Kies een continent

  Kies eerst een continent

  0 reizen gevonden
  spitsbergen.jpg

  Spitsbergen met SNP Natuurreizen

  Land van de ijsbeer

  • Kleine expeditieschepen tot maximaal 100 passagiers
  • Deskundige expeditiegidsen en interessante lezingen aan boord
  • U betaalt geen brandstoftoeslag voor de schepen

  Spitsbergen

  Spitsbergen is een eilandengroep in de Noordelijke ijszee, zo'n 565 Km ten noorden van Noorwegen dat uit drie grotere en meerdere kleine eilanden bestaat. De naam Spitsbergen is gegeven door de Nederlander Willem Barentsz in 1596, toen hij onderweg was naar Novaya Zemlya, op zoek naar een noordelijke route naar oost Azië.

  Hoewel de naam Spitsbergen algemeen bekend is, geven de Noren de voorkeur aan de naam Svalbard wat 'koude kust' betekent, deze naam is voor het eerst gevonden in een IJslands geschrift uit 1194, het is niet zeker of er ook daadwerkelijk dit land mee bedoeld werd.

  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  In verband met onderhoud aan onze website is het op woensdag 12 december vanaf 22.00 uur tijdelijk niet mogelijk om online te reserveren. Probeer het op een later tijdstip of neem donderdag contact op met onze sales afdeling. Onze excuses voor het ongemak.

  Of bekijk de veelgestelde vragen