rtr5083att75.jpg

Vakantie Singapore citytrip naar de stad van de toekomst

Exotische stedentrip in het hart van Zuid-Oost Azië

Singapore is een land waar verleden, heden en toekomst op een klein oppervlakte samenkomen. De Aziatische metropool met haar indrukwekkende economische groei bruist en staat bekend om haar fenomenale skyline van wolkenkrabbers. Maar Singapore is ook een zeer schone en groene stad met veel parken en met een lange en levendige historie. De stad kent een mengelmoes aan culturen. Bezoek tijdens je stopover Chinatown met zijn typische markt, de originele façades van de Indiase wijk en zie rond Arab street tempels en kleurige straten.

Singapore is de plek bij uitstek om lekker te eten, naar het strand te gaan, gezellig te winkelen of kennis te maken met het wervelende nachtleven. In het centrum zijn talloze musea te bezoeken en met de eenvoudige metro ben je overal snel. Een citytrip in Singapore betekent dat je altijd een combinatie beleeft van moderne architectuur en Aziatische charme. En wat te denken van de exotische orchideeën, mooie vogels en lokale bevolkingsgroepen die je tegenkomt? Singapore levert gegarandeerd unieke ervaringen én foto's op!


Toon Avontuur op Maat in Singapore

Singapore met SNP

  • Ideale stopover in Zuid-Oost Azië
  • Goede tips voor verrassende dagexcursies
  • Het hele jaar door te boeken, geen visum nodig
  • Hotel in het midden van het centrum, op loopafstand van bezienswaardigheden, leuke wijken en gezellige straatjes

Wist je dat

  • In 1963 werd Singapore na een lange geschiedenis van overheersing door de Britten, Japanners en Chinezen onafhankelijk; dit wordt elk jaar op 9 augustus gevierd.
  • In Singapore hebben ze een prachtig metronetwerk. De trein rijdt in de buitenwijken boven de grond gaat in het centrum ondergronds verder. Inchecken gaat ook hier met een OV-chipkaart.
  • Singapore wordt ook wel de 'Garden City' genoemd. Sinds 2015 staan de Botanische Tuinen van Singapore op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 
  • Eén van de belangrijkste dingen in het leven van de lokale bewoners is eten. Dat is onder andere te merken in hun gesprekken: in plaats van te vragen hoe het gaat, vragen ze elkaar wat ze recentelijk gegeten hebben.