Exmoor ponies zwerven over de moors en met enig geluk krijgt u edelherten te zien die zich meer in de buurt van het cultuurland ophouden. Via Brendon Two Gates en Hoar Oak Tree, langs de grens van de vroegere landerijen van de Knight familie uit Simonsbath en tegelijkertijd de grens tussen Devon en Somerset, wandelt u over het oude Hercynische plateau en door hierin ingesleten beekdalen via een wandelpad dat deel uitmaakt van de 12.000 km 'footpath' in Exmoor naar Blue Gate en terug naar Simonsbath. Wandeling: 17,5 km, 400 m stijgen en dalen, 6 uur

Overnachting in

Simonsbath

Dag 4

Vandaag loopt u vanuit Simonsbath over de hooggelegen moors van Exmoor National Park, via groene weilanden in het typisch Engelse heggenlandschap en over de hoge en prachtige 'cleaves' van waaraf u spectaculair mooie uitzichten op het dal van de Lynn en op zee hebt, naar Lynmouth aan de kust. De huizen zijn gebouwd in 19e eeuwse Victoriaanse bouwstijl. In Lynmouth vindt u verschillende 'art and craft' winkeltjes en natuurlijk een keur aan pubs, tea rooms en terrasjes rond het pittoreske vissershaventje. Wandeling: 16 km, 250 m stijgen en 550 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Lynmouth

Dag 5

Vanuit Lynmouth dat onderaan de steile kliffen aan de riviermonding van de Lynn River ligt, maakt u een flinke klim omhoog naar Lynton en het Coast Path. Eventueel kunt u met Cliff Railway naar boven, een 19e eeuwse Victoriaanse attractie op waterkracht. U wandelt in westelijke richting over het 'Coastal Path' langs verschillende verscholen baaien, met onderweg mooie vergezichten naar de vallei van de Heddon River. Op de terugweg wandelt u over de voormalige, open gemeenschappelijke weidegronden, de Martinhoe Common, en bovenlangs de indrukwekkende Valley of Rocks. Wandeling: 23,5 km, 700 m stijgen en dalen, 8 uur (eventueel in te korten tot 10 km in 3 uur).

Overnachting in

Lynmouth

Dag 6

Stroomopwaarts, wandelend door het diepe dal van de East Lyn River en omringd door fraai hellingbos van loofbomen komt u uit bij Watersmeet House, een voormalige 19e eeuwse visserslodge maar nu een tea garden van de National Trust. Hier komen de East Lyn en het Hoar Oak Water met hun kabbelende stroomversnellingen en spetterende watervalletjes samen. In het voor- en najaar zijn de kleuren er betoverend: van bloeiende voorjaarsplanten tot de schitterende herfstkleuren van de bomen. Vanuit het rustige dorpje Rockford gaat het voortdurend omhoog tot aan het in zee uitstekende Foreland, waarna een prachtige tocht langs de steile kliffen u via Countisbury terugvoert naar Lynmouth. Wandeling: 14 km, 400 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Lynmouth

Dag 7

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste 3 nachten verblijft u in een sfeervol en fraai hotel midden in de weidse Exmoor. In het gezellige plaatsje Lynmouth overnacht u in een klein hotelletje aan de kust. U verblijft steeds op kamers voorzien van douche en toilet.

Over de maaltijden

In Simmonsbath zijn het ontbijt en diner inbegrepen en uitstekend en smaakvol voor u verzorgd. Hier zijn geen restaurants of winkels. In het hotel kunt u ook een lunchpakket bestellen. In Linmouth is het verblijf op basis van logies en ontbijt.  Hier zijn volop restaurants in verschillende prijsklassen en winkels waar u lunchinkopen kunt doen. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • diners op dag 1, 2 en 3
 • bagagevervoer op dag 4
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele transfers
 • lunches
 • diners op dag 4, 5 en 6
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt afwisselende dagwandelingen over de uitgestrekte moors en aan de grillige kust. De hoogteverschillen aan de kust zijn groter dan op de Moors. U loopt over (on)verharde weggetjes en wandelpaden, die soms wat stenig kunnen zijn.
Het gebruik van een kompas voor de wandelingen over de moors van Exmoor is handig om koers te houden bij mist of slecht weer, mn. tijdens een enkel gedeelte van de wandelingen op dag 3, 4 en 5.
In Engeland is er een mooi systeem van Public Footpaths, waarbij u met draai- en klaphekjes door en langs akkers en weilanden wordt geleid. Soms is het even zoeken als u een weiland binnenloopt, om de plek te vinden waar het weiland verlaten moet worden. Er staan vaak minder richtingbordjes dan u zou wensen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Zowel aan de kust als in het binnenland zijn voldoende wandelmogelijkheden.

Extra's

Verlengingshotels

rodney_hotel.jpg

Rodney Hotel (Bristol)

Dit hotel in Bristol brengt u terug naar de vervlogen tijd van Koning George en laat deze herleven. Het Rodney Hotel beschikt over 31 kamers die allen de naam dragen van één van de schepen die samen de vloot vormden onder de vlag van Admiraal Rodney. Deze admiraal was een grote held in Bristol ten tijde dat het pand gebouwd werd. Bij het hotel hoort een ommuurde tuin waar u rustig kan zitten met een drankje of kan genieten van uw maaltijd.

St.Andrews Hotel (Exeter)

St.Andrews Hotel is een B&B die op loopafstand van het centrum en het station van Exeter ligt. De 19 kamers zijn comfortabel en in klassieke Engelse stijl ingericht, met wifi, tv, bureau en cbadkamert met douche en wc. De B&B heeft geen restaurant.

Transfers

Transfer van Exeter vliegveld naar Simonsbath (vanaf € 102,- per boeking)

Reservering voor een transfer van Exeter (vliegveld) naar het eerste hotel in Simonsbath.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen en betaalt u ter plekke (richtprijs ca GBP 55,-) 

Transfer van Lynmouth naar Taunton (vanaf € 95,- per boeking)

Reservering voor een transfer van het hotel in Lynmouth naar Taunton (station).

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen en betaalt u ter plekke (richtprijs ca GBP 50,-).

Transfer van Lynmouth naar Exeter vliegveld (vanaf € 102,- per boeking)

Reservering voor een transfer van het hotel in Lynmouth naar Exeter (vliegveld).

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen en betaalt u ter plekke (richtprijs ca GBP 60,-).

Transfer van Taunton naar Simonsbath (vanaf € 95,- per boeking)

Reservering voor een transfer Taunton (station) naar het hotel in Simonsbath.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen en betaalt u ter plekke (richtprijs ca GBP 45,-).

Transfer van Bristol vliegveld naar Simonsbath (vanaf € 165,- per boeking)

Reservering voor een transfer van Bristol (vliegveld) naar het eerste hotel in Simonsbath.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen en betaalt u ter plekke (richtprijs ca GBP 70,-)

Transfer van Lynmouth naar Bristol vliegveld (vanaf € 165,- per boeking)

Reservering voor een transfer van het hotel in Lynmouth naar Bristol (vliegveld).

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 4 personen en betaalt u ter plekke (richtprijs ca GBP 70,-)

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Simonsbath is ca. 600 km (via Hoek van Holland - Harwich). U kunt er voor kiezen om op dag 4 niet uw bagage te laten vervoeren, maar uzelf. Na de wandeling kunt u dan de auto ophalen, zodat u deze steeds bij de hand heeft. Doet u dat niet dan bestelt u voor de laatste dag een taxi (15 km).

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Taunton laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Met bijgaande treinschema is het niet meer mogelijk om per bus van Taunton naar Lynmouth te reizen. We adviseren je dan ook om  bij boeking de optionele transfer van Taunton naar Simonsbath te reserveren (70 km). Ook voor de terugreis is het voor genoemde treinschema nodig de optionele transfer (van Lynmouth naar Taunton) te reserveren.  Zie onder Extra's.  Wij reserveren deze transfer voor je, je betaalt de kosten ter plekke.

Klik hier voor meer informatie over treinreizen in Engeland
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland 

Nota Bene

 De treinreis naar zuidwest Engeland is erg lang. Afhankelijk van je woonplaats en de reisdag is het krap of onmogelijk de treinreis in een dag te doen. Controleer daarom altijd vooraf de bustijden op de dag dat je wilt reizen en boek eventueel een aansluitende transfer. Zorg verder dat er voldoende overstaptijd in London is (minimaal 1 uur, om per metro van het ene naar het andere station te reizen). Boek eventueel op de heen- en/of terugreis een overnachting in London en koppel zo een stadsbezoek aan de wandelreis.

 


Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Taunton    08:25 - 17:02   2
Taunton – Amsterdam CS 13:31 - 22:11  1

NB. Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Voor meer informatie over treinreizen in Engeland: klik hier
Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland: klik hier

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bristol of Exeter.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000  

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Vanaf het vliegveld van Bristol (BRS) reist u per bus (International Flyer bussen) naar het treinstation Bristol Temple Meads. Reistijd ca. 30 minuten, afhankelijk van de drukte van het verkeer. Vanaf het station reis je per trein naar Taunton. Reistijd ca. 1 uur.
Vanaf het vliegveld van Exeter (EXT) neem je de trein naar Taunton (reistijd 1,5 uur). Er zijn dagelijks meerdere treinen.
Vanaf Taunton neem je de bus (ca. 2,5 uur) naar Lynmouth en vervolgens een taxi (15 km) naar Simonsbath.
Je kunt ook een transfer van Bristol, Exeter of Taunton naar Simonsbath reserveren (70 km). Zie onder Extra's.  Wij reserveren deze transfer voor je, je betaalt de kosten ter plekke.

Terugreis:
Aan het eindpunt van het arrangement reis je per bus naar Taunton (70 km) voor de treinreis naar Bristol of Exeter.
Je kunt ook een transfer reserveren van Lynmouth naar Bristol, Exeter of Taunton. Zie onder Extra's.  Wij reserveren deze transfer voor je, je betaalt de kosten ter plekke.

Klik hier voor meer informatie over treinreizen in Engeland
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland

NB. Eventueel kun je een hotelovernachting in Exeter of Bristol bijboeken, bij een late of vroege vlucht.

U kunt dit arrangement starten van 1 april  t/m 31 okt.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Exmoor ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Indien u met uw hond wilt reizen dient u dit bij reservering door te geven. Niet elke accommodatie accepteert huisdieren, dus wrs. kunt u niet in alle standaard accommodaties terecht. In de meeste accommodaties moet u een kleine toeslag van ca 3 tot 5 GBP per dag betalen (ter plekke te voldoen). 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

uitzicht_vanaf_Simmonsbath_House_Edwin_Tofield.jpg

Groot-Brittannië - Exmoor

Van ruige Moors naar kleurrijke kust

Wandelvakantie vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 403 klanten