Cotswolds

Groot-Brittannië - Cotswolds, 6 dagen Stijltuinen in eeuwenoud landschap

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Tuinwandelvakantie langs B&B's

De Cotswolds, een pareltje van Engels erfgoed, een 'Area of Outstanding Natural Beauty'. Pittoreske dorpjes als Chipping Campden en Broadway liggen verstopt in dit glooiende heuvelland van midden-Engeland. Je maakt relaxte wandelingen naar een van de vele schitterende landhuizen en tuinen, zoals Batsford Arboretum, Mill Dene Garden, Hidcote Manor Garden en Snowshill. Sommige zijn particulier, andere worden met evenveel liefde beheerd door de National Trust. Na bezichtiging geniet je na bij een traditionele 'Tea' en sluit de dag af met een maaltijd in de pub. Cotswolds, toppunt van ’Englishness’.

Uniek aan deze reis

 • Pittoreske dorpjes
 • Schitterende tuinen
 • Toppunt van Englishness
 • Vriendelijk golvend cultuurlandschap
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Wandelen op z'n Engels

Quintessentially. Ik vind het een van de mooiste Engelse woorden. Typisch, betekent het. Een woord dat helemaal opgaat voor de Cotswolds. Bekijk hier het artikel...

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Cotswolds

De Cotswolds, een landschap met weidse valleien en glooiende voortrollende kalkheuvels die in het westen abrupt met een steilte ophouden of beginnen, waar het rustig wandelen is langs akkers en door met hagen omzoomde, bloemenrijke weilanden of in prachtig ontworpen Engelse tuinen; een streek waar geschiedenis door 'verstilling' actueel gebleven is: Romeinse villa's en wegen, geribbelde 'Saxon fields' rond Saksische dorpen, kleine Middeleeuwse stadjes, maar ooit groot geweest door wolproductie en wolhandel, indrukwekkende wool churches en landhuizen, bakens van vroomheid en welvaart, gebouwd van honingkleurige Cotswoldsteen, net als bijna alle huizen opgloeiend in de vroege of late avondzon (if there is any!). De Cotswolds, een streek waar het leven minder gehaast en goed wordt geleefd, de ambachtelijkheid van Arts and Crafts design als kunst bedreven, waar in Bed and Breakfasts, pubs en restaurants een goed verblijf en goede maaltijden worden verzorgd. Het is een rust brengende belevenis in een streek herkenbaar en vertrouwd voor romantici van toen en nu. De Cotswolds, een pareltje van Engels erfgoed, een Area of Outstanding Natural Beauty!

Dag 1

Aankomst in Moreton-in-Marsh, eens een halteplaats voor Romeinse legionairs langs de Fosse Way en later voor postkoetsen en de vluchtende Engelse koning Karel I. Bij vroege aankomst (of met de auto) is een rondwandeling mogelijk om alvast kennis te maken met wat zo kenmerkend is voor het landschap van de Cotswolds, een 'Area of Outstanding Natural Beauty': het heggenlandschap, monumentale eikenbomen, verspreid liggende boerderijen, grote landgoederen, schilderachtige dorpjes met huizen van goudgele kalksteen en ‘Saxon Fields’. Ook kun je per auto het Indiase landhuis ‘Sezincote’ bezoeken, rond 1800 gebouwd voor Sir Charles Cockerell, met de door Humphry Repton aangelegde landschapstuin. Wandeling: 10,5 km, 100 m stijgen en dalen. Wandelduur circa 3 uur.

Overnachting in

Moreton-in-Marsh

Dag 2

De wandeling van Moreton-in-Marsh naar Chipping Campden gaat via de Monarch’s Way op en neer over de ‘rolling hills’ van de Cotswolds. Je komt langs Batsford Arboretum, aangelegd door Lord Redesdale: in het voorjaar bloeiende magnolia’s, ’s zomers wilde planten en in het najaar schitterende herfstkleuren van uitheemse boomsoorten. Het dorp Blockley (filmlocatie voor Father Brown, de detective-geestelijke) is een goede plek voor een lunchpauze en eventueel een bezoek aan de particuliere tuin ‘Mill Dene Garden’ met prachtig bloeiende borders. Voor je afdaalt naar Chipping Campden, kom je door het tussen de heuvels verscholen, schilderachtige dorpje Broad Campden met z’n Normandische kapel. Met zicht op de prachtige vijftiende-eeuwse, ‘perpendicular wool church’ van St. James loop je Chipping Campden in het dal van de Cam binnen. Geniet van de slingerende, ongeschonden middeleeuwse High Street, het ‘Arts and Crafts’-verleden van het stadje en nog veel meer. Wandeling: 12,5 km, 240 m stijgen, 225 m dalen. Wandelduur circa 4,5 uur.  De wandeling is in te korten tot  6 km door in Blockley de bus te nemen naar Chipping Campden. 

Overnachting in

Chipping Campden

Dag 3

Vandaag is een echte tuinendag. Vanuit Chipping Campden wandel je over de voet en langs de noordrand van de Cotswolds naar Kiftsgate Court Gardens en de Hidcote Manor Garden (National Trust). Kiftsgate Court Gardens is een wat ‘losser’ ontworpen en aangelegde tuin met formele, strak ontworpen onderdelen. Hier groeit Engelands grootste rozenstruik. De overgang van tuin naar de lager gelegen vallei levert schitterende uitzichten op. Hidcote Manor Garden is een ‘Árts and Crafts’-tuin, gewaardeerd als een van ‘Englands greatest and finest’. De tuin is opgedeeld in compartimenten met elk een eigen groep verwante planten, verbonden door zichtlijnen en gescheiden door geschoren hagen. In elk seizoen zijn er in beide tuinen veel bloeiende planten. Wandeling: 13,5 km, 140 m stijgen en dalen. Wandelduur circa 4,5 uur.  Om meer tijd aan de tuinen te kunnen besteden of de wandeling in te korten kun je in Mickleton op eigen kosten de bus terug naar Chipping Campden nemen. De route wordt daarmee 9,2 km. 

Overnachting in

Chipping Campden

Dag 4

Tijdens de wandeling van Chipping Campden naar Broadway kom je langs enkele landschappelijke en historische bijzonderheden met fraaie uitzichten. Zo is er Dover’s Hill (National Trust) waar de steile westrand van de Cotswolds als een amfitheater aan je voeten ligt en jaarlijks de ‘Olympick Games’ plaatsvinden. Ook zie je de brede, met hagen en volgroeide bomen omgeven grasbaan van de Mile Drive waarover vroeger veekudden werden gedreven naar de grote steden en, op het hoogste punt van deze reis, Broadway Tower, een nep-Gotische ‘folly’. Het was een van de favoriete plaatsen van de ‘Arts and Crafts’-ontwerper en ambachtsman, William Morris. Je daalt af door het Broadway Country Park (National Trust) naar Broadway. Langs de brede hoofdstraat staan alleen maar historische huizen en gebouwen. Broadway heeft een interessante geschiedenis, winkeltjes, pubs, tearooms en op de ‘green’ een terras. Wandeling: 10 km, 170 m stijgen en 220 m dalen. Wandelduur circa 3,5 uur.

Overnachting in

Broadway

Dag 5

Op deze rondwandeling loop je over de ‘Saxon Fields’ op de westflank van de Cotswolds. Je komt door de landelijke dorpjes Buckland, Stanton of Stanway. Vooral Stanton is ‘een plaatje’. De goed bewaarde hoofdstraat, de zestiende-eeuwse huizen en het kerkje zijn een geliefde locatie voor filmsets. De ‘Mountain Inn’ in Stanton is een goede halteplaats voordat je besluit naar Snowshill op het Cotswoldsplateau te klimmen of dit middels de langere wandelroute via Stanway te doen. In het pittoreske Snowshill staat de Snowshill Manor and Garden (National Trust), bekend om de bizarre verzameling van allerlei voorwerpen van architect en ambachtsman Charles Paget Wade, waaronder de mooie Japanse wapenuitrustingen. Ook hier is de tuin een ‘Arts and Crafts’-ontwerp, die op biologische grondslag wordt onderhouden. Tot slot wandel je terug naar Broadway. Wandeling: 16,5 km of 19,5 km, 315 m of 350 m stijgen en dalen. Wandelduur circa 6 of 7 uur. 

Overnachting in

Broadway

Dag 6

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in sfeervolle bed & breakfasts op een kamer met douche en toilet. Vaak zijn dit historische panden gelegen in het centrum van een pittoresk dorpje. De kamers kunnen soms wat minder ruim zijn.

