Griekenland - Saronische Eilanden, 9 dagen Eilandhoppen op Hydra, Poros en Methana

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Eilandhoppen langs hotels en pension

Eilandhoppen per veerboot en catamaran naar drie van de eilanden in de Saronische golf: dichtbij Athene, maar een totaal andere wereld. Reis langs het vulkanische, intigrerende schiereiland Methana waar nauwelijks toeristen komen, het groene Poros met adembenemende uitzichten en een kleurrijk en levendig stadje, en tot slot naar het puur voor wandelen ingerichte eiland Hydra. Hier zijn geen auto’s, alleen muilezels en fraaie oude wandelpaden. Heerlijke terrasjes in het authentieke en tegelijkertijd mondaine eilandstadje, dat als een amfitheater tegen de helling ligt.

Uniek aan deze reis

 • Eilandhoppen dichtbij Athene
 • Onontdekt vulkanisch Methana
 • Fotogeniek groen Poros
 • Hydra stad, Griekenlands mooiste havenstadje?
 • Verrassende oude ezelpaden op Hydra
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Saronische Golf

De ongeveer 10 eilanden tussen het vasteland bij Athene en de Peloponnesos worden wel de Saronische of Argosaronische Eilanden genoemd. Sommige eilanden zijn populaire weekendbestemmingen voor de Atheners, zoals Egina, Hydra en Spetses.  Andere eilanden zijn verrassend rustig en bieden uitstekende wandelmogelijkheden.

Tijdens deze eilandhoprondreis ontdek je drie totaal verschillende eilanden, zowel qua landschap als qua sfeer: Methana, Poros en Hydra. Omdat de eilanden vrij klein zijn, leer je elke plek echt kennen voordat je ‘hopt’ naar het volgende eiland. En: de oversteek duurt nooit lang, waardoor je nog meer tijd hebt om te genieten van al het moois. Wij zoeken de best passende verbindingen per ferry of catamaran en zorgen voor onderdak in sfeervolle kleine hotels.

 

Vulkanisch Methana is een onbekende parel en eigenlijk een schiereiland: lopend door kraters over oude paden, ontdek je de schoonheid van een groen en ruig vulkanische landschap. Neem een kuur in de zwavelhoudende bronnen bij het hoofdstadje Methana na afloop van je wandeling.

Poros is een klein dichtbebost eiland. Je ontdekt de ruines van de oude tempel van Poseidon op Kalavria. Op het schiereilandje Sferia dwaal je door kleine steegjes en trapstraatjes van het hoofdstadje en ontdek je telkens weer een verrassend doorkijkje en mooi uitzicht.

Hydra zal voor velen het hoogtepunt van de reis zijn: autovrij, veel intacte oude wandelpaden en een prachtig stadje met statige herenhuizen dat als een amfitheater tegen de helling ligt. Het transport over de trappenpaadjes gaat er per muilezel. Vele beroemdheden, waaronder Leonard Cohen, kwamen (en komen) graag op Hydra. Hier is het dan ook heerlijk genieten op een sfeervol terras aan de haven, nippend van een ouzo op de kade. Voel je ook even VIP op dit heerlijke eiland!

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Athene zorgen wij voor een transfer naar de haven van Piraeus. Indien je pas in de middag aankomt, dien je een overnachting in Athene bij te boeken (je wordt dan de volgende ochtend naar de haven gebracht). Na de oversteek vind je je accommodatie in Methana aan de gezellige kade, met een klein strandje voor de deur. Kom je vroeg aan (dat kan alleen als je vooraf in Athene hebt overnacht), dan kun je een orienterende namiddagwandeling maken via rustige landweggetjes of je neemt een heilzame duik in zee bij de sulfurbronnen.

Wandeling 6,5 km, 150 m stijgen en dalen, 2 uur.

 

Nota bene: Voor half mei en na begin oktober, maar soms ook in het hoogseizoen,is er geen dagelijkse ferry naar Methana mogelijk. We boeken dan de catamaran naar Poros en via een pontje ga je naar Galatas. Vanuit Galatas word je per taxi naar Methana gebracht.

Dag 2

De wandeling van vandaag gaat van Acropolis Oga naar Methana stad. Je gaat per taxi naar het beginpunt (10 min. rijden). Je kunt de wandeling verkorten met 2,5km, door te beginnen in Kypseli; je vermijdt dan ook de eerste klim. Maar je mist ook de restanten van de Antieke Acropolis, waarvandaan je een prachtig vergezicht hebt over de Saronische Golf. Een mooie kalderimi (geplaveid ezelpad) brengt je in het dorpje Kypseli. Verder stijgend kom je onderlangs de restanten van de Stavrolongos krater, een van de vele vulkaankraters van Methana. De vruchtbare vulkanische grond wordt gebruikt voor wijnbouw en akkers. Via een oud pad daal je af naar Methana stad.

