Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Wandelen×
  Noorwegen×
  Alles wissen ×
  5

  Wandelvakanties in Noorwegen

  Verleg je horizon

  Op reis met SNP Natuurreizen

  Bij SNP Natuurreizen vind je actieve vakanties met aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa. Naast onze groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding bieden we je ook privéreizen. Laat je inspireren op onze website en stel je eigen reis samen met behulp van ons unieke reisaanbod.
  Noorwegen - Jotunheimen, 8 dagen
  9,0
  Wandelen
  Groepsreis
  Noorwegen - Jotunheimen Trekking door het Land van de Reuzen

  Trekking langs fjellstue, berghut en hotel, met bagagevervoer

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen Eerste datum met voldoende deelnemers: 21 jul 2024
  vanaf € 2.331
  Prijs per persoon incl. heen- en terugreis
  Voldoende deelnemers
  Noorwegen - Hardangervidda en Skarvheimen, 7 dagen
  hardangervidda 8,4
  Wandelen
  Privéreis
  Noorwegen - Hardangervidda en Skarvheimen Van Fjell naar Fjord

  wandelvakantie langs hotels en berghutten

  Zwaarte
  Eenvoudig of Comfortabel
  7 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Noorwegen - Rondane, 8 dagen
  rondane 9,0
  Wandelen
  Privéreis
  Noorwegen - Rondane Wandelen langs Seters en Fjellstues

  wandeltrektocht langs fjellstue en seters

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
  Noorwegen - Sognefjord, 8 dagen
  de_machtige_sognefjord.jpg 8,5
  Wandelen
  Privéreis
  Noorwegen - Sognefjord Door het hart van Noorwegen

  Wandelvakantie met boot en trein langs hotels

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Noorwegen - Jotunheimen Besseggen, 5 of 9 dagen
  op_de_bessegen_tussen_het_donkerblauwe_bessvatnet_en_het_blauwgroene_gjendevatnet.jpg 8,4
  Wandelen
  Privéreis
  Noorwegen - Jotunheimen Besseggen Rondom het Gjendemeer

  bergwandelvakantie langs berghutten

  Zwaarte
  Comfort
  5 of 9 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Wandelvakantie Noorwegen: actieve vakanties in de ongerepte natuur

  Van ruige fjells en diepe fjorden met een spectaculair uitzicht tot uitgestrekte bossen en heides en helderblauwe meren. Een wandelvakantie in Noorwegen is een paradijs voor actieve reizigers die houden van een ongerepte natuur. Noorwegen heeft alle ingrediënten voor een prachtige wandelreis, met een keur aan gebieden waar je kunt rondtrekken en genieten van de rust en stilte. De berggebieden van Rondane en Dovrefjell, het Scandinavisch Hoogland in Jotunheimen, de schitterende archipel Lofoten voor de noordelijke kust, maar ook de befaamde Hardangerfjord met zijn beroemde uitstekende klif en fenomenale uitzicht, de lange Sognefjord en het charmante Espedalen met zijn typische rode houten huisjes: je raakt niet uitgekeken.

  Wandelvakantie in Noorwegen: van licht tot pittig

  SNP biedt zowel individuele wandelvakanties in Noorwegen aan, als ook groepswandelreizen. Bij een wandelvakantie op eigen houtje heb je veel vrijheid om de dagen zelf in te delen. SNP levert reisinformatie, kaartmateriaal en wandelroutes waarmee je vervolgens zelf op pad kan. Kies je voor een groepsreis, dan maak je samen met gelijkgestemden elke dag een (pittige) tocht. Die wordt begeleid door een reisleider en een lokale gids die prachtige verhalen vertellen over de omgeving waarin je wandelt. Zo leer je Noorwegen in zijn meest pure vorm kennen. De meeste wandelreizen in Noorwegen vragen om een goede conditie. Lichte wandeltochten worden afgewisseld met uitdagende routes over grillig en ongelijk terrein. Voor een aantal reizen geldt zelfs dat je elke dag vrij pittige en lange tochten maakt. Toch vind je in het aanbod ook een aantal lichte reizen die voor iedereen met een goede basisconditie goed te doen zijn.

  Wandelvakantie Noorwegen: actief met het hele gezin

  Een wandelvakantie in Noorwegen is zeker geschikt als gezinsreis, wanneer je kiest voor een lichte en redelijk comfortabele variant. De weidse, afwisselende landschappen lenen zich prima voor een actieve vakantie voor alle leeftijden. Naast spannende wandelingen kun je hier ook kanoën, zwemmen en fietsen. Tijdens een gezinsreis zie je de langste en diepste fjorden, volg je de kronkelende bergwegen Trollstigen, Sognefjellsvegen en Aurlandsfjellet, wandel je over imposante gletsjers en Scandinavische toendra's, kom je langs kletterende watervallen en bezoek je de geweldige nationale parken Jotunheimen, Rondane en Jostedalsbreen. Hoogtepunt is de treinreis over het spoortraject Flåmsbana! Dit beroemde spoor voert van het toeristische fjorddorp Flåm naar het flink hoger gelegen Myrdal door 20 tunnels waarbij je gedurende de reis zo'n 870 meter in hoogte stijgt.

  Bekijk ook alle reizen in Noorwegen.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)