Over de maaltijden

's Ochtends staat er een Engels ontbijt voor u klaar. Onderweg kunt u een lunch of 'tea' bestellen in de te bezoeken tuinen of inkopen doen in een van de dorpjes. In de buurt van het overnachtingsadres vindt u altijd een pub of restaurant voor het avondeten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 2 en 4 (1 stuks bagage van max 20 kg per persoon; indien u extra bagage meeneemt, betaalt u ter plekke GBP 10, - per extra stuk bagage)
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • entrees tuinen
 • eventuele transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • entrees tuinen (ca. 7,50 GBP per tuin-bezoek)

Over de activiteiten

De routes lopen door weilanden, langs akkers en bosjes. Deze zijn goed begaanbaar en bijna altijd gemarkeerd als Monarch's Way, Heart of England Way, Cotswold Way en Public Footpath. De wandelingen zijn niet zwaar, maar houdt u rekening met het feit dat u vaak de hele dag op de been bent. Tijdens iedere wandeling kunt u namelijk een tuin, landgoed of andere bezienswaardigheid bezoeken: Batsford Arboretum en Mill Dene Garden, Hidcote Manor Garden en Kiftsgate Court Garden, Broadway Tower, Snowshill Manor en eventueel Stanway House. Er zijn op dag 2, 3 en 5 in de routebeschrijving mogelijkheden genoemd voor korte wandelvarianten, bus- of taxivervoer.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Vanuit Moreton-in-Marsh kunt u als u een extra dag boekt de rondwandeling naar Sezincote in alle rust maken of per trein Oxford bezoeken. Vanuit Chipping Campden en Broadway kunt u met de bus naar Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Moreton-in-Marsh is ca. 630 km (via de Kanaaltunnel). We proberen een adres te reserveren waar de auto gedurende de trip op het erf kan staan. Lukt dit niet, dan parkeert u op de openbare weg. Op de laatste dag neemt u de bus (ca. 30 min) of een taxi (zon- en feestdagen) naar Moreton.

Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan reis je vanaf Amsterdam in ca. 9 uur naar Moreton-in-Marsh (2x overstap, waaronder ook Londen). Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Na aankomst in Moreton neem je een taxi naar de eerste accommodatie. Op de laatste dag neem je de bus (ca. 30 min) of een taxi (zon- en feestdagen) naar het station in Moreton. 

Klik  hier  voor informatie over de actuele treindienstregeling.
Klik 
hier  voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

LET OP dat er voldoende overstaptijd in London is (minimaal 1 uur). U reist hier altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij onze partner DirectFerries.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Klik hier voor informatie over de actuele treindienstregeling.
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Birmingham of Londen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

U kiest voor een heenvlucht op Birmingham of op Londen. Na aankomst op het vliegveld reist u per openbaar vervoer door naar uw accommodatie. Houdt bij de keuze van de vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug.

Heenvlucht op Birmingham (BHX)
U reist vanaf de luchthaven van Birmingham via Birmingham International Station per trein naar Moreton-in-Marsh. Dit is een frequente verbinding en duurt in totaal ca. 2 uur. U dient over te stappen in Oxford.

Heenvlucht op Londen Heathrow (LHR)
Vanaf London Heathrow gaat er elk kwartier een snelle treinshuttle naar London Paddington Station. Vanaf hier neemt u de trein naar Moreton-in-Marsh. Reistijd ca. 1,5 uur.

Terugreis
Op de laatste dag neemt u de bus (ca. 30 min) of een taxi (zon- en feestdagen) naar het station in Moreton. Vanaf Moreton-in-Marsh reist u per trein terug naar de luchthaven van uw keuze.

Klik hier voor informatie over de actuele treindienstregeling.
Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Engeland.

U kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. De Cotswolds is een geliefde streek en we werken samen met kleinschalige accommodaties. Vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cotswolds ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’


 

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort nodig. Per 1-1-2021 is de Nationale Identiteitskaart niet meer geldig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_in_de_gorne_heuvels_van_de_Cotswolds_PvD.jpg

Groot-Brittannië - Cotswolds

Stijltuinen in eeuwenoud landschap

Tuinwandelvakantie langs B&B's

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten