water_stort_zich_met_donderd_geraas_van_de_victoria_falls.jpg

Vakantie Zimbabwe Adembenemende natuur en hartverwarmende bevolking

Zimbabwe: van de Victoria Falls tot de Eastern Highlands

Er wordt wel eens gezegd dat de mensen in Zimbabwe altijd glimlachen. Na een reis in het land kun je niets anders dan dit beamen: de gastvrijheid in Zimbabwe kent geen grenzen. De hartverwarmende bevolking in combinatie met de spectaculaire landschappen en de kans op prachtig wildlife maakt Zimbabwe tot een reisbestemming die bij velen ergens bovenaan het wensenlijstje staat. SNP heeft in samenwerking met de Volkskrant een prachtige lezersreis door dit mooie land uitgezet. De highlights van het land worden afgewisseld met schitterende wandelingen door ongerept natuurschoon, ontmoetingen met de kleurrijke Zimbabwanen, interessante stads- en dorpsbezoeken en safari’s met lokale gidsen.

Bezoek tijdens je rondreis zeker de mystieke Great Zimbabwe Ruins, wandel in de Nyanga bergen, bezoek de groene valleien van Honde waar allerlei gewassen worden verbouwd en leg de vele panorama’s in de Eastern Highlands vast met je camera. Een safari kan natuurlijk niet ontbreken op je reis: in Zimbabwe heb je bijzonder veel kans op het spotten van neushoorns en olifanten, bijvoorbeeld in Matopos en Hwange Nationaal Park. Je rondreis is tot slot pas echt af als je het razende geweld van de Victoria Falls hebt ervaren, door de lokale bevolking Mosi-oa-Tunya genoemd: 'de rook die dondert'. Je reis wordt altijd omlijst door het heerlijke lokale eten, de unieke overnachtingsadressen die SNP heeft uitgekozen en de lach van de Zimbabwaan.  


Toon alle reizen in Zimbabwe

Zimbabwe met SNP

 • Dagwandelingen in de Eastern Highlands
 • Comfortabele rondreis per 4x4 SUV met privé chauffeur
 • Bezoek aan de indrukwekkende Great Zimbabwe Ruïns en de Victoria Watervallen
 • Hartelijke ontmoetingen met de Shona en de Ndebele
 • Mix van middenklasse guesthouses, self-catering chalets en fraai gelegen lodges
 • Wandelingen met dagrugzak onder begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen

Wist je dat

 • Het Nyanga National Park is het meest noordelijke deel van de Eastern Highlands en wordt ook wel het 'Schotland van Afrika' genoemd.
 • Er leven ongeveer 14 miljoen mensen in Zimbabwe. De Shona en de Ndebele vormen de grootste bevolkingsgroepen. De traditionele gebruiken en cultuur zijn erg belangrijk in het leven van de Zimbabwanen.
 • Het grootste deel van Zimbabwe wordt gevormd door een hoogvlakte, gelegen op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau. In het oosten liggen daarentegen verrassend groene berggebieden. Alleen het zuidwesten van Zimbabwe en de Zambezi-vallei bestaan uit typische laaglandsavanne.
 • De lokale Zimbabwaanse keuken is voor toeristen vaak een aangename verrassing. De meeste gerechten bieden een mix van Engelse en Afrikaanse invloeden. Sadza, een soort maïspuree dat meestal gegeten wordt met gekookte groenten en vlees, is misschien wel het meest typische Zimbabwaanse gerecht.
 • Een erfenis uit de Engelse kolonisatieperiode is dat er nog steeds links gereden wordt in Zimbabwe. Je deelt in Zimbabwe de weg, soms op vrij chaotische wijze, met wandelaars, ossenkarren en lokale gammele auto’s en busjes.
 • De hoogste berg van Zimbabwe is de Mount Nyangani (2592 meter) die het silhouet vertoont van een slapende reus. Volgens het geloof van de locals brengt het ongeluk om met een vinger naar de berg te wijzen.