Zwitserland - Rhätikon, 7 dagen Sneeuwwandelen in de Prättigau

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Actief in de sneeuw

Wintervakantie vanuit bergpension

Het lijkt wel of de bergen rondom het dorpje St. Antöniën in de Zwitserse Rhätikon gemaakt zijn om te sneeuwwandelen. Vanuit het zeer gezellige bergpension St. Michelshof maak je met Dominik, de zoon des huizes de mooiste wandelingen naar de Chrüz, de Gierenspitz of de Saaser Calanda. Je kunt kiezen uit verschillende zwaartenivo’s… voor elk wat wils!

Uniek aan deze reis

 • Authentiek bergpension
 • Sneeuwwandelen op verschillende zwaartenivo's
Zwaarte
Comfort

Op zoek naar ongerepte poedersneeuw

De sneeuw knettert protesterend onder onze sneeuwschoenen. Aan de horizon ontplooit zich een oneindig berglandschap tegen een straalblauwe hemel. Bij iedere overwonnen hoogtelijn krijgen we nieuwe toppen te zien. We zetten ons in de sneeuw, drinken hete thee uit onze thermos en genieten van het prachtige vergezicht. Welkom in Zwitserland, welkom in de Rhatikon-bergen. Lees verder...

Dag tot dag

Zwitserland - Rhätikon

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in St. Antönien. Voor het avondeten wordt je door gastvrouw Käthy en de gids Dominik welkom geheten en wordt het sneeuwwandelprogramma van deze week besproken.

Overnachting in

St. Anthöniën

Dag 2-6 sneeuwwandelen

Dagelijks maak je een mooie wandeling. Welke wandelingen die je gedurende de week maakt, is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden en de wensen van de gasten.
Een greep uit de mogelijkheden:

Alp Valpun, Chlei Chrüz, Chrüz
Een wandeling door de hooggelegen bossen en over alpenweiden en mooie uitzichten op het Rätikon-gebergte. Wie weet is het mogelijk om op de Chrüz te komen. Wandelduur: ongeveer 3.5 - 5 uur.

Jenazer Säss, Eggberg, Hasenflüeli
Door het Gafiental wandelen we op onze sneeuwschoenen omhoog naar de Jenazer Säss. Diegene die nog verder willen en kunnen, klimmen naar de top van de Eggbergs. Je kunt ook over de Rätschenfluh naar de Hasenflüeli. Wat je ook kiest, je hebt altijd een mooi uitzicht op het Schlappintal. Wandelduur: ongeveer 3.5 - 7 uur.

Alp Garschina, Garschinahütte, Gierenspitz
Via een gemakkelijke winterwandelweg trekken we het Partnun Tal in en stijgen langzaam naar de almen van Alp Garschina. Afhankelijk van het wandelnivo kun je naar een mooi gelegen hoogvlakte, de Garschinahütte of de top van de Gierenspitz. Wandelduur: ongeveer 5 - 7 uur

Äbi, Jägglischhorn, Saaser Calanda
Het Tal der Aschariner Alp bied zeer veel mogelijkheden voor een mooie sneeuwwandeling. We wandelen naar de Äbihütti en over een indrukwekkende bergrug wandel je naar de Jägglischhorn. Je kunt natuurlijk ook naar de top van de Saaser Calanda (2400 m). Wandelduur: ongeveer 4 uur.

Overnachting in

St. Anthönien

Dag 7

Na het ontbijt neem je afscheid van de Zwitserse gastheer- en vrouw en de gids.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Bergpension St. Michelhof is een 300 jaar oude boerderij, gelegen net buiten het kleine dorpje St. Antöniën. Er zijn kamers met douche/wc te boeken en kamers met de fasciliteiten op de gang. Alle kamers zijn verschillend. Er is een kleine sauna en buiten op het terras is een whirlpool. Badjas en saunahandoek zijn aanwezig.
In de knusse Arvenstube met de oude tegelkachel wordt het dagelijkse viergangenmenu geserveerd. Je schuift gewoon aan bij de andere sneeuwwandelaars. Het ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtkamer.  Gastvrouw Käthy en haar team zorgen voor een gemoedelijke sfeer! Het bergpension heeft de grootste verzameling oude koffiemolens van Zwitserland... voor de liefhebbers!

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen in bergpension
 • Alle maaltijden vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 7
 • 5 begeleide sneeuwwandeltochten
 • Transfer van station in Küblis naar St. Anthönien v.v.
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Huur materiaal (lawine-uitrusting en sneeuwschoenen)
 • Bezoek sauna (CHF 20 per keer) en whirlpool (CHF 10 per keer)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting (CHF 4 p.p.p.d.)

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting (CHF 4 p.p.p.d.)

Over de activiteiten

Deze reis hebben we geclassificeerd als zwaartenivo 2. Dit is het gemiddelde nivo van de wandelingen.

De wandelingen die worden georganiseerd worden in de volgende nivo’s ingedeeld. Voorafgaand aan de reis, geef je bij de boeking aan op welk nivo je wilt sneeuwwandelen:

WT1
Zeer eenvoudige sneeuwwandelingen door de bossen en de dalen. In een rustig tempo wandel je 2-3 uur per dag met een hoogteverschil van maximaal 350 m. Je hoeft geen lawine-uitrusting te huren.

WT1+
Eenvoudige sneeuwwandelingen tot net boven de boomgrens en de hoogteverschillen liggen tussen de 400 en 500 meter per dag. De wandelduur is tussen de 4 en 5 uur. Je neemt altijd de lawine-uitrusting mee.

WT2
Sneeuwwandelingen voor wandelaars met een goede conditie die boven de boomgrens gaan. De hoogteverschillen liggen tussen de 550 en 750 meter per dag. De wandelduur is tussen de 5 en 6 uur. Je neemt altijd de lawine-uitrusting mee.

WT3
Sneeuwwandelingen voor wandelaars met een uitstekende conditie die ver boven de boomgrens gaan en ook een top beklimmen. De hoogteverschillen liggen tussen de 700 en 1000 meter per dag. De wandelduur is tussen de 6 en 7 uur. Je neemt altijd de lawine-uitrusting mee.

Over de groepssamenstelling

De sneeuwwandelingen worden begeleid door Dominik en zijn gidsenteam. Allen zijn zeer ervaren  en gediplomeerde sneeuwwandelgidsen die de omgeving kennen als hun broekzak. Zij spreken Duits en Engels. Emma de vriendelijke St. Bernhard is het vaste wandelmaatje van Dominik…

Extra dagen

Het is niet mogelijk losse dagen bij te boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - St.Anthönien is ca. 900 km, vanaf Brussel is het 760 km. Je kan je auto parkeren bij het bergpension.

Trein informatie

Reis je per trein naar Küblis, dan neem je op het station de bus naar St. Anthöniën. Hier kun je worden opgehaald door een medewerker van het bergpension.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Küblis  08:46 - 19:42 3
Küblis  – Amsterdam CS    10:16 - 20:44  2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Vluchtinformatie

Deze reis is is alleen mogelijk met een start op zondag.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Zwitserland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Voor deze reis heb je een sneeuwwandeluitrusting nodig. Indien je niet over eigen materiaal beschikt, kan je in St Michelshof de sneeuwwandelschoenen en stokken huren. Het gebruik van een lawineuitrusting is verplicht deze week. Je kunt deze ter plaatse huren. De uitrusting bestaat uit een lawinepiep, een inklapbare sonde en een lawineschop.
Reis je met je eigen auto dan adviseren we je om sneeuwkettingen mee te nemen.

Paklijst

 • EHBO sporttape
 • Dagrugzak (30 liter)
 • Bergschoenen
 • Fleecejack
 • Handschoenen
 • Muts
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril 
 • Veldfles
 • Lang ondergoed
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Skibril
 • Lippencrème met UV-filter
 • Gamaschen

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

sneeuwschoenen.jpg

Zwitserland - Rhätikon

Sneeuwwandelen in de Prättigau

Wintervakantie vanuit bergpension

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten