Sifnos wandelen

Griekenland - Cycladen, 10 dagen Wandelen over oude paden op Sifnos en Serifos

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit boutiquehotels op twee eilanden

Eilandhoppen en wandelen langs de twee mooiste eilanden van de Westelijke Cycladen: Serifos en Sifnos. Serifos is ruig en stenig, met een prachtig tegen de heuvel aangelegen hoofdstadje Chora. Daaronder ligt de grote baai van Livadi, waar je de eerste nachten verblijft. Op de wandelingen verken je het verlaten achterland, waar je zelden iemand zult tegenkomen.
Door naar het groene Sifnos, met centraal op het eiland een heerlijk eilandhoofdstadje met bijna uitsluitend ansichtkaartmotieven. Je wandelt langs de kusten naar spectaculair gelegen kerkjes en kleine baaitjes. Over de flanken van de hoogste berg ga je uiteindelijk met wijdse uitzichten over de blauwe zee naar de baai van Kamares om aan het strand deze reis af te sluiten.

Uniek aan deze reis

 • bijzondere kleine boutiquehotels
 • flexibele wandelafstanden
 • heerlijk wandelen en culinair genieten
 • twee onbekende wandeleilanden in één reis
 • twee van de mooiste eilandhoofdstadjes van de Cycladen
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Serifos en Sifnos

In het kort ziet het programma naar Serifos en Sifnos er als volgt uit

 • Dag 1: aankomst Athene, overnachting Piraeus
 • Dag 2: ferry naar Serifos, korte inloopwandeling naar Chora, overnacting  Livadi
 • Dag 3: rondwandeling langs de baai van Sikamia, overnaching Livadi
 • Dag 4: rondwandeling vanuit Chora via Kalitsos en Panagia, overnachting Livadi
 • Dag 5: ferry naar Sifnos, korte rondwandeling, overnachting Artemonas/ Apollonia
 • Dag 6: rondwandeling langs Kastro en/ of Faros, overnachting Artemonas/ Apollonia
 • Dag 7: kustwandeling van Platys Gialos naar Vathy, overnachting Artemonas/ Apollonia
 • Dag 8: wandeling van Apollonia naar Kamares, overnachting Kamares
 • Dag 9: rondwandeling vanuit Kamares, overnachting Kamares
 • Dag 10: einde van de reis, terug naar Piraeus of nog een ander eiland

Voor meer details kijk je bij de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Athene en transfer naar je hotel in Piraeus

Overnachting in

Piraeus

Dag 2

Je loopt naar de haven en gaat aan boord van de veerboot naar Serifos. Na ca. 4 uur varen kom je in de prachtige baai van Livadi. In dit plaatsje is ook je accommodatie. In de middag kun je een rondwandeling naar Chora maken, een rondje door de baai en het dorp maken of naar het strand.
Wandeling: 5 km, 230 m stijgen en dalen, 2 uur. 

Overnachting in

Serifos, Livadi

Dag 3

Er zijn diverse mogelijkheden voor de eerste echte wandeldag. Indien je die gisteren niet gedaan hebt kun je vandaag nog de rondwandeling, naar Chora maken. Maar je kunt ook een taxi nemen naar Panagia om een rondwandeling naar de afgelegen baai met strand van Sikamia te maken, met een fijne taverna nabij het strand. Nog weer een andere optie is om vanaf Panagia terug naar Chora of zelfs Livadi te lopen.
Rondwandeling Panagia: 8 km, 360 m stijgen en dalen, 3 uur. Van Panagia naar Livadi: 11 km, 270 m stijgen en 590 m dalen, 4 uur. 

Overnachting in

Serifos, Livadi

Dag 4

Voor wie toe is aan een wat pittiger wandeling hebben we prachtige rondwandeling door het ruige centrum van het eiland. Je neemt eerst de bus naar Chora, waarvandaan je begint over een prachtige oude kalderimi (oud ezelpad). Die voert je naar Kalitsos en het befaamde klooster Moni Taxiarchon, dat een bezoek zeker waar is (nb: dit is vaak alleen in de ochtend en namiddag open).
Via Panagia, met diep onder je de baai van Sikamia, wandel je over ruige paden terug naar Chora. Per bus of te voet naar Livadi.
Je kunt deze wandeling natuurlijk ook bij het klooster starten, dat scheelt bijna de helft of een andere route die je afgelopen dagen nog niet gedaan hebt.
Wandeling: 15,5 km, 590 m stijgen en dalen, 5,5 uur. 

Overnachting in

Serifos, Livadi

Dag 5

In de loop van de ochtend vaar je van Serifos naar Sifnos. Dat is ca. 45 minuten met de ferry en nog geen half uur met de Highspeed. Je komt aan in de haven van Sifnos: Kamares. Vandaar is er een transfer naar je onderkomen in Artemonas of Apollonia, midden op het eiland en de perfecte locatie voor het begin van een aantal wandelingen.
Voor de middag hebben we een tweetal rondwandelingen, maar gewoon zwerven door de talloze steegjes van beide bijna aaneengesloten dorpen is ook erg leuk. Er zijn o.a. diverse bezienswaardige kerken en kapelletjes en prachtige uitzichten.
Wandelingen: 4 km, 120 m stijgen en dalen, 1,5 uur en 9,5 km, 330 m stijgen en dalen, 3 uur. 

Overnachting in

Sifnos - Artemonas of Apollonia

Dag 6

Je kunt vandaag nog de rondwandeling via de boven zee liggende kerk Panagia Poulati, Kastro en de spectaculair gelegen kapel van de 7 martelaren maken. Maar als je die gisteren al gedaan mocht hebben is er een pittiger tocht via het mooi, direct aan zee, gelegen klooster Chrisopigi en verder langs de kust naar de kleine baai van Faros, met twee mooie zandstrandjes en terrasjes aan zee. Je kunt vanaf daar teruglopen naar Artemonas/ Apollonia, maar als je kiest voor een zwemmiddag of uitgebreide lunch neem je gewoon lekker de bus.
Een alternatief is de steile klim naar het hoog gelegen klooster Profitis Ilias, die in onze reis-app te vinden is. 
Wandeling: 15,5 km, 440 m stijgen en dalen, 5 uur. 

Overnachting in

Sifnos - Artemonas of Apollonia

Dag 7

Je neemt de bus naar de mooie baai Platys Gialos, met een van de mooiste zandstranden van het eiland. Na een kopje koffie aan het strand maak je een prachtige kustwandeling langs enkele baaien rond de zuidelijke kaap van Sifnos. Je hebt onder andere uitzicht op het onbewoonde eilandje Kitriani en kunt zwemmen in de afgelegen baai van Fikiada. Uiteindelijk kom je in de prachtige baai, met groot zandstrand, van Vathy. Hier zijn ook een aantal tavernas. Vanaf Vathy neem je de bus of een taxi terug naar je hotel.
Wandeling: 9,5 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur. 

Overnachting in

Sifnos - Artemonas of Apollonia

Dag 8

Vandaag wandel je van het centrum van het eiland naar het havenplaatsje Kamares, dat tevens een groot zandstrand heeft.
Er zijn een drietal routes mogelijk, van makkelijk tot pittig. Verreweg de mooiste tocht, maar ook de zwaarste, gaat over de zuidelijke flanken van de hoogste 'berg' (680 m) van Sifnos, onderlangs het klooster van Profitis Ilias. Zodra je de steegjes van Apollonia uit bent ga je verder over een uitgezet 'kruidenvoetpad' en prachtig bewaard gebleven oude ezelpaden door voormalig landbouwgebied. Onderweg kom je langs meerdere prachtige kloostertjes, al dan niet deels in ruïnes. Die plekken zul je meestal alleen hebben. Na het afgelegen en op een hoge klif geposteerde kerkje van Panagia Toso Nero, volgt een fikse en steile klim om een bergpas over te steken (fenomenaal uitzicht). Na een aanvankelijk geleidelijk dalend pad door een jeneverbesbos, ga zigzag steil omlaag over de flanken van een steil dal met schitterend zicht op de baai van Kamares.
De andere twee alternatieven vind je beschreven in onze reisinformatie.
Wandeling: 13 km, 590 m stijgen en 770 m dalen, 5 uur. 

Overnachting in

Sifnos - Kamares

Dag 9

Een dag waarop je een rondwandeling kunt maken door de brede vallei tussen Kamares en Apollonia. Je kunt ook een deel van die tocht doen en de bus benutten om meer tijd over te houden voor een heerlijk (na-)middagje strand, afgesloten door een prachtige zonsondergang.
Wandeling naar Apollonia: 7 km, 380 m stijgen en 250 m dalen, 3 uur en terug naar Kamares: 7 km, 200 m dalen, 2 uur.

Overnachting in

Sifnos - Kamares

Dag 10

Vandaag eindigt het arrangement. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn, dien je de boot vanaf Sifnos apart bij te boeken (zie 'extra's). Je kunt vanaf Sifnos uiteraard naar Piraeus, maar ook naar Santorini of Naxos:

 • naar Piraeus gaan meerdere boten per dag, zowel gewone ferry's als Highspeeds. Omdat ze pas in de middag gaan is vooraf aan je terugvlucht altijd een extra nacht in Athene of Piraeus nodig.
 • naar Santorini kun je met de Highspeed, via Milos. Ook dan is vooraf aan de terugvlucht een extra overnachting nodig. Of je boekt ons wandelarrangement Santorini.
 • naar Naxos kun je met een catamaran, via Paros en Mykonos. 

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Cycladen

Santorini: het meest bizarre en fotogenieke eiland van de eilandengroep Cycladen. Santorini, of Thira, is eigenlijk het restant van een ontplofte vulkaan; is dit wellicht Atlantis? Onder de as vind je het 'Griekse Pompeï", Akritiri. Prachtige fresco's en andere Cycladenkunst bewonder je in het museum. De spierwitte huizen contrasteren sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen, waardoor je foto's blíjft maken. En vergeet de heerlijke wijn op de gezellige terrasjes niet.

Je overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad, in het rustige dorp Akrotiri, vlak bij de klifranden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in drie verschillende boutiquehotels, in Livadi op Serifos en op Sifnos in Artemonas/ Apollonia en Kamares.

We kiezen voor kleinschalige in traditionele stijl gebouwde onderkomens met enige luxe en stijl, waar tevens aandacht voor duurzaamheid is. Er zijn overal heerlijke boxspringbedden, een goede badkamer en een balkon of terrasje.

Over de maaltijden

Overal wordt het ontbijt met zorg en met plaatselijke producten bereid. Naast brood(jes), fruit en de befaamde Griekse Yoghurt is er vaak een keuze uit bijzondere (hartige) taarten en baksels. Op Serifos krijg je je ontbijt als mand bij je voordeur bezorgd, op Sifnos ontbijt je op het terras van je onderkomen.
De lunches kun je als picknick overal inkopen voor je gaat wandelen. Soms kun je ook in een taverna onderweg wat eten. 
Voor het avondeten is er overal keuze aan leuke tavernas waar je echt Grieks kunt eten. Sifnos kent begin september een in Griekenland zelf befaamd food-festival 'Tselemedes', met gratis proeverijen van gerechten uit heel Griekenland en allerlei optredens.

Duurzaamheid

Bij alle onderkomens is aandacht voor duurzaamheid, zeker ook bij de ontbijten, maar met name op Serifos is dit het meest uitgewerkt in de filosofie. Er is gelet op energie, isolatie en zuinige apparatuur en er is een eigen tuin voor fruit en groenten (deels nog in aanleg).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer Athene vliegveld naar Hotel Piraeus
 • ferry Piraeus - Serifos op dag 2 (nb: op zondag alleen per Highspeed met toeslag)
 • ferry of highspeed van Serifos naar Sifnos
 • transfer haven Sifnos naar hotel op dag 5
 • bagagevervoer dag 8
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heenreis naar Athene en terugreis vanaf Sifnos
 • ferry of highspeed op dag 10 vanaf Sifnos (meerdere bestemmingen mogelijk; zie extra's)
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Deze wandelreis is gewaardeerd met zwaarteniveau '2': over doorgaans goede paden door glooiend terrein. Je wandelt elke dag tussen 2 en 4 uur (zuivere looptijd) en tussen ca. 5 en 11 km. De hoogteverschillen liggen gemiddeld tussen ca. 250 m en 350 m., verspreid over meerdere trajecten. Soms zijn er wel trajecten met losse stenen of een (doorgaans) korte steile klim of afdaling. De paden op Sifnos zijn buiten de omgeving van Chora wat ruiger en minder goed onderhouden dan op Sifnos. Datzelfde geldt voor de staat van de markeringen: op Serifos matig en op Sifnos erg goed. Op twee dagen overstijgt het wandelniveau het gemiddelde (dag 4 en 8, niveau '3', 13-15 km en ca. 700 m. stijgen en dalen), maar voor beide tochten zijn lichtere alternatieven voorhanden. Sowieso zijn de meeste routes in te korten; meer informatie staat in de reisinformatie en de SNP reisapp. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Op zowel Serifos als Sifnos is het leuk om voor 1-2 dagen een auto te huren en het eiland buiten de wandelingen verder te verkennen. Ook kom je zo bij mooie strandjes. Voor een extra dag strand leent zich Kamares op Sifnos het beste: daar ligt een flink zandstrand bijna voor de deur.

