Voorzorgsmaatregelen vliegen

Voorzorgsmaatregelen Vliegen in tijden van corona

Laatste update dd.17 mei 2021

Reis je met vliegtuig naar je bestemming? Houd rekening met enkele voorzorgsmaatregelen.

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die je van te voren kan downloaden, invullen en mee kan nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring o.i.d. nodig.

Mondkapje
Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Bij sommige maatschappijen krijg je een mondkapje, maar bij andere niet. Zorg er dus voor dat de klant dit (voor de heen- en de terugreis) bij de hand heeft, want in een uiterste geval kan dit vluchtweigering betekenen.

Schiphol
Om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel en met een gerust hart kan blijven reizen, heeft luchthaven Schiphol maatregelen genomen op het gebied van hygiëne, anderhalvemeter afstand houden en reizigerscommunicatie. Voordat je naar Schiphol komt willen we je daarom graag op de hoogte stellen van wat je kunt verwachten. Op de website van Schiphol.nl lees je meer over de maatregelen en hoe je je kunt voorbereiden op je reis.

PCR-test
Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen.
Check op www.nederlandwereldwijd.nl; let op: dit kan dagelijks veranderen!