Wandelvakantie in Costa Rica

Costa Rica - Sukia Trail, 5 dagen Te voet door het regenwoud

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs guesthouses

Uniek wandelavontuur in het Costa Ricaanse binnenland. In vier etappes daal je af van dik 2700 m tot bijna zeeniveau. Met een lokale gids trek je dwars door het regenwoud. Ontdek het rijke dierenleven en doorkruis rivieren en watervallen. Je komt vrijwel niemand tegen en slaapt op afgelegen plekken. Dichter bij de natuur kom je niet! 

Uniek aan deze reis

 • Avontuurlijke tocht door het regenwoud
 • Overnachten bij locals
 • Ongerepte natuur zonder andere toeristen
 • Alle maaltijden inclusief
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Costa Rica - Sukia Trail

In het kort ziet je programma voor de komende dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Copey, overnachting Copey de Dota
 • Dag 2: transfer en wandeling naar Las Rejas, overnachting Las Rejas
 • Dag 3: wandeling naar Betania, overnachting Betania
 • Dag 4: wandeling naar Cerro Nada, overnachting Ranchos Tinamu 
 • Dag 5: wandeling naar Los Campesinos, transfer naar Londres, einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Copey de Dota in het centrale bergland van Costa Rica. In dit nevelwoud komen natuurliefhebbers en rustzoekers volledig aan hun trekken. 's Avonds komt de lokale gids naar je hotel om kennis te maken en de komende dagen door te spreken.

Overnachting in

Copey de Dota

Dag 2

Sta op zodra het dag wordt, want je wordt vandaag vroeg opgehaald voor de rit naar het startpunt van de wandeling. In ongeveer een half uur rijd je – samen met je gids – naar het startpunt op 2700 m hoogte. De berglucht is hier heerlijk fris. Het begin van de wandeling voert door weilanden met prachtig uitzicht op de toppen van het centrale bergland aan de ene kant en de zee in de verte aan de andere kant. Al snel duik je het regenwoud in en wandel je verder over een smal pad door de dichte begroeiing. Je gids weet gelukkig de weg en vertelt ondertussen over het rijke dieren- en plantenleven. Het pad is over het algemeen goed begaanbaar, maar misschien moet de gids het pad af en toe wat open kappen met zijn machete. Ongeveer halverwege de wandeling kom je uit op een het wat bredere pad van de Sukia Trail. Deze oude route werd vroeger door mensen met paarden gebruikt. Door het regenwoud daal je verder af naar 1900 m. Na aankomst in je lodge heb je vast trek in een lunch. De rest van de middag kun je lekker ontspannen en bij komen. Je slaapt vannacht in een tentje in een oude stal.
Wandeling: 16 km, 6-7 uur, 800 m dalen

Overnachting in

Las Rejas

Dag 3

Over de Sukia trail trek je verder door het regenwoud. Je merkt goed dat je flink daalt vandaag. Bij elke stap stijgt de temperatuur en je ziet ook de vegetatie veranderen in uitbundiger oerwoud met grotere bladeren. Fluitende vogels begeleiden je. Je doorkruist (soms letterlijk) enkele watervallen. Na een flinke afdaling bereik je je overnachtingsadres Betania. Hier ben je echt even off grid. Betania is alleen te voet of paard bereikbaar. De eenvoudige, houten lodge staat op een prachtige, open plek in het oerwoud. Er is geen stroom, geen telefoonbereik, wel koud stromend water uit een bron. Afhankelijk van de temperatuur en je dorst word je verwelkomd met koffie of bier. Je slaapt in een koepeltentje op zolder. Beneden op de veranda geniet je van het uitzicht en een heerlijke maaltijd van de gastvrouw. Lucretia en haar man hebben alle spullen voor de overnachting (eten, slaapzakken) meegebracht op paarden. Hier word het 's avonds echt donker. Je zult heerlijk slapen.
Wandeling: 13 km, 7 uur, 150 m stijgen, 1000 m dalen

Overnachting in

Betania Lodge

Dag 4

Vandaag staat de kortste route van de trekking op het programma. Omdat je enkele keren vrij steil omhoog en omlaag loopt is het toch geen gemakkelijke ochtendwandeling. De omgeving is schitterend en ongelooflijk groen. Af en toe passeer je een afgelegen huis waarvan de bewoners vriendelijk zwaaien. Je kijkt uit op dichtbegroeide hellingen en watervallen en doorwaadt enkele keren een rivier. Het tweede deel van de wandeling voert over een wat breder pad wat nog altijd flink op en af gaat. Rond lunchtijd kom je aan bij Ranchos Tinamu, een prachtig gelegen lodge. Vanuit het half open restaurant kijk je uit op de vallei en kun je vele vogels spotten. De toekans komen vast een keer voorbij. Na de lunch kun je de rest van de middag ontspannen en misschien nog even een kijkje nemen bij een nabijgelegen waterval.
Wandeling: 8 km, 4-5 uur, 450 m stijgen en 650 m dalen

Overnachting in

Ranchos Tinamu

Dag 5

Op je laatste wandeldag daal je verder af naar Los Campesinos. Je wandelt over een brede, onverharde weg, maar dat is helemaal niet vervelend want je kunt volop genieten van het uitzicht. Je loopt langs wat verspreide huisjes en het gehucht San Isidro met school, gemeentehuis en kerkje. Een paar keer doorkruis je een riviertje. Na ongeveer 10 km sla je af en daal je eerst over een breed, daarna smal pad verder af. Via een lange hangbrug bereik je Los Campesinos, een verscholen complexje met restaurant. Onder het genot van een lekkere lunch kun je samen met je gids terugkijken op een geweldig avontuur. Na de lunch worden jullie naar Quepos gebracht, waar het arrangement eindigt. 
Wandeling 16 km, 350 m stijgen, 900 m dalen

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnachtingsadressen zijn uniek. In Copey slaap je nog in een mooi gelegen, comfortabele lodge zoals je wellicht van andere plekken in Costa Rica ook gewend bent. Je hebt er een privékamer met eigen badkamer. De overige 3 nachten zijn vrij basic maar onvergetelijk. Je slaapt 2x in een koepeltentje in een oude, houten schuur. Hier is geen stroom, geen bereik en geen warm water. Je hebt je eigen tent, maar deelt de badkamer met WC en koude douche. Slaapzakken zijn aanwezig, een handdoek neem je zelf mee. De laatste nacht slaap je op een eigen kamer met (meestal) gedeelde badkamer in een eenvoudige lodge. Hier is wel stroom (van zonnepanelen) om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. Als je geluk hebt, heb je bereik...  

Maaltijden

Je komt tijdens de trekking niks tekort. Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf diner op dag 1 t/m lunch op dag 5. Het ontbijt en avondeten is altijd op je overnachtingsadres. Op dag 2 en 4 eet je ook 's middags in je lodge. Op dag 3 krijg je een lunchpakket mee en picknick je tijdens de wandeling. Je sluit de trekking af met een lunch in een restaurant op dag 5.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 4x lunch
 • 4x diner
 • transfer dag 2 en 5
 • begeleiding lokale gids
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • drankjes
 • fooien en persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Je wandelt zo'n 15 km per dag (1 dag 8 km) met flinke hoogteverschillen. In 4 wandeldagen daal je af van 2700 m tot bijna zeeniveau. De eerste drie dagen loop je voornamelijk over smalle paden door het oerwoud. Bij natte omstandigheden kunnen de paden modderig en glibberig zijn. Tel daarbij de hoogteverschillen en de soms hoge temperaturen en je weet dat dit niet een wandeling is die je zomaar even doet. Maar met onze goede lokale gids gaat het je vast lukken. Wat doorzettingsvermogen, flexibiliteit en vooral goede zin zijn belangrijker dan veel wandelervaring. Als er een omgevallen boom op het pad ligt neem je even een slok water terwijl de gids het pad weer vrij maakt. Als het regent, trek je je poncho aan en wandel je vrolijk verder. Je kunt je hoofdbagage tegen betaling van een toeslag laten vervoeren van het startpunt van de trekking naar het eindpunt. In dat geval loop je alleen met een dagrugzak.

Extra dagen

Rustdagen tijdens de trekking zijn niet mogelijk. Je kunt wel vooraf extra nachten boeken in je lodge in Copey. Het is een prachtige plek om vogels te kijken of gewoon even te ontspannen voor je aan je wandelavontuur begint. Ook kun je één of meerdere nachten boeken in de lodge waar de wandeling van dag 5 eindigt: Los Campesinos. Hier kun je heerlijk bijkomen van je avontuur in de jungle.

Extra's

Verlengingshotels

Los Campesinos Ecolodge (Naranjito)

Los Campesinos Ecolodge ligt verscholen in het regenwoud, dik 20 km landinwaarts van Quepos en Manuel Antonio. Je verblijft hier in een houten huisje met eigen badkamer. Er zijn verschillende trails en hangbruggen. Je kunt badderen bij een mooie waterval. Vanuit het restaurant kun je prima dieren spotten.

Transfers

Bagagevervoer Copey - Los Campesinos (vanaf € 450,- per boeking)

Optioneel kun je je hoofdbagage laten vervoeren van het starthotel in Copey de Dota naar het eindpunt van de wandeling op dag 5: Los Campesinos. Tijdens de trekking zelf is geen bagagevervoer mogelijk. Je wandelt met de spullen die je nodig hebt voor de overnachtingen in je dagrugzak. 

Voorwaarden: Geef het bagagevervoer bij boeking aan. De vermelde prijs is voor een gezelschap van max. 4 personen.

Praktische informatie

Start- en eindpunt

De wandeltocht start in Copey de Dota en eindigt in Londres (15 km van Quepos). Reis je met een huurauto door Costa Rica, dan kun je deze op aanvraag en tegen betaling van een toeslag inleveren bij je hotel in Copey. Na afloop van de trekking kunnen we opnieuw een auto voor je huren of een transfer regelen naar bijvoorbeeld San José.  

Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden met uitzondering van de natte periode begin september - half november. 

De trekking start dik boven de 2700 m hoogte, waar het - zeker 's ochtends vroeg en 's avonds - fris kan zijn (een graad of 15). Je eindigt vrijwel op zeeniveau waar de temperatuur overdag circa 25-30°C is en de nachten zwoel. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november t/m april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben.

De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Voor de meest actuele wisselkoers verwijzen we je naar www.xe.com en www.oanda.com. Tijdens de trekking heb je maar weinig bijkomende kosten. Neem wel wat contant geld (colones) mee voor drankjes, evt. persoonlijke uitgaven en fooi voor gids en gastgezin. 

Met name in de natte tijd kan het prettig zijn je wandelstokken mee te nemen omdat de paden dan glibberig kunnen zijn door de grotere kans op regen. Je kunt je hoofdbagage tegen betaling van een toeslag laten vervoer van begin naar eindpunt. In dat geval volstaat een dagrugzak. Stop je hoofdbagage bij voorkeur in een grote weekendtas of rugzak. Deze zijn wat flexibeler dan hardshell koffers. Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. De tenten en lodges hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buiten gehouden. Neem het volgende mee op reis:

 • goed ingelopen bergwandelschoenen (waterdicht, goed profiel, enkelbescherming)
 • T-shirts met lange en korte mouwen
 • fleece
 • trekkingsbroek (licht, luchtig, sneldrogend)
 • voldoende droge sokken
 • pet (goede bescherming tegen zon en regen)
 • regenponcho/regenjas
 • drinkfles (minimaal 1 liter)
 • anti-muggenmiddel (beste in Costa Rica kopen)
 • sandalen / Teva's om rivieren door te waden
 • slippers (voor 's avonds) 
 • dagrugzak (eventueel camel bag)
 • toiletartikelen (biologisch afbreekbaar)
 • zonnebril 
 • zonnebrand 
 • lippenbalsem
 • hoofdlamp (of zaklamp)
 • kleine reishanddoek 
 • evt. lakenzak
 • powerbank
 • snacks zoals koekjes, energierepen, droog fruit, rozijnen, druivensuiker
 • wat contant geld (voor o.a. fooi gids)
 • paspoort
 • evt. wandelstokken
 • goed humeur! 

Vliegen via de Verenigde Staten:

 • Let op! Indien je via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
 • Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol op rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. Reizigers met een vlucht naar of via de Verenigde Staten dienen rekening te houden met mogelijke extra controles op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

Ga je binnenkort op reis naar Costa Rica bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/costa-rica. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/costa-rica/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.


Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Je moet beschikken over een reserveringsbevestiging van je eerste accommodatie en een vliegticket voor de terug- of doorreis. Je paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over voldoende financiële middelen t.b.v. je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Vliegen via de Verenigde Staten 
Indien je een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar je eindbestemming, dan moet je minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kun je online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt je vinden op de website van SNP, klik hier. Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat je maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf,  in duidelijk gemerkte verpakkingen.
Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat je eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurants kun je met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen. Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is de Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Malaria middelen aanbevolen 
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dien je je goed te beschermen tegen muggenbeten.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoorts- of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door jehuisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost je veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het je uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijk ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelvakantie in Costa Rica

Costa Rica - Sukia Trail

Te voet door het regenwoud

Wandelvakantie langs guesthouses

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.