Wil je niet wandelen, dan kun je voor vandaag en morgen een auto huren (vanuit Galatas) en rondritten maken over Methana langs de vele vulkaankraters, verlaten strandjes en stille dorpjes.

Wandeling: 11 km, 520 m stijgen en 550 m dalen, 4 uur (in te korten met 2,5 km).

Overnachting in

Methana

Dag 3

Per taxi ga je naar Megalochori (of 1 km verderop naar Megalopotami) waar je de wandeling begint. Vandaag wissel je de uitzichten over Saronische golf in voor uitzichten over de Peloponnesos en de baai van Epidavros. Je wandelt door het verlaten dorpje Sterna Gambrou en via de ‘Romeinse Weg’ loop je de krater van de Makrylongos vulkaan binnen. Je stijgt tot een hoge pas (670m) en steekt een indrukwekkende oude lavastroom over. Na nog een verlaten dorpje en een 12e eeuws kerkje, volgt een flinke, maar mooie, afdaling over een geplaveid pad naar Megalochori.

Wandeling: 9 km, 550 m stijgen en dalen, 4 uur (in te korten met 1 km).

Overnachting in

Methana

Dag 4

Per ferry reis je van Methana naar Poros. Als er geen ferry is, dan ga je overland naar Galatas, vanwaar je het pontje naar Poros neemt. Je kunt een korte rondwandeling maken over het kleine schiereilandje Sferia, het zuidelijke gedeelte van Poros. Je stijgt via trapstraatjes in Poros stad tot bij een fantastisch uitzichtpunt bij een ruïne van een oude windmolen. Via het kerkje Agia Anargyroi, een heerlijke pauze- en mijmerplek, daal je af naar Poros stad. Wil je iets anders dan wandelen, dan kun je terecht bij Odyssey Activities dat wordt gerund door de Griekse Katerina en haar Nederlandse man Rik. Zij organiseren kookworkshops waarbij je de basisbeginselen van de Griekse mediterrane keuken leert kennen en je kunt ook bij hen terecht om te gaan zeekayakken.

Wandeling: 5,5 km, 70 m stijgen en dalen, 2 uur.

Overnachting in

Poros

Dag 5

Je kunt vandaag te voet het binnenland van Poros, Kalavria, ontdekken. Door dichte bossen loop je via paden en onverharde wegen tot een hoogte van circa 300 meter en daal je vervolgens via een mooie route weer af richting zee en het hotel. De wandeling is niet te lang, zodat je nog tijd overhoudt om te zwemmen of een andere activiteit te ondernemen.

Wandeling: 10 km, 340 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Poros

Dag 6

Na het ontbijt word je naar de haven gebracht en vaar je op een snelle catamaran of draagvleugelboot naar het eiland Hydra. Je ziet bij aankomst gelijk het werkelijk prachtige havenplaatsje, dat als een amfitheater tegen de heuvels ligt. Je komt hier in een andere wereld: geen auto’s, maar muildieren en ezels verzorgen hier nog steeds het transport door de smalle en steile straatjes. In de middag kun je al een rondwandeling maken vanuit Hydra stad of je verkent een van de talloze musea en moderne kunstgalerieën in Hydra, een toevluchtsoord voor hedendaagse kunstenaars. Zo trok Henry Miller zich terug op Hydra om te schrijven en had zanger Leonard Cohen er een huis.

Wandeling: 5 km, 190 m stijgen en dalen, 2 uur.

Overnachting in

Hydra

Dag 7-8

Neem rustig de tijd om Hydra te voet (en deels per boot) te verkennen. Buiten het stadje kom je op de prachtigste plekken via oude, nog intact gebleven voetpaden (Monopatia). We hebben de volgende wandelingen beschreven:

 • Rondwandeling via Plakes en Palamidhas OF lijnwandeling via Plakes en Palamidhas naar Bisti Beach. Terug vanaf Bisti beach met watertaxi (extra kosten). Wandeling: 5,5 - 17,5 km, 2 - 6 uur; 250 m - 330 m stijgen en dalen.
 • Naar de Eros bergtop. Indien je niet helemaal naar de top wilt (toch mooi uitzicht!), kun je de wandeling inkorten en lopen tot aan de fraaie kloosters van Efpraxia en Profitis Ilias en weer terug. Wandeling: 14,5 km, 4 uur, 670 m stijgen en dalen.
 • Van Chora naar de baai van Ledeza per taxibootje en wandeling terug via het klooster van Ledeza naar Hydra stad. Wandeling: 12 km, 370 m stijgen en 400 m dalen, 4 uur.

Ook als je niet wilt wandelen is er genoeg te doen om twee heerlijke dagen op Hydra in te vullen. Zo kun je je per taxibootje naar afgelegen strandjes laten brengen en halen. Je kunt gaan paardrijden met Harriets Hydra Horses over strandjes en langs kloosters en kapelletjes of relaxen in het wellness center.

Overnachting in

Hydra

Dag 9

Na het ontbijt, reis je per catamaran of draagvleugelboot in 1,5 tot 2 uur van Hydra naar Piraeus. Er zijn 5 tot 6 boten per dag. I.v.m. de aansluiting op je vlucht, dien je een vlucht NA 13:00 uur te boeken of een extra nacht in Athene bij te boeken als je een vlucht wilt  die eerder vertrekt. In dat laatste geval heb je nog ruim de tijd om Athene te bekijken. Een aanrader is ons mini-arrangement 'Stap en Hap', waarbij je al wandelend kunt dineren en en passant de mooiste plekken van de stad te zien krijgt.

Je reist met de lijnbus of de Suburban Railway van Piraeus naar het vliegveld OF je boekt een optionele transfer per taxi bij dit arrangement voor meer comfort.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Athene

Verken de groene longen en de oudheden van Athene tijdens dit bijzondere SNP 'walking-dinner'. Verspreid je diner over 3 bijzondere tavernas en geniet van het moois dat de hoofdstad van Griekenland te bieden heeft. Na dit 'lopend buffet' lekker slapen in een centraal gelegen hotel.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in karakteristieke accommodaties die we hebben gekozen vanwege hun charme en ligging. Ze liggen allemaal in een levendig havenplaatsje aan of nabij het water. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, telefoon, Wifi, verwarming en airconditioning. Elke accommodatie heeft wel iets speciaals, maar verwacht geen grote luxe.

 • Op Methana overnacht je in een karakteristiek herenhuis uit 1896, opgetrokken uit vulkanisch gesteente en sinds 1938 in bezit van de huidige eigenaren die het woonhuis ombouwden tot een charmant hotel. Het is een eenvoudige accommodatie, maar warm en knus ingericht met een heerlijke patio.
 • Op Poros overnacht je in een klein familiehotel dat wordt gerund door de gastvrije Zefi en beschikt over een heerlijk zwembad. Er is een dakterras met mooi uitzicht over Poros stad. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een balkon.
 • Op Hydra word je gastvrij onthaald in ons fijne, uit natuursteen opgetrokken, kleinschalige hotel nabij de haven, met een mooie binnentuin.

Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval word je ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht je een Grieks ontbijt. Voor de lunch en het diner zorg je zelf. In Griekenland wordt er veelvuldig buitenshuis gegeten en je vindt dan ook overal taverna's voor lunch of diner. Er wordt overigens 's avonds (zeer) laat gegeten door de Grieken. Een maaltijd bij een eenvoudige Griekse taverna hoeft niet meer dan ca. € 15,- p.p. te kosten inclusief een drankje. Let wel: verse vis is altijd duurder!

Info kindvriendelijkheid

De onderkomens zijn niet specifiek geschikt voor kinderen, maar je kunt er prima met een gezin verblijven. Afhankelijk van een gezinssamenstelling kun je kiezen uit diverse kamersamenstellingen (zie 'vertrekdata en prijzen'). Zo zijn er drie- en vierpersoonskamers beschikbaar.

De ligging van de accommodaties is altijd nabij zee en dus is er zwemgelegenheid dicht bij; op Poros heeft het hotel een zwembad. Door de ligging in (haven)plaatsjes is er ook altijd vertier.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer dag 1: van vliegveld van hotel Athene naar Piraeus
 • bagagetransfers haven-hotel-haven op Methana en Poros. Je loopt zelf van de haven naar de accommodatie
 • veerboottickets Piraeus-Methana, Methana-Poros, Poros-Hydra en Hydra-Piraeus
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfer naar Athene centrum bij overnachting Athene voorafgaand aan de reis
 • transfer dag 9: vanaf Piraeus naar elders (centrum, vliegveld)
 • bagagetransfer haven-hotel-haven op Hydra. Je overnacht altijd op loopafstand van de haven. Evt. is ter plaatse een ezel te huren (nb: dit is niet van tevoren te regelen)
 • Pontje Poros-Galatas (1 Euro p.p.)
 • lunches en diners
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • reserveringskosten

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Je kunt tijdens deze rondreis dagelijks een wandeling maken, doorgaans over stenige paden. De wandelingen op Methana zijn door de hoogteverschillen pittig, maar per taxi in te korten. Op Poros en Hydra zijn de wandelingen niet al te zwaar en op Hydra kun je wandelingen inkorten met een taxibootje. Op elk eiland zijn ook korte varianten van ca. 5 km voorhanden. Tijdens de verdere wandelingen loop je tussen ca. 9 en max. 15 km, met per dag tussen ca. 400 en 700 meter hoogteverschil (verdeeld over meerdere trajecten).

Op de eilanden is er voldoende te doen als je niet elke dag wilt wandelen. Ter plaatse worden er diverse activiteiten aangeboden, van kayaktochten en kookworkshops, tot paardrijden en boottochtjes. In elk havenplaatsje vind je diverse bezienswaardigheden, restaurantjes en terrasjes voor een aangenaam dagdeel. Meer informatie vind je in het reispakket en bij de accommodaties.

Geschikt voor kinderen

De afwisseling in de reis, de mogelijkheden voor andere activiteiten dan wandelen, de havenplaatsjes en de bootreizen: het maakt de reis zeker ook boeiend voor (oudere) kinderen. Bovendien kun je overal zwemmen na afloop en soms zelfs tijdens een wandeling.

De wandelingen zijn deels flexibel qua lengte en er zijn ook kortere wandelingen beschreven als je een dagje niet teveel wilt lopen of als het warm is. Je loopt door spannende kloven, restanten van vulkanen en langs strandjes. De wandelingen zijn ook deels met kinderen voorgelopen, dus op dit gebied getest!

Kortom: de afwisseling van de reis zorgt dat ook kinderen hier een erg leuke vakantie aan zullen beleven.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het bovenstaande programma is een basisprogramma. In elke plaats zijn namelijk een of meerdere extra wandelingen of activiteiten voorhanden, zodat je je rondreis naar believen makkelijk tot twee weken kunt uitbreiden. Ook Athene leent zich uitstekend voor een verlenging van 1 of 2 nachten, zodat je de archeologische plaatsen in de stad kunt bezoeken.

Extra's

Verlengingshotels

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Transfers

Transfer van het vliegveld naar centrum Athene (vanaf € 75,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Athene naar (een hotel in) het centrum van Athene. Je wordt door onze chauffeur in de aankomsthal opgewacht. Het vliegveld van Athene ligt een eindje ten oosten van de stad. Dat betekent dat je ca. 45-60 minuten onderweg bent om bij in het centrum te komen. Op deze manier hoef je niet met bagage in de metro of bus te slepen en word je bij je hotel afgezet.

Dit is de veiligste en snelste optie om van het vliegveld bij je hotel te komen.

Voorwaarden: Je dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 40,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van het vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:

Vanaf het vliegveld of je hotel in Athene wordt je op dag 1 van het programma naar Piraeus gebracht en bij de juiste pier/ boot afgezet. Je wordt dan opgewacht in de aankomsthal van het vliegveld. Indien je pas in de middag aankomt, dien je een overnachting in Athene bij te boeken (je wordt dan de volgende ochtend naar de haven gebracht). Indien je vooraf aan de reis in Athene overnacht reis je zelf per metro van de luchthaven naar de accommodatie. We proberen onze handig gelegen accommodatie vlakbij het metrostation Thission te reserveren, Hotel Jason Inn. Je kunt voor meer comfort een optionele transfer bijboeken en naar je hotel worden gebracht. 

 

Terugreis:

Aan het einde van je arrangement reis je per boot terug naar de haven van Piraeus. Als je vlucht VOOR 13:00 uur vertrekt, dan dien je een extra nacht in Athene bij te boeken. Als je vlucht NA 13:00 uur vertrekt, reis je rechtstreeks van Piraeus per trein, metro of Express bus naar de luchthaven voor je vertrek. Je kunt optioneel een transfer van Piraeus naar de luchthaven bijboeken.

April t/m begin juni en september tot eind oktober zijn qua temperaturen de aangenaamste reismaanden. Wel kan er nog steeds af en toe een bui vallen, met name in april en oktober. Maar er zijn ook heel veel voorjaarsdagen en eind oktober is het vaak nog echt nazomer. Bovendien is dan het zeewater nog lekker warm zodat je heerlijk kunt zwemmen. Last but not least: deze periode is heerlijk rustig en ook in de havenplaatsjes heerst rust.
In de zomer ben je verzekerd van de zon, maar kan het met name in de stadjes en op beschutte plekken heet worden (tot ca. 35 graden). Voor die dagen zijn onze korte wandelingetjes ideaal. Hoewel de zee de hitte op de eilanden tempert (vaak tot onder of rond 30 graden) raden we toch aan om in de zomer de langere wandelingen in te korten. Wandelen in de ochtend en tegen de avond, uitgebreid lunchen en een lekker strandje in de namiddag vormt dan een ideaal programma.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

hydra-1.jpg

Griekenland - Saronische Eilanden

Eilandhoppen op Hydra, Poros en Methana

Eilandhoppen langs hotels en pension

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.