Frankrijk - Drôme, 7 dagen Een vleugje bergen en een vleugje Provence

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en chambres d'hôtes

Daar waar Rhônevallei en Provencaalse Alpen elkaar ontmoeten, ontvouwt zich de Drome, een land rijk aan contrasten, waar de landschappen veranderen op de kadans van de seizoenen. Prachtige bestemming voor een wandelvakantie. Wandelen door  zacht wiegende lavendelvelden, eeuwenoude olijfboomgaarden, drômerige dorpjes en mediterrane eikenbossen. Een vleugje bergen en een vleugje Provence. Niet te vergeten de majestueuze vergezichten en de wijnhellingen, de koelte van de platanen op het dorpspleintje en na aankomst het comfort van een sfeervolle chambres d’hôtes.

Uniek aan deze reis

 • Drômerige dorpjes
 • Heerlijk eten
 • Kleurrijk landschap
 • Lavendelvelden
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme

Vanuit de Rhônevallei trek je steeds dieper het fraaie landschap van de Drôme in. Zacht glooiende velden en bossen, met op de achtergrond grijswitte kalkkliffen. De dorpjes verschillen sterk, van verstild tot levendig, zoals Marsanne, maar altijd met karakteristieke platanen en een onmiskenbare Provencaalse sfeer. Naarmate de week vordert wordt het landschap wat ruiger, met meer en hogere bergwanden, rond de lieflijke dalen. Een afwisselende en mooie wandelvakantie.

Dag 1

Aankomst in het boven de Rhônevallei gelegen dorpje Mirmande, bekend om zijn fruitbomen. De typische dorpen in deze streek, de villages perchés, zijn ontstaan in de 11e en 14e eeuw op goed verdedigbare plekken. Als je op tijd arriveert kan je een rustige inloopwandeling in en rond Mirmande maken.  Wandeling: 9 km, 200 m stijgen en dalen, 2,5 uur.

Overnachting in

Mirmande

Dag 2

Je wandelt door het Fôret de Marsanne naar het gelijknamige plaatsje. Bij het oversteken van de beboste heuvelrug heb je een fraai uitzicht op de Ardèche aan de overzijde van het Rhone dal en de Provencaalse vooralpen aan de andere kant. Wandeling: 11 km, 400 m stijgen en 300 m dalen, 3,5 - 4 uur. Aangekomen in Marsanne kun je nog een rondwandeling van 1 uur maken om de omgeving te verkennen.

Overnachting in

Marsanne

Dag 3

Vanuit het stadje Marsanne word je eerst een stukje weggebracht naar het beginpunt van de wandeling naar de volgende chambres d'hôtes. Je loopt afwisselend door bos en akkerland en hebt schitterend uitzicht over de omgeving. In de verte doemt het grijswitte massief van de Vercors op. Je eindigt bij het leuke dorpje Saou onder de kenmerkende rotspartij Roche Colombe. Wandeling: 16 km, 120 m stijgen en 30 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

nabij Saou

Dag 4

Vanuit je rustige onderkomen maakt je een fraaie rondwandeling over de rotspieken bij Saou. Na een korte afdaling langs de Mur d'Art begin je aan een lange klim naar de Pas Berlhe (885 m). Schitterende vergezichten zijn je deel. De afdaling door het Foret de Saou is lekker in de schaduw, alleen op het laatst is het nog even een stukje omhoog naar het onderkomen. Wandeling: 13 km, 510 m stijgen en dalen, 5 uur lopen. Je kunt de route inkorten tot 5 km, zonder de lange klim, ook een mooie wandeling met meer tijd om op het leuke terras in Saou te gaan zitten..

Overnachting in

nabij Saou

Dag 5

Andermaal ga je op weg naar de volgende mooie plek. Je loopt door het rustige landschap van de Diois met kleine gehuchtjes en losse boerderijen. Af en toe een stukje bos, dan weer een smal asfaltweggetje door akkerland met mooi uitzicht op de bergtoppen rondom. Wandeling: ca. 17 km, 450 m stijgen en 300 m dalen, 5,5 uur lopen. 

Overnachting in

Bourdeaux

Dag 6

Vandaag een rondwandeling door de rustige omgeving van Bourdeaux, langs afgelegen boerderijen en door stille bossen. Er zijn mooie uitzichten op de omgeving waar met name de Trois-Becs, opvallende rotspunten van 1600m hoogte, opvallen. Rondwandeling 15 km, 440 m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Bourdeaux

Dag 7

Na het ontbijt word je teruggebracht naar Mirmande of Montelimar. Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in met zorg geselecteerde hotels en chambres d'hôtes op kamers met privé badkamer. Alle locaties zijn sfeervol en schitterend gelegen in een dorpje of de natuur. Je wordt overal gastvrij ontvangen.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht een verzorgd ontbijt en 's avonds wordt er een goed diner geserveerd. In een chambres d'hotes eet je meestal samen met de andere gasten.
In Saou dineer je in een kleurrijk restaurantje in het dorp op een 0,5 of 1,5 km afstand van de chambres d'hôtes. De heenweg loop je hierheen over een smal asfaltweggetje; na het eten kan je je voor de verder weg gelegen chambres d'hotes door een taxi laten ophalen (inbegrepen). In Bourdeaux kan het ook zijn dat je 's avonds niet in het overnachtingsadres eet, maar in een eethuisje in het dorp.
Een lunchpakket kun je niet altijd onderweg kopen, maar meestal wel in de accommodatie bestellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • korte transfer op dag 3
 • bagagevervoer op dag 2, 3 en 5 (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • transfer naar beginpunt reis op dag 7
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt rustige wandelingen over (soms stenige) wandelpaden, bospaadjes en (on)verharde weggetjes. De wandelingen zijn meestal niet lang maar er zitten wel de nodige hoogtemeters in.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement alleen in Marsanne een extra (rust)dag boeken.

Extra's

Transfers

Transfer van Les Reys de Saulce naar Mirmande (vanaf € 33,- per boeking)

Als je met de trein reist, dien je deze taxitransfer, van Les Reys de Saulce (in Saulce-sur-Rhone) naar de eerste accommodatie in Mirmande, bij te boeken.

Voorwaarden: Prijs is per rit (max. 4 personen). Na 19 uur en in het weekend geldt er een toeslag.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Mirmande is ca. 1050 km. Je kunt de auto de hele week in de buurt van de accommodatie op straat laten staan. Op de laatste dag word je teruggebracht naar Mirmande.

Trein informatie

Vanaf het Gare Routière (busstation bij treinstation Valence Ville) in Valence neem je buslijn 30 naar Saulce-sur-Rhone (les Reys) (45 min, vertrek elke 2 uur. ticket in de bus te koop). Hier neem je een taxi voor de laatste 5 km naar Mirmande.
Klik hier voor bustijden (Reseau is 26 Drome, Ligne is 30 Valence - Montelimar, Direction is Valence - Montelimar). 

Op de laatste dag word je naar Montelimar gebracht..

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

 

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een heenreis naar Valence-Ville en een terugreis vanaf Montelimar.

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Het is vooral in het voor-en najaar aangenaam wandelen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Drome ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

drome

Frankrijk - Drôme

Een vleugje bergen en een vleugje Provence

Wandelvakantie langs hotels en chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.