Duitsland - Sächsische Schweiz & Elbevallei, 8 dagen Over de Malerweg door het Elbezandsteengebergte

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs pensions en hotels

Verrassend wandelparadijs dichtbij huis! Maak een week lang fraaie wandelingen door het spectaculaire landschap van het Elbsandsteingebirge in de Oostduitse deelstaat Saksen. Heerlijke wandelingen tussen bizarre rotsformaties, tafelbergen en labyrinten van kloven en steenpartijen. De Elbevallei is hier op haar mooist. Afsluitend bezoek aan het monumentale Dresden.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek aan Dresden
 • Het rotslandlandschap van Saksen
 • Vallei van de Elbe op haar mooist
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Sächsische Schweiz & Elbevallei

Bizarre rotsformaties, majestueuze tafelbergen, afgewisseld met diepe kloven en dichte bossen vormen het decor van deze wandelreis door het Nationale Park de Sächsische Schweiz. Het samenspel van water en wind hebben het zandsteengebergte op de grens met Tsjechië zijn grillige en fantasievolle vormen gegeven. De diepe vochtige rotsspleten en rotsrichels hebben vanwege hun microklimaat een bijzondere flora en het moeilijk toegankelijke rotslandschap is een ideaal leefgebied voor o.a. de Oehoe, Visotter, Slechtvalk en Dwergooruil. In dit paradijs voor de wandelaar en natuurliefhebber hebben we een afwisselende reis uitgezet. We maken spectaculaire en afwisselende wandelingen naar de markante rotspilaren van de Schrammstein, de tafelbergen Lilienstein en Pfaffenstein en het mystieke labyrint van kloven van de Affensteine en Grosser Zschand. We worden getrakteerd op prachtige uitzichten over dit surrealistische landschap van zandsteenpilaren en de burcht Königstein, die als een onneembare adelaarsnest boven de Elbe uittorent. Regelmatig steken we per pont de Elbe over.

De wandelweek eindigt in Dresden. Deze fraaie barokstad werd aan het einde van WO II vrijwel helemaal plat gebombardeerd, maar ook weer grotendeels herbouwd. Met een bezoek aan de Frauenkirche, de fraaie Zwinger-opera en de stijlvolle Königsstrasse sluiten we deze heerlijke reis af.

Dag 1

Heenreis naar de eerste accommodatie in Königstein, boven de Elbevallei, ten oosten van de historische stad Dresden.

Overnachting in

Königstein

Dag 2

Onze kennismaking met de Sächsische Schweiz begint met een wandeling naar twee van de meest bijzondere rotsformaties van het Elbsandsteingebied. Allereerst beklimmen we de 415 meter hoge Lilienstein. Vanaf deze berg, die door de eroderende werking van de Elbe volledig los van het Elbsandsteingebirge is komen te liggen, hebben we schitterend uitzicht. Aan de andere zijde dalen we weer af naar de oever van de Elbe en lopen naar het dorp Rathen. Dit dorpje ligt onderaan de Bastei, de meest beroemde klif van de streek. Trappen voeren ons door de zeer nauwe kloof Schwedenlöcher tot bovenop het natuurlijke ’rotsbastion’. Een brug verbindt de rotspilaren van het Basteiaussicht met het plateau. We dalen af naar de Elbe en steken per pont de Elbe over en keren per trein terug naar Königstein.Wandeling: 14 km, 500m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Königstein

Dag 3

Per pont steken we de Elbe over naar het centrum van Königstein, vanwaar we aan de steile klim naar de gelijknamige burcht beginnen, bovenop een tafelberg. Na een kort bezoek aan het complex dalen we weer af en vervolgen onze tocht. De opvallende Pfaffenstein kent bijzondere rotsformaties, waarvan de rotsnaald Barbarine als het handelsmerk van de Sächsische Schweiz wordt gezien. De beklimming van de Pfaffenstein is spectaculair (‘door het oog van de naald’), de afdaling eenvoudig. Na een stukje afwisselend berken-beukenbos, lopen we door akkerland, met zicht op de Papststein en Schrammsteine, naar het vriendelijke Papstdorf. Door een bebost, donker en smal beekdal dalen we af naar het dorpje Krippen, aan de oever van de Elbe. Wandeling: 17 km, 600m stijgen en dalen, 7 uur lopen

Overnachting in

Krippen

Dag 4

De wandeling van vandaag is, ondanks de forse klim, ontspannen te noemen. Er zijn namelijk nauwelijks trappen en ladders in de route opgenomen. We beginnen met een 5 km lange treinrit naar het laatste stationnetje vóór de Tsjechische grens en gaan hier met het voetveertje naar Schmilka, aan de overkant van de Elbe. Door rustgevend bos klimmen we naar de Grosse Winterberg, een vrij lange, maar eenvoudige stijging. De klassieke Gaststätte op de top wordt stukje bij beetje gerestaureerd en heeft een mooie uitkijktoren. Ernaast staat een klein informatiecentrum van het Nationaal Park. Na het weidse Goldsteinaussicht dalen we af naar het sfeervolle Zeughaus, met wenkend terras. Na een stuk door het intens groene Kirnitzschtal, bereiken we ons nieuwe onderkomen in of nabij Hinterhermsdorf, een vriendelijk dorp tegen de Tsjechische grens. Wandeling: 13 km, 630m stijgen en 430m dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Hinterhermsdorf

Dag 5

Vanuit het hotel lopen we door bos en weiland naar de Weifberg. Vanaf de uitkijktoren op de top kan bij helder weer tot aan Dresden gekeken worden. We lopen een groot deel van de dag langs de Tsjechische grens en in dit grensgebied heerst diepe rust. Langzaam dalen we af naar de nauwe Kirnitzschklamm. Op de grensstenen is de recente geschiedenis af te lezen. Aan de Tsjechische zijde zijn de letters CS (van Tsjechoslowakije) overgeschilderd met de C van Tsjechië; aan de andere kant is DDR vervangen door een D. In de kloof ligt, half onder de rotsen gebouwd, een leuke Gaststätte (met heerlijke Torte). Hier maken we een boottochtje op het stille water, alvorens door te lopen langs de Kirnitzsch, waar nog visotters leven. Via wat trappen en tunneltjes verlaten we de rivier en beklimmen het 435 meter hoge uitzichtspunt Königsplatz. Door Hinterhermsdorf, bekend om zijn houten huizen in de lokale Umgebinde-stijl, keren we terug naar het hotel. Wandeling: 20 km, 450m stijgen en dalen, 7 uur lopen

Overnachting in

Hinterhermsdorf

Dag 6

Met de lijnbus rijden we naar de Lichtenhainer Wasserfall. Daar begint het brede pad naar de Kuhstall, een enorme rotsboog, waaronder, volgens de legende, in tijden van gevaar het vee werd gestald. Na een vlakke bos-etappe begint de pittige klim naar de Oberer Affenstein Weg, een panoramisch pad langs de beboste rotswand. Bij de imposante Frienstein begint de Schrammsteinweg, dit pad slingert zich met veel trappen, op- en afstapjes en uitzichtpunten tussen de rotstorens omhoog tot bovenop de Schrammsteine, met een uitzicht dat alle inspanningen goed maakt. We dalen af naar de Elbe en steken met het voetveer over naar Bad Schandau. Hier nemen we de trein naar Dresden. Wandeling: 12,5 km, 575m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

* reizigers per auto kunnen die vandaag ophalen en zelf naar Dresden rijden. Nabij het hotel is parkeergelegenheid.

Overnachting in

Dresden

Dag 7

Vandaag heeft u de hele dag om deze fraaie stad te bezichtigen. In de Tweede Wereldoorlog volledig plat gebombardeerd, maar inmiddels als een feniks uit haar as herrezen. Alleen de Frauenkirche scheen het inferno te hebben overleefd, maar twee dagen na de grote brand stortte de kerk alsnog in. Direct na de Wende (1989) is men begonnen met de plannen voor de herbouw van de kerk. Op 30 oktober 2005 is de opnieuw opgebouwde kerk ingewijd. Voor de herbouw heeft men zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de originele bouwstenen. De collectie van het Albertinum, die de oorlog overleefde, de Semper Opera, de Hofkerk, het Taschenbergpaleis, de parken en het Japanse paleis in de Neustadt aan de overzijde van de rivier. Het Zwinger, de ultieme barokke uitspatting, mag u in geen geval missen.

Overnachting in

Dresden

Dag 8

Uw verblijf in Sachsen is ten einde. Aan het einde van de ochtend reizen we per trein van Dresden terug naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties waar u verblijft zijn uiteenlopend van aard en comfort. U verblijft op tweepersoonskamers met douche en toilet. Tegen betaling van een toeslag kunt u een eenpersoonskamer boeken. De eerste twee nachten verblijft u in het kleine en comfortabele hotel Lilienstein, aan de voet van de Lilienstein. Om er te komen vergt een kleine inspanning, die dit verblijf echter zeker waard is. Bij aankomst op dag 1 loopt u vanaf de veerpont van Königstein 15 minuten, met een klim van 100m (uw bagage wordt dan vervoerd). Daarna verblijft u 1 nacht in een uitstekend ***hotel in het centrum van het dorp Krippen. Vervolgens bent u twee dagen te gast in een mooi gelegen, gemoedelijk, maar eenvoudig pension buiten het dorp Hinterhermsdorf, middenin de fraaie natuur. Ook dit pension heeft een gezellig terras. Tenslotte verblijft u de laatste twee nachten in een rustig gelegen, goed stadshotel (4*) in Dresden met een goed ontbijt en diner, iets buiten het centrum.

Over de maaltijden

Uw verblijf in de Sächsische Schweiz is op basis van halfpension plus lunchpakket. Diner, ontbijt en een goed lunchpakket worden meestal door de accommodatiehouders verzorgd. In Dresden dineren we niet bij het hotel en zoeken we een leuk restaurant in de stad. Ook de lunch is hier niet inbegrepen.

Inbegrepen

 • transfers ter plaatse per trein, bus en veerpont
 • verblijf in hotels en pensions op basis van halfpension+lunchpakket, vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8. (Lunches in Dresden zijn niet inbegrepen)
 • bagagevervoer (uitgezonderd stukjes bij stations en in Dresden van bushalte naar hotel (10 min)
 • entree Königstein, boottochtje op de Kirnitzsch
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis per trein (optioneel)
 • vervoer van en naar de opstapplaats
 • lunches in Dresden
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • overige entrees

Over de activiteiten

De Sächsische Schweiz wordt doorkruist door een dicht netwerk van zeer goed gemarkeerde wandelpaden, die meest goed begaanbaar zijn. Op steilere stukken zijn er telkens voorzieningen als trappen, armleuningen en dergelijke aangebracht, wat niet wegneemt dat enige tredzekerheid gewenst is. De hoogteverschillen zijn niet erg groot, maar de hellingen meestal behoorlijk steil en per dag zijn er meerdere klimmen en afdalingen, waardoor een goede wandelconditie belangrijk is. Soms zijn er stukken waarbij u langs laddertjes en trappetjes omhoog of omlaag gaat. Voor hoogtevreesgevoelige mensen kan dit vervelend zijn, hoewel de meeste ladders in smalle kloven aangelegd zijn en dus niet bijzonder 'luftig' zijn. Na een klim of afdaling volgt meestal een min of meer vlak stuk in de route.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet je reisgezelschap op het station Königstein  (als je reist per trein) of in de accommodatie in Königstein (reizend met eigen vervoer)

Parkeren: bij het hotel in Königstein is een parkeerplaats. Je kunt de auto ook op de P+R parking van station Bad Schandau neerzetten en terugreizen met het OV naar het hotel in Königstein. Meer informatie: Website informatie P+R.

Omdat we de laatste nacht in Dresden verblijven is het dan te overwegen de auto op dag 6 op te halen bij P+R Bad Schandau en per auto naar het hotel in Dresden te reizen. Bij en nabij het hotel zijn parkeerplaatsen. 

Trein informatie

Na aankomst Dresden reist u door naar Köningstein via de S-Bahn S1 (openbaar vervoer).

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrek 11 juli en 8 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Köningstein (Sächs Schw.) 07:00 - 17:38 2
Dresden Hbf. – Amsterdam CS 11:23 - 21:00 1

 

Groepsreis met vertrek 05 september 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Köningstein (Sächs Schw.) 07:00 - 17:38 2
Dresden Hb. – Amsterdam CS 11:10 - 20:48 2

 

Geef je gewenste opstapplaats bij boeking door. Je krijgt een mobiel ticket en een schema vanaf jouw woonplaats of dichtstbijzijnde station, reist individueel en ontmoet de andere deelnemers en de reisleider op het treinstation van aankomst of eerste accommodatie. Zie tevens de informatie bij de tekst 'Waar ontmoet ik de groep'. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze app beschikbaar zijn.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Het klimaat in Sächsen kent grote gelijkenis met het onze, al heeft het al meer kenmerken van een landklimaat: de winters zijn er kouder en de zomers gemiddeld warmer. Het voor- en najaar kennen hetzelfde weerbeeld als in Nederland met kans op stabiel weer, maar ook op regenachtig en onstuimig weer. Tijdens de najaarsreis zijn de bossen en parken gehuld in prachtige rode, gele en gouden herfsttinten!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens uw verblijf in Sachsen hoeft u op weinig extra kosten te rekenen. Zo zijn alle maaltijden bij de reissom inbegrepen, behalve de maaltijden op de heen- en terugreis en de lunch in Dresden. Reken per dag op ca € 15,- voor uw persoonlijke uitgaven en eventuele entrees.

Per lokale trein rijden we vanaf Dresden door de Elbevallei naar het hart van de Sächsische Schweiz. Tijdens de wandeltocht zijn er enkele korte transfers per trein en bus en steken we een aantal keer per pont de Elbe over. Per trein keren we aan het eind van de reis terug naar Dresden. In Dresden verplaatsen we ons per tram of stadsbus.

http://reiseauskunft.bahn.de/

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis naar de Sächsische Schweiz te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens de wandelingen heeft u aan een dagrugzakje voor wat extra (regen)kleding, lunchpakket, veldfles, en eventueel fototoestel of verrekijker voldoende. De rest van uw bagage wordt steeds voor u vervoerd. Bij de stations moet u een aantal keer uw bagage zelf een paar honderd meter dragen. In Dresden moet u 2x 10 minuten met uw bagage lopen. Het gebruik van een koffer of tas met wieltjes is daarom aanbevolen.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool en ingelopen
 • dagrugzak (30-35 liter)
 • warme en luchtige kleding
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

In Duitsland gelden een aantal afwijkende regels, met name voor het testbeleid. Tevens zijn er afwijkende regels per deelstaat; oriënteer je dus goed voor je op reis gaat. Een handig overzicht, met links naar de diverse deelstaten, vind je bijvoorbeeld op de website van het Duitslandinstituut.
Een andere handige website met informatie over het toerisme en covid-19 regels vind je hier.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zicht_vanaf_de_basteibrucke_op_de_elbe_in_de_diepte.jpg

Duitsland - Sächsische Schweiz & Elbevallei

Over de Malerweg door het Elbezandsteengebergte

Wandelvakantie langs pensions en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten