Hoge Venen moeras wandelen België

België - Ardennen, 5 dagen Wandelen door de Hoge Venen

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotelletjes

In de Hoge Venen, Hautes Fagnes op z'n Frans, vind je de mooiste wandelpaden van België. Vanuit twee gastvrije onderkomens aan de zuidrand van het natuurpark verken je te voet de prachtige omgeving. Uiteraard voert één van onze wandelingen je naar Signal de Botrange, het hoogste punt van België. Je verkent ook de prachtige valleien aan de rand van het park, met watervallen en stoere middeleeuwse burchten. Na een dag lekker wandelen geniet je dubbel van een heerlijk Ardenner speciaalbier.

Uniek aan deze reis

 • Wandelen op het dak van België
 • Fraaie rivierdalen met watervallen en stroomversnellingen
 • Charmante, kleinschalige overnachtingsadressen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

België - Ardennen - Hoge Venen

In het kort ziet je programma voor de komende 5 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Hockai, overnachting Hockai
 • Dag 2: rondwandeling Hockai, overnachting Hockai
 • Dag 3: wandeling Hockai - Robertville, overnachting Robertville
 • Dag 4: rondwandeling Robertville, overnachting Robertville
 • Dag 5: wandeling Robertville - Hockai, einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Hockai, een klein dorp aan de voet van de Hoge Venen. Met zijn ligging op 550m hoogte is Hockai een prima uitvalsbasis voor wandelingen in de Hoge Venen.

Overnachting in

Hockai

Dag 2

Maak een rondwandeling via het prachtige dal van de Hoëgne. Je klimt eerst gestaag naar het kleine veengebied Wihonfange. Een leuk paadje langs de smalle, bochtige rivier La Statte voert je langs de waterval des Nutons en de rotsformatie Rocher des Bilisse. Na de weilanden rond het dorp Solwaster daal je af naar de vallei van de Hoëgne. Deze rivier ontspringt op de Hoge Venen en is even ten noorden van Hockai al uitgegroeid tot een ruisende stroom. Je wandelt over vlonders, trappen en planken paden langs watervallen en stroomversnellingen. Na een korte klim ben je weer terug in Hockai. 
Wandeling: 16,5 km, 300 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Hockai

Dag 3

Je maakt een prachtige wandeling onderlangs de Hoge Venen naar je volgende overnachtingsadres. Via Les Six Hetres, een mysterieus plukje loofbomen in een naaldbos, wandel je naar het veen bij Negus. Langs de Tros Marets daal je af naar de rivier de Warche bij Bevercé. Je volgt het dal van de Warche naar het imposante, in goede staat verkerende Kasteel Reinhardtstein. Een paar kilometer verderop bereik je je volgende onderkomen aan het stuwmeer van Robertville.
Wandeling: 20,5 km, 355 m stijgen en 385 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Robertville

Dag 4

Vanuit Robertville maak je een fraaie rondwandeling in de omgeving. De door ons beschreven wandeling brengt je eerst naar Ovifat. Na wat struinen langs de Ghaster bereik je de hoogst gelegen bierbrouwerij van Belgïe. Voor een biertje is het wellicht nog wat vroeg, maar op het terras met fraai uitzicht kun je ook wel wat anders krijgen. Vervolgens steek je het prachtige veengebied Bosfange over, waar in WO II Russische krijgsgevangen in een kamp hebben gezeten. Door het pittoreske dal van Le Quarreux keer je terug naar Robertville. Wil je het wat rustiger aan doen dan kun je bv. een rondje wandelen om het stuwmeer (ca. 7 km).
Wandeling: 17,5 km, 200 m stijgen en 210 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Robertville

Dag 5

Na het ontbijt wacht het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van je wandelvakantie. Je wandelt dwars door de Hoge Venen terug naar je startpunt Hockai. Na een laatste blik op Burcht Reinhardstein klim je door het dal van de Bayonne naar het plateau. Uiteraard beklim je even het torentje via Signal de Botrange zodat je op 700 m hoogte bent geweest. Over vlonderpaden met weidse uitzichten steek je de venen over. Via het 'croix des fiancés' (het Kruis der Verloofden) keer je terug in Hockai. Hier eindigt de reis, tenzij je een nachtje hebt bijgeboekt.
Wandeling: 21 km, 360 m stijgen, 330 m dalen, 6,5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in twee verschillende accommodatie aan de zuidrand van de Hoge Venen. De eerste twee nachten ben je te gast in een fraai opgeknapte Ardenner boerderij in het dorpje Hockai. De knusse gastenkamers beschikken alle over eigen (vrij kleine) badkamer met douche en WC. In de sfeervolle salon kun je lekker met een boek wegkruipen op de bank. Daarna verblijf je twee nachten in een charmant, klein hotel aan het stuwmeer van Robertville. Ook hier heb je eigen douche en toilet op de kamer.  

Maaltijden

Over het eten hoef je je deze dagen weinig zorgen te maken. Je ontbijt én dineert in je accommodatie. Van de auberge in Hockai krijg je op dag 2 en 3 een lunchpakket mee. Voor dag 4 en 5 koop je de lunch zelf in of je bestelt een lunchpakket bij het hotel in Robertville.
Het restaurant van het hotel in Robertville is op dinsdag gesloten. Als jouw verblijf hier op dinsdag valt krijg je korting en kun je zelf een restaurant in het dorp uitzoeken voor het diner.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 4x diner
 • 2x lunchpakket
 • bagagevervoer
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • evt. entrees
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 1,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Je wandelt door heuvelachtig terrein, over het algemeen over goed onderhouden bospaden en onverharde landweggetjes. Dagelijks wachten je meerdere korte, maar pittige stijgingen en dalingen, de vallei in of uit. Tijdens regenachtig weer kunnen de bospaden flink modderig worden. De wandelingen zijn niet zwaar qua hoogteverschillen; je wandelt tussen de 15 en 20km per dag. 

Extra dagen

Je kunt in beide accommodaties extra nachten boeken. Mocht je op dag 5 na de wandeling niet meteen naar huis willen, dan boek je een extra overnachting in Hockai na afloop.

Extra's

Verlengingshotels

Wandelen Hoge Venen, Hockai

Auberge Le Randonneur (Hockai)

Le Randonneur is een fraai opgeknapte Ardenner boerderij in het dorpje Hockai. De auberge is een prima uitvalsbasis voor het maken van wandelingen in de Hoge Venen. De gastenkamers beschikken alle over eigen badkamer met douche en WC. In de sfeervolle salon kun je lekker met een boek wegkruipen op de bank.

Transfers

Treinstation Spa-Geronstere - Hockai (vanaf € 17,- per boeking)

Optionele transfer van treinstation Spa-Geronstere naar de eerste accommodatie in Hockai.

Voorwaarden: Geef de transfer bij boeking aan.

Treinstation Hockai - Spa-Geronstere (vanaf € 17,- per boeking)

Optionele transfer van de accommodatie in Hockai naar het treinstation Spa-Geronstere.

Voorwaarden: Geef de transfer bij boeking aan.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Hockai is ca. 240km. Vanaf Brussel rijd je in ca. 140km naar Hockai. Je kunt gratis parkeren bij de accommodatie in Hockai. Aan het eind van het arrangement keer je hier weer terug.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kunt een optionele transfer van station Spa-Geronsterre naar Hockai (ca. 13 km) bij boeken.

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van half mei tot eind oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar België ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in België erkend. In België moet je beschikken over een WA-verzekering met Benelux-dekking. Neem in ieder geval je groene kaart mee, want je hebt deze nodig als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van onverzekerd rijden zijn groot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Hoge Venen België Hoëgne wandelen

België - Ardennen

Wandelen door de Hoge Venen

Wandelvakantie vanuit twee hotelletjes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten