Verre Reizen Dag 24 januari 2016

'Wie ver reist kan veel verhalen'

Onder dit motto organiseert SNP Natuurreizen op zondag 24 januari 2016 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een inspiratie- en informatiedag over het verre reizen aanbod. Voor iedereen die houdt van natuur, reizen en cultuur. De inspirerende dag staat in het teken van de mooiste verhalen, foto’s en films.

Wat kun je verwachten?
Reisverhalen over Canada, het westen van IJsland, Japan en offroad in Namibië. Maar ook de fascinatie van alpiniste Katja Staartjes over de Himalaya, SNP directeur Gert Nieuwboer over zijn roadtrip door Chili over de Carretera Austral en vele anderen.

Naast inspirerende verhalen over verre bestemmingen worden er films getoond en zijn er uiteraard reisspecialisten aanwezig die je alles kunnen vertellen over verre reizen. Ontmoet daarnaast reizigers, reisgenoten en reisleiders van SNP.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is verplicht. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Helaas is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Verre Reizen dag van 2016. 

Programma en locatie

Kleine zaal
10:30: Wandelen en wildlife in Canada - productmanager Frank Maas
11:15: Trekking door Kirgizië & Mongolië - Els Harinck
12:00: Wandelen en wildlife in Canada - productmanager Frank Maas
12:45: LUNCHPAUZE LUNCHPAUZE
13:30: Alpiniste Katja Staartjes 'The Great Himalayan Trail' - Katja Staartjes
14:15: vervolg 'The Great Himalayan Trail' - Katja Staartjes
15:00: Off road door onherbergzaam Namibië– productmanager Jeroen Bruil
15:45: Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) & Tasmanië - reisjournaliste Anne Wesseling

Studio
10:30: Japan, hightech, tempels, vulkanen en wetlands - Caroline van Ommeren
11:15: Chili: roadtrip over de Carretera Austral - Gert Nieuwboer
12:00: Off road door onherbergzaam Namibië – productmanager Jeroen Bruil
12:45: LUNCHPAUZE LUNCHPAUZE
13:30: Japan, hightech, tempels, vulkanen en wetlands - Caroline van Ommeren
14:15: Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) & Tasmanië - reisjournaliste Anne Wesseling
15:00: West-IJsland - auteur Dominicus reisgids Mirjam de Waard
15:45: Chili: roadtrip over de Carretera Austral - Gert Nieuwboer

Verdeeld over de dag geeft fotograaf Marcel Scholing tips & tricks voor de mooiste reisfoto's!

Locatie
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Pakhuis de Zwijger is eenvoudig te bereiken:
Vanaf Amsterdam CS met tram 26 richting IJburg. Uitstappen bij halte Kattenburgerstraat.
Bus 48 richting Borneo Eiland. Uitstappen bij halte Kattenburgerstraat.
Te voet vanaf Amsterdam CS (ongeveer 20 minuten lopen)
Met de auto (parkeren op P&R Zeeburg of in Piet Hein Parkeergarage)

Prijs
€ 9,- per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie/thee, lunch met broodjes en het bijwonen van presentaties.

Alvast wat inspiratie

West IJsland
Een nieuwe bestemming in 2016! Mirjam de Waard, auteur van de Dominicus gids IJsland, brengt u langs plaatsen waar velen aan voorbij gaan, zij kent als geen ander de ware ziel van haar eiland. Zij woont en werkt al bijna tien jaar met haar gezin in Reykjavik en heeft in die tijd op vele manieren het land doorkruist.

Japan
Shinto, zen en zakelijkheid. Een reis door Japan, van Tokio tot Nagasaki, is een reis door een land vol tegenstellingen. Schreeuwende neonreclames, moderne architectuur en winkels vol rare gadgets afgewisseld door ingetogen schrijnen, tempels en dreigende vulkanen. Japan is het land waar de traditionele cultuur een verbond heeft gesloten met het nieuwste van het nieuwste. 

Roadtrip Carretera Austral - Chili
'Waanzinnig, ongelooflijk, mindblowing'! Woorden van Volkskrant reisjournalist Noël van Bemmel over de Zuidelijke Route in Chili. SNP directeur Gert Nieuwboer toog in zijn voetspoor en vertelt over deze ultieme roadtrip.

Off road Namibië
De oude Namib- en Kalahariwoestijn vormen het decor voor een individuele rondreis in het op een-na-dunbevolkste land ter wereld. Genieten van onherbergzame landschappen, wilde dieren in Etosha maar er ook buiten, culinair genieten en accommodaties voor ‘elk wat wils’. Luxe lodges, gezellige guesthouses of kamperen op het dak van je terreinauto. Namibië: leegte en ‘back to the nature’.

Nieuw-Zeeland & Tasmanië
Fjorden, gletsjers, regenwoud, alles van een haast onwerkelijke schoonheid. Een rondreis over het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland is een droomreis. En daarbij is Nieuw-Zeeland het vriendelijkste en veiligste land op aarde. Reisjournaliste Anne Wesseling neemt je mee over het Zuidereiland én naar Tasmanië, ook al zo’n droombestemming.

Wandelen en wildlife in Canada

Canada kent talrijke nationale parken, waar je uitstekend kunt wandelen: de basis van vele SNP natuurreizen. Maar wandelen in de uitgestrekte wildernis is wat anders dan een zondagmiddagwandeling op de Veluwe. Waar moet je aan denken betreffende oriëntatie, veiligheid, hoe kom je aan informatie, en hoe zit het nou met die beren?

The Great Himalayan Trail
Inspirerend verslag in woord én beeld van de Nepal Traverse, een extreme bergtocht van 2000 kilometer die Katja Staartjes en Henk Wesselius ondernamen in de Himalaya, door onontgonnen gebied. Het zijn verhalen over ontzagwekkende natuur, wonderbaarlijke ontmoetingen en de Nepalese cultuur. Op het moment dat Katja en Henk in voorjaar 2015 wilden starten met hun expeditie Gurla Mandhata werden ze overrompeld door de verwoestende aardbeving op 25 april. De expeditie was uiteraard niet meer aan orde. Ze zijn vanuit Nepal een donatie-actie gestart om Nepal te helpen. Er is een grote som geld opgehaald dat volledig ten goede komt/is gekomen aan noodhulp en wederopbouw. Ze steunden een vluchtelingenkamp in Kathmandu voor bewoners uit het zwaar getroffen Langtang-dal. Het grootste deel van het geld gaat naar de wederopbouw van een school in Kakani. Ook hierover zal Katja meer vertellen. 

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Klaas Zwartjes

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar afdeling Verre Reizen

Wijmke Frens

Afrika en Noord-Amerika

Tijdens diverse reizen ontdekte ik het nog pure, ongerepte Afrika. Botswana is mijn favoriet. Ik stuur avonturiers graag met een bootje dwars door de Okavangodelta van de ene wildernislodge naar de andere. Of laat ze met een klein vliegtuigje over de uitgestrekte savanne glijden, uitkijkend over kuddes olifanten en buffels onder zich; dat is zó geweldig! Ik bezocht veel lodges en ontdekte dat ze erg verschillen in kwaliteit en beleid. Een goed advies is daarom belangrijk, zeker als je met je kinderen op safari wilt.

Mail naar afdeling Verre Reizen