Groot-Brittannië - Engelse Noordzeekust - vogelreis, 6 dagen Zeevogels van slikken, duinen en kliffen

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Vogels kijken

Vogelreis vanuit hotel

De vogelrotsen van Farne Island, de slikken van Lindisfarne, de duinen van Bamburgh, de heidevelden van Lammermuir en de jan-van-gentenkolonie van Bass Rock: het zit allemaal in deze korte, maar intensieve verkenning van de beste vogelplekken van de Engelse Noordzeekust. We zien drieteenmeeuwen, noordse stormvogels, noordse sternen, papegaaiduikers, alken, zeekoeten, jan-van-genten en kuifaalscholvers, maar ook de visarend wordt geregeld langs dit afwisselende stuk Noordzeekust waargenomen. Ook gaan we een dagje het binnenland in. We verblijven in een sfeervol hotel aan de voet van Bamburgh Castle, vlakbij de duinen.

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende kustlandschappen
 • Dagje Schotse kust met boottocht rond Bass Rock
 • De vogelrotsen van Farne Island
 • Hotel in het sfeervolle Bamburgh, vlakbij het kasteel en de vogelrijke duinen
Zwaarte
Comfort

Vogellijsten en/of reisverslagen

Van deze vogelreis zijn vogellijsten en/of reisverslagen van eerdere vertrekdata beschikbaar.

 

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Engelse Noordzeekust

De Engelse Noordzeekust van Northumberland is buitengewoon belangrijk voor grote broedkolonies van Noord-Atlantische zeevogels. De meeste kolonies liggen op kleine eilanden voor de kust, maar ook op de Britse kust vinden we klifbroeders als Jan-van-genten, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, alken, zeekoeten, kuifaalscholvers en noordse stormvogels. Deze korte vogelreis staat in het teken van de zeevogels van kliffen, slikken en duinen van de Noordzeekust van Northumbria.

Een dagvullende excursie naar de Farne Islands, een kleine groep vogeleilanden voor de kust van Bamburgh, vormt een van de hoogtepunten. Hier komen maar liefst zeventien soorten zeevogels voor. Daarnaast zijn hier ook de eidereend te zien, de grote stern en de noordse stern. Ook maak je hier kans op de zeldzame douglas-stern en de gebrilde vorm van de zeekoet. Als we aan land gaan, wandelen we tussen de papegaaiduikers door. De nesten van de kuifaalscholvers liggen direct naast en soms op het wandelpad. Erg bijzonder is ook de grote kolonie van bijna duizend grijze zeehonden die zich hier ophouden en die vanaf de boot goed te zien zijn.

Op de eerste dag bezoeken we ook het binnenland en gaan naar het Northumberland National Park in de Cheviot Hills, waar we op de beschermde weidse heidevelden de grote gele kwikstaart, de tapuit, de goudplevier, het smelleken, de sperwer, de watersnip, de wulp en de velduil in de kijker proberen te krijgen. Ook gaan we een dag naar het noorden, naar de kust en de met heide bedekte heuvels van de Scottish Lowlands. In de heuvels van Lammermuir gaan we op zoek naar het Schots sneeuwhoen, de beroemde ‘famous grouse’. Dit Schots sneeuwhoen heeft in deze tijd van het jaar jongen en loopt daarmee door de heide.

In North Berwick bezoeken we het ultramoderne bezoekerscentrum, het Scottish Seabird Centre. Hier is veel informatie over zeevogels en je kunt er op kijkschermen en door telescopen een kijkje nemen op Bass Rock. Op afstand zijn de camera’s op Bass Rock te bedienen. Hier maken we ook een boottocht rondom de vermaarde rotspunt met zijn bijzondere kolonie Jan-van-genten. Bij Holy Island gaan we de laatste dag bij laag water op zoek naar waadvogels en steltlopers, zoals de rosse grutto, de oeverloper en de grote stern.

Kortom, een korte, maar zeer afwisselende vogelreis langs een prachtig en afwisselend stuk van de Engelse Noordzeekust, en dat alles vanuit een sfeervol hotel aan de voet van het imposante kasteel van Bamburgh, in het gelijknamige plaatsje. Het strand en de duinen zijn vlakbij.

Dag 1

Vlucht naar Newcastle. Hier pikken we de huurbusjes op en rijden in ca. 1 uur naar ons hotel in Bamburgh, achter de duinen van de Noordzeekust. 's Middags hebben we nog gelegenheid voor een korte wandeling door de duinen, over het strand, rondom het imposante 11e eeuwse kasteel van Bamburgh.  In de duinen wordt de velduil, rietgors en graspieper regelmatig gezien en kun je de sprinkhaanzanger en rietzanger horen.  Vanaf het strand zie je met wat geluk zeehonden en eidereenden. 

Overnachting in

Bamburgh - The Victoria Hotel

Dag 2

Deze dag staat in het teken van het dun bevokte binnenland van Noord-Engeland. We rijden naar het Northumberland National Park in de Cheviot Hills. Op de beschermde weidse heidevelden gaan we op zoek naar de grote gele kwikstaart, de tapuit, de goudplevier, het smelleken, de sperwer, de watersnip, de wulp en de velduil. We bezoeken diverse plekjes in de omgeving van Ingram, waar we ook een korte wandeling maken. In Alwinton wandelen we langs de Coquet river, waar we kans maken op de waterspreeuw, gele kwikstaart, rouwkwikstaart, paapje en barmsijs. In de loop van de middag keren we naar Bamburgh terug, en nemen nog een kijkje bij het slikken gebied van Budle Bay, waar veel waadvogels bij eb foerageren. Wellicht is er ook nog even tijd voor een bezoek aan het kasteel van Bamburgh. 

Overnachting in

Bamburgh - The Victoria Hotel

Dag 3

Farne Island
Enkele kilometers van Bamburgh ligt  de haven van Seahouses, van waar we naar de Farne Islands gaan. ’s Morgens doen we de ‘puffin seabird cruise’ en bezoeken we ook een kolonie van Grijze zeehonden. Er zijn naar schatting drie- tot vierduizend grijze zeehonden op de Farne Islands. Deze ochtend excursie is een boottocht van ongeveer 2 uur rond de Farne Islands. De groep gaat niet aan de land maar vanaf de boot kun je nog genoeg vogels spotten zoals papegaaiduikers, zeekoeten, aalscholvers, aalscholvers, drieteenmeeuwen, noordse sterns, alken en eidereenden. 

's Middags steken we opnieuw van wal en varen we naar Inner Farne, waar we een uur aan wal gaan.  Eerst varen we vlak langs de kliffen. Heel veel zeevogels zijn er van dichtbij te zien. Ook veel grijze zeehonden liggen vlakbij op de rotsen. Voordat we Inner Farne Island op gaan, zien we de bontbekplevier, de geelpootmeeuw en de steenloper. We lopen over een pad, dwars door een broedkolonie van noordse sterns die hun nesten op agressieve wijze verdedigen. Oppassen geblazen! Een capuchon of muts zijn noodzakelijk. Alle vogels zijn van dichtbij te zien, zoals de papegaaiduiker (enkele duizenden), de zeekoet, de alk, de kuifaalscholver (op nesten met jongen, vlak langs het pad) en allerlei soorten meeuwen, maar ook de zeldzame Douglas stern. Deze excursie duurt in totaal 3 uur. Een indrukwekkende dag! 

Overnachting in

Bamburgh - The Victoria Hotel

Dag 4

North Berwick en Lammermuir Hills 
Na een tochtje van een uur in de busjes passeren we de grens met Schotland. In North Berwick bezoeken we het ultramoderne bezoekerscentrum, het Scottish Seabird Centre. Hier is veel informatie over zeevogels. Op kijkschermen en door telescopen kunnen we een kijkje nemen op Bass Rock: de plek van de befaamde Jan-van-gentenkolonie. Aansluitend maken we een boottocht rondom Bass Rock, zodat we de Jan-van-genten van dichtbij kunnen bewonderen (een bezoek aan het eiland is vanwege de vaak ruige zee maar zelden mogelijk en is dan ook niet in ons programma opgenomen).

's Middags rijden we de heuvels van de Scottish Borders in en maken een korte wandeling door de met hei, varens en gras bedekte heuvels van Lammermuir Hills. We gaan op zoek naar het Schots sneeuwhoen dat hier in dit dunbevolkte en weidse heuvelland broedt. Als we bijtijds terug zijn in Bamburgh, kunnen we nog een korte wandeling maken door de duinen. Het indrukwekkende kasteel ligt fraai in de duinen, en de Noordzee knaagt onophoudelijk aan de fundamenten.

Overnachting in

Bamburgh - The Victoria Hotel

Dag 5

Net ten noorden van de duinen van Bamburgh ligt het uitgestrekte wadden- en kweldergebied van Lindisfarne Nature Reserve. Dit slikkengebied wordt door Holy Island beschermd tegen de beukende golven van de Noordzee. De weg naar Holy Island loopt bij hoog water onder water en is dan enkele uren onbegaanbaar. Het plaatsje Holy Island is alleen te voet te bezoeken, evenals het Lindisfarne Castle en de Lindisfarn Priory. Het kweldergebied bij Holy Island, dat bij eb droogvalt, is enorm groot en huisvest vele waadvogels die veelal met telescopen bekeken moeten worden. We zien er de rosse en gewone grutto, de bontbekplevier, de steenloper en de grote stern, en diverse eendensoorten. We hebben de hele dag om dit fascinerende gebied te verkennen.

Overnachting in

Bamburgh - The Victoria Hotel

Dag 6

Na een rustig ontbijt rijden we in ruim 1 uur terug naar het vliegveld van Newcastle, vanwaar we naar Nederland terugvliegen. 

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Met name de bootexcursie naar Farne Island op dag 3 is weersafhankelijk. Bij harde wind zal deze excursie naar dag 4 worden verplaatst.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In het vriendelijke plaatsje Bamburgh ligt het Victoria Hotel, op loopafstand van het strand, het imposante kasteel en de duinen. Het hotel beschikt over prima kamers, die voorzien zijn van tv, comfortabele badkamer en koffie/thee faciliteiten. Het hotel beschikt over een bar, een brasserie en een goed restaurant. Klasse ***, 5 nachten.

Over de maaltijden

De reis is op basis van half pension, vanaf het diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 6. Ontbijt en diner worden verzorgd door het hotel waar we verblijven.

Inbegrepen

 • Overige transfer per minibus zoals beschreven in het programma
 • Verblijf in hotel (5 nachten)
 • Verblijf op basis van halfpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 6
 • Excursie Farne Islands
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Entree Scottish Seabirds Centre en boottocht rond Bass Rock
 • Diensten twee SNP-reisleiders (bij 7 of minder deelnemers gaat er 1 reisleider mee)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis en aansluitende transfers (optioneel)
 • Lunches
 • Eventuele overige entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De nadruk ligt tijdens deze reis op het observeren van vogels. Meestal rijden we in een gebied rond en stoppen we op mooie plaatsen waar we ruim de tijd nemen om de kijkers en vogelgidsen voor de dag te halen of om een korte en lichte wandelingen met weinig hoogteverschillen te maken. We doen het dan kalm aan en nemen uitgebreid de tijd de vogelwereld te bewonderen. Dat is immers het doel van de wandelingen! Ook tijdens de dagexcursie naar de Farne Islands gaan we tweemaal aan land om een korte struintocht over twee van de rotsachtige eilandjes te maken. Het wordt aangeraden om goede en ingelopen wandelschoenen mee te nemen die bij voorkeur redelijk waterafstotend zijn.
Je bent natuurlijk altijd vrij om op een dag af te haken van de groep en zelf je programma in te vullen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Als je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je de groep op het vliegveld van Newcastle, of in het hotel in Bamburgh.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Newcastle v.v.

Vluchtschema 
KL 957 Amsterdam-Newcastle vertrek om 12.45 aankomst 13.00 uur
KL 958 Newcastle-Amsterdam vertrek om 13.40 aankomst 15.55 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Het klimaat in Noord-Engeland kenmerkt zich door een grote afwisseling van weertypen. Op één dag kunnen we zowel zon, regen, mist en harde wind hebben. Het kan echter in dit deel van Engeland in het voorjaar ook aangenaam warm zijn. De gemiddelde temperaturen liggen in mei tussen 15º en 20 ºC, hoewel het op mooie dagen warmer dan 20 ºC kan worden. De harde wind kan echter een factor zijn om rekening mee te houden. Bij harde wind kan het zijn dat de boottocht naar Farne Island moet worden verzet.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van de heen- en terugreis per vliegtuig op Newcastle.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het grootse deel van de kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen lunches, eventuele entrees en persoonlijke uitgaven, bijvoorbeeld voor souvenirs en drankjes, zijn niet inbegrepen. Afhankelijk van je uitgavenpatroon is een bedrag van ongeveer €100,- tot €150,- voldoende.

Tijdens de reis verplaatsen we ons met twee minibusjes, waardoor we heel flexibel zijn. Op dag 3 is er een excursie per boot naar de Farne Islands gepland.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.

De ruimte voor bagage in de busjes is gering, we verzoeken je daarom je hoeveelheid bagage zoveel mogelijk te beperken. Denk er aan dat je een aantal belangrijke spullen in je handbagage stopt voor het geval je koffer zoek raakt of wanneer je niet direct bij je koffer kan wanneer we in de bus zitten. Er is overal meer dan voldoende ruimte voor je telescoop of foto-uitrusting.

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig. Wel verzoeken we je bij het inpakken van je tas of koffer aan het volgende te denken:
• Geldig paspoort of Europees identiteitsbewijs
• Lunchpakket voor tijdens de heenreis
• Plastic beker/(kleine) thermosfles voor tijdens de lunch
• Schilmesje en lepel (voor fruit/yoghurt tijdens de lunch)
• (Zak)mes + broodtrommel
• Stevige en goed ingelopen wandelschoenen
• Verrekijker en eventueel telescoop
• Rugzak/tasje voor overdag
• Lichte regenkleding
• Luchtige kleding
• Zaklamp
•(Reis)wekker
• Zitmatje, doek of stuk plastic om op te zitten (bijv. tijdens kijken naar vogels/lunch in het veld)
• Veldgidsen
• Notitieboekje met schrijfgerei
• Deze reizigersinformatie
• Zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Muggenolie
• Fototoestel met voldoende geheugenkaartjes of (dia)filmpjes
• (Kopieën van) reis-bagage verzekeringspapieren en bewijs ziektekostenverzekering
• Contant geld
• Persoonlijke EHBO-benodigdheden: middel tegen zeeziekte, pleisters, jodium, sporttape, persoonlijke medicijnen etc. (de reisbegeleider heeft een EHBO doos).

18 april 2023:
National Trust – beheerder van de Farne Isles – heeft besloten Staple Island in mei voor publiek te sluiten. De reden is dat National Trust de vogels rustig wilt observeren in verband met zorgen om de vogelgriep. Dit betekent dat we hier op dag 3 van de reis niet aan land kunnen. In plaats daarvan maken we op dag 3 twee excursies. ’s Morgens doen we de ‘puffin seabird cruise’ en ’s middag een ‘grey seal cruise’. De ‘puffin seabird cruise’ is een boottocht van ca. 2 uur rond de Farne Islands. De groep gaat niet aan de land maar vanaf de boot kun je nog genoeg vogels spotten zoals papegaaiduikers, zeekoeten, aalscholvers, aalscholvers, drieteenmeeuwen, noordse sterns, alken en eidereenden. De ‘grey seal cruise’ duurt ongeveer anderhalf uur. We varen rond alle eilanden en kunnen op verschillende plekken nestelende vogels op de rotswanden zien en de grijze zeehonden. Er zijn naar schatting drie- tot  vierduizend grijze zeehonden op de Farne Islands.

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders die hun grote kennis van vogels graag met je delen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

De reisleiders besturen tevens de minibusjes (bij 7 of minder deelnemers gaat er 1 reisleider mee). De reis wordt begeleid door Jonna van Ulzen en Iris Berends

Jonna werkt als ecoloog bij Rijkswaterstaat en houdt zich al jaren bezig met kust en zeevogels, ze is enthousiast vogelaar. Ze heeft voor SNP onder meer vogelreizen begeleid in Bulgarije en Engeland.
Iris is veldbioloog in hart en nieren. Wie vogels kijkt hoeft zich nooit te vervelen! Al meer dan 20 jaar begeleid Iris reizen voor SNP en probeert ze iedereen enthousiast te maken voor alles wat er buiten te beleven valt. Iris geeft vogelexcursies, vogelcursussen en werkt mee aan vogeltellingen. Niet alleen vogels, maar ook vleermuizen en andere zoogdieren, diersporen, vegetatie en landschap, drollen en trollen vind ze fascinerend. Onderweg en voor het slapen gaan vertelt ze graag verhalen.  

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zeekoet.jpg

Groot-Brittannië - Engelse Noordzeekust - vogelreis

Zeevogels van slikken, duinen en kliffen

Vogelreis vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.