Extra's

Verlengingshotels

hotel.jpg

Hotel Kalimera

Gastvrij familiehotel met fijn zwembad in bloemrijke tuin. Ontspannen sfeer, rust en mooi uitzicht. Het hotel is ruim opgezet en gebouwd volgens de traditionele eilandarchitectuur met bogen en ronde daken. Het heeft een mooie tuin met zitjes en ligstoelen, een fraai zwembad, een eigen bar en restaurantje. De kamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet en een balkon of terras en hebben altijd zeezicht. Naast standaard kamers zijn er ook maisonettes te huur, zeer geschikt voor families.

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Transfers

Bootreis van Sifnos naar Naxos (vanaf € 138,- per persoon)

Van Sifnos kun je per boot naar Naxos reizen. Je reist vrijwel altijd met een snelle catamaran en er zijn meestal enkele tussenstops.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Bootreis van Sifnos naar Santorini (vanaf € 130,- per persoon)

Van Sifnos kun je per boot naar Santrorini reizen. Je reist meestal met een snelle catamaran via Milos.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Bootreis van Sifnos naar Piraeus (vanaf € 59,- per persoon)

Van Sifnos kun je per boot terug naar Piraeus reizen. We boeken standaard de reguliere veerboot, met de Highspeed geldt een toeslag. Vooraf aan de terugreis naar Nederland heb je hoe dan ook een extra overnachting in Piraeus of Athene nodig, daar de boten allemaal in de (na)middag varen.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Athene, terug vanaf Santorini (bij verlenging Athene; vanaf Athene).

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charters, Transavia en lijndienstvluchten. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Na aankomst in Athene (ATH) is er een transfer naar Piraeus geregeld (duur: ca. 45 minuten). Je overnacht in Piraeus in een hotel nabij de de veerboothaven en reist de volgende dag verder naar Serifos.

Er zijn dagelijkse bootverbindingen tussen Piraeus en Serifos/ Sifnos. Vrijwel elke dag gaan er een of twee veerboten en een Highspeed Catamaran. Op zondagen is dat alleen de Highspeed; dan betaal je een toeslag, want we boeken normaliter de ochtendferry vanuit Piraeus. Meer gedetailleerde tijden zijn te vinden op www.gtp.gr. Afvaarttijden kunnen regelmatig wijzigen, waardoor het goed is om de tijden vlak voor vertrek (nogmaals) na te kijken. Vanaf Piraeus ga je in ca. 4 uur per veerboot naar Serifos. Op Serifos ligt je accommodatie op loopafstand van de haven.

Terugreis
Voor de terugreis zijn er meerdere mogelijkheden, vandaar dat je de boot vanaf Sifnos apart moet bijboeken (zie extra's). De mogelijkheden zijn:

1. terugvlucht vanaf Santorini. Je boekt een boot (meestal Highspeed) naar Santorini en overnacht daar een nacht in ons hotel in Akrotiri of je boekt aansluitend ons wandelarrangement Santorini. Bij vertrek vanaf je hotel is een transfer naar het vliegveld inbegrepen.

2. terugvlucht vanaf Athene. Dan reis je vanaf Sifnos naar Piraeus (per ferry of highspeed). Vooraf aan je terugvlucht dien je een extra overnachting in Piraeus (bv het hotel van dag 1) of in Athene te boeken. Je kunt tevens een transfer vanaf Piraeus naar een hotel in het centrum van Athene boeken, maar je kunt ook met de metro. Vanaf Piraeus of Athene reis je per metro (of een transfer) naar het vliegveld.

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Athene kun je kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kun je kijken op: http://www.gtp.gr.

De beschikbare boten wisselen per seizoen, met uiteraard meer mogelijkheden in het hoogseizoen (dan zijn er echter ook vaker vertragingen).

Het voorjaar vanaf april tot in juni en het najaar in september en oktober vormen de beste reistijd. De bloemenpracht is het mooist rond half april, terwijl vanaf juni de zee lekker opgewarmd is. Het mooie strijklicht in het najaar en de dan nog warme zee maken die tijd fijn. Daarnaast is er begin september het 'Tselemedes' foodfestival op Sifnos. Dat is 's avonds een hele happening, maar het is dan wel relatief druk op het eiland.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelvakantie Serifos en Sifnos

Griekenland - Cycladen

Wandelen over oude paden op Sifnos en Serifos

Wandelvakantie vanuit boutiquehotels op twee eilanden

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.