Duitsland - Allgäuer Alpen, 5 dagen Bergwandelen in de Allgäuer Alpen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit 'eco'-hotel

Bergwandelen in het meest milieuvriendelijke dal van de Duitse Alpen in de Allgäu. Terwijl de koeien ontspannen door de bergen lopen met hun mooie klokkenorkest, pauzeer je even op een weiland vol bloemen. Je ademt de heerlijk frisse lucht in en geniet van het verrassende uitzicht van glooiende loofbossen en grillige bergtoppen. Misschien zie je tijdens de wandeling een gems, steenarend of edelhert.

De Allgäu biedt een breed scala aan wandelingen en fietsroutes. Makkelijk bereikbaar met perfect georganiseerd openbaar transport; de auto laat je staan! Na afloop kun je ontspannen in sauna en whirlpool.

Uniek aan deze reis

 • De auto kan thuisblijven
 • Gratis lokaal openbaar vervoer
 • Milieuvriendelijk
 • Uitgebreid wandelnetwerk
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Allgäuer Alpen

Als je vanaf het noorden naar de Duitse Alpen reist, zijn de bergen van de Allgäu de eerste bergen die je tegenkomt. Tot 2200 meter hoogte rijzen deze vriendelijke reuzen omhoog. Aan de voet van de Iseler (1876 meter) liggen kleine authentieke dorpen zoals Bad Oberdorf, Oberjoch en Hinterstein. Met karakteristieke uivormige kerktorens sieren ze het landschap waarin bos en weide elkaar de loef af steken. Wandelen in deze omgeving is een waar genot!

De wandelbus stopt er voor de deur, en deze bus is ook nog gratis voor de gasten van het hotel! Je kunt je auto dus thuis laten.

Dag 1

Aankomst in je hotel en wellicht is er dan nog tijd voor een eerste verkenning van de omgeving. In ons reisinformatiepakket vind je talloze suggesties. Ook een bezoekje aan de plaatselijke VVV is nuttig om te zien wat voor plaatselijke activiteiten er nog worden georganiseerd.

Het basisverblijf is minimaal vier nachten, maar dit kan naar wens worden uitgebreid.

Overnachting in

Bad Hindelang

Dag 2-4a

De Allgäuer Alpen hebben een enorm wandelpadennetwerk, met voor ieder wat wils. Elke top, en die hoeft helemaal niet hoog te zijn, biedt weer andere schitterende vergezichten. De hellingen zijn begroeid met dennenbossen, loofbossen of glooiende bloemenrijke graslanden. Maar er zijn ook steile rotsige stukken, met tussendoor kletterende beekjes. En de bruine koeien maken de wandelingen tot een bijzondere ervaring. Met elk een bel om de hals vormen ze een prachtig orkest in de bergen, dat al van ver te horen is.

Overnachting in

Bad Hindelang

Dag 2-4b

Het idyllische landschap biedt niet alleen een wereld aan wandelingen, maar de sportievelingen kunnen hun spieren ook met andere activiteiten lekker aan het werk zetten.

In het dal vind je een aantal Nordic-walkingpaden, waarmee je de omgeving mooi kunt ontdekken. In de bergen kun je een professionele klimcursus doen, of je kunt met de mountainbike onverharde wegen ontdekken. Eventueel verhuurt men in Bad Hindelang ook e-bikes. Met deze hypermoderne fietsen ervaar je altijd ‘wind in de rug’. Kortom, een scala aan benenstrekkers!

Als je aan een rustdag toe bent, of in geval van slecht weer, is er in het dal ook een aantal musea en lokale kunstenaars te bezoeken. Het Wonnemar Thermal Bereich in Sonthofen, met groot zwembad, sauna, etcetera, is zeer geschikt om de vermoeide benen te ontspannen. Tot slot noemen we de Breitachklamm, een spectaculair smalle kloof vol spetterend water: regenpak mee!

Overnachting in

Bad Hindelang

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het basisarrangement.

Ons reisinformatiepakket voor de Allgäuer Alpen biedt echter nog genoeg activiteiten om je verblijf hier tot zeker een week te kunnen verlengen. In onze routeapp vind je diverse extra wandelingen tot op de hoogste toppen. Als je dat wilt, boek je na afloop van het standaardverblijf gewoon extra nachten bij!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Ons hotel ligt in de weilanden, aan de oever van de snelstromende Ostrach, op 10 min lopen, van het dorp Bad Hindelang. In een aftakking van de Ostrach is een groot schoepenrad geplaats, dat de waterkrachtcentrale van het hotel aandrijft. De kamers zijn ruim en hebben alle toilet en douche. Sommige kamers hebben een balkon. De familiekamers zijn appartementen. Het hotel heeft een wellness-afdeling met gratis sauna en infraroodcabine. 

Het hotel accepteert geen creditcards, wel pinpassen en er is gratis wifi. Eenmaal per week is er een rondleiding naar de waterkrachtinstallatie en de houtpellet-energiecentrale.

Gedurende de week worden er 's avonds na het diner optredens georganiseerd met Algäuer muziek en gezang. Dit is uiteraard voor de liefhebbers. Heb je hier geen zin in, dan kan je je terugtrekken in een rustiger deel van het hotel of op je kamer.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kun je dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

De maaltijden  zijn uitstekend en gebaseerd op de Allgäuer keuken. De kok maakt veelal gebruik van lokaal geproduceerde producten. De dag begint met een goed verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds is er een viergangenkeuzemenu, met een keuze uit drie hoofdgangen of een themabuffet. Voor het lunchpakket kan je in het dorp inkopen doen of een lunchpakket in het hotel bestellen. Tijdens de tochten overdag zijn er vele mogelijkheden om ergens warm te lunchen.

Info kindvriendelijkheid

Dit hotel is ook een goede verblijfplaats voor gezinnen. Zeker met de familiekamers (appartementen) die er beschikbaar zijn.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle avondmaaltijden
 • gebruik sauna
 • gratis gebruik lokale bussen vanaf aankomst tot vertrek (gemeente Bad Hindelang)
 • entree naast hotel gelegen gemeentelijk zwembad
 • CO2 compensatie voor het verblijf in Bad Hindelang
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • kabelbanen en overige openbaar vervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Kurtaxe (toeristenbelasting); ca. € 3,- per dag

Over de activiteiten

SNP heeft uit het grote aanbod aan wandelingen ter plaatse enkele tochten geselecteerd en beschreven, die een goede indruk van het gebied geven. De lengte van de wandelingen verschilt gemiddeld van 10 tot 15 km. Je gaat veelal flink de hoogte in, meestal tussen de 500 en, voor de echte klimgeiten, 1500 meter. Dat houdt in dat je voor de meeste wandelingen ten minste stevige bergwandelschoenen moet hebben, en indien gewenst ook wandelstokken. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd en onderhouden. Ze lopen soms wel langs steile hellingen en zijn dan minder geschikt voor mensen met hoogtevrees. In het dal en bij dorpjes gaat de route vaak over (on)verharde weggetjes.

Geschikt voor kinderen

Het flexibele programma en het ruime aanbod aan ontspannende of juist uitdagende activiteiten maken dit tot een geschikte bestemming voor kinderen vanaf ca. 6-7 jaar. Naast wandelen zijn er leuke uitjes te maken en kun je een dagje fietsen of een klimcursus doen.

Extra dagen

Je kunt dit arrangement naar keuze met een of meer dagen verlengen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bad Hindelang is ca. 800 km. Je kunt je auto parkeren bij de accommodatie.

Trein informatie

Aangekomen op het station van Sonthofen, reis je verder per bus (9748) naar Bad Hindelang (ca. 30 min rijden, zeer frequent).
Je kunt ook worden opgehaald door het hotel. Je dient dit te vermelden bij de boeking. Een dag voor aankomst kun je dan het hotel bellen om het ophalen te bevestigen en een tijd af te spreken.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Sonthofen     08:08 - 16:59    1
Sonthofen – Amsterdam CS 13:00 - 21:58 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt dit arrangement op iedere dag van de week starten vanaf eind april tot eind oktober. Rond begin mei kan het in de bergen nog behoorlijk fris zijn en kan er nog sneeuw liggen, waardoor wellicht niet alle wandelroutes al begaanbaar zijn. Je kunt dan andere wandelroutes kiezen, met uitzicht op nog fraai besneeuwde toppen! In het dal zelf is het voorjaar echter al begonnen met al het moois dat er bij hoort, en het is er nog heerlijk rustig! Dat laatste geldt ook voor het wandelen in oktober, met tevens prachtige herfstkleuren.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Over de accommodatie 

Hotel Wiesengrund is volledig CO²-neutraal. De energie voor het hotel wordt opgewekt door een centrale die werkt op houtpellets, gemaakt van zaagsel en afvalhout. Er wordt geen olie gestookt. Verder is er een waterkrachtcentrale die per jaar 200.000 kWh produceert. Omdat het verbruik van het hotel maar 120.000 kWh is, wordt met de te veel geproduceerde energie het plaatselijke zwembad verwarmd. Een groot deel van het dak van het hotel is bedekt met zonnepanelen.

Je verblijf in Bad Hindelang en de activiteiten tijdens je verblijf zijn bovendien CO²-klimaatneutraal, door de vaste bijdrage aan de South Pole Group. Met dit geld worden projecten voor duurzame energie opwekking op diverse locaties ter wereld mogelijk gemaakt. Deze bijdrage is inclusief de reissom.

Met buskaart, die inclusief bij deze reis is, kun je gratis met de bus door het gebied reizen. Met een uitstekende dienstregeling rijd je naar het begin van de wandelingen. Je hoeft dus niet met de eigen auto naar de Alpen te rijden.
NB. je krijgt de buskaart in het hotel, dus de bus van Sonthofen naar het hotel en terug valt niet onder de kaart en betaal je zelf.

Je mag de hond meenemen bij Hotel Wiesengrund. De extra kosten zijn € 8,50,- per dag. Deze kosten betaal je ter plaatse.

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

perfect_gemarkeerde_wandelroutes.jpg

Duitsland - Allgäuer Alpen

Bergwandelen in de Allgäuer Alpen

Wandelvakantie vanuit 'eco'-hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.