Wintervakantie vanuit bergpension
Uniek aan deze reis
- Authentiek bergpension
- Sneeuwwandelen op verschillende zwaartenivo's
Bergpension St. Michelhof is een 300 jaar oude boerderij, gelegen net buiten het kleine dorpje St. Antöniën. Er zijn kamers met douche/wc te boeken en kamers met de fasciliteiten op de gang. Alle kamers zijn verschillend. Er is een kleine sauna en buiten op het terras is een whirlpool. Badjas en saunahandoek zijn aanwezig.
In de knusse Arvenstube met de oude tegelkachel wordt het dagelijkse viergangenmenu geserveerd. Je schuift gewoon aan bij de andere sneeuwwandelaars. Het ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtkamer. Gastvrouw Käthy en haar team zorgen voor een gemoedelijke sfeer! Het bergpension heeft de grootste verzameling oude koffiemolens van Zwitserland... voor de liefhebbers!
Deze reis hebben we geclassificeerd als zwaartenivo 2. Dit is het gemiddelde nivo van de wandelingen.
De wandelingen die worden georganiseerd worden in de volgende nivo’s ingedeeld. Voorafgaand aan de reis, geef je bij de boeking aan op welk nivo je wilt sneeuwwandelen:
WT1
Zeer eenvoudige sneeuwwandelingen door de bossen en de dalen. In een rustig tempo wandel je 2-3 uur per dag met een hoogteverschil van maximaal 350 m. Je hoeft geen lawine-uitrusting te huren.
WT1+
Eenvoudige sneeuwwandelingen tot net boven de boomgrens en de hoogteverschillen liggen tussen de 400 en 500 meter per dag. De wandelduur is tussen de 4 en 5 uur. Je neemt altijd de lawine-uitrusting mee.
WT2
Sneeuwwandelingen voor wandelaars met een goede conditie die boven de boomgrens gaan. De hoogteverschillen liggen tussen de 550 en 750 meter per dag. De wandelduur is tussen de 5 en 6 uur. Je neemt altijd de lawine-uitrusting mee.
WT3
Sneeuwwandelingen voor wandelaars met een uitstekende conditie die ver boven de boomgrens gaan en ook een top beklimmen. De hoogteverschillen liggen tussen de 700 en 1000 meter per dag. De wandelduur is tussen de 6 en 7 uur. Je neemt altijd de lawine-uitrusting mee.
De sneeuwwandelingen worden begeleid door Dominik en zijn gidsenteam. Allen zijn zeer ervaren en gediplomeerde sneeuwwandelgidsen die de omgeving kennen als hun broekzak. Zij spreken Duits en Engels. Emma de vriendelijke St. Bernhard is het vaste wandelmaatje van Dominik…
Het is niet mogelijk losse dagen bij te boeken.
Huur sneeuwschoenen en stokken voor de hele week.
Het gebruik van een lawineuitrusting is verplicht deze week. Je kunt deze ter plaatse huren. De uitrusting bestaat uit een lawinepiep, een inklapbare sonde en een lawineschop.
Huur lawine uitrusting en sneeuwschoenen.
De afstand Utrecht - St.Anthönien is ca. 900 km, vanaf Brussel is het 760 km. Je kan je auto parkeren bij het bergpension.
Reis je per trein naar Küblis, dan neem je op het station de bus naar St. Anthöniën. Hier kun je worden opgehaald door een medewerker van het bergpension.
Bestemming | Tijd | Overstap |
Amsterdam CS – Küblis | 08:46 - 19:42 | 3 |
Küblis – Amsterdam CS | 10:16 - 20:44 | 2 |
NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.
Deze reis is is alleen mogelijk met een start op zondag.
Voor deze reis heb je een sneeuwwandeluitrusting nodig. Indien je niet over eigen materiaal beschikt, kan je in St Michelshof de sneeuwwandelschoenen en stokken huren. Het gebruik van een lawineuitrusting is verplicht deze week. Je kunt deze ter plaatse huren. De uitrusting bestaat uit een lawinepiep, een inklapbare sonde en een lawineschop.
Reis je met je eigen auto dan adviseren we je om sneeuwkettingen mee te nemen.
Paklijst
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.
